2012 Şubat Anneleri

yaşları büyüdükçe dikkat süreleri uzar. büyük çocuk gibi uzun süre aynı şeyle devam edemezler.
sürekli uyaranı değiştirmek gerekiyor.
burçla kesinlikle alakası yok, gelişim dönemiyle alakalı,
benimki kova burcu
eevet sanırım öyle ama böyle giderse eline vermeye bişey bulamayacağım oyuncakların zaten yüzüne bakmıyor mutfak kaplarını desen ezberledi bile :)
cam bardakla su verirsen o yer çıt çıt ses çıkarıyor,
Allah'ım ne güzel bir müzik tınısı gibi.
2 gun sonra bardakla deneme yaptıgında ses net gelir.
bizde 2 aydır yeni diş çıkmadı. 8 dişte kaldı
8 dişmi maşallah bayağı çıkarmış
ben bayramda samsundaydım oğlumdan 20 gün büyük bebek vardı bütün dişleri tamamdı ama babası iyi değl aslında erkenden çürüyecek dedi bilmiyorum doğrumu
pukicim ikinci bebişe biz kesin gözüyle bakıyoruz
Allah izin verirse çalışmaları Asya'nın yaş günü itibari ile başlatıcaz :)
İznimin arkasına bir izin daha eklerim inşallah ikisi birden büyr
kız ne bu aceleniz bir doğumun üstünden en az 2 yıl geçmeliymiş drlar öyle diyor sen o zaman 2 yaşına gelmeden asya doğum yaparsın ne bu aceleniz iyi cesaret valla

Son düzenleme:
Kızlar size bi bilgi vereceğim zira ben yapacağım bunu

taylan kümeli geçen gün saba tümerdeydi showda..bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek ve sık sık grip olmamak için taze zencefili rendeleyip suyunu balla karıştırıp 2 kez içince hiç grip olmazmışız çünkü çok faydalı bişeymiş.zencefil ben alacağım...

Bebeklere içiremeyiz ama çok acıymış zencefilin suyu ama taylan hnm 2 senedir hasta olmadım dedi diyetisyen zaten kendisi tanıyormusunuz bilmiyorum ama..denemek lazm

Ben toz zencefili valla karıştırıp limon sıkıyorum pastil gibi yiyorum, iyi geliyor. Her zaman tazesini bulmak zor oluyor.

bize bir tavuk oyuncak hediye gelmişti gecen hafta
sesi ve ışıklı güzel bir şey
ses ve ışık çıkarırken yumurluyordu, tavugun kıçından yumurta düşüyordu otomatik
bizimki tavugun üstüne oturdu krıdı

dün kahvaltı setinin fincan tabağını,
önceki gün bibloyu

kıçından yumurtamı çıkıyooo ne güzelmiş yaa benim oğlumunda zencisi var gitar çalan onunla dans ediyo korkar sanmıştım ama korkmuyor gerçi bıktı bu ara ama ara verdik

Sanırım esadım büyüyüp en azından kendini bilene kadar hiçbirzaman 2 ciye cesaret edemeyeceğım ben çünkü cesaretimi kırıyor bide çevremde peş peşe bebeği olanlarda iyi örnek değl ondan hiç bir zaman o cesurluğu bulamayacağım kendimde...eşime kalsa bişey olmazz diyorr :41:

Kızlar bebişleriniz bişeyler anlatmaya başladımı?

Benimki hadi hadi hadi diyor fatih ürek gibi :)gidicez diyor tabi didicez çıkıyo ağzından bazen babasına buba diyor bana annne diye bağırıyor özellikle ağladığnda,sanki bazende bana cvp veriyor evet hayır gibi bide üç diyor ikiyede ıkı ıkı diyor tabi ara sıra yapıyo bunları ben tekrar edince ama bu ara hadi çok söylüyo

Kızlar size bi bilgi vereceğim zira ben yapacağım bunu

taylan kümeli geçen gün saba tümerdeydi showda..bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek ve sık sık grip olmamak için taze zencefili rendeleyip suyunu balla karıştırıp 2 kez içince hiç grip olmazmışız çünkü çok faydalı bişeymiş.zencefil ben alacağım...

Bebeklere içiremeyiz ama çok acıymış zencefilin suyu ama taylan hnm 2 senedir hasta olmadım dedi diyetisyen zaten kendisi tanıyormusunuz bilmiyorum ama..denemek lazm

ben hasta olduğumda zencefili balla karıştırıp yerim çok faydalı
ayrıca kış boyu hergün 1 tatlı kaşığı arı poleni yersen hasta olmazsın

İlahi hugo alemsin valla napim çok sinirlerimi bozmuştu uyumayarak :)sorma bende üşüttüm dün banyodan sonra balkonda çamaşır astık azcık hastayım galiba..esadda bana kızsın şimdi :2::40:

işte bak esadın aklı ermiyo ama sen bile bile hasta ettin kendini
esatcıkta sana kızsın şimdi :52:

ben hasta olduğumda zencefili balla karıştırıp yerim çok faydalı
ayrıca kış boyu hergün 1 tatlı kaşığı arı poleni yersen hasta olmazsın

hugo bu arı poleni bebeklerimize verilebilirmi dayımın kızının bebeği 10 aylık ona aktardan böyle bi karışım almış veriyormuş grip olmasın diye ben güvenip almadm

bize bir tavuk oyuncak hediye gelmişti gecen hafta
sesi ve ışıklı güzel bir şey
ses ve ışık çıkarırken yumurluyordu, tavugun kıçından yumurta düşüyordu otomatik
bizimki tavugun üstüne oturdu krıdı

dün kahvaltı setinin fincan tabağını,
önceki gün bibloyu

allah rahmet eylesin tavuğa :ssz:

Herkes nerde yahuuu anneme çıktım şimdi bende rahat etmek için dünya varmış oğlan bi çorbayı zor yaptırdı bana..azcık sütlac yedirdim pirinçleri çiğnemesi çok komikti :52:

kızlar bir sorum olacak oğlum nerdeyse 9 aylık olacak ama ne emekliyor nede ayağa kalktı ben desteklersem ya da koltuktan masadan destek alırsa ayakta duruyor. doktorumuz bu aylarda emeklemesi ayağa kalkması gerekiyordu dedi ama sanırım biraz tembel dedi. 1 ay daha ayağa kalkmzsa çinko demir eksikliği testi yapacağız dedi benimde moralim bozuldu. gerçi oğlum gerçekten tembel pek ayağa kalkmak istemiyor. sürekli oturmak istiyor kafama takıldı sizde durumlar nasıl

kızlar bir sorum olacak oğlum nerdeyse 9 aylık olacak ama ne emekliyor nede ayağa kalktı ben desteklersem ya da koltuktan masadan destek alırsa ayakta duruyor. doktorumuz bu aylarda emeklemesi ayağa kalkması gerekiyordu dedi ama sanırım biraz tembel dedi. 1 ay daha ayağa kalkmzsa çinko demir eksikliği testi yapacağız dedi benimde moralim bozuldu. gerçi oğlum gerçekten tembel pek ayağa kalkmak istemiyor. sürekli oturmak istiyor kafama takıldı sizde durumlar nasıl

cnm korkma tembel olabilir bizim bi tanıdığında çok geç emekledi benimki şuan yürümeye uğraşıyo emeklemeye üşeniyor artık 5 ci ayda başladı bizimki erkendi tabi olmadı yürüteç al içine koy bazen böyle olan bebekler direk yürüyor korkma

cnm korkma tembel olabilir bizim bi tanıdığında çok geç emekledi benimki şuan yürümeye uğraşıyo emeklemeye üşeniyor artık 5 ci ayda başladı bizimki erkendi tabi olmadı yürüteç al içine koy bazen böyle olan bebekler direk yürüyor korkma

teşekkür ederim cevapladığın için bende yürüteç almayı düşünüyorum ben demir vitamin eksikliği olduğunu düşünmüyorum eşimde bebekken çok tembelmiş saatlerce oturduğu yerden kalkmazmış benim oğlum aslında çok hareketli bir bebek ama sanırım korkuyor ayakta durmaya çalışırken sürekli tedirgin ve bir eli hep yakamda birde yürüteci deneyceğim olmazsa zamana bırakacağım elbet yürüyecek bu çocuk

5 dakikadır dalmış arabasıyla oynuyo valla dünya varmış rahat ettim 5 dakika 5 dakikadır demii :27:
minik bir otomobil var müzik çalıyo ileri geri gidiyo tekerlekleri yanıp sönüyo dil çıkarıyo ve gözleri dönüyo
deminden beri gözlerine parmak sokmaya çalışıyooo :1:

endişe etme bence. arkadasımın çocugu 1 yaşını doldurdu, emeklemiyor, oysa bizimki 7. aynı doldurdugunda cok hızlı emekliyordu. koltuga tutarak emekliyor ama diğer arkadaslarınki gibi ellerini bırakıp ayakta durmuyor, desteksiz kalma çabası hiç yok.
ama burada da bazı arkadaslarınki yeni emeklemeye başladı.
başını zamanında tuttuysa, desteksiz oturmaya akranları aşağı yukarı aynı zamanda başladıysa sıkıntı yapma.
kimi çocuk direk yürür diyorlar.

endişe etme bence. arkadasımın çocugu 1 yaşını doldurdu, emeklemiyor, oysa bizimki 7. aynı doldurdugunda cok hızlı emekliyordu. koltuga tutarak emekliyor ama diğer arkadaslarınki gibi ellerini bırakıp ayakta durmuyor, desteksiz kalma çabası hiç yok.
ama burada da bazı arkadaslarınki yeni emeklemeye başladı.
başını zamanında tuttuysa, desteksiz oturmaya akranları aşağı yukarı aynı zamanda başladıysa sıkıntı yapma.
kimi çocuk direk yürür diyorlar.
valla 1 haftalıktı başını tutmaya başlamıştı tam 7 aylıkken desteksiz oturmaya başladı etrafında fır dönüyor her ytere yuvarlana yuvarlana gidiyor pek yürüyesi ayağa kalkası ve emekliyesi yok :)

Back
X