• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 öğretmenleri çalışma kampı =)

son dergideyim kızlar,anayasanın son konuları ömrümü tüketti çok sıkılıyorum çalışırken :53: artık test üzerinden çalışıcam umarım daha iyi verim alırım.çünkü çalıştığım konuları unuttum sanki :52:

Merhaba kızlar
deneme sınavlarını nerden indiriyorsunuz?
2012 denemelerini nette bulabilir miyim yoksa kitapcıdan mı alayım?
kolay gelsin şimdiden teşekkürler :16:

Kızlar o kadar moralim bozuldu ki. ders çalışma hevesim gitti. okul öncesini tamamen yok ettiler. Atama olmayacak mı? bu kadar okul öncesi okuyan kişiler ne olacak offff

okula başlama yaşı 5 e indirildi, o yüzden sanırım. ama ben okul öncesine de 4 yaşında başlayacaklar, o da zorunlu diye biliyorum

konuya tam hakim değilim ama bence o okula başlama yaşı 5 ise o yine okul öncesi ile alakalı olur.5 yaşında 1.sınıfa gidemezler herhalde :53:

konuya tam hakim değilim ama bence o okula başlama yaşı 5 ise o yine okul öncesi ile alakalı olur.5 yaşında 1.sınıfa gidemezler herhalde :53:

ben de geçen bir haber programında duydum, gerçi çok detaylı değildi, bir kaç başlık söylediler. bunlardan biri okula başlama yaşı 1 yaş geriye çekilecek ve okul öncesi zorunlu olmaktan çıkartılacak diyordu. ilerleyen günlerde ayrıntılar netleşir sanırım.

ben de geçen bir haber programında duydum, gerçi çok detaylı değildi, bir kaç başlık söylediler. bunlardan biri okula başlama yaşı 1 yaş geriye çekilecek ve okul öncesi zorunlu olmaktan çıkartılacak diyordu. ilerleyen günlerde ayrıntılar netleşir sanırım.

ne kadar ilginç şeyler yapıyor bu hükümet,okul öncesini zorunlu yap iki sene sonra mecbur değil de.iyice deneme tahtası olduk:50:

Süper Kpss Kaynak Arşivi

kızlar ben buradan çok fazla kaynak indirdim size de faydası olur

tşk ederiz,denemeleri indirdiğimiz site bu gayet güzel paylaşımlar var :34:

kızlar vekaleten pekiştirme ne demek? :44:
bi de davranış değişikliğinin oluşumu üzerinde içsel güdülenme mi daha etkili, yoksa dışsal güdülenme mi?

Son düzenleme:
kızlar vekaleten pekiştirme ne demek? :44:
bi de davranış değişikliğinin oluşumu üzerinde içsel güdülenme mi daha etkili, yoksa dışsal güdülenme mi?

vekaleten pekiştirmeyi ilk defa duydum canım,nette şunu buldum:

Davranışlarının değiştirilmesi amaçlanan öğrencinin gözleyebileceği şekilde bir başka öğrencinin uygun davranışlarının pekiştirilmesidir.

sanki dolaylı pekiştirmeye benziyor.
diğer sorduğun içinse içsel güdülenme daha etkilidir.

vekaleten pekiştirmeyi ilk defa duydum canım,nette şunu buldum:

Davranışlarının değiştirilmesi amaçlanan öğrencinin gözleyebileceği şekilde bir başka öğrencinin uygun davranışlarının pekiştirilmesidir.

sanki dolaylı pekiştirmeye benziyor.
diğer sorduğun içinse içsel güdülenme daha etkilidir.

çok sağol tatlışım. ben de şıklarda gördüm, gözüme takıldı, es geçmiyeyim dedim, ne soracakları belli olmuyo.
içsel güdülenme tamam unutmam artık, doğru insanın kendi kendini güdülemesi gibi var mı =)

kızlar 2 sorum var.
1) Madde güçlük indeksi 0,36 olan bir maddenin madde varyansı kaçtır?
2)Bir öğretmen uyguladığı 80 soruluk matematik başarı testini uygulama sonrası rastgele iki yarıya bölmüş ve öğrencilerin bu iki yarıdan aldıkları puanlar arasında korelasyonu hesaplamıştır. Öğretmenin bulduğu korelasyonu katsayısı 0,60'dır.
Bu durumda testin güvenirlik katsayısı kaçtır?

şimdiden teşekkürler...

kızlar 2 sorum var.
1) Madde güçlük indeksi 0,36 olan bir maddenin madde varyansı kaçtır?
2)Bir öğretmen uyguladığı 80 soruluk matematik başarı testini uygulama sonrası rastgele iki yarıya bölmüş ve öğrencilerin bu iki yarıdan aldıkları puanlar arasında korelasyonu hesaplamıştır. Öğretmenin bulduğu korelasyonu katsayısı 0,60'dır.
Bu durumda testin güvenirlik katsayısı kaçtır?

şimdiden teşekkürler...

1) formülü varyans=p.q
p:güçlük indeksi(doğru cevaplanma yüzdesi)
q:yanlış cevaplanma yüzdesi q=1-p q=0.64 buradan da varyans 0.36x0.64=0.2304 çıkıyor :53:

2) canım yediiklimde anlatımı var mıydı ya ben not almamışım ama benzer bir sorunun çözümünü buldum.en azından aklımızda bulunsun.

2x0.60 / 1+0.60= 0.75

çözelim kızlar, ben de sayenizde deneme çözmüş oluyorum. soru bankasında soru çözmek gibi olmuyor valla ayrı bi havası var, verimli bir şey deneme çözmek :6:
ya şu okuldan nefret ediyorum :47: resmen vaktimi öldürüyor. saçma sapan projeler, sunumlar, ödevler.. hocaların bizi yaz okuluna bırakmak için extra çaba harcaması.. 3 yıldır öğrendiğim hiçbir şey yok, daha çok köreltti beni. elde var sıfır. :51: inanın yaz gelse de rahat rahat kpss çalışsam diye düşünüyorum. en azından kpss ye çalışırken bi amacım olmuş oluyo, kendimi iyi hissediyorum. :31:
bu arada sabah gazetesi kpss gk-gy soru bankası veriyormuş 15 kupona.. bilginize.. :40:

1) formülü varyans=p.q
p:güçlük indeksi(doğru cevaplanma yüzdesi)
q:yanlış cevaplanma yüzdesi q=1-p q=0.64 buradan da varyans 0.36x0.64=0.2304 çıkıyor :53:

2) canım yediiklimde anlatımı var mıydı ya ben not almamışım ama benzer bir sorunun çözümünü buldum.en azından aklımızda bulunsun.

2x0.60 / 1+0.60= 0.75

saol cnm ya aslında 1. sorudaki varyansın formülünü biliyordum ama neden yapamadım anlamadım. ama 2. yi hiç duymadım cnm, çok saol. bu arada neden 80 soruluk yazdı ve onu kullanmadık ama ölçmede böyle sorular hep oluyor. yeni bir şey öğrendik.

çözelim kızlar, ben de sayenizde deneme çözmüş oluyorum. soru bankasında soru çözmek gibi olmuyor valla ayrı bi havası var, verimli bir şey deneme çözmek :6:
ya şu okuldan nefret ediyorum :47: resmen vaktimi öldürüyor. saçma sapan projeler, sunumlar, ödevler.. hocaların bizi yaz okuluna bırakmak için extra çaba harcaması.. 3 yıldır öğrendiğim hiçbir şey yok, daha çok köreltti beni. elde var sıfır. :51: inanın yaz gelse de rahat rahat kpss çalışsam diye düşünüyorum. en azından kpss ye çalışırken bi amacım olmuş oluyo, kendimi iyi hissediyorum. :31:
bu arada sabah gazetesi kpss gk-gy soru bankası veriyormuş 15 kupona.. bilginize.. :40:

canım okulda hep öyle oluyor malesef.benim bölümümde staj,sunumlar,projeler çok yapıyorduk.bir de sunum tarzı şeyler her dersten oluyordu.o yüzden ben hele 3te hiç kpss çalışmadım.son sınıfta çalıştım sadece o da yeterli olmadı.
verdiğin haber için de tşkler :34::34:

saol cnm ya aslında 1. sorudaki varyansın formülünü biliyordum ama neden yapamadım anlamadım. ama 2. yi hiç duymadım cnm, çok saol. bu arada neden 80 soruluk yazdı ve onu kullanmadık ama ölçmede böyle sorular hep oluyor. yeni bir şey öğrendik.

hiç bilemiyorum canım,böyle formüller canımı sıkıyor açıkçası :(
denemeye girdim bugün uzman kariyerin,çok zorladı beni sorular.bir gelişme yok netlerimde, mahvetti beni sorular ya :/

Back