selam kızlar.ne zamandır giremiyorum,geeçmiş çok birikmiş valla.okusam akşamı ederdim,okumadan sizlere kısacık doğum hikayemi yazayım.22 haziranda kontrolümüz vardı.nst gayet güzeldi sadece 100 ü gören bir kasılmam olmuştu.onu da hissetmemiştim,ekrana bakınca anlamıştım.dr dikkatli olmamı sıklaşırsa hemen gelmemi söylemişti.sezeryan için de 2 temmuza gün almıştık.cumartesi pazar sürekli kasılmaları takip ettim.bazen 2 saatte 1 bazen de 3-4 saatte bir kasılma oluyordu.ama düzenli olmadığından panik yapmadım.bu arada kasılma derken karnmızın bir yerde toplanmasından bahsediyorum,beraberinde ağrı olmadan.pazar akşamı saat 1,5 gibi yattım.saat beşe kadar tam 3 kasılma oldu.ama bu kasılmalar diğerlerinden çok farklıydı beraberinde müthiş bir bel ağrısı vardı.beni uykudan uyaandırıp iki büklüm yaptı.saat 5 ten sonra da 10-15 dk da bir sancı gelmeye başladı.saat 8 buçuğa kadar çok zor dayandım.bu arada 5 ten sonra çanta kontrolü de yaptım,duşumu aldım, hazırlıklarımı tamamladım.doğuracağımı kesin olarak anlamıştım çünkü.işin komik tarafı hazırlıkları yaparken bir gözüm saatteydi.saçlarımı yapıyorum sancı vuruyor,8-9 saniye kadar mahvoluyorum,sonra kaldığım yerden devam ediyorum,edebiliyorum.sonra eşimi uyandırdım bebek geliyor dedim.9 a doğru hastanedeydim.nst ye girdm 20 dk da 4-5 ağrılı kasılma oldu.dr tamamdır dedi.yatış işlemlerimizi yaptık.her şey 1 saatte oldu bitti.spinal anesteziyle doğum yaptım.hemşirelerin parmak kız dediklerini duyuyordum.kızımı giydirip odaya çıkaardılar 10 dk sonra da ben çıktım.meleğim uyuyordu.tutmaya korktum 48 cm 2500 gr doğmuştu.2 gün önceki kontrolde 2810 civarıydı.-300 gr la doğdu kızım.elleri ayakları minicik,kıyafetler içinde kaybolmuştu.allahıma şükür sağlığı her şeyi yerinde.3 gündür evdeyiz.
sancıyla ilgili bir kaç kişi sormuştu önceden nasıl oluyor acaba doğum başladımı diye.herkeste belki farklıdır ama şunu söyleyebilirim doğum başladıysa anlamamak imkansız kendini belli ediyor.o yüzden ağrısız,(özellikle belinize vuruyor),düzensiz kasılmalardan korkmayındoğum başlamıyor ama doğum yakın sinyali veriyor.
doğum çantasıyla ilgili bir kaç sey yazayım her ne kadar yaz da olsa mutlaka 2-3 tane uzun kollu body,ve alt alın.zaten sadece onları giydiriyorsunuz üşümesin diye.biberon mutlaka alın derim.benim sütüm de hemen geldi ama bebeği doyuracak kadar olmadığından arada mama takviyesi yaptık,çünkü doyması gerekiyor.malum bebekler doğum sonrası çok hızlı kilo veriyor.daha önceleri forumda 2 numara bebek bezi konuşulmuştu galiba. alacak olanlar yanında 1 numara da mutlaka almalısınız.
meme çatlak önleyici kreminizi sakın unutmayın,benim hala canım yanıyor emzirirken.istersenniz emzik alın ben almıştım az da olsa hastanede işimi gördü.
hasta bezi almamıştım gerek de yokmuş zaten.ilk gün sonda vs oluyor ped bile kullanamazsınız.2.gün ped işinizi görüyor.
hastanenizin ne istediğini mutlaka öğrenin sonradan zorrluk yaşamayın.mesela kimisi bebeğin göbek bakımı için alkol bez isterken kimisi istemiyor.şimdilik aklıma gelenler bunlar.doğum bekleyen herkese şimdiden allah kurtarsın.