• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 öğretmenleri çalışma kampı =)

şaşkınlığımı paylaşmak istedim :1::1:
yurtiçi kargo bana özür hediyesi göndermiş (daha önce şikayette bulunmuştum da herhalde ondan diye tahmin ediyorum) küçük bir kutuda bademli drajeler :1::1:
zil çaldı baktım kargocu içimden de diyorum kargo beklemiyorduk,dedim herhalde eşim bana sürpriz yaptı :37: meğerse kargonun sürpriziymiş ilk defa başıma geliyor:1::1::1:

kızlar çözdüğümüz denemeden sorum var size;

31.soru..ben e yaptım çünkü daha beyin fırtınasına başlamadan öğretmen belli bir süre sınırlaması vermiyor muydu? mesela 5dk içinde aklınıza geleni söyleyin der gibi.

bir de 114. M öğrencisi nasıl reddedilen oluyor anlamadım.ona bakılırsa birkaç öğrencide var bu kendisi seçmiş birisini ama o kişi seçmemiş onu.ben c dedim k ve l karşılıklı çekendir diye.yanlışım nerede :(

ben de 114 ü anlamadım bence de cevap c, senin mantığınla yaptım.

hypatia sonucun süper, tebrikler :46: :nazar:
yuutis 31. soruda, belli bir noktaya odaklanırsa diğer düşünceleri göz ardı eder, yani tek boyutlu düşünür, farklı düşünceler ve çözüm yolları üretemez diye düşündüm ben. o yüzden a yaptım. :31:

şaşkınlığımı paylaşmak istedim :1::1:
yurtiçi kargo bana özür hediyesi göndermiş (daha önce şikayette bulunmuştum da herhalde ondan diye tahmin ediyorum) küçük bir kutuda bademli drajeler :1::1:
zil çaldı baktım kargocu içimden de diyorum kargo beklemiyorduk,dedim herhalde eşim bana sürpriz yaptı :37: meğerse kargonun sürpriziymiş ilk defa başıma geliyor:1::1::1:

:53: :60::60: afiyet bal şeker olsun :1:

hypatia sonucun süper, tebrikler :46: :nazar:
yuutis 31. soruda, belli bir noktaya odaklanırsa diğer düşünceleri göz ardı eder, yani tek boyutlu düşünür, farklı düşünceler ve çözüm yolları üretemez diye düşündüm ben. o yüzden a yaptım. :31:

onu da düşündüm canım da işte insan en iyi bildiğini bile yanlış yapabiliyor bu sorular yüzünden :53:

bu öğretmenler ya çok çalışıyor ya da tam tersi :) uğrayan olmamış akşamdan beri buraya. bu arada ben yine grip oldum ya bu sene nedir bu gripten çektiğim. 2 gündür tam çalışamıyorum malesef...

kızlar bir kaç sorum var :40:

:26: ilköğretim 3. sınıf öğrencisi nazlı, annesinin kurabiye yaparken eşit parçalara ayırdığı hamurlardan farklı şekiller oluşturduğunu görmüştür. annesi, nazlının kendisini izlediğini fark edince ona ''söyle bakalım kızım, bu kare şeklindeki hamuru dikdörtgene çevirdiğimde hamur artar mı?'' diye sormuştur. bir süre düşünen nazlı, ''hayır. aynı kalır. kare şeklindeki hamuru dikdörtgene çevirdiğinde boyu uzar fakat eni daralır. yani hamur artmaz.'' der.

piaget in bilişsel gelişim kuramından hareketle nazlının annesinin sorusuna verdiği yanıt, korunumun kazanılması sürecinde yer alan aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanabilir?

A) algıda baskınlık
B) uyum kurma
C) ödünleme
D) özdeşlik
E) tersine dönebilirlik

:26: piaget in ahlak gelişimi kuramıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisinin doğru olduğu söylenemez?

A) ahlak gelişimi bilişsel gelişime paralel bir şekilde ilerler.
B) beş yaşına kadar geçen süreç ahlak öncesi dönem olarak nitelendirilir.
C) okul öncesi dönemde yer alan çocuklar kuralların değişebilir olduğunu düşünürler.
D) özerk dönemdeki bireyler başkalarının bakış açılarını göz önüne alarak değerlendirmede bulunabilirler.
E) dışa bağımlı dönemdeki bireyler olayların arkasındaki niyetleri göz ardı ederler.

:26: nasreddin hocanın aldığı ciğeri komşuları ile yiyen ve daha sonra hoca kendisine kızmasın diye ona ciğeri kedinin yediğini söyleyen hanımı, kolhbergin ahlak gelişim kuramına göre hangi evrede olabilir?

A) evrensel ilkeler
B) itaat ve ceza
C) iyi çocuk olma
D) kanun ve düzen
E) sosyal anlaşmalara uyma

canım sanırım bırıncı sorunun cevabı odunleme cunku cocuk acıklamasında hamuru dıkdortgen yaptgnda enı daralır dıyor yanı bır yondekı buyumenın baska bır yondekı azalmayı karsılayacagını anlatıyor bu odunlemedır .ozdeslık olabılırdı eger cocuk hıcbır sey ekleyıp cıkarmadı bu yuzden aynı deseydı :)

2.sorunun cevabı c sanırım cunku bu donemdekı cocuklar ıttat -ceza donemındedr ve dısa bagımlıdr kurallar degısmez onlar ıcın

hocanın karsısı da ıtaat ve ceza donemınde cunku otorıte olmadıgında ıstedıgını yapıyor

canım sanırım bırıncı sorunun cevabı odunleme cunku cocuk acıklamasında hamuru dıkdortgen yaptgnda enı daralır dıyor yanı bır yondekı buyumenın baska bır yondekı azalmayı karsılayacagını anlatıyor bu odunlemedır .ozdeslık olabılırdı eger cocuk hıcbır sey ekleyıp cıkarmadı bu yuzden aynı deseydı :)

2.sorunun cevabı c sanırım cunku bu donemdekı cocuklar ıttat -ceza donemındedr ve dısa bagımlıdr kurallar degısmez onlar ıcın

hocanın karsısı da ıtaat ve ceza donemınde cunku otorıte olmadıgında ıstedıgını yapıyor

tebrikler :46: sağol canım anladım. ama 2. ve 3. soruda kafama bişey takıldı.
2. soruda özerk dönemindeki çocuklar bağımsız olmak isterler ve başkalarının bakış açısını önemsemezler diye düşünmüştüm ben.
3.soruda da hocanın karısı hocaya masum görünebilmek için, hoca ona kızmasın, onu iyi biri gibi bilsin diye iyi çocuk olmadır demiştim. :44:

ben cevap yazana kadar sorular cevaplanmış ama ben de aynı cevapları verecektim. bari aklına takılan soruların cevabını kendimce vereyim. 2. soruda özerk dönemde insanlar daha akıllıca düşünürler. birey başkalarının bakış açısını dikkate alır ama onlara bağımlı değildir, onları irdeler daha sonra kendi düşüncesiyle hareket eder,yani tamamen dik başlı değildir. 3. soruda ise suç otorite ortada yokken yapılabilir mantığı vardır itaat ve cezada. yani hocanın karısının yaptığı tam da budur. eğer iyi çocuk eğilimi olsaydı hoca beni kötü bilmesin diye hiç yapmazdı. umarım aklımdakileri anlatabilmişimdir.

2. ve 3.sorunun açıklaması patianın dediği gibi canım.
yanlız kızlar korunum sürecindeki kavramlar olarak düşündüğümde ben ilk soruyu yorumlayamadım.tamam diğer şıklar da doğru demedim ama ödünlemeyi de direk savunma mekanizması olarak düşündüm.korunumda böyle bir açıklama var mı yoksa kendimiz mi yorumlucaz?

12 yıllık zorunlu eğitime geçilince öğretmen ihtiyacı artacakmış. ağustosta iyi bir alım olur diye ümitlendim. İnşallah hayırlısıyla

ben cevap yazana kadar sorular cevaplanmış ama ben de aynı cevapları verecektim. bari aklına takılan soruların cevabını kendimce vereyim. 2. soruda özerk dönemde insanlar daha akıllıca düşünürler. birey başkalarının bakış açısını dikkate alır ama onlara bağımlı değildir, onları irdeler daha sonra kendi düşüncesiyle hareket eder,yani tamamen dik başlı değildir. 3. soruda ise suç otorite ortada yokken yapılabilir mantığı vardır itaat ve cezada. yani hocanın karısının yaptığı tam da budur. eğer iyi çocuk eğilimi olsaydı hoca beni kötü bilmesin diye hiç yapmazdı. umarım aklımdakileri anlatabilmişimdir.
sağol canım anladım :16:
2. ve 3.sorunun açıklaması patianın dediği gibi canım.
yanlız kızlar korunum sürecindeki kavramlar olarak düşündüğümde ben ilk soruyu yorumlayamadım.tamam diğer şıklar da doğru demedim ama ödünlemeyi de direk savunma mekanizması olarak düşündüm.korunumda böyle bir açıklama var mı yoksa kendimiz mi yorumlucaz?

ben de savunma mekanizması olarak düşünmüştüm ödünlemeyi, ama arkadaşın anlattığı da bi ödünlemeymiş canım

(xkare + 1/x) : (xkare-x+1 / xkare+2x)= xkare+ax+b

old göre, a.b kaçtır?

sedef çözdün mü canım sen bunu denemede açıklama istiyorum :)
patia sen de bakarsan sevinirim :)

old göre, a.b kaçtır?

x[SUP]2[/SUP]+1/x = (x[SUP]3[/SUP]+1)/x ve x[SUP]2[/SUP]+2x = x(x+2) olur. ayrıca x[SUP]3[/SUP]+1 = (x+1)(x[SUP]2[/SUP]-x+1) şeklinde açılar. denklemde yerlerine koyarsak;

(x+1)(x[SUP]2[/SUP]-x+1)x(x+2)
x(x[SUP]2[/SUP]-x+1)

payda ve paydada x ler ve (x[SUP]2[/SUP]-x+1) ler sadeleşince, (x+1)(x+2) kalır. buradan da parantezleri açarsak
x[SUP]2[/SUP]+3x+2 = x[SUP]2[/SUP]+ax+b eşitliğinden a=3, b=2 bulunur.

old göre, a.b kaçtır?

canım şöyle çözdüm:
$Fotoğraf1669.jpg $Fotoğraf1670.jpg $Fotoğraf1673.jpg $Fotoğraf1675.jpg $Fotoğraf1676.jpg $Fotoğraf1678.jpg $Fotoğraf1680.jpg
resimler pek net değil anlamadığın yer olursa anlatırım.

ikinize de çok tşk ederim çok açıklayıcı olmuş :34:
bu özdeşlikler konusuna giriyor dimi pek göremiyorum ben açılımları.

bir sorum daha var
Ali bankadaki hesabından her defasında hesabındaki paranın en fazla 1/4ünü çekebimektedir.
Ali hesabından 3 defa para çektikten sonra hesabında 54 tl kaldığına göre,para çekmeden önce alinin hesabında en çok kaç tlsi vardır? (cvp 128)

ikinize de çok tşk ederim çok açıklayıcı olmuş :34:
bu özdeşlikler konusuna giriyor dimi pek göremiyorum ben açılımları.

bir sorum daha var
Ali bankadaki hesabından her defasında hesabındaki paranın en fazla 1/4ünü çekebimektedir.
Ali hesabından 3 defa para çektikten sonra hesabında 54 tl kaldığına göre,para çekmeden önce alinin hesabında en çok kaç tlsi vardır? (cvp 128)

canım ben de bu soruyu çözememiştim, sevgilim çözüp anlatmıştı bana, hemen aktarıyorum
para çekmeden önceki en çok parasına x diyelim
en fazla 1/4 ünü çekiyorsa; x.1/4 = x/4 ilk olarak x/4 ünü çeker
geriye; x-x/4 ten 3x/4 kalır.
2. olarak kalanın 1/4 ünü çeker. yani; (3x/4).1/4 = 3x/16 sını çeker.
geriye; (3x/4)-(3x/16) = 9x/16 kalır.
3. olarak yine kalanın 1/4 ünü çeker. (9x/16).1/4 = 9x/64 ünü çeker.
geriye; (9x/16)-(9x/64) = 27x/64 kalır. 3 defa para çekti, 3 defa çektikten sonra geriye kalan 54 tl miş. yani 27x/64 = 54
buradan x = 128

canım ben de bu soruyu çözememiştim, sevgilim çözüp anlatmıştı bana, hemen aktarıyorum
para çekmeden önceki en çok parasına x diyelim
en fazla 1/4 ünü çekiyorsa; x.1/4 = x/4 ilk olarak x/4 ünü çeker
geriye; x-x/4 ten 3x/4 kalır.
2. olarak kalanın 1/4 ünü çeker. yani; (3x/4).1/4 = 3x/16 sını çeker.
geriye; (3x/4)-(3x/16) = 9x/16 kalır.
3. olarak yine kalanın 1/4 ünü çeker. (9x/16).1/4 = 9x/64 ünü çeker.
geriye; (9x/16)-(9x/64) = 27x/64 kalır. 3 defa para çekti, 3 defa çektikten sonra geriye kalan 54 tl miş. yani 27x/64 = 54
buradan x = 128

çok saol sedefim anladım.eşim denedi o da sorudaki en çok kelimesine takıldığı için niyeyse çözemedi.
bu arada biraz indirim kopartarak femin denemelerine yazıldım.hadi bakalım hayırlısı 4 ay kaldı :53:

çok saol sedefim anladım.eşim denedi o da sorudaki en çok kelimesine takıldığı için niyeyse çözemedi.
bu arada biraz indirim kopartarak femin denemelerine yazıldım.hadi bakalım hayırlısı 4 ay kaldı :53:

denemelere yazılmakla iyi etmişsin yuutiscim. zaten bana göre dersanenin en büyük avantajı sıralamanı türkiye genelinde görmeni sağlıyo. sen de ona göre çalışmalarını arttırıp ya da kendini rahatlatırsın, hem de çözemediğin sorular olursa burda paylaşırsın, hep birlikte birbirimize yardımcı olmaya çalışırız :13:

Back