2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

benim ev bile temizlenmedi.. bugün kardeşim gelecek camları silip, perdeleri takacak.
haftasonu eşim salondaki halıları yıkarım dedi makineyle.
1,5 ay kadar önce biraz sarma yapıp atmıştım buzluğa. haricinde bi şey yok.. :KK50:
aslında en azından sigara böreği gibi basit bi şey yapsam iyi olacak..
biraz taze fasulye alıp da atsam buzluğa eşim çok sever.
dediğin gibi el altında bi şeyler olsun..

kayınvalidemle karşılıklı oturuyorum ben. ramazanda ondan yardım bekliyorum yemek konusunda Allah biliyo.. :63:

Ben şimdilik yemek için yapacağım canım biberi.Dediğin gibi menemenlik , taze fasulye falan onları yaz sonunda annem yapıyor bize de.

destiny , benimde hiiiiç aklımda yoktu kozmatik beni gaza getirdi bugün kalkıp börek falan da saracam :KK52:

GEL GEL GAZA GEL ŞİMDİ YAVAŞ YAVAŞ YAPARSAN ÇOOOK İSABETLİ Bİ KARAR VERMİŞ OLDUĞUNU GÖRECEKSİN...
BEBEKLE BU İŞLER ÇOK SIKINTI VERİYOR...
TAZE FASULYEYİDE KÖYDE KAYINVALİDEM Bİ KAÇ ŞİŞE KOYAR BANA (İNŞ YANİ) :KK14:
DEDİĞİM GİBİ DOMATESİ ANNEM KENDİNE KOYARKEN BANADA Bİ KAÇ ŞİŞE KOYAR...(YİNE İNŞ YANİ):KK9:
TURŞU KOLAY DA KİRAZ TURŞUSUNU İLK DEFA DUYDUM O NASIL OLUYO KIZ GÜZEL Mİ?
OYYY BİBER SALÇASI YAPAMAM ÇOK LEZZETLİ OLUYO ELDE GERÇEKTEN AMA O ZOR Bİ İŞ CİDDEN...

aslında ben bu hazırlıkları yemesınden cok yapmaktan keyif alıyorum.son zamanalrda kış hazırlıklarına sardım kendımı:)gercı ramazan da dıyebılırız.kozmatikcım eşim ust uste bı kac gun kıraz getırdı eve ben de yıyemedıgım ıcın tursunu kurdum.geçen gun tadına baktım guzel olmuştu.yanı bız hep yıyoruz o yuzden tadı guzel gelıyor bıze,turşusundan ziyade soğanlı kavurması guzel olur kıraz tursunun.

valla kızlar aslında ben dondurucuya koymaktan zıyade konserve falan yapmayı daha sağlıklı buluyorum.ama o kadar da yapamam.siz şanslısınız.annem de kayınvalıdem de gelın yapsa da bıze verse dıye bakarlar:))

oo maşşallah gerçi aburcuburcuyu gördum.darısı başıma.valla bende napıyım annem kızkardeşim bende.diğer kardeşim de geldi.2 gündür misafirim var gibi bişeydi.dün de eşimle çıktık biraz gezdik.oldukça kendımı yormaya çalısıyorum doğum sancım gelsın dıye.hala tık yok.çarşamba kontrolum vardı.3400 olmuş kızım 51.5 da boyu var.nst de hiç sancım yok.pazartesi günü çağırdı yine.sen istersen 3-4 gun daha beklerız cok cok dedi.bilmiyorum kafam karısık.beklesem bı turlu beklemesem bı turlu.

sen nasılsın canım neler yaptın

Bizde dün doktora gittik. kızım 2.520 gr 47 cm olmuş.. suyu iyiymiş.. kasılmalarım olduğunu söyleyince bakalım açılman varmı dedi.. açılmam yokmuş ama başı kanala bastırıyormuş.. çok beklemez 1 hafta daha sabretse çok iyi dedi..
:KK1: sonra nst ye yolladı.. en yüksek 50lerde sancım çıktı..:KK30: yatıp dinlenmemi söyledi.. bebeğin doğma ihtimalini göz önüne alarak ciğer geliştirici iğne verdi sabah 1 tane vurundum akşam tekrar vuruncam.. nidilatı sordum doktoruma ben önermiyorum dedi.. banada vermedi.. bizden bu kadar canım.. :KK31:

kardeşim benı gaza getırmeyın.gecen gun de konustunuz boyle.solugu markette aldım.bi sürü börek sardım koydum.gercı allahtan taze yaprak cıkarcıkmaz da sarmalarımı falan yapmıstım söylemesı ayıp.şimdi de bi koşu kıymamı alıp gelsem demeye başladım.ya da doğurduktan sonra kış hazırlığına mı saklasam enerjimi.taze fasulye falan koyucam.domates sosu yapıcam.kiraz turşusuı kurdum.biber salçası yapasım var.öyle şeyler işte.çok heycanlandım birden.:))

Kiraz turşusu nasıl oluyormuş canım:44: ilk defa duydum..?ben niye gaza gelmiyorum acaba.. :KK9::KK9:

BENDE KAYINVALİDEM LE, ALT LI ÜSTLÜ OTURUYORUM ...
AMA BİRİ MUTFAĞIMA GİRİP DOLAPLARA DAMLATA DAMLATA ,DAĞITA DAĞITA İŞ YAPINCA FLN FITIK GELİO BANA...
YA BİRİLERİ CAMLARIMI FLN SİLSİN DİYİNCE ÇOK MAHCUP OLUYORUM BORÇLU GİBİ HİSSEDİTYORUM EZİLİYORUM ,TEK BAŞIMA YAPABİLDİKLERİM BENİ DAHA ÇOK TATMİN EDİYO ,AMA KOCA GÖBEKLE CAM FLN DA SİLİNMİOKİ YAAA:KK1:

AY BÖYLE NE ZAVKLİ OLDU HEPBERABER MAMALAR YAPALIM KUZULARIMIZ GELİNCE BİZ YİYELİM ON LARA SÜT OLSUN:dddd:KK49:

2 hafta önce , hafta sonu eşim ve kayınvalidem temizlik yaptılar.dışardaki camları kayınvalidem ben silerim dedi eşim izin vermedi(4. kattayız Allah korusun).eşim çek çeke bez sarıp sildi.(Azcık korkak benim adam). Eşine sildir canım camları çek çek lede olsa iyi sildi valla benim ki.

ben de oldum çatı muayenesi,Allahım ne var onda yaaaaa millet acıyor diyordu
yani demek ki milletin anlattığı korkutucu normal doğum hikayeleri de doğru değil(inşallah)
ki ben normalde acıya dayanıklı değilimdir,ayrıca korkağın tekiyim,herkes "acıyor" dedi diye kendimi kastım, ama ne acı var ne bişey!
niye abartırlar bu insanlar da bizi korkuturlar anlamıyorum. sanki kahramanlık hikayesi gibi büyütüyorlar:KK19:

ben hiç yapmadım ama patlıcanları karnıyarıklık kızartıp koyabılırsın dolaba.aynı şekilde patlıcanları da közleyip buzluğa atabılrısın ben gecen sene yapmıştım güzel oluyor.patlıcanalrı közledım suyunu ıyıce süzdürüp poşetlere koymuştum.çıkardığımda da sarımsaklı yoğurtla karıştırıp sofrada bır çeşit olluyodu.paçanga böreği sardım koydum dolaba.kabakları falan oturmalık kızartıp koyabilirsin.geçensene semizotu da koymuştum.yıkayıp ıyıce kuruttuktan sonra poşetlere koymuştum.hazır pratık ve kolay olmuştu.aklıma bunlar geldi canım.kiraz falan koyabılırsın komposto yaparsın ramazanda.
EVT EVT HEPSİNE EVT BENDE İSTİYORUM BUNLARDAN BUZLUĞUM GERÇİ İFLAS EDECEK:dddd
aaa bak patlıcan iyi fikir.Geçen haftadan kalan biraz patlıcan var yazık olmasın ne yapsam diyordum kendi kendime biberlerle közleyip dolaba atayım onu da.Annemin yaptığı kompostolar var kayısı , kiraz falan... Buzlukta çilek var.Kayınvalidem koymuş reçel yaparsın diye.Onun kompostosu da oluyor mu ki ?
YOK CNM SANMIYORUM ÇİLEK EZİLİR PEK OLMAZ GİBİ GELİO AMA BAKMAK LAZIM YİNEDE NETTEN ...
AMA REÇEL YAPIP ONDAN KOMPOSTO YAPILABİLİR DAHA DOĞRUSU SULANDIRILIP KONSANTRE Bİ ŞEKLDE İÇİLEBİLİR...
aslında ben bu hazırlıkları yemesınden cok yapmaktan keyif alıyorum.son zamanalrda kış hazırlıklarına sardım kendımı:)gercı ramazan da dıyebılırız.kozmatikcım eşim ust uste bı kac gun kıraz getırdı eve ben de yıyemedıgım ıcın tursunu kurdum.geçen gun tadına baktım guzel olmuştu.yanı bız hep yıyoruz o yuzden tadı guzel gelıyor bıze,turşusundan ziyade soğanlı kavurması guzel olur kıraz tursunun.

valla kızlar aslında ben dondurucuya koymaktan zıyade konserve falan yapmayı daha sağlıklı buluyorum.ama o kadar da yapamam.siz şanslısınız.annem de kayınvalıdem de gelın yapsa da bıze verse dıye bakarlar:))
HMM KİRAZ TURŞUSUNUN KAVURMASI:KK34:İLGİNÇ AMA GÖRÜNTÜ OLARAK BİLE OLSA ÇOK GÜZEL OLUR EMİNİM...BU SENE DEĞİLSE BİLE MUHAKKAK DENİYECEĞİM...

AMA BİRİ MUTFAĞIMA GİRİP DOLAPLARA DAMLATA DAMLATA ,DAĞITA DAĞITA İŞ YAPINCA FLN FITIK GELİO BANA...
YA BİRİLERİ CAMLARIMI FLN SİLSİN DİYİNCE ÇOK MAHCUP OLUYORUM BORÇLU GİBİ HİSSEDİTYORUM EZİLİYORUM ,TEK BAŞIMA YAPABİLDİKLERİM BENİ DAHA ÇOK TATMİN EDİYO ,AMA KOCA GÖBEKLE CAM FLN DA SİLİNMİOKİ YAAA:KK1:

AY BÖYLE NE ZAVKLİ OLDU HEPBERABER MAMALAR YAPALIM KUZULARIMIZ GELİNCE BİZ YİYELİM ON LARA SÜT OLSUN:dddd:KK49:

ay aynen,benım de öyle lanet bı huyum var.mutfaga gıremıyorum annem daha cok mutfakta.her seyın yerını katmış karıstırmış.elımı attıgım yerde hıc bır seyın yerını bulamıyorum.cok sınırlenıyorum.anneme de bı sey demıyorum.ama mutfak duzenı benım ıcın cok hayat memat meselesı.:))
aaa bak patlıcan iyi fikir.Geçen haftadan kalan biraz patlıcan var yazık olmasın ne yapsam diyordum kendi kendime biberlerle közleyip dolaba atayım onu da.Annemin yaptığı kompostolar var kayısı , kiraz falan... Buzlukta çilek var.Kayınvalidem koymuş reçel yaparsın diye.Onun kompostosu da oluyor mu ki ?

çilekten komposto yapabılırsın canım.ben geçen gun tazesınden yaptım içtim.çok hoş bi aroması oluyor.istersen pastada tatlıda kullanabılırsın.istersen çilekli dondurma falan yapabılırsın

Bizde dün doktora gittik. kızım 2.520 gr 47 cm olmuş.. suyu iyiymiş.. kasılmalarım olduğunu söyleyince bakalım açılman varmı dedi.. açılmam yokmuş ama başı kanala bastırıyormuş.. çok beklemez 1 hafta daha sabretse çok iyi dedi..
:KK1: sonra nst ye yolladı.. en yüksek 50lerde sancım çıktı..:KK30: yatıp dinlenmemi söyledi.. bebeğin doğma ihtimalini göz önüne alarak ciğer geliştirici iğne verdi sabah 1 tane vurundum akşam tekrar vuruncam.. nidilatı sordum doktoruma ben önermiyorum dedi.. banada vermedi.. bizden bu kadar canım.. :KK31:

Kiraz turşusu nasıl oluyormuş canım:44: ilk defa duydum..?ben niye gaza gelmiyorum acaba.. :KK9::KK9:

inşallah sağlıkla gelsin canım benım.inşallah bir hafta daha bekler.sizin bu kızlarınız gelmek ıcın can atıyolar,benım kızımın umrunda degıl yahu:)
kiraz tursunu bılmemen normal.genelde karadenızde yapılıyo dıye bılıyorum.ben de karadenızlı komsualrda görmustum canım.yöresel bır tat yanı

ben de oldum çatı muayenesi,Allahım ne var onda yaaaaa millet acıyor diyordu
yani demek ki milletin anlattığı korkutucu normal doğum hikayeleri de doğru değil(inşallah)
ki ben normalde acıya dayanıklı değilimdir,ayrıca korkağın tekiyim,herkes "acıyor" dedi diye kendimi kastım, ama ne acı var ne bişey!
niye abartırlar bu insanlar da bizi korkuturlar anlamıyorum. sanki kahramanlık hikayesi gibi büyütüyorlar:KK19:

ben de çok korkmuştum ama kasmadan durmak lazım hani iğne olurken kasarsan daha çok canın yanar derler ya ama bende acıdan çok çekinme oluyor o yüzden kasıyorum :S doğum için sürekli ne kdr açılma var diye bakacaklar ya sancı cekerken o zmn sancıdan çok onu düşünüyorum ebeler yüzlerce bnm gibi gördü onu da biliyorum ama elimde değil yoksa dediğin gibi öyle anlatıldıgı gibi değilmiş gerçekten. ama ben o kdr paniğim ki o çatının ortasında bi boşluk varmış ayakları koydugumuz yerin altında üstü örtüyle örtülüydü panikten elimi oraya koydum pat kapaklandım merdiven gibi olan basamaklara işte o kdr kasıyorum kendimi :)))

Evet canım bende de var aynı şey.Dediğin gibi ne çatı varmış genişle genişle bitmedi.1 aydan fazladır var bende ama son zamanlarda dediğin gibi gece dönerken bile çok zorlanıyorum sanki bacağımın biri koptu gibi.Gün içersinde biraz daha hafifliyo , uzun süre hareketsiz kaldığımda çok fena oluyor yürüyemiyorum bir süre...

valla gözle görülür bi durgunluk var ama aynı derecede doğuran yok
anlamadım ben bu işiii:KK1:

ben dee:KK43:

benimki de ya.. ne çatı, genişle genişle genişleyemedi...:100:
yatakta dönerken nasıl acıyor, bi de oturduğum yerden kalkarken.. :KK25:

benım de acıyor.evet tam da deiğin kemik.canıma okuyor.geçen sabah yatakta dönerken çığlık attım acımdan.kocam da doğuruyorum sandı:)

yok canım çatı mauyenesi falan yapmadı.nst de ılk defa 30 a cıktı .yok yani hiç bir belirti.ama benım dun akşamdan beri belim ağrıyor.sadece belim.

cogunlukla herkes bekle diyor.ama zor bır karar canım.bir de bi şey olursa kendımı affetmem

ayy kızlar resmen sancınızın olduğuna sevindim :KK1: tabi yanlış anlamayın yani tek olmadığıma...
anormal geliyordu bana kopacak gibi.Ama yattıkça ağrıdığı doğru kesin çünkü benimki çok şiddetli bütün gün yataktayım erken gelmesin korkusuna sonra wcye diye kalkıyorum yürüyemiyorum resmen :KK50:
bu arada iştah falan kalmadı bende yiyemiyorum artık hiç bişi sadece sıvı ve meyve...yemek yiyince midem bulanıyor :63:

ay aynen,benım de öyle lanet bı huyum var.mutfaga gıremıyorum annem daha cok mutfakta.her seyın yerını katmış karıstırmış.elımı attıgım yerde hıc bır seyın yerını bulamıyorum.cok sınırlenıyorum.anneme de bı sey demıyorum.ama mutfak duzenı benım ıcın cok hayat memat meselesı.:))

çilekten komposto yapabılırsın canım.ben geçen gun tazesınden yaptım içtim.çok hoş bi aroması oluyor.istersen pastada tatlıda kullanabılırsın.istersen çilekli dondurma falan yapabılırsın

inşallah sağlıkla gelsin canım benım.inşallah bir hafta daha bekler.sizin bu kızlarınız gelmek ıcın can atıyolar,benım kızımın umrunda degıl yahu:)
kiraz tursunu bılmemen normal.genelde karadenızde yapılıyo dıye bılıyorum.ben de karadenızlı komsualrda görmustum canım.yöresel bır tat yanı
BENDE BENDE DOLABIMIN YÜZLERİ,SU İZİ ,EL İZİ FLN YADA KAPİTONELERİM SAĞA SOLA KAYSIN HİİİÇ SEVMEM AYYYY:KK30:
YAPILIOMUŞ BAK:sddd

ayy kızlar resmen sancınızın olduğuna sevindim :KK1: tabi yanlış anlamayın yani tek olmadığıma...
anormal geliyordu bana kopacak gibi.Ama yattıkça ağrıdığı doğru kesin çünkü benimki çok şiddetli bütün gün yataktayım erken gelmesin korkusuna sonra wcye diye kalkıyorum yürüyemiyorum resmen :KK50:
bu arada iştah falan kalmadı bende yiyemiyorum artık hiç bişi sadece sıvı ve meyve...yemek yiyince midem bulanıyor :63:

evet ben de yataktan kalkıp vc ye falan gıderken kabır azabı gıbı acı cekıyorum.ayrıca benım iştah gayet yerınde,ne bulursam yıyorum hala:)
kızlar ben kaçıyorum.sonra görüşürüz,allaha emanet,herkese hayırlı cumalar

eşime sabah dedim, kardeşim gelecek camları silecek..
bana diyo ki, bırak insanları.. minnet etme. hanım çağıralım dip köşe bucak temizlesin..
zor ikna ettim, taşınalı bir sene olmadı, duvarlarda bi şey yok zaten. koltuk kılıflarını da yıkadım.
camlar silinip perdeler de yıkanıp asılırsa, yerler zaten basit..
o da gaza geldi, salonun halılarını ben yıkarım diyoo:KK9:
mutfak da küçük pek bi şey yok.. ben bile hallederim onu peyderpey..

aslında haklı bence hiiiç kimseye minnet etmeye gerek yok, kimseden beklemeyeceksin. :63:
kendin halledeceksin, tabi fırsatın varsa.

aslında ben bu hazırlıkları yemesınden cok yapmaktan keyif alıyorum.

valla konserve en mantıklısı.. hem buzluktaki yer de kısıtlı. benim etler var 4te biri dolu.
menemenlik olsa süpper olur mesela. ama uğraşmayı gözüm almıyor.. geçen akşam kayınvalidemdeydim..
bir ordu insana yetecek kadar konserve koymuş.. her yer kavanozdu.. bilmiyorum, bizim için de yaptı mı.. :100:
Allah biliyor, kimseden bi şey istemek istemiyorum.. annem bile olsa..:KK19:

benim karnım çok ağrıyor kızlar çokda sertleşme var karnımda 37+2 haftalık hamileyim midemde bulanıyor neden olabilir acaba hergün agıryor karnım ama bugün dahada bi fazla agrıyor :KK43: ne olur bnmle aynı şeyler yaşayan varmı :KK50:

eşime sabah dedim, kardeşim gelecek camları silecek..
Bana diyo ki, bırak insanları.. Minnet etme. Hanım çağıralım dip köşe bucak temizlesin..
Zor ikna ettim, taşınalı bir sene olmadı, duvarlarda bi şey yok zaten. Koltuk kılıflarını da yıkadım.
Camlar silinip perdeler de yıkanıp asılırsa, yerler zaten basit..
O da gaza geldi, salonun halılarını ben yıkarım diyoo:KK9:
Mutfak da küçük pek bi şey yok.. Ben bile hallederim onu peyderpey..

Aslında haklı bence hiiiç kimseye minnet etmeye gerek yok, kimseden beklemeyeceksin. :63:
Kendin halledeceksin, tabi fırsatın varsa.

valla konserve en mantıklısı.. Hem buzluktaki yer de kısıtlı. Benim etler var 4te biri dolu.
Menemenlik olsa süpper olur mesela. Ama uğraşmayı gözüm almıyor.. Geçen akşam kayınvalidemdeydim..
Bir ordu insana yetecek kadar konserve koymuş.. Her yer kavanozdu.. Bilmiyorum, bizim için de yaptı mı.. :100:
Allah biliyor, kimseden bi şey istemek istemiyorum.. Annem bile olsa..:KK19:

aynen cnm kimseden sen bişey isteyince onlar onşey bekliolar senden...
Yapabilirse insan kendi kendine yetmeye çalışacak...
Rabbim sağlık sıhhat versinde yorgunluk hiç bişey geçip gider....

Evet canım bende de var aynı şey.Dediğin gibi ne çatı varmış genişle genişle bitmedi.1 aydan fazladır var bende ama son zamanlarda dediğin gibi gece dönerken bile çok zorlanıyorum sanki bacağımın biri koptu gibi.Gün içersinde biraz daha hafifliyo , uzun süre hareketsiz kaldığımda çok fena oluyor yürüyemiyorum bir süre...

Çok fena bı ağrı gercekten,ben çatı genişlemesinden kaynaklandığını bilmiyordum.gece ne tarafa donersem o tarafta inanılmaz ağrı oluyo bı de,özellikle kalçada. Çok Zormus bu son zamanlar Cook :KK43:

benim karnım çok ağrıyor kızlar çokda sertleşme var karnımda 37+2 haftalık hamileyim midemde bulanıyor neden olabilir acaba hergün agıryor karnım ama bugün dahada bi fazla agrıyor :KK43: Ne olur bnmle aynı şeyler yaşayan varmı :KK50:

cnm canın çok yanıyosa bi dra görün bence yada en azından telefonla bi sor ...

Kızlar günaydın....bacak aramdaki kemikler feci agriyor kopacak gibi gece dönemiyorum yürürken canımı yakıyor, daha öncede oluyordu ama bu kadar etkilemiyordu doktora sormuştum çatı genişliyor dedi ama ne çatıymış baldırlarım ayrılcak gibi tam oramla baldirimin arasındaki kemik gece yatıyorum ayni sabah kalkıyorum aynı varmı bu ağrıyı benim gibi.çeken

ben varım beeen...
slm kızlar ben girmeyeli ne kadar da doğum olmuş.. allah analı babalı büyütsün tüm bebişlerimizi.. son zamanlara geldikçe sıkıntılar da arttı sanırım.. geceleri hiç yatamıyorum artık.. allahtan seminer dönemi de bugün itibariyle bitti allahıma çok şükür.. artık evdeyim, tatildeyim bol bol yatmayı planlıyorum camış gibi :KK9: :KK9:
bacaklarımın arasındaki kemiklerim öyle bir acıyo ki ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum, doktora kalsa çok normal diyor ama bana pek normal gelmiyor.. salı günkü kontrole göre oğlum 3050 gr olmuş 40 cm. doğum kanalına girmemiş daha.. keşke hemen girse de doğursam.. bundan sonra zaman geçmiyor sanki durdu..

benim karnım çok ağrıyor kızlar çokda sertleşme var karnımda 37+2 haftalık hamileyim midemde bulanıyor neden olabilir acaba hergün agıryor karnım ama bugün dahada bi fazla agrıyor :KK43: ne olur bnmle aynı şeyler yaşayan varmı :KK50:

sertleşme bendede var canım gaz sancım çok oluyor çünkü,her yediğim gaz yapıyor...
bulantı oluyor yemek yerken çok zorlanıyorum
karın ağrısı nasıl bi ağrı son zamanlar oluyormuş ama şiddetliyse doktoruna danış bence

Ay kızlar ne zamandır giremiyorum
sancılarım iyice arttığı için ablam il dışından geldi doğumuma.
bugün yarın bekliyorum doğurmayıda çok istiyorum biran önce kızıma kavuşmak için ama bugün son kez oğluma kıyafet alayım gideyim öyle doğurayım diyorum.
oğlumun giyecek kıyafeti kalmadı :KK50: ben de bu bebeye kıyafet dayandıramıyom her ay alıyom 3-5 parça ama 3 ay önce aldığımı 3 ay sonra giydiremiyom danama hemen küçük geliyo :KK43:

bu arada millet patır patır doğurmaya başlamış ne güzel
darısı biz bekleyenlerin başına :KK3:

X