2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı


canım allah kımseye gostermesın ama cok zor en yakın arkadasımın oglununda alerjısı var bır cok seye hıc kılo almıyodu akadasımda hemsıre taa sorunu bulanakadar ugrastılar sımdı ozel diet yapıyo kılo almaya basladı ama herseyı ozel ekmegınden makarnasına yedıgı hersey ve utelık cook zorda bulunuyor yedıklerı .
 

işte o çok zor yaaa allah kolaylık versin arkadaşına da... pozitif düşünmeye çalışıyorum artık başka çarem yok... sıkı bir diyetle kızmın sancılarının, ağlamalarının geçmesi şu an için tek dileğm...
 
bebeğim 15 ağustosta doğdu.gaz sancısı oluyor emmek istemiyor karnına çekiyor bacaklarını kasılıyor ağlıyor ağlıyor.ben de stres oluyorum susmuyor sabah 5 e doğru bir de 11 civarı oluyo.ne önerirsiniz BİOGAİA ve SAB SİMPLEX kullanıyorum işe yaramıyor kafayı yiycem.ağlıyorum moral bozukluğundan lütfen özele mesaj bırakın sizin nerileriniz ve deneyimleinize ihtiyacım var.
 

geçmiş olsun diyeyim, geçecek inş..

hepimiz gaz sıkıntısı yaşadık yaşıyoruz.
sizin gaz sancılarınız başlayalı sanırım daha birkaç gün oldu..
ilk günler çok şiddetli yaşanıyor bu durum.. ama gün geçtikçe daha iyiye gidecek.

ben neo baby diye bi şurup kullanıyorum, eminim faydası var.
ilk günlerde havluyu ütüyle ısıtıp karnına koyuyordum, işe yaradı.
sıcak su torban varsa ayaklarına karnına koyabilirsin.

karına zeytinyağıyla masaj yapınca da gazını rahat çıkarıyor ve bir saat içinde kakasını yapıyor kızım.
şunu izle mesela

WIND SALBE GAZ MASAJI - Dailymotion video

bi de bebek hareket ederse gazını çıkarması da kolay olur.. kucağına al hoplat zıplat




 
Hanımlar bişi sormak istiyorum. Emzirme ödeneği yani süt parası ptt den doğum belgesi karşılığında ödeniyormuş. Benim eşim çalışıyor, ben çalışmıyorum. Ben ptt ye gitsem alamaz mıyım bu parayı?
 

Canım ben dogum parası için başvurdum sigortaya 15. Gun sonra herhangi bı ziraat bankasından cekebilirmisim ama süt parası için başvurmadım bilmiorum fakat çalışanların esleride süt parası alabilio sen alabilirsin
 

METSİL kullanıyorum artık hiç gaz sorunu yaşamıyorum...mışıl mışıl uyuyor...birde gaz sorunu yaşadığı zaman altını aç ve ayaklarını karnına bastır öyle biraz beklet raqhatlıyor...
 
kızlar öğretmen yada memurlara diyim bi sorum olcaktı bilenler cevaplarsa cok sevinirim.ben öğretmenim ve doğum parası ile cocuk yardımı alıcam dogum parası bir kereye mahsus olmak üzere yüz küsürlü bişeymiş cocuk yardımı da 35 gibi bişeymiş(her ay yatan)

sorum şu süt parası diye bişi var o ne?
bi de eşim sgk lı onun da cocugu oldu diye yatacak bir ödeneği oluo mu yoksa sadece ben mi alabiliyorum?
 
sorum şu süt parası diye bişi var o ne?
bi de eşim sgk lı onun da cocugu oldu diye yatacak bir ödeneği oluo mu yoksa sadece ben mi alabiliyorum?


benim eşim çalışıyor ssklı. sgk doğum parası mı yardımı mı bi şey varmış.
kızım doğduğunda doğum belgesi ile gidip başvurdu sgk'ya, 89 mu 90 tl veriliyormuş..
2 ay oldu, daha eşim gidip alcak vakıfbanktan

 
merhaba kızlar bebeğim yeşil ve mukuslu kaka yapınca tahlil yaptırdık dr. büyük ihtimalle inek sütü alerjisi dedi ve süt ve süt ürünlerini tüketmememi söyledi... 1 haftaya kadardır bu diyeti uyguluyorum fakat bunun yannda domates, tahıllar, yumurta, kuruyemişler, et vb. gibi şeyleri de tüketmiyorum. çünkü bir arkadaşımın dr. u "bu yaşta bebeğin neye alerjisi old. anlamak çok mümkün değil. genel bir diyet yapmalısın demiş... yani diğer alerjenleri de yemiyor.. bende öyle yapıyorum şimdi ama o zaman da neye alerjis old. nasıl anlıcaz ki??? bebeğim daha 2 aylık... ek gıdalara geçene kadar beklicez mi???? bu konu hakkında fikri, bilgisi olan varssa lütfen beni aydınlatsın..
 
slm kızlar bizde bugün tam 44 günlk olduk çok şükür 1.ay aşılarımızıda olduk çok şükür ates olmadı 2.ay asıları ateş yapıyor diyolar sizde oldumu bide asıya gitmeden yarım saat önce ateş düşürücü fitil verin diyorlar sizler yaptızınmı veya neler yaptınız?? kızlarım 3700 olmuşlar çok şükür bu arada kızlarımın dili pamukçuk oldu çok kötüydü burtan okuduk kulak pamuğunu zayin yağına batırdım dilini sürttüm çok şükür baya çıktı çok az kaldı sizinde önerileriniz varmıı??
 

benim oğlumda yeşil kaka yapıyor epeydir ama 2 gündür sarı yapıyor ben dra götürdüğümde süt içme dedi ama yoğurt ayran yiyebilirsin dedi ..kimiside üşütmeden olur diyor çevremdekiler bu konu hakkında kesin birley bulmadım nettede kafam karışık.seninki düzeldimi süt ürünlerini kesince peki?
 

2.ay aşısına bizimde 10 günümüz var endişeleniyorum biraz 2 bacak 1 koldan yapıyolarmış..ateş düşürücü veririm ben gitmedn yarım ölçek..pamukçuk için karbonatlı suyla dilini temizleyebilrsin..
 
Kakaya çözüm:)





KIZLAR bebeklerim 2 gün kıvrandılar karın agrısından kaka yapmıyorlardı kaynanam çok küçük hacı şakir sabunu poposundan ittirdi inanamadım anında kaka yaptı ne birikmiş yavrularımın içinde sonra rahatladılar çok sükür umarım zararı olmaz su an iyiler ama bakalım.
 

bende korkuyorum bu ne ya iki bacakmı kızım çook mızmız çok aglar kesin bende veryim o zaman gitmeden şurup yarım ölçekmivericem? calpol şurup dimi? şurup daha ii diyorlar
 

benim bebeğim iğrenç kokulu kaka yapmıştı bir gün..
bugun gene oldu. dün sarımsaklı yoğurtla yapılan bir salata yemiştim
her sarımsaklı birşey yediğimde oluyor sanırım.. o kadar iğrenç ki koku hala burnumdan gitmedi oğlumu yıkadım sabunladım, hala burnumda artık sarımsaklı şeyler yememeliyim
Allah şifa versin bebişine


çölyak hastalığından bahsediyorsun sanırım glutensiz un tüketiyorlar
 
:18::18::18::18::18::18:benım yarın sabah oğlumun 3 tane aşısı var cok korkuyorum ben acayıp ya ... needen hepsını bırden vuruyorlar ben onu anlamıyorum hanımlar ya .. benım paşam bugun 2 aylık oşldu tam 62 gunluk . annesi kurban olsun onu veren Allaha ama hıcbır degısıklık yokkk
 

kızımında yarın asısı var senin gibi ayy bende kıyamıyorum ama yarın babası goturecek asıy daha once ben yalnız goturdum dedım ben dayanamıyorum sen gotureceksın bu kez zaten işlemeye de basladım ızın alamam.bakalım o nasıl olcak dayanabılecek mi. hıc degısıklık yok derken ne demek ıstedın canım ?
 
hep cocugumun huysuzlugundan yakınıyorum uyumuyor dıyorum ya canım buyudu ama hıcbır degısıklık yok yıne aynı zamanla duzene gırer dıye beklıyordum 10 temmuzda dogdu benım oğlan senınki??
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…