2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ben seni çok cesur bir kadın olarak görüyorum normal doğumla pırtlatıcaksın gibi geliyor bana.
birde doğumdan sonra hemen sütü gelmiyor sezeryan olanların diye biliyorum.

ne ameliyatı oldun canım? ameliyat olduğun için mi normal doğum düşünme dio abin merak ettim neden öyle dediğini ?

Apandist ve et beninin içe doğru büyüyüp yayılarak apse yapmasından kaynaklanan bir ameliyat geçirdim, yani ikisi de normal doğuma engel olacak büyüklükte değiller ama en azından narkoz alerjim falan olmadığını biliyorum.
Yok abiminki mevcut ameliyatlarımla ilgili değil, o tamamen normal doğuma karşı olan doktorlardan, çocuk doktoru olduğu için olaya anne açısından değil çocuk açısından bakıyor.
Bir de dikkat ediyorum ben genelde kadın doktorlar ya da doktor eşleri sezeryanı tercih ediyorlar, nedeni kişiden kişiye değişir tabi.

çocuk için sezeryan daha mı iyi oluyor?? diğerinin ne gibi sakıncaları var çocuk için??

ben de apandist ameliyatı olmuştum.Ben normal istiyorum ama durum nasıl gelişir bilemiyorum şimdiden ama kesilme olayı hiç hoş değil bi de kardeşimi gördükten snraa

herkeslere günaydın....

valla canım ben başından beri 3 kilo verdim hemde bulantı vs olmadığı halde ama göbeğimde verdiğim kiloya aldırış etmeden şişiyo sadece göbekte değil her yerim :))) gören herkes kızın olacak diyo oyuzden bakalım hayırlısı :)))))))

günaydın annecikler

benim turkcellim olmadığı için ben milupaya üye oldum. o da ücretsiz hediyeler gönderiyormuş, hatta buradan bir arkadaş söylemişti. onun hediyeleri gelmiş...

ben üye oldum ama daha bişey gelmedi her baby den geldi bana :)))

arkadaşlar ramazanda oruç tutabilecekmisiniz

valla canım ben istiyorum ama bakalım geçen kandilde tuttum eşimde izindeydi biraz erken kalktık erken dediğimde 11 falandı acıktım başıma vurdu oda mideme akşam ne yediysem çıkardım öle olursa tutamam sanırım ama bi iki gün şöle deniyecem arkadaşların dediği gibi tek öğüne düşmemeliyiz ve su önemli geceyi güne çevirmeyi düşünüyorum sahura kadar oturup gündüz yediklerimi yiyecem suyumu içecem ertesi günde akşama kadar yatacam diyeceksinizki böle oruç ne anladım yatarak öle tabi ama 3-4 kalksam 3-4 saat oruç tutmuş olurum rabbim kabul etsin sonradan tutmak daha zor oluyo çünkü bakalım kısmet artık...

bende 16. haftadayım canım bende hissetmiyorum yada anlamıyorum (((

ben yaptırdım canım kayıt ettiler 20 haftalıkken aşıya gidecez tetanoz için onlar takip ediyo zaten arayıp haber veriyolar :))))

ben 2 hafta önce gittim en son önce yüzüstü yatıyodu sonra sırtüstü döndü elini kaldırdı falan çok tuhaf bi duyguydu değişik ama dr da dedim hatta o o kadar hareketliyken ben neden hissetmiyorum demiştim ...

canım ben hafif hafif hissetmeye başladım bende 16 haftanın içindeyim usg ye göre tabii

nasıl ya bende 16. haftadayım ama hissetmiyorum bende hissetmek istiyorum :)))))

ben seni çok cesur bir kadın olarak görüyorum normal doğumla pırtlatıcaksın gibi geliyor bana.
birde doğumdan sonra hemen sütü gelmiyor sezeryan olanların diye biliyorum.

meserret gülümmmm o kaynanaya dayandıktan sonra normal dogum sana ne der kızz

Aslında ağrı eşiğim çok yüksektir ama normal doğum fobisi var bende, detaya girip korkutmak istemem kimseyi ama yok son anda ters dönmüş, kolu bacağı çıkmış falan diye korkunç normal doğum hikayelerini o kadar çok dinledim ki, kendim ne çekersem çekeyim ama bebişim rahat doğsun istiyorum.

kızlar aranızda kaz tüyü yorgan kullana var mı?

kocamla gece konuştuk bu meseleyi sıcak bastıkça yastığa suç buluyo yataga suç buluyo bende dedim git kaz tüyü al . alıcam tabi dedi kendime bir tane kaz tüyü yastık birde bebeğime alıcam sana almicam dedi bendde amann sen bilirsin çokda umrumda dedim valla

Kızlar listeye göre ilk pırtlatacak olanlardan biriyim ben cimcimeden sonra ayy ben 5 kilo aldım Allah sonumu hayretsin iki üç gecedir gecede acıkıp yemege başladım yemesem elim ayagım titriyo bebişimin hareketlerinide hissediyorum kızlar bide kızmı erkekmi ögrensem ii olucak işallah c.tesi gösterir şeyini bize utangaç bebişim

Son düzenleme:
sezeryandan sonra bebeğe süt bile veremiyor anne canım bu bebeği düşünüyor anlamına gelmiyo ama ki
direk biberonu dayıyorlar bebeğe ,ilk agız sütü dedikleri şeyi ancak gün sonraları verme şansı oluyor sarılık riskine karşı ilk sarımsı agız sütü çok faydalı .sezeryanda bebeği direk çıkarttıkları için sudan ciğerleri aniden hava ile dolduğundan cocuğun soluk alma vs gibi şikayetleri de oluyor.anne adam gibi cocuğunu besleyemiyor bebek doğru düzgün beslenemiyor ve bir de üstüne.benim ablamda sezeryan oldu 3 günü ancak geldi sütü,sarılık atlattı,sezeryan agrısından emzirmek için bile kucağnıa aldığında agladı durdu.ben ilk gün aldım kucağıma emzire emzire gezdim odada.çok şükür sarılığıda hiç olmadı.aklınızdada bulunsun cocuğun sarılığının azalması ilk agız sütü sonrada direk bulunduğu odanın beyaz ışıklı ortam olması.ben 2 hafta geceli gündüzlü kapamadım ışığımızı .hiç sarılık nedir bilmedik şükür.arkadaşlarımın bebekleri ışık altında ve sürekli kan ala ala bebeklerin delik deşik oldu heryeri .bilginiz olsun

umrundamı degil o herifi ben kaz yolar gibi yolarım bee bak bak kendine bebegine alıcakmış önce sana alsın

Ehh be sonunda oku oku bitirdim ne kaa gevezesinizz

Evet cnm bulantılarım malsf devam ediyo baya azalmıştı ama dün bütün gün felakettim..
Ya genelde kusma yoksa bişey demiyolar ve dünki kadar şiddetli değildi önceden bende ilaç kullanmak istemediğim için söylemiyodum bişey..

Geçmiş olsun cnm..

Bende normal istiyorum epidurlli flnda değil epidurll hakkında pek iyi şeyler duymuyorum son zamanlarda bazılarıda çok iyi diyo ama şimdilik tamamen doğal normal istiyorum o zaman basın ağrı kesiciyii dermiyim bilemicem
Abin neden sezeryan diyoki normal doğumun bebişlere ne gibi zararları varmış?

aynen canım,kardeşim doğrulup bebeği emziremediği için mecburen mama vermek zorunda kaldık memeyi tutturamadık,daha snra da herr yolu denedik ama asla emmedi.Biraz sağıp vermeyi denedi ama o da çok işe yaramadı sütü azaldı,sadece mamayla beslenio doğduğundan beri

Son düzenleme:
isabet olmuş canım bizde eşimle gece kaz tüyü yorgandan yastıktan bahsettik ama oğlum için .hafif ya o bakımdan .kayınvalidemi yaptığı yünlü yorgan ağır geliyor ,kışın soğuk oldu bu ev bizim için beşikte yattı ama şimdi kendi odasına geçiçek .almak istiyorum çilekte var tek kişilik indirimliymiş kaz tüyü yorganlar hep pahalı %25 indirim girmişken alayım diyorum .kullananlar nasıl acaba hafif mi ,acaba soğuk mu tutuyor falna diye bir bilene danışayım dedim .benimde yastığım yün ben pek terlemiyorum ama eşiminki işbir yataktan aldı özel boyun için ıpıslak oluyor acaba buna da bir önlem olur mu kaz tüyü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…