- 14 Ocak 2011
- 6.437
- 1.066
- 248
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba kızlar
deneme sınavlarını nerden indiriyorsunuz?
2012 denemelerini nette bulabilir miyim yoksa kitapcıdan mı alayım?
kolay gelsin şimdiden teşekkürler
Kızlar o kadar moralim bozuldu ki. ders çalışma hevesim gitti. okul öncesini tamamen yok ettiler. Atama olmayacak mı? bu kadar okul öncesi okuyan kişiler ne olacak offff
Anlamadım ben nasıl yok ettiler
okula başlama yaşı 5 e indirildi, o yüzden sanırım. ama ben okul öncesine de 4 yaşında başlayacaklar, o da zorunlu diye biliyorum
konuya tam hakim değilim ama bence o okula başlama yaşı 5 ise o yine okul öncesi ile alakalı olur.5 yaşında 1.sınıfa gidemezler herhalde
ben de geçen bir haber programında duydum, gerçi çok detaylı değildi, bir kaç başlık söylediler. bunlardan biri okula başlama yaşı 1 yaş geriye çekilecek ve okul öncesi zorunlu olmaktan çıkartılacak diyordu. ilerleyen günlerde ayrıntılar netleşir sanırım.
kızlar vekaleten pekiştirme ne demek? :44:
bi de davranış değişikliğinin oluşumu üzerinde içsel güdülenme mi daha etkili, yoksa dışsal güdülenme mi?
vekaleten pekiştirmeyi ilk defa duydum canım,nette şunu buldum:
Davranışlarının değiştirilmesi amaçlanan öğrencinin gözleyebileceği şekilde bir başka öğrencinin uygun davranışlarının pekiştirilmesidir.
sanki dolaylı pekiştirmeye benziyor.
diğer sorduğun içinse içsel güdülenme daha etkilidir.
kızlar 2 sorum var.
1) Madde güçlük indeksi 0,36 olan bir maddenin madde varyansı kaçtır?
2)Bir öğretmen uyguladığı 80 soruluk matematik başarı testini uygulama sonrası rastgele iki yarıya bölmüş ve öğrencilerin bu iki yarıdan aldıkları puanlar arasında korelasyonu hesaplamıştır. Öğretmenin bulduğu korelasyonu katsayısı 0,60'dır.
Bu durumda testin güvenirlik katsayısı kaçtır?
şimdiden teşekkürler...
kızlar ayrıca bu hafta yargının 1 . denemesini çözelim mi?
1) formülü varyans=p.q
p:güçlük indeksi(doğru cevaplanma yüzdesi)
q:yanlış cevaplanma yüzdesi q=1-p q=0.64 buradan da varyans 0.36x0.64=0.2304 çıkıyor
2) canım yediiklimde anlatımı var mıydı ya ben not almamışım ama benzer bir sorunun çözümünü buldum.en azından aklımızda bulunsun.
2x0.60 / 1+0.60= 0.75
çözelim kızlar, ben de sayenizde deneme çözmüş oluyorum. soru bankasında soru çözmek gibi olmuyor valla ayrı bi havası var, verimli bir şey deneme çözmek
ya şu okuldan nefret ediyorum resmen vaktimi öldürüyor. saçma sapan projeler, sunumlar, ödevler.. hocaların bizi yaz okuluna bırakmak için extra çaba harcaması.. 3 yıldır öğrendiğim hiçbir şey yok, daha çok köreltti beni. elde var sıfır. inanın yaz gelse de rahat rahat kpss çalışsam diye düşünüyorum. en azından kpss ye çalışırken bi amacım olmuş oluyo, kendimi iyi hissediyorum.
bu arada sabah gazetesi kpss gk-gy soru bankası veriyormuş 15 kupona.. bilginize..
saol cnm ya aslında 1. sorudaki varyansın formülünü biliyordum ama neden yapamadım anlamadım. ama 2. yi hiç duymadım cnm, çok saol. bu arada neden 80 soruluk yazdı ve onu kullanmadık ama ölçmede böyle sorular hep oluyor. yeni bir şey öğrendik.