- 14 Ocak 2011
- 6.437
- 1.066
- 248
kızlar çözdüğümüz denemeden sorum var size;
31.soru..ben e yaptım çünkü daha beyin fırtınasına başlamadan öğretmen belli bir süre sınırlaması vermiyor muydu? mesela 5dk içinde aklınıza geleni söyleyin der gibi.
bir de 114. M öğrencisi nasıl reddedilen oluyor anlamadım.ona bakılırsa birkaç öğrencide var bu kendisi seçmiş birisini ama o kişi seçmemiş onu.ben c dedim k ve l karşılıklı çekendir diye.yanlışım nerede
şaşkınlığımı paylaşmak istedim
yurtiçi kargo bana özür hediyesi göndermiş (daha önce şikayette bulunmuştum da herhalde ondan diye tahmin ediyorum) küçük bir kutuda bademli drajeler
zil çaldı baktım kargocu içimden de diyorum kargo beklemiyorduk,dedim herhalde eşim bana sürpriz yaptımeğerse kargonun sürpriziymiş ilk defa başıma geliyor
hypatia sonucun süper, tebrikler
yuutis 31. soruda, belli bir noktaya odaklanırsa diğer düşünceleri göz ardı eder, yani tek boyutlu düşünür, farklı düşünceler ve çözüm yolları üretemez diye düşündüm ben. o yüzden a yaptım.
canım sanırım bırıncı sorunun cevabı odunleme cunku cocuk acıklamasında hamuru dıkdortgen yaptgnda enı daralır dıyor yanı bır yondekı buyumenın baska bır yondekı azalmayı karsılayacagını anlatıyor bu odunlemedır .ozdeslık olabılırdı eger cocuk hıcbır sey ekleyıp cıkarmadı bu yuzden aynı deseydı :)
2.sorunun cevabı c sanırım cunku bu donemdekı cocuklar ıttat -ceza donemındedr ve dısa bagımlıdr kurallar degısmez onlar ıcın
hocanın karsısı da ıtaat ve ceza donemınde cunku otorıte olmadıgında ıstedıgını yapıyor
sağol canım anladımben cevap yazana kadar sorular cevaplanmış ama ben de aynı cevapları verecektim. bari aklına takılan soruların cevabını kendimce vereyim. 2. soruda özerk dönemde insanlar daha akıllıca düşünürler. birey başkalarının bakış açısını dikkate alır ama onlara bağımlı değildir, onları irdeler daha sonra kendi düşüncesiyle hareket eder,yani tamamen dik başlı değildir. 3. soruda ise suç otorite ortada yokken yapılabilir mantığı vardır itaat ve cezada. yani hocanın karısının yaptığı tam da budur. eğer iyi çocuk eğilimi olsaydı hoca beni kötü bilmesin diye hiç yapmazdı. umarım aklımdakileri anlatabilmişimdir.
2. ve 3.sorunun açıklaması patianın dediği gibi canım.
yanlız kızlar korunum sürecindeki kavramlar olarak düşündüğümde ben ilk soruyu yorumlayamadım.tamam diğer şıklar da doğru demedim ama ödünlemeyi de direk savunma mekanizması olarak düşündüm.korunumda böyle bir açıklama var mı yoksa kendimiz mi yorumlucaz?
(xkare + 1/x) : (xkare-x+1 / xkare+2x)= xkare+ax+b
old göre, a.b kaçtır?
sedef çözdün mü canım sen bunu denemede açıklama istiyorum :)
patia sen de bakarsan sevinirim :)
ikinize de çok tşk ederim çok açıklayıcı olmuş
bu özdeşlikler konusuna giriyor dimi pek göremiyorum ben açılımları.
bir sorum daha var
Ali bankadaki hesabından her defasında hesabındaki paranın en fazla 1/4ünü çekebimektedir.
Ali hesabından 3 defa para çektikten sonra hesabında 54 tl kaldığına göre,para çekmeden önce alinin hesabında en çok kaç tlsi vardır? (cvp 128)
canım ben de bu soruyu çözememiştim, sevgilim çözüp anlatmıştı bana, hemen aktarıyorum
para çekmeden önceki en çok parasına x diyelim
en fazla 1/4 ünü çekiyorsa; x.1/4 = x/4 ilk olarak x/4 ünü çeker
geriye; x-x/4 ten 3x/4 kalır.
2. olarak kalanın 1/4 ünü çeker. yani; (3x/4).1/4 = 3x/16 sını çeker.
geriye; (3x/4)-(3x/16) = 9x/16 kalır.
3. olarak yine kalanın 1/4 ünü çeker. (9x/16).1/4 = 9x/64 ünü çeker.
geriye; (9x/16)-(9x/64) = 27x/64 kalır. 3 defa para çekti, 3 defa çektikten sonra geriye kalan 54 tl miş. yani 27x/64 = 54
buradan x = 128
çok saol sedefim anladım.eşim denedi o da sorudaki en çok kelimesine takıldığı için niyeyse çözemedi.
bu arada biraz indirim kopartarak femin denemelerine yazıldım.hadi bakalım hayırlısı 4 ay kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?