- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #81.901
geçmiş olsun canım
sallamaya alışmış olması kötü bıraktırmaya çalış azalta azalta bıraktır
bizde emziği nasıl bıraktıracaz bilmem ağzından hiç düşmüyor markete gidince emziklere bakar inceler alacak olur
dişte kaşıyo pek düşkün emziksiz mümkün değil uyumuyor bakalım babası dört yaşına kadar emmiş oğlu kaç yaşına kadar emecek
Hoşbulduk canım:)
Günışığım büyütmüşsün bile ilk 3 ay en zorlu dönemlerden biri inşallah bundan sonra daha kolaylaşacak
Bizim iştah sorunumuz başlarda çok vardı sonradan düzeldi hala iştahlı sayılmaz ama kahvaltı ve öğle yemeğini güzel yiyor akşamda keyfe keder bende üstüne gitmiyorum diğer öğünleri güzel yediği için sabahları ayrı ayrı yapmıyor kahvaltısını daha doğrusu peynir ve yumurtayı ayrı yemediği için omlet şeklinde yiyor cevizi çok sevdiği için üstüne ceviz Serpip yediriyorum, öğlende hala karışık sebZe çorbalarına devam ediyoruz öğlen bir kâsede çorba akşamda bizimle yemeği beğenirse yiyor .. yemek düzeni bu şekilde gün içindede 1 2 tane mandalina yerse yer o kadar zaten aralarda birşey atıştırırsa sonraki öğünü atlıyoruz yemiyor çünkü ancak 11 kilo oldu bizimki[/QUOTE herkese merhaba oncelikle iki cocuklular uzun aradan sonra girebiliyoruz mecbur, ayniyiz benim kizda 11 kg hemsireye sordum dogum kg gore normal diyor 32 haftada 1910 dogmustu ama ben bakiyorum oyle etli bi cocuk degil zayif kaburgalari ele geliyor bana gore zayif, suan octamar balik yagi kullaniyorum bu bitince multi bisey tam aklimda degil yazili onu alicam bizim yegen (4 yasina giricek kiz) oda cok zayifti bunu kullandi etlendi kg aldi masallah bende alicam etki eder belki kg sunada
hugocum merhaba masallah senin memo istahli cok cesit yiyor benimki bir cesit zorla istahsiz cocuk cok zor haline sukret vallaıspanak yemeğini yiyor ama yoğurtla karıştırınca birde peynirli erişteyi çok severek yer köfte sucuk zaten çok severdi hala aynı
pırasa yemeğinide yer ama şöyle olacak mesela çorba yanında pırasa yemeği yanında pilav yani üç dört çeşit olacak hepsinden yiyecek o zaman sevmesede diğerlerini sevdiği için yiyor ama mesela tek başına pırasa yemeği getir yemez
kahvaltı hala sorun yok sabahtan öğlen uykusuna yatana dek süt mama meyve çubuk kraker yiyor uykudan uyanınca çok yiyor akşamda meyve filan böyle yiyor bizimki
Valla siki giydir evin etrafindada olsa iki gunde bir 5 dk da olsa cikar hava alsin bunaliyolar ben cikariyorum ikisinide, gecen iki bina otemizde firin var kar yagdiginda havini cikardim ka yayo dedi durdu cildirdi eve geldik camin onunde kari izledi durduBugun hava soguk evde tikilip kaldik.oglusunda biraz burnu akiyor sanki ihlamur yaptim balli umarim ilerlemez.Iki bebekli annelerin allah yardimcilari olsun.benimki zaten uyku dusmani :) bitmiyor enerjileri birde sallanmadan uyumuyor ne yapacagiz bilmiyorum
Hugocum emzik bi sekilde biraktiriliyor da benimki parmak emiyo buyuk insan olunca bile emenler varmis biraktirmak zor diyolar ben onu dusunuyorum parmak saklayamassin atamassin simdi kucukte agzina goturuyor oda emzige alismadi cekiyorum gordugumde alismasin diye buyukten gorup alisacak kesingeçmiş olsun canım
sallamaya alışmış olması kötü bıraktırmaya çalış azalta azalta bıraktır
bizde emziği nasıl bıraktıracaz bilmem ağzından hiç düşmüyor markete gidince emziklere bakar inceler alacak olur
dişte kaşıyo pek düşkün emziksiz mümkün değil uyumuyor bakalım babası dört yaşına kadar emmiş oğlu kaç yaşına kadar emecek
Memosla nasil yapicaksin kendini vermen gereken bisey o desen vs isin zormemonun pocoyolu halısı geldi yaydık oda aydınlandı sanki
epey inceledi baktı yattı yuvarlandı üzerinde ama uyanınca veya uyku için yatağına yatınca kalkıyor konuşuyor homurdanıyor kızıyor bişeyler diyor halıya halıdaki pocoyo bebeğe kızıyor ara sıra
şimdi sandıkla kitaplık kaldı boyanacak ama kış günü çıkıpta boya alamadım hala bekliyor
beyaza boyayıp üzerine çiçek desenli transferler yapacağım ama bakalım ne zaman bu tembellikle
Kademeli birak bence, once o yataginda sen karsinda yat onu benimsesin uyumaya alissin sonra sutunu ver icsin cik odadan tek alissin ben oyle yaptim zorluyor 5 gunu buluyor alismasi ama alisiyor inan buyudukce birakmasi daha zor olurCanim memo icin emzik nasilsa benim ki icinde sallanma oyle kendi kendine dalamadi gi icin bir sey laz8m emzik alsaydi belki kendi kendine dalardi biraktirmak zor olacak
slm kızlar..
yine çok oldu gelmeyeli..
dün bi ara girip okudum,hoş muhabette pek yoğun değil artık,çabucak bitti sayfalar..öncelikle geçmiş olsun hasta bebeklere..artık bebek demek olmaz tabi büyüdüler,kimileri abi bile oldu benim umut gibi.:)
dün okudum yazmaya bugün fırsatım oldu.
biraz kendimizden bahsedeyim.
kızım hemen hemen 3 aylık oldu bile..zaman nekadar çabuk geçiyor dimi.ama 3 ay bana 3 sene gibi geldi.daha önce bahsetmiştim oğlumdan görmediğim gaz kolik ne varsa kızımdan fazlasıyla görüyorum.halende tam gaz devam...( çok sıkıntılıyıs anlayacağınız.annemde gitmişti kırkımdan sonra ,1 hafta sonra geri geldi.biz ailece grip olduk.ama ne hiikmetse iki küçük çocuğa bulaşmadı.eşimle ben öldük resmen.annemde bize bakmaya geldi,iyileştirdi geri gitti.sağolsun 112 gibi kadın...)
kendimi öyle bi yoğunluğun içinde buldumki..sabah kalkmamla nasıl akşamıu ediyorum hiç bilmiyorum..bi ona bi buna,bi eve,bi yemeeğe hep koşuşturmaca halindeyim.
hugo:
wind sable önermiştin.onu eczanelerde bulamadım,netten aldım.sağol.gerçekten etkili bi merhemmiş.
onun dışında zinco ve biogia diye bi damla kullanıyoruz.faydasını görüyorum ama yinede tam geçirmiyor sıkıntısını.
sinem.
sanki benim oğulumu anlatmışsın.yaa düşünüyorum bazen neydi o eski iştahı.ne çorbalar yapardım sebze çornaları,etsulu,tavuksulu,balık çorbaları,içine her sebzeyi atardım.siler süpürürdü eskiden.bizim iştah sorunumuz olmamıştı hiç.ama şuan sanki o çocuk gitti başka geldi.ne getirirsem beyenmiyor.ama köfte,pilav,sucuk desen bayıla bayıla yer.tepsiyi önüne getiriyorum,reklam açıyorum,öyle besliyorum.karşıdan beni görüyor tepsiyle seviniyor,aç çünkü ,eeğer beğenmediği şeyse yemiyor asla.neyapıcaz bilmiyorum.bedne eskisi gibi çok çeşit yapamıyorum artık ,kızımda ek gıdaya geçtiğinde inşalalh o da başlar eski iştahına.
umut ta bu ara kardeşini kucaklayıp biyerlere taşıma hevesi ve kendi ne yerse onada yedirme telaşı başladı..bakalım nereye kadar gidicek.dün kucaklamak istedi,verdim kucağına tabi verdim denemez,bende bebek.o kucakladığını sanıyor..:)) hep beraaber gitmeye başaladık,oyuncak sepetini ters çevirdi,bebeği oraya yatıracakmış.kendide spete çıkacak:)) durumlar böyle..daha neler görücez bakalım.kız ayaklansın,emeklesin kim bilir neler edicek ona.)) ozaman işim daha zor.
bizden haberler böyle kızlar..çok yorgunum..akşam olunca kolum kanadım kalkmıyor...
görüşürüz kızlar...kendinize iyi bakın..
Merhaba canim benimkinin gazi 5 ayina girdiginde yavas yavas gecti arada hala bazen gece pirtlayana kadar aglar ama arada suan 25 indd 6 ayimiz dolucak, benimkbenim havinde bir ara sakindi simdi hircinlasti isiriyor kafasini yuzune vurup tirmaliyor cunku bu ara ufakligin dis sikintisi var ilgi onda mecbur durmadigi icin digeridd onunla oyniyim ilgileniyim ilgi ceksin istediginddn kucukten cikariyor hirsini donem donem degisiyor bende sksam uyuduklarinda o sessizlikle butun yorgunlugum cikiyor pelte gibi oluyorum zaman gun kavramim hic kalmadi zaten hersey cok hizli gdciyor sanki ama en cok gece o sessizligi seviyorum:)i
Ben ömeri emziğe alıştırmadım ama ayakta sallamaya alıştırdımbizimki de sallanmadan uyumaz. Ondan şikayetim yok sallayım ama artık memeden kesmek istiyorum. Onu da sömestrda inşallah. Hem iki yaşını doldurmuş olacak, hem de kızımın okulu olmayacağı için geçireceğim uykusuz geceler daha az sıkıntı yaratır (
Halınızı güle güle kullanın hugocum. Ancak boyama işlerinde boya kokusu olmayacak mı evinizde? Yani boya kokar her yer. Tabi kokusuz boya diye birşey varsa onu bilmiyorum.
Günışığım maşallah bebişine. Üç aylık olmuş bile. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin cümlesini.
Günışığım büyütmüşsün bile ilk 3 ay en zorlu dönemlerden biri inşallah bundan sonra daha kolaylaşacak
Bizim iştah sorunumuz başlarda çok vardı sonradan düzeldi hala iştahlı sayılmaz ama kahvaltı ve öğle yemeğini güzel yiyor akşamda keyfe keder bende üstüne gitmiyorum diğer öğünleri güzel yediği için sabahları ayrı ayrı yapmıyor kahvaltısını daha doğrusu peynir ve yumurtayı ayrı yemediği için omlet şeklinde yiyor cevizi çok sevdiği için üstüne ceviz Serpip yediriyorum, öğlende hala karışık sebZe çorbalarına devam ediyoruz öğlen bir kâsede çorba akşamda bizimle yemeği beğenirse yiyor .. yemek düzeni bu şekilde gün içindede 1 2 tane mandalina yerse yer o kadar zaten aralarda birşey atıştırırsa sonraki öğünü atlıyoruz yemiyor çünkü ancak 11 kilo oldu bizimki[/QUOTE herkese merhaba oncelikle iki cocuklular uzun aradan sonra girebiliyoruz mecbur, ayniyiz benim kizda 11 kg hemsireye sordum dogum kg gore normal diyor 32 haftada 1910 dogmustu ama ben bakiyorum oyle etli bi cocuk degil zayif kaburgalari ele geliyor bana gore zayif, suan octamar balik yagi kullaniyorum bu bitince multi bisey tam aklimda degil yazili onu alicam bizim yegen (4 yasina giricek kiz) oda cok zayifti bunu kullandi etlendi kg aldi masallah bende alicam etki eder belki kg sunada
hugocum merhaba masallah senin memo istahli cok cesit yiyor benimki bir cesit zorla istahsiz cocuk cok zor haline sukret valla
Valla siki giydir evin etrafindada olsa iki gunde bir 5 dk da olsa cikar hava alsin bunaliyolar ben cikariyorum ikisinide, gecen iki bina otemizde firin var kar yagdiginda havini cikardim ka yayo dedi durdu cildirdi eve geldik camin onunde kari izledi durdu
Hugocum emzik bi sekilde biraktiriliyor da benimki parmak emiyo buyuk insan olunca bile emenler varmis biraktirmak zor diyolar ben onu dusunuyorum parmak saklayamassin atamassin simdi kucukte agzina goturuyor oda emzige alismadi cekiyorum gordugumde alismasin diye buyukten gorup alisacak kesin
Memosla nasil yapicaksin kendini vermen gereken bisey o desen vs isin zor
Kademeli birak bence, once o yataginda sen karsinda yat onu benimsesin uyumaya alissin sonra sutunu ver icsin cik odadan tek alissin ben oyle yaptim zorluyor 5 gunu buluyor alismasi ama alisiyor inan buyudukce birakmasi daha zor olur
Merhaba canim benimkinin gazi 5 ayina girdiginde yavas yavas gecti arada hala bazen gece pirtlayana kadar aglar ama arada suan 25 indd 6 ayimiz dolucak, benimkbenim havinde bir ara sakindi simdi hircinlasti isiriyor kafasini yuzune vurup tirmaliyor cunku bu ara ufakligin dis sikintisi var ilgi onda mecbur durmadigi icin digeridd onunla oyniyim ilgileniyim ilgi ceksin istediginddn kucukten cikariyor hirsini donem donem degisiyor bende sksam uyuduklarinda o sessizlikle butun yorgunlugum cikiyor pelte gibi oluyorum zaman gun kavramim hic kalmadi zaten hersey cok hizli gdciyor sanki ama en cok gece o sessizligi seviyorum:)i
canım memo yemek yiyor ama kahvaltısı yok
1 biberın süt sonra meyve
bu sabah önce süt içti sonra ananas yedi sonra mandalina sonra iki kere süt sonra uyudu böyle yani
Bugun oglusu yine hayvanat bahcesine goturduk Hayvan delisi bizim ki soyledigi hayvanlar;mamun,kipi,deve,kappan,keki,ayi,gaga(kus) leyle:) gibi bir yonde cok hayvan ogrendi bunlar aklima gelen artik cumleye de basladik duan konusma iyi gibi sizinkiler nasil bilmiyorum ama aslinda kalabalik ailede daha cabuk kon7surmus
hugocum merhaba masallah senin memo istahli cok cesit yiyor benimki bir cesit zorla istahsiz cocuk cok zor haline sukret valla
Valla siki giydir evin etrafindada olsa iki gunde bir 5 dk da olsa cikar hava alsin bunaliyolar ben cikariyorum ikisinide, gecen iki bina otemizde firin var kar yagdiginda havini cikardim ka yayo dedi durdu cildirdi eve geldik camin onunde kari izledi durdu
Hugocum emzik bi sekilde biraktiriliyor da benimki parmak emiyo buyuk insan olunca bile emenler varmis biraktirmak zor diyolar ben onu dusunuyorum parmak saklayamassin atamassin simdi kucukte agzina goturuyor oda emzige alismadi cekiyorum gordugumde alismasin diye buyukten gorup alisacak kesin
Memosla nasil yapicaksin kendini vermen gereken bisey o desen vs isin zor
Kademeli birak bence, once o yataginda sen karsinda yat onu benimsesin uyumaya alissin sonra sutunu ver icsin cik odadan tek alissin ben oyle yaptim zorluyor 5 gunu buluyor alismasi ama alisiyor inan buyudukce birakmasi daha zor olur
benim kız 39 hafta 3750 kg doğduğu halde bu kiloda:) dr bize 2 yaşında 11 kg olmasını beklerim dedi o yüzden kilosuna takılmıyorum ama öyle zayıfta görünmüyor yanaklar falan tombul etli yani tabi boydanda kaynaklanabilir benim kızın iri yarı olmayacağı kesin :) o yüzden yediği içtiği bana yeterli geliyor
nilde sallanarak uyuyor ama onuda yapmazsam ne gece ne gündüz hiç uyumadan yaşayabilir herhalde doğduğundan beri adam akıllı uykusu yok zaten, gerçi bazen sallasamda sallamasamda uyku vakti bizim odaya gidip karanlıkta yatak üzerinde biraz oyun oynadıktan sonra sallayıp uyutuyorum bazende dün geceki gibi kendi kendine uyuyor memeyide hala bırakmadı çok bunaldım bende ama acayip bağımlı ya nasıl bıraktıracağım kara kara düşünüyorum isteypte emmediği zaman çok hırçın çok sinirli oluyor emdikten sonrada bir anda ruh hali değişip tatlı bir kız oluveriyor nasıl iştir anlamadım cuma akşamı anneme gittim orada kalıp memeyi bıraktıracaktık hesapta ama çok ağlıyor çok etkileniyor annem biranda bırakamaz bu dedi yavaş yavaş azalta azalta yapıcam artık hastalanmadan önce neredeyse bıraktırmıştım günde bir kereye indirmiştik ama hastalık herşeyi başa döndürdü
mehmet üstten köpek dişi çıkarıyor üç gündür uyku yok bölük pörçük heleki geceleri saat başı uyanıyo yatağında yatmıyo yanıma geliyor yanımdada doğru durmuyor uyumuyor ben artık uyuyakalıyorum bu sefer burnumu sıkıyo gülüyo ağlıyo birsürü şey valla çok kötüyüm
allah kolaylık versin canım demek yine uykusuz geceler pofff
kızlar tuna hala emiyo ama arada canı istediğinde günde bir belki iki
2 yaşına kadar veriim diyorum kesmicem
siz ne diyosunuz?
Kizlar cocuklardan firsat bulup gelemiyoruz.bakiyorum kimse birsey yazmamis.bu aralarda herkeste bir hastalik allah yavrularimizi korusun.Bagisiklik icin cocuklari beslemek lazim yabanmersini,yulaf vermek gerekirmis.ben muhallebisine katiyorum haslayip.kizlar bir de size sorum oglum sut icmiyor onerisi olan var mi? Bir ay sonra emzirmeyi birakmayi dusunutorum acaba o zaman kabul eder mi?
Kizlar cocuklardan firsat bulup gelemiyoruz.bakiyorum kimse birsey yazmamis.bu aralarda herkeste bir hastalik allah yavrularimizi korusun.Bagisiklik icin cocuklari beslemek lazim yabanmersini,yulaf vermek gerekirmis.ben muhallebisine katiyorum haslayip.kizlar bir de size sorum oglum sut icmiyor onerisi olan var mi? Bir ay sonra emzirmeyi birakmayi dusunutorum acaba o zaman kabul eder mi?
sabahın sekizinde kalkıyorum az bişeyler yiyip hemen yemeğe koyuluyorum iki eve yemek yapıyorum
bu sabah sekizde kalktım şimdi oturdum
millet hava güzel diye çocuğuyla geziyor kahve içmeye gidiyor bense mutfaktayım hep
aman mahçup olmayayım diye ağır yemekler yapmaya çalışıyroum hep
çocu akşamdan ön hazırlığını yapıyorum geçen akşam lahana dolması sardım saatlerce bugünde pişirdim yanına kıymalı börek yaptım sulu köftede yaptım tatlısı filan hiç ihmal etmiyorum hergün yapmıyorum ama iki üç günde bir yapıyorum tatlısı böreği sulu yemeği pilavı dolması hiç eksik etmiyorum zaten fazla fazla yapıyorum benyeni yemek yapıp getirene dek ancak bitirmiş oluyor kayınpeder
bunca emeğe karşılık hala kusur bulursa üşütük elti artık bu sefer yolarım
Ellerine sağlık, çeşit çeşit yemek hazırlıyorsun, bazen yemek yapmaktan çok ne yapacağını bulmak yoruyor insanı. Eltini de kafana takma, ne derse desin, k.peder Allah razı olsun, eline sağlık dese yeter, önemli olan o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?