2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

inş.. ama bu 11 gün bana 11 yıl gıbı gelır .. sende durumlar ne ??:KK31:[/QUOTE]

ben 36+6 dayım henüz işte nişan geldi muayene falan oldum ama açılma yok dedi ebe :S böyle gelcek diye panik oldum ama sonra yok yanlış aşarm oldu iki arada bi derede yalnız senin suyun gelmemişmiydi su geldikten sonra 2 hafta bekletiyolar mı böyle ben su gelir gelmez 3 5 güne doğurmak zorundayız sanıyorum ama snrm snn bebek de o zmna kadar daha çok haftasını doldurmuş olacak ama maşallah subhanallah gelişimi güzel görünüyor inş mis kokusunu hayırlısıyla alırsın zmn da bi çabukta geçer...

hemencecik anlatayım ama anlatmadan senın bebiş kurabıyelerının topiğinde sana yardımcı olan yakısıklıya bayıldım valla :KK1: masşşaallah . sezeryan neden kuyruk sokumumda sol bacaguma dogru 2 sinir arasında 6 sene judocu idim herhalde darbe almaktan ve agır hareket yapmaktan kaynaklanıyor bir fıtık var . ve doktorum musade etmıyor . beyin cerrahının raporu var normal dogurmamalı dıye. epidural neden ?? bari sezeryan olmusken epidural olsun kuzum . genel anestezi istemıyorummm :KK1:
inş.. ama bu 11 gün bana 11 yıl gıbı gelır .. sende durumlar ne ??:KK31:

ben 36+6 dayım henüz işte nişan geldi muayene falan oldum ama açılma yok dedi ebe :S böyle gelcek diye panik oldum ama sonra yok yanlış aşarm oldu iki arada bi derede yalnız senin suyun gelmemişmiydi su geldikten sonra 2 hafta bekletiyolar mı böyle ben su gelir gelmez 3 5 güne doğurmak zorundayız sanıyorum ama snrm snn bebek de o zmna kadar daha çok haftasını doldurmuş olacak ama maşallah subhanallah gelişimi güzel görünüyor inş mis kokusunu hayırlısıyla alırsın zmn da bi çabukta geçer...

Merhabalar bizde temmuzda bekliyoduk pasayi ama haziranin 5 de geldi yani 33+6 da oldu 3 gun kuvozde kaldi askim bnm simdi turp gibi :)

canım 36+0 da nişanım ve suyum geldı sancım 100 lere vurdu 3 saat dogum sancısı cektımm 1 cm acılmam yoktu aptal dr benı sezeryana alıp dogurtmaktansa bana nidilatı bastı ve dogumu durdurdu . bebegin suyu ona yetermişş hepsı bosalmamıs ne bıleyım kı bugun usg dede bebegın suyu var korkma dedi .. :KK76::KK76:

selam kızlar.ne zamandır giremiyorum,geeçmiş çok birikmiş valla.okusam akşamı ederdim,okumadan sizlere kısacık doğum hikayemi yazayım.22 haziranda kontrolümüz vardı.nst gayet güzeldi sadece 100 ü gören bir kasılmam olmuştu.onu da hissetmemiştim,ekrana bakınca anlamıştım.dr dikkatli olmamı sıklaşırsa hemen gelmemi söylemişti.sezeryan için de 2 temmuza gün almıştık.cumartesi pazar sürekli kasılmaları takip ettim.bazen 2 saatte 1 bazen de 3-4 saatte bir kasılma oluyordu.ama düzenli olmadığından panik yapmadım.bu arada kasılma derken karnmızın bir yerde toplanmasından bahsediyorum,beraberinde ağrı olmadan.pazar akşamı saat 1,5 gibi yattım.saat beşe kadar tam 3 kasılma oldu.ama bu kasılmalar diğerlerinden çok farklıydı beraberinde müthiş bir bel ağrısı vardı.beni uykudan uyaandırıp iki büklüm yaptı.saat 5 ten sonra da 10-15 dk da bir sancı gelmeye başladı.saat 8 buçuğa kadar çok zor dayandım.bu arada 5 ten sonra çanta kontrolü de yaptım,duşumu aldım, hazırlıklarımı tamamladım.doğuracağımı kesin olarak anlamıştım çünkü.işin komik tarafı hazırlıkları yaparken bir gözüm saatteydi.saçlarımı yapıyorum sancı vuruyor,8-9 saniye kadar mahvoluyorum,sonra kaldığım yerden devam ediyorum,edebiliyorum.sonra eşimi uyandırdım bebek geliyor dedim.9 a doğru hastanedeydim.nst ye girdm 20 dk da 4-5 ağrılı kasılma oldu.dr tamamdır dedi.yatış işlemlerimizi yaptık.her şey 1 saatte oldu bitti.spinal anesteziyle doğum yaptım.hemşirelerin parmak kız dediklerini duyuyordum.kızımı giydirip odaya çıkaardılar 10 dk sonra da ben çıktım.meleğim uyuyordu.tutmaya korktum 48 cm 2500 gr doğmuştu.2 gün önceki kontrolde 2810 civarıydı.-300 gr la doğdu kızım.elleri ayakları minicik,kıyafetler içinde kaybolmuştu.allahıma şükür sağlığı her şeyi yerinde.3 gündür evdeyiz.

sancıyla ilgili bir kaç kişi sormuştu önceden nasıl oluyor acaba doğum başladımı diye.herkeste belki farklıdır ama şunu söyleyebilirim doğum başladıysa anlamamak imkansız kendini belli ediyor.o yüzden ağrısız,(özellikle belinize vuruyor),düzensiz kasılmalardan korkmayındoğum başlamıyor ama doğum yakın sinyali veriyor.
doğum çantasıyla ilgili bir kaç sey yazayım her ne kadar yaz da olsa mutlaka 2-3 tane uzun kollu body,ve alt alın.zaten sadece onları giydiriyorsunuz üşümesin diye.biberon mutlaka alın derim.benim sütüm de hemen geldi ama bebeği doyuracak kadar olmadığından arada mama takviyesi yaptık,çünkü doyması gerekiyor.malum bebekler doğum sonrası çok hızlı kilo veriyor.daha önceleri forumda 2 numara bebek bezi konuşulmuştu galiba. alacak olanlar yanında 1 numara da mutlaka almalısınız.
meme çatlak önleyici kreminizi sakın unutmayın,benim hala canım yanıyor emzirirken.istersenniz emzik alın ben almıştım az da olsa hastanede işimi gördü.
hasta bezi almamıştım gerek de yokmuş zaten.ilk gün sonda vs oluyor ped bile kullanamazsınız.2.gün ped işinizi görüyor.
hastanenizin ne istediğini mutlaka öğrenin sonradan zorrluk yaşamayın.mesela kimisi bebeğin göbek bakımı için alkol bez isterken kimisi istemiyor.şimdilik aklıma gelenler bunlar.doğum bekleyen herkese şimdiden allah kurtarsın.

gözünaydııın hoşgelmiş cimcime:) darısı başımıza artıık yaa biz de görmek istiyoruz biz de.! tavsiyelerin için tşk peki karnın aşağıya inmiş miydi cnm son hafta ya da günlerde? ben ona taktım hala inmedi daha var mı ki acep diyom midem hala sıkışık ve yediklerim filan rahatsz ediyo hala:44:

Anaammm ben ne kadar cok acıkıyorum... Sureklı mutfaktayım. Gıdıp yıne yemek yıyeceğim. Hep açımmmmm hepppp
ne mutlu sana yemek yıyebılıyorsun ben yıyemıyorum hem sıcaklardan hem de acıktıgımı hıssetmıyorum kiii ...

Merhabalar bizde temmuzda bekliyoduk pasayi ama haziranin 5 de geldi yani 33+6 da oldu 3 gun kuvozde kaldi askim bnm simdi turp gibi :)
bende 36+0 da doguruyordum bebek premature olur dıye dr umuz dogumu durdurdu

Of of bugunde bitti sayilir bizim pasanin keyfi gayet yerinde anlasilan neyse hakkimizda hayirlisi
cnm sen sabırsızlanıyorsun ama pasan daha hazır değil gelmeye demekki...
ve unutma hem kilosu hem diğer gelişimleri açısından dünyaya geldikten sonra tekrar bulamayacağı çok kıymetli her gün,her saat...
o yüzden kuzun içerde büyüsün,gelişsin sana öyle gelsin...

hemencecik anlatayım ama anlatmadan senın bebiş kurabıyelerının topiğinde sana yardımcı olan yakısıklıya bayıldım valla :KK1: masşşaallah . sezeryan neden kuyruk sokumumda sol bacaguma dogru 2 sinir arasında 6 sene judocu idim herhalde darbe almaktan ve agır hareket yapmaktan kaynaklanıyor bir fıtık var . ve doktorum musade etmıyor . beyin cerrahının raporu var normal dogurmamalı dıye. epidural neden ?? bari sezeryan olmusken epidural olsun kuzum . genel anestezi istemıyorummm :KK1:
inş.. ama bu 11 gün bana 11 yıl gıbı gelır .. sende durumlar ne ??:KK31:
tşk teyzesi, çok yakışıklıdır benim kuzzzzuuuuummm annesi yesiin onu...
ya elim ıslaktı rahat yazamadım yani epidural sezeryanı tercih sebeblerin içinde dr mu yoksa yakınlarındanmı tavsiye aldın?
ben ilk doğumu genel sezeryan ile oldum ya çok rahattı şimdi dr tuttu illa spinal ol diyo bende istemiyorum ama bilmiyorum işte:26:

poğçalarımızda buzlukta yerini aldı ....
bi tek su böreği kaldı ,kayınvalidem ramazan için banada yapalım dedi onuda onda yapıcaz 2 tepsi bana ,2tepsi ona...
bide sigara böreği yapıcam ondan sonra artık doğumu rahatlıkla bekleyebilirim...
kızlar böle buzluğa çayın yanına konacak başka ne yapılabilir?(poğça,börek,sarma hariç)

Allahım herkeste bi su gelmesi nişan gelmesi bi agrılar sancılar bende tık yooookk :2::2::2:

sadece yıyorum ne warsa yıyorum günüm yemekle geçiyor. ben hayatımda bu kadar cok yemedim. dondurma cok yıyorum cocugun cenesi titrermiş dogunca öle dıyolar bana sacma gelıyor boyle seyler :KK49:

bi tek su böreği kaldı ,kayınvalidem ramazan için banada yapalım dedi onuda onda yapıcaz 2 tepsi bana ,2tepsi ona...
bide sigara böreği yapıcam ondan sonra artık doğumu rahatlıkla bekleyebilirim...
kızlar böle buzluğa çayın yanına konacak başka ne yapılabilir?(poğça,börek,sarma hariç)

imrendim vallahi cnm :) hamarat olmak güzel bişe bana akşam yemeği yapmak zor gelio kaç gündür annemlerde yiyoruz. ama inan biraz daha konuşun bu konuları bende gaza gelicem yakındır :)

imrendim vallahi cnm :) hamarat olmak güzel bişe bana akşam yemeği yapmak zor gelio kaç gündür annemlerde yiyoruz. ama inan biraz daha konuşun bu konuları bende gaza gelicem yakındır :)

kız bakma böle başına geçince gaz gelio hemde toptan:KK70:
sadece iş karar verip mutfağa girmek...
sonra tutabilene aşk olsun:KK70:

Bugun kontrolumuz vardi nst ye falan girdik hala tik yok. Bu cocugun gelesi yok valla. Doktora sordum 40 haftadan sonra hala gelmezse sikinti olur mu diye. Yurt disinda 42 haftanin sonuna kadar bekliyorlarmis. Ama turkiyede 41 haftanin sonuna kadar bekleniyormus. Senin tutumuna bagli dedi. Ben normal dogum istiyorum. Hastanin tutumuna gore sezeryan yapiyorlarmis. Bekliycez artik bakalim kavusma anini

Tatlım ben yurtdışındayım ve geçen ki kontrolümde doktorum bdt den sonra ki haftada olabilir doğumun dedi (üstelik bir sorunumuz gelişme problemimiz yokken) o yüzden rahatım ben 41 haftaya gelem bile sıkıntı strese sokmıcam çocuğumu Allah'a açtım kalbimi ona sığındım hepimiz için hayırlı olanı versin de aceleyede gerek yok güzelim:KK34:

ben browni yapıp buzluğa atıyorum çokda güzel oluyo ister sade çayın yanına koyabilrisin istersen kulpların dibine doğrayıp üstüne pudingle servis yapabilirsin her iki türlüde harika oluyor:KK76::KK56::KK56::KK56:

merhaba arkadaşlar ben eylül anneleri gurubundayım Allah kolaylık versin size sona yaklaşmışsınız

tatlım ben yurtdışındayım ve geçen ki kontrolümde doktorum bdt den sonra ki haftada olabilir doğumun dedi (üstelik bir sorunumuz gelişme problemimiz yokken) o yüzden rahatım ben 41 haftaya gelem bile sıkıntı strese sokmıcam çocuğumu allah'a açtım kalbimi ona sığındım hepimiz için hayırlı olanı versin de aceleyede gerek yok güzelim:KK34:

Ben browni yapıp buzluğa atıyorum çokda güzel oluyo ister sade çayın yanına koyabilrisin istersen kulpların dibine doğrayıp üstüne pudingle servis yapabilirsin her iki türlüde harika oluyor:KK76::KK56::KK56::KK56:

cnm browni derken ıslak kek tarzındamı yapıyorsun? Yoksa kek gibi bi tarif edermisin?
Buzluktan çıkınca kek tadı bozulur diye düşünüyordum ama bozulmuyomu ki:26:

kızlaaarr bugün itibariyle kursumu bitirdim çok şükür artık bende evdeyim ve tembellik yapabileceğim son hafta eziyet gibiydi şükür bittiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:KK52::KK62: :KK66::KK62::KK64:

cnm browni derken ıslak kek tarzındamı yapıyorsun? Yoksa kek gibi bi tarif edermisin?
Buzluktan çıkınca kek tadı bozulur diye düşünüyordum ama bozulmuyomu ki:26:

fame usulü browni: :KK1:
yarım paketten biraz fazla tereyağını ocakta eritiyorsun içine 1,5 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı kakao hepsini mikserle çırpıyorsun ve 1 su bardağını sos olarak ayırıyorum igeri kalanın içine 3 yumurta 1 pk vanilya 1 pk kabartma tozu 3 yemek kaşığı daha kakao koyup üstüne unuda ekliyorum yağlanmış kalıba döküyorum( evde varsa içine çikolata parçalarıda atılabilinir daha güzel oluyor) piştikten sonra sosu dök Afiyet olsun:KK56:

Canım biz iki kişi olduğumuzdan ne zaman yapsam artar bitiremeyiz bende bişeyleri atmayı sevmem kalanı mutlaka dondurucuya koyarım canımız ne zaman çekerse çıkarıp buzu çözüldükten sonra kahve veya çayın yanında yeriz hiiiiççç tadı bozulmuyo canım (tekrar ısıtmaya gerek yok)

kızlar bugn birden iç çamaşırım ıslandı akıntı gibi değil daha fazla suyummu geldi acaba diye korktum ama su gelmesi daha fazla oluyor diye biliyorum

X