2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

tesekkur ederim canim icim rahatladi :KK16: bir de ben kasilmalari hissetmiyorum , nst de cikinca anliyoruz o yuzden korkmustum surda iki hafta daha beklesinler :KK1:
sadece bel ağrısı ise korkma (sanki 10 çocuk doğurdum heee) yani öyle sadece bel ağrısı bende de var.Ama söylenenlere göre belden gelen sancı kasıklarına vurması gerekiyormuş. Bir de o alttan iğne batması gibi hissettiğin şeyi geçenlerde konuşmuştuk ben dahil bir çok arkadaşta hissediyormuş.Öğrendik ki rahim genişlemesinden dolayı oluyormuş.

selam kızlar.ne zamandır giremiyorum,geeçmiş çok birikmiş valla.okusam akşamı ederdim,okumadan sizlere kısacık doğum hikayemi yazayım.22 haziranda kontrolümüz vardı.nst gayet güzeldi sadece 100 ü gören bir kasılmam olmuştu.onu da hissetmemiştim,ekrana bakınca anlamıştım.dr dikkatli olmamı sıklaşırsa hemen gelmemi söylemişti.sezeryan için de 2 temmuza gün almıştık.cumartesi pazar sürekli kasılmaları takip ettim.bazen 2 saatte 1 bazen de 3-4 saatte bir kasılma oluyordu.ama düzenli olmadığından panik yapmadım.bu arada kasılma derken karnmızın bir yerde toplanmasından bahsediyorum,beraberinde ağrı olmadan.pazar akşamı saat 1,5 gibi yattım.saat beşe kadar tam 3 kasılma oldu.ama bu kasılmalar diğerlerinden çok farklıydı beraberinde müthiş bir bel ağrısı vardı.beni uykudan uyaandırıp iki büklüm yaptı.saat 5 ten sonra da 10-15 dk da bir sancı gelmeye başladı.saat 8 buçuğa kadar çok zor dayandım.bu arada 5 ten sonra çanta kontrolü de yaptım,duşumu aldım, hazırlıklarımı tamamladım.doğuracağımı kesin olarak anlamıştım çünkü.işin komik tarafı hazırlıkları yaparken bir gözüm saatteydi.saçlarımı yapıyorum sancı vuruyor,8-9 saniye kadar mahvoluyorum,sonra kaldığım yerden devam ediyorum,edebiliyorum.sonra eşimi uyandırdım bebek geliyor dedim.9 a doğru hastanedeydim.nst ye girdm 20 dk da 4-5 ağrılı kasılma oldu.dr tamamdır dedi.yatış işlemlerimizi yaptık.her şey 1 saatte oldu bitti.spinal anesteziyle doğum yaptım.hemşirelerin parmak kız dediklerini duyuyordum.kızımı giydirip odaya çıkaardılar 10 dk sonra da ben çıktım.meleğim uyuyordu.tutmaya korktum 48 cm 2500 gr doğmuştu.2 gün önceki kontrolde 2810 civarıydı.-300 gr la doğdu kızım.elleri ayakları minicik,kıyafetler içinde kaybolmuştu.allahıma şükür sağlığı her şeyi yerinde.3 gündür evdeyiz.

sancıyla ilgili bir kaç kişi sormuştu önceden nasıl oluyor acaba doğum başladımı diye.herkeste belki farklıdır ama şunu söyleyebilirim doğum başladıysa anlamamak imkansız kendini belli ediyor.o yüzden ağrısız,(özellikle belinize vuruyor),düzensiz kasılmalardan korkmayındoğum başlamıyor ama doğum yakın sinyali veriyor.
doğum çantasıyla ilgili bir kaç sey yazayım her ne kadar yaz da olsa mutlaka 2-3 tane uzun kollu body,ve alt alın.zaten sadece onları giydiriyorsunuz üşümesin diye.biberon mutlaka alın derim.benim sütüm de hemen geldi ama bebeği doyuracak kadar olmadığından arada mama takviyesi yaptık,çünkü doyması gerekiyor.malum bebekler doğum sonrası çok hızlı kilo veriyor.daha önceleri forumda 2 numara bebek bezi konuşulmuştu galiba. alacak olanlar yanında 1 numara da mutlaka almalısınız.
meme çatlak önleyici kreminizi sakın unutmayın,benim hala canım yanıyor emzirirken.istersenniz emzik alın ben almıştım az da olsa hastanede işimi gördü.
hasta bezi almamıştım gerek de yokmuş zaten.ilk gün sonda vs oluyor ped bile kullanamazsınız.2.gün ped işinizi görüyor.
hastanenizin ne istediğini mutlaka öğrenin sonradan zorrluk yaşamayın.mesela kimisi bebeğin göbek bakımı için alkol bez isterken kimisi istemiyor.şimdilik aklıma gelenler bunlar.doğum bekleyen herkese şimdiden allah kurtarsın.

Gözünaydın canım. Allah analı babalı büyütsün darısı bizlerin başına :KK70:

tesekkur ederim canim icim rahatladi :KK16: bir de ben kasilmalari hissetmiyorum , nst de cikinca anliyoruz o yuzden korkmustum surda iki hafta daha beklesinler :KK1:

rica ederim canım... bizim pimpirikliğimizden oluyo böyle iştee her an doğurcakmışız gibi :KK52: ne 2 haftası kızzz senin daha 1,5 ayın var merak etme bu temmuz bebekleri çok dakik erken gelcez diyolar da gelmiyorlar :KK9:

bizde kontrolümüzü olduk bugün geldik kızlar. veee kızım dönmüş çok şükür normal doğum pozisyonunu almış doktorum iki hafta sonra gel alttan muayeneyide yapalım dedi:S artık normal doğumu bekleriz ondan sonra ded.i inşallh herşey yolunda gider yaa çok stresliyim sürekli doğumu düşünür oldum nası olcak nası gelcek sorun çıkcak mı ?? vsvs. minik kızımda 2800 gr olmuş çok güzel pozlar verdi bize aynı babası bu arada hakikaten benziyo yuvarlacık suratı var. birde gözleri renkli mi olcak bakalım babası gibi.

merhaba canım,

bende de tık yok. yalnız benim akıntım hala koyu renkli geliyor. kahverengi gibi:44: kafam karışıyor açıkçası. senin de böyle bir durumun var mı?

bende o gece avuç içi kadar geldi sonra hiç gelmedi şu ana kadar da hiç yok sancılar çok az az var adet kadar bile ancak :KK43: 8 ile 48 saat arası demişti ya senin doktor merak ettim ben de seni :KK43:

:KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62:yehhuuuuuuuuuuuuuu :)) oğlumu gördümmmmm annesinin kalın dudaklı minnak burunlu aşk kokulu yavrusu . 3300 olmus . dr bana neyie besliyorsun kendini deyip gülüyorrr.. veeee sezeryan için gün aldımmm :KK9::KK9:10 temmuz saat 8 de epidural szeryan oluyorummmmm 11 gunum varr tamm . cok heycanlıyımmmmm cokkk

:KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62:yehhuuuuuuuuuuuuuu :)) oğlumu gördümmmmm annesinin kalın dudaklı minnak burunlu aşk kokulu yavrusu . 3300 olmus . dr bana neyie besliyorsun kendini deyip gülüyorrr.. veeee sezeryan için gün aldımmm :KK9::KK9:10 temmuz saat 8 de epidural szeryan oluyorummmmm 11 gunum varr tamm . cok heycanlıyımmmmm cokkk

OH OH MAŞALLAH OĞLUŞUNA:nazar::nazar::nazar::nazar:
GOZUNAYDIN GUNUNU DE ALDIN. 11 GUN GOZ AÇIP KAPAYINCAYA DEK GECER...
SAĞLIKLA KUCAKLAYALIM BEBİŞLERİMİZİ İNŞALLAH...

gözün aydın cnm ...hayırlısıyla inş...epidural niye ?sezeryan niye?

hayırlı olsun zeynep kardeş hiç değilse önünü görebiliyorsun artık çok güzel inş hayırlı haberlerini de alırız hemencecik...

OH OH MAŞALLAH OĞLUŞUNA:nazar::nazar::nazar::nazar:
GOZUNAYDIN GUNUNU DE ALDIN. 11 GUN GOZ AÇIP KAPAYINCAYA DEK GECER...
SAĞLIKLA KUCAKLAYALIM BEBİŞLERİMİZİ İNŞALLAH...
maşallah yazan eline sağlık arkadasımm hepimizin evlatlarına masallah beni su an görsen varya gülmekten kırılırsın :KK53:bakıyorum millete aynen :KK53::KK53:böyleeeee

Bugun kontrolumuz vardi nst ye falan girdik hala tik yok. Bu cocugun gelesi yok valla. Doktora sordum 40 haftadan sonra hala gelmezse sikinti olur mu diye. Yurt disinda 42 haftanin sonuna kadar bekliyorlarmis. Ama turkiyede 41 haftanin sonuna kadar bekleniyormus. Senin tutumuna bagli dedi. Ben normal dogum istiyorum. Hastanin tutumuna gore sezeryan yapiyorlarmis. Bekliycez artik bakalim kavusma anini

gözün aydın cnm ...hayırlısıyla inş...epidural niye ?sezeryan niye?
hemencecik anlatayım ama anlatmadan senın bebiş kurabıyelerının topiğinde sana yardımcı olan yakısıklıya bayıldım valla :KK1: masşşaallah . sezeryan neden kuyruk sokumumda sol bacaguma dogru 2 sinir arasında 6 sene judocu idim herhalde darbe almaktan ve agır hareket yapmaktan kaynaklanıyor bir fıtık var . ve doktorum musade etmıyor . beyin cerrahının raporu var normal dogurmamalı dıye. epidural neden ?? bari sezeryan olmusken epidural olsun kuzum . genel anestezi istemıyorummm :KK1:
hayırlı olsun zeynep kardeş hiç değilse önünü görebiliyorsun artık çok güzel inş hayırlı haberlerini de alırız hemencecik...
inş.. ama bu 11 gün bana 11 yıl gıbı gelır .. sende durumlar ne ??:KK31:

gozunaydın masallah kılosuda iyi bebenin. Allah sag salim kucagına almayı nasip etsin. benimde doktor randevum yarın. bakalım neler sölicek

gozunaydın masallah kılosuda iyi bebenin. Allah sag salim kucagına almayı nasip etsin. benimde doktor randevum yarın. bakalım neler sölicek
insallah guzel haberler verırsın bize senınle benım aramda cok az zaman var .. ben dun gece ömürü gorecem diye heyecandan uyumadım inanın :KK1: annem dıyor ki doğsun bol bol göreceksinnnn :KK34:

insallah guzel haberler verırsın bize senınle benım aramda cok az zaman var .. ben dun gece ömürü gorecem diye heyecandan uyumadım inanın :KK1: annem dıyor ki doğsun bol bol göreceksinnnn :KK34:

doktorda bana en son randevumda zaten 5 6 yada 7sinde olur sezeryan demişti bi dahaki gelişinde netleştiririz demişti. muhtemelen senden bi kaç gün önce dogmus olacak bebeklerimiz. ayy bi an önce kavusalım artık ben zaten cok sıkıldım hamileliktende evdende sıcaktanda

Bugun kontrolumuz vardi nst ye falan girdik hala tik yok. Bu cocugun gelesi yok valla. Doktora sordum 40 haftadan sonra hala gelmezse sikinti olur mu diye. Yurt disinda 42 haftanin sonuna kadar bekliyorlarmis. Ama turkiyede 41 haftanin sonuna kadar bekleniyormus. Senin tutumuna bagli dedi. Ben normal dogum istiyorum. Hastanin tutumuna gore sezeryan yapiyorlarmis. Bekliycez artik bakalim kavusma anini

benim de durumum aynı sanki hala gelesi yok gibi...:KK50: bi belirti bekliyorum; bi bel ağrısı, bi aşağıya inmesi görüntüden anlaşılması, bi nst'de sancı (gerçi son nst'de 1 tane sancım çıktı ama:KK1:) tek belirtimiz başın çapı baya bi küçülmüş kemikler üst üste binmeye başlamış yani buna çok sevindim.! annem, kayınvalidem, görümcem toplandı her gün bakıyoz biraz inmiş mi ne filan oluyoruz ama yok:KK1: benim dr 40 hafta dolunca sezaryena almak istiyo. yani bdt'm 8 temmuz 9'una alma taraftarı. acaba gelmezse beklesem mi ben de onu düşünüyorum:26: aslında 40'ın üstüne 2 hafta bekleniyomuş dediğin gibi, 42'den sonrasına geç doğum deniyo hatta. Normal doğum hangi haftalar arasında olur? - UZMANTV ama bir yandan da riskler oluşabiliyo karar veremedim yane.

doktorda bana en son randevumda zaten 5 6 yada 7sinde olur sezeryan demişti bi dahaki gelişinde netleştiririz demişti. muhtemelen senden bi kaç gün önce dogmus olacak bebeklerimiz. ayy bi an önce kavusalım artık ben zaten cok sıkıldım hamileliktende evdende sıcaktanda
doğuran arkadaslar dogum hıkayelerini yazıyorlar ya pc nin ekranına bakarken gözlerim :KK53: bakıyor .. cok heycanlanıyorum gece yatınca hayal kuruyorum o sezeryan anını falan gunde 10 defa anne benden güzel bişe cıkarmı dıyorummmm :KK1::KK1:

X