2012 Şubat Anneleri

Canim memo icin emzik nasilsa benim ki icinde sallanma oyle kendi kendine dalamadi gi icin bir sey laz8m emzik alsaydi belki kendi kendine dalardi biraktirmak zor olacak

Ben ömeri emziğe alıştırmadım ama ayakta sallamaya alıştırdım bizimki de sallanmadan uyumaz. Ondan şikayetim yok sallayım ama artık memeden kesmek istiyorum. Onu da sömestrda inşallah. Hem iki yaşını doldurmuş olacak, hem de kızımın okulu olmayacağı için geçireceğim uykusuz geceler daha az sıkıntı yaratır (

Halınızı güle güle kullanın hugocum. Ancak boyama işlerinde boya kokusu olmayacak mı evinizde? Yani boya kokar her yer. Tabi kokusuz boya diye birşey varsa onu bilmiyorum.

Günışığım maşallah bebişine. Üç aylık olmuş bile. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin cümlesini.

yok canım koku olmuyor boya kokusuz su bazlı o yüzden ama hala alamadım çok tembelim

Bugun oglusu yine hayvanat bahcesine goturduk Hayvan delisi bizim ki soyledigi hayvanlar;mamun,kipi,deve,kappan,keki,ayi,gaga(kus) leyle:) gibi bir yonde cok hayvan ogrendi bunlar aklima gelen artik cumleye de basladik duan konusma iyi gibi sizinkiler nasil bilmiyorum ama aslinda kalabalik ailede daha cabuk kon7surmus

bizde konuşma hala yok
her lafı anlıyor ama konuşmuyor
anne baba bitti mehmet düşti cici cıss filan işte
geçen kayınpeder kuşları ellemek isteyince hemen ona cıss cıss diyor ellemesin diye
dünde çubuk kraker yiyorduk hemen paketin ağzını kapatıp kucağına sakladı banada bitti bitti diyor yememem için

mehmet üstten köpek dişi çıkarıyor üç gündür uyku yok bölük pörçük heleki geceleri saat başı uyanıyo yatağında yatmıyo yanıma geliyor yanımdada doğru durmuyor uyumuyor ben artık uyuyakalıyorum bu sefer burnumu sıkıyo gülüyo ağlıyo birsürü şey valla çok kötüyüm

allah kolaylık versin canım demek yine uykusuz geceler pofff

kızlar tuna hala emiyo ama arada canı istediğinde günde bir belki iki
2 yaşına kadar veriim diyorum kesmicem
siz ne diyosunuz?

allah kolaylık versin canım demek yine uykusuz geceler pofff

kızlar tuna hala emiyo ama arada canı istediğinde günde bir belki iki
2 yaşına kadar veriim diyorum kesmicem
siz ne diyosunuz?

Canim benim oglum da emiyor bende 2 yaasina kadar devam diyorum kuranda bile geciyorsa vardir bir hikmeti bence

Kizlar cocuklardan firsat bulup gelemiyoruz.bakiyorum kimse birsey yazmamis.bu aralarda herkeste bir hastalik allah yavrularimizi korusun.Bagisiklik icin cocuklari beslemek lazim yabanmersini,yulaf vermek gerekirmis.ben muhallebisine katiyorum haslayip.kizlar bir de size sorum oglum sut icmiyor onerisi olan var mi? Bir ay sonra emzirmeyi birakmayi dusunutorum acaba o zaman kabul eder mi?

yaban mersinini nereden alıyorsun canım
bizimki ananas hastası hergün yiyor mandalinada öyle
süt çok içiyor bizimki kefirde devamlı içiyor kefir içir eksikliği tamamlar
sütlü nesguik içir bakalım sevecekmi

sabahın sekizinde kalkıyorum az bişeyler yiyip hemen yemeğe koyuluyorum iki eve yemek yapıyorum
bu sabah sekizde kalktım şimdi oturdum
millet hava güzel diye çocuğuyla geziyor kahve içmeye gidiyor bense mutfaktayım hep
aman mahçup olmayayım diye ağır yemekler yapmaya çalışıyroum hep
çocu akşamdan ön hazırlığını yapıyorum geçen akşam lahana dolması sardım saatlerce bugünde pişirdim yanına kıymalı börek yaptım sulu köftede yaptım tatlısı filan hiç ihmal etmiyorum
bunca emeğe karşılık hala kusur bulursa üşütük elti artık bu sefer yolarım

sabahın sekizinde kalkıyorum az bişeyler yiyip hemen yemeğe koyuluyorum iki eve yemek yapıyorum
bu sabah sekizde kalktım şimdi oturdum
millet hava güzel diye çocuğuyla geziyor kahve içmeye gidiyor bense mutfaktayım hep
aman mahçup olmayayım diye ağır yemekler yapmaya çalışıyroum hep
çocu akşamdan ön hazırlığını yapıyorum geçen akşam lahana dolması sardım saatlerce bugünde pişirdim yanına kıymalı börek yaptım sulu köftede yaptım tatlısı filan hiç ihmal etmiyorum hergün yapmıyorum ama iki üç günde bir yapıyorum tatlısı böreği sulu yemeği pilavı dolması hiç eksik etmiyorum zaten fazla fazla yapıyorum benyeni yemek yapıp getirene dek ancak bitirmiş oluyor kayınpeder
bunca emeğe karşılık hala kusur bulursa üşütük elti artık bu sefer yolarım

Bazen sayfayı açıp bakıyorum, yazayım istiyorum ama yazacak şey bulamıyorum :) Çocuk bakmaya alıştık galiba eskisi gibi herşeyi dert etmiyoruz, gelişim de eskisi gibi günden güne değişmediği için yazacak şey çıkmıyor. Dediğin gibi biz de hastalıktan kurtulamadık son zamanlarda. Ilk 1,5 sene sadece 1 kez antibiyotik kullandı, 3_4 kez de ateş düşürücü verdim, maşallah kızıma üzmedi bizi. Ama son 3 ayda 3 kez hasta oldu, ilk ikisinde kullanmadı ama şu anda antibiyotik kullanıyor, bizim dr.da çok sevmiyor antibiyotik, bu sefer gerekliymiş, boğaz enfeksiyonu olmuş. Bizimki eskisi gibi iyi yemiyor, iştahı azaldı, belki de o yüzden hemen hasta olmaya başladı. Yulafın bağışıklığa etkisi olduğunu bilmiyordum, sütle filan kahvaltı gibi verebilirim, yerse yani :) Süt meselesini sormuşsun, bence değişik süt markalarını deneyebilirsin, bazı çocuklar lezzet konusunda daha hassas olabiliyor. Meyveli sütleri de dene, çok sağlıklı bulmasam da başlangıç için işe yarar belki. Benim kız hazır mamaları da seviyor, geceleri süt gibi sulu yapıp biberonla veriyorum, onları da deneyebilirsin, bunlardan birini sever herhalde. Tüm denemelerine rağmen sevmiyorsa da üzme kendini, yoğurt ve peynirle telafi edersin :)

Ellerine sağlık, çeşit çeşit yemek hazırlıyorsun, bazen yemek yapmaktan çok ne yapacağını bulmak yoruyor insanı. Eltini de kafana takma, ne derse desin, k.peder Allah razı olsun, eline sağlık dese yeter, önemli olan o.

evet canım bazen gerçekten ne pişirsem diye çok düşünüyorum
bugün pazara gideceklermiş orda taze kadayıf istedim kadayıf tatlısı yaparım size dedim künefede yaparım eşim çok seviyo
mehmet dedesini çok seviyor orda olmaktan çok mutlu hemde manevi yöndende bana çok artısı olur allah muhakkak sevabını verir diye uğraşıyorum
ama işte bundan çok rahatsız oluyor elti istiyorki ilgilenmeyeyim bakmayayım
bu yüzden ordan ayağımı kesmek için hep fırsat arıyor beni kötülemek için
bana demiştiki senin orda değerin ne seni hiç sevmiyorlar o eve alındığına şükredecek susup sesini çıkartmayacaksın demişti
ben bu lafa inanırımda gitmem sandı heralde

oysaki tam tersi kayınpederim beni çok sever hergün arar napıyosun diye bunuda kıskanıyor artı eskisi gibi maddi destek gelmeyeceğini biliyor onunda sıkıntısı var hemde o çocuklarının ismini hep mehmet koyacam diye diye kandırmış her hamileliğinde sonrada hiç koymamış
üç oğlanın adınıda mehmet koymamış ee biz koyunca çok zoruna gitti
hatta doğumdan sonra beni arayıp adını mehmet koyma çok sinirli olur demişti
bende artık koyduk nüfusu bile çıktı dedim sinirlenip kapattıydı
kayınpeder hep allah razı olsun der herşeyi fazla fazla alır çoğu kez o alır ben pişirir götürürüm
işlerim bile daha yoluna girdi dularını eksik etmediğinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…