2012 Şubat Anneleri

ben saat 11 gibi kaşık maması veriyorum
1 buçuk gibi meyve ister hazır yemez veya hipp yer
sonra 4 gibi meyve suyu içer taze sıkılmış içer anne sütlü veya hipp başka marka içmez organik sıpam
sonra 6 gibi çorba veya püre olur veya tarhana
et sulu veya etli olacak öyle sade yemez kuzu etli yer sever
tarhanayıda ya etsulu yada anne sütlü keçi peynirli içer
gecede kaşık maması yer veya muhallebi

estağrufurullah, bunda yanlış anlaşılacak birşey yok. olması gerekeni yazmışsın. insanın durumu bile olmasa gider pazardan 2-3 liralık birşey alır, gelininin, çocuğunun gönlünü yapar. gönül yapmayı geçtim, ne gönül yapması, torunu için içinden gelmeli, o - bu birşey hissetsin diye yapmamalı.

aman boşver kafana takma, kendin sinir olduğunla kalırsın. sen de ona göre davran gitsin.

tarhana ömer'in milli çorbası oldu artık tembelliğim tutunca hemen karıştırıyorum tarhanayı.

hugocuk eti her gün ona kadar az az mı pişiriyorsun?

Ellerine saglik cnm sagol. Benim kafam en basit seyi bile akil edemiyecek kadar bulanik. Bende buldugum malzemelerle yapayim boyle bi corba yer insallah

tarhana ömer'in milli çorbası oldu artık tembelliğim tutunca hemen karıştırıyorum tarhanayı.

hugocuk eti her gün ona kadar az az mı pişiriyorsun?

kipadan kuzu eti aldım yağsız
minik minik kuşbaşı doğradım poşetledim attım buzluğa hergün çıkarıp ekliyorum canım ona kadar az az
çok sevdi ama mam mam diye diye diyo
bu arada kucağımda şuan ve klavyeyi tekmeliyo
ben yazıyorum o da ayaklaıyla klavyeye basmak için tepiniyo

tatlım inadına yapıyo
ben zaten hiç konuşmuyorum onla
devamlı oğluma açmı bıraktılar seni saatlemi yediriyorlar diyo
eşimede devamlı onu alcam bunu alcam deyip duruyo kandırıyo eşimi
ortada hiçbişey yok aldığı
devamlı alcam etcem
bizimkilerin aldıklarınada kusur buluyo
chicco mama sandalyesini beyenemedi çok büyükmüş
ailem alıyo oyuncaklarını oğlumun burnunu kıvırıpta çeviriveriyo kafasını
para olduktan sonra bende alırım diyo ne var bunda diyo
damarına damarına basıyo insanın

buklee tatlıyı unutmuşum
şu bakkalda satılan kemalpaşa tatlıları oluyoya hani evde şerbetliyosun
1 paket ondan al evde şerbetle üzerinede bolca kaymak koyy
ama şöyle kuytu köşedeki minik bakkallarrdan al onda kimbilir ne zamandır duruyodur rafta paketi
yıllanmış şarap misali durdukça iyi olur o tatlı

evet haklısın, insan sinir olmasın da ne olsun ama onu öyle kabullenicen artık. değiştirebilir misin? hayır. 50-60 senedir o şekilde yaşıyor. o zaman yapacak birşey yok. seni sinir eden bir davranışta bulunduğunda o da böyle bir insan de içinden gitsin.

canım ben seni çok iyi anlıyorumm..
aynı şeyleri yaşıyoruz çünkü.. mesela annemlerin ilk torunu herşeye özenip en iyisini almak istiyolar ve alıyolarda
kayınvalidelim lafıda şu ne gerek vardı tutkunun eskisini kullansaydı ya( tutku eltimin kızı 8 yaşında) sizin ilkiniz olmayabilir ama benim ve ailemin ilki bi daha böyle bişey derse sizden bişey bekleyen yok yorumda yapmayın diycem.. istemem ihtiyacımda yok çok şükür

huuu einstein nerdesin canım? bugün de ismini gördüm ama sanırım işten güçten yazamadın. malum tatil dönüşü, bir de bebek, o valizleri tekrar yerleştirmek zor oluyordur. kolay gelsin sana.

Dis sikintilarimiz bizimde basladi, dogdugundan beri sorunlu olan uykularimiz su 3 gundur dahada beter oldu, normalde 3-4 defa gece kalkardi simdi hic yatmaz oldu kolikli bebekler gibi ayni ne sikintili seyler, valla 2 ci cocuk icin bi tamam istiyorum diyorum bide benim kizim hep ariza cikaran sorunlu bi cocuk bakiyorum yok diyorum cesaret edemiyorum oda boyle olursa kesin timarhanelik olurum.. istikrarli bi karar cikmiyor surekli degisken, ilki bu kadar sorunlu bi bebek olsa asla tereddut etmezdim, bide kimsem olmadi hic hep ben tek basima baktim gunlerce uykusuz kaldim sallaniyodum o gunleri tekrar yasamayi goze alamiyorum cunku sadece istemekle olmuyor bakabilecegine inanmakta onemli, bu saat oldu uyumadik sabaha kadar yolumuz var gorunuyor, hersey cok guzel tarifsiz ama cok yoruldum yiprandim yaslandim resmen yasim 34 ruh yasim 44, yas ilerledikce insan daha tahammulsuz oluyor bu kesin
Bayanlar siz bebislerinize devam sutu hangi marka veriyorsunuz?

merhaba kzılar dün dr gittik rotanın son dozuda vuruldu bir problem yok dişimizin ucu göründü kilo 7600 olmuş ama ben anlamadım bu işten birşey daha 5 aylıkken başka bir dr götürmüştüm o 7600 tartmıştı ondan sonrada idrar yolu enf. için iğne vurdurmaya götürdüğümüz has. tarttırmıştım 7740 tartmışlardı dün dr 7600 tarttı nasıl iş anlamadım aylık 300 400 gr bizim için yeterli dedi onuda hareketle verir dedi artık kilo almıyor gibi birşey boyuna gider artık dedi dr kilo açısından pek birşey bekleme dedi boyuda 67,5 olmuş yemek konusunda artık herşeyi yiyebilir dedi nohut mercimek vs. ve baharat harici herşey yiyebilir artık dedi işim daha da kolaylaştı :)

hepinizi çok iyi anlıyorum.benimde doğumuma hemen hemen 1 ay vardı belki de iki - üç hafta.annem bi sürü bebek kıyafetleri almıştı bebeklerime beğendiği ne varsa.kayınpederim doğmamış çocuğa don mu biçilir demişti?kv. ise onlar zenginler dedi.halbuki zengin olmakla ne alakası var.annem zengin değil.bi kira birde maaşı var o kadar.

sadece ilk torunları özene bezene en beğendiği ne varsa almış anneciğim.şimdi ziyaretime geldi annem yine en güzel giysileri almış.bayıldım ben bile özenerek arasam böyle güzel giysiler bulamazdım kuzucuklarıma.

bu arada nasılsınız kızlar?bayadır giremedim.üç gündür giriyorum ama bu başlığa yazamadım bi türlü.

oğluşumu evvel ki gün sünnet ettirdim.darısı sizlerinde başına inşallah.

Hadi hayirli olsun bakalim oglusun erkekde olmus :)) masallah
Cnm lokalmi yaptilar genelmi?

Cnm benim oglusunda sicaklardan hareketlenmedn ve dislerden dolayi kilo alimi cok azdi. Boyumuz ise ayda 2 kat uzuyodu. 7 aylikken kilomuz 8.200 boyumuz 74 cm. Yeni eve tasindik stresten yogunluktan pek iyi bakamadim.kilo farkliligi konusuna gelince o tarti farkindan oluyomus. Benim oglani ayni gun farkli yerlerde tartirdik 200 gr eksik cikti birinde. Birde ben evde kendimde tartiyodum. Once ben cikiyorum tartiya sonra oglusu kucagima aliyorum onun kilosunu hesapliyoeum. Bunuda deneyebiliesin

rotanın 2.dozu 7.ayda mı yapılıyodu? bize drumuz bişey söylemedi neden acaba?

Kizlar dun burda okuyunca hadi bende bi balik tattirayim oglusa dedim. Esim gelince balik haline gittik (focadayiz biz baliklar gunluk tbi :)) kaya barbun aldik. Ben cok severim :) balikcida bunun sirt kismini yedir dedi. Eve geldik bizimki acliktan agliyo corba yapmaya vakit yok tabi. Bitanesini tavada kizarttik didikleyip yedirmeye calistim agzina koyunca gurme edasiyla bi yere konsantre olup agzindakinin ne oldugunu anlamaya calisiyodu bayildik gulmekten. Pek aevmedik ama acligin verdigi skintidan solayi hemen yutucagi bseyler bekledi

Kizlar basliktada yAdigim gibi balikcimiz anlatti esi dogum yaptigi zaman kadinin annesi vefat etmis kadinin sutu keailmis. 3 aydan sonra hep balik corbaai icirmis. Cok zeki kizim tam puanla en iyi liseye yerlesti diye anlatti. Banada o tarifi verdi. Baligin ismini unuttum o an yoktu tezgahta cirkin bi balik bunu hep corbada kullanirlarmis ogrenince adinida yazarim. Bu baligi hasla dedi pisince baligi cikar suyuna patatws ve havucu kup kup dogra. Bunlar biraz pisince baligin etini disikleyip icine at biraz daha pisain sesi. Corba iliklasinca icine ekmek koy blendirdan gecir yedir bebegine dedi. Ben kisimi bununla buyuttum cok zeki oldu dedi. Tarif basit ama corba olan baligi ogrenmek kar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…