2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ben oruç tutmayı düşünmeyin derim.. bu sıcakta!!! kışın 2 litre yazın 3-4 litre su içmemiz gerekiyorken akşama kadar daha 10 cm olmayan bebeği susuz birakmayın. öğünleri bile 3ten 5e çıkarmak gerekiyorken gerek yok bence.. daha günah.. doğurduktan sonra tutun.. olmaz mi? ben ananemi iftar vakti kaybettim.. akşama kadar aç susuz kaldığı için.. herşeyin yeri ve zamanı var. ha yaşlı biri ha minicik bebek.. ama bi zarar gelmesini göze alabiliyosanız tutun tabi..

bende hamile kaldığım günden beri tutuyrum ne hissediyosam ne gibi deişiklikler yaşıyosam yaıyorum ve ultrason görntlerini yapştryrm gün gün..eşimin haberi yoktu babalar günndede içine not yazdm bve eşime werdm oda babalar gnnde hissettkleri yazdı şimdi bn dewam edyrm

Anne karnında hafta hafta bebek gelişiminde sırada 12. hafta var.Bebeğin gelişimi bu haftada hızla devam eder. Bebek ile beraber anne de olan değişimlerde devam eder. 12. haftaya gelindiğinde sık şekilde idrara çıkma olayı azalır. Bunu nedeni rahmin artık pelvis ten yukarıya doğru hareket etmesi ve mesene üzerindeki baskının ortadan kalkmasıdır. Bu durum son 3 aya kadar bu şekilde devam eder.

Gebelik 12. Hafta/ Hamilelik 12. Hafta

12. haftadan itibaren mide bulantıları azalır. Yorgunluk hali ise sona erer. Tabiî ki bu her anne adayı için farklıdır. Bazı kadınlarda yorgunluk uzun süre olabilir. Bu kişinin bünyesi ile ilgili bir durumdur. Ancak bu haftada bazı anne adayları ciltlerinin sivilceler yüzünden bozulduğundan şikâyet ederler. Bazı anneler ise aksine ciltlerinin gerildiğini ve güzelleştiğini söyler. Bu annenin kendini nasıl hissettiğine bağlı bir olaydır. Yani o günkü psikolojisine bağlıdır. Düşük tehlikesi çok büyük ölçüde azalmıştır. Doktorunuzun size bunu belirtmesi ile her anne adayında olduğu gibi siz de psikolojik açıdan rahatladığınızı fark edeceksiniz. Diş etleri gebelikten olumsuz yönde etkilendiği için diş hekiminizden randevu almanızda ve muayene olmanızda büyük fayda olduğunu unutmayın. Bu haftalar diş kontrolü için oldukça uygun dönemdir.

Anne Karnında 12. Hafta Bebeğin Gelişimi

Bu hafta gelişim bebekte hızla devam eder. Diş etlerinde 20 dişin de yerleri belli olmuştur. Yüz insan görünümündedir, ağız içinde ise üst damak birleşmeye başlamıştır. Yüz derisi içinde kıl kökleri belirmeye başlar. Fetüsün gırtlağında ses telleri oluşumunu tamamlar ve teorik olarak fetüs ses çıkartabilir. Karın boşluğunda ise barsaklar karın içine girmiştir ve hareketleri başlamıştır. Karaciğer safra salgılamaya başlar ve salgılanan safra safra kesesinde depolanır. Tiroit ve pankreas gelişimini tamamlar. Pankreastan insülin salgılanır. Her iki cinste de dış genital organlar gelişimini tamamlamamıştır ancak kızlarda büyük ve küçük dudaklar, erkeklerde ise penis ve torbalar dikkatli gözlem ile ayırt edilebilir. Ellerde ve ayaklarda tırnaklar uzamaya başlar. Sinir sitemi biraz daha olgunlaşır ve fetüste refleksler gelişir. Bu dönemde cilt oldukça hassastır. Kemiklerden bazıları sertleşmeye başlamıştır.

Tüm organlar artık oluşmuştur. Organlar ile beraber tırnaklar da oluşmaya başlamıştır. Organların oluşumu ile beraber bebekte var olan hareketlilikte artar.

Anne Karnında 12. Hafta Boy ve Kilo

Bu hafta bebeğin boyu; 7 cm, kilosu ise; 14 gramdır.
Gebelik 13. haftada karnınızda ya da kasığınızda ağrılar olabilir. Bu dönemde kendinizi fazla yormamanız ve dinlenmeniz gerekir. Bu ağrılar kısa süreli ve hafif ağrılardır. Nedeni ise rahiminizin hızla büyümesinden kaynaklanır. Bu haftadan itibaren kilonuz da artış gözlenebilir. Çünkü mide bulantıları, yorgunluk, kusmalar gibi nedenlerden kilo alamamış olabilirsiniz. Ancak bu haftadan sonra düzenli olarak kilo alacaksınız.

13. Hafta bebek gelişimi

Fetüs artık giderek daha fazla insana benzemektedir. Gözler kafanın yan taraflarından ortaya doğru kaymaya başlar. Kulaklar normal pozisyonuna doğru hareketlenir. Dışarıdan bakıldığında bebeğin cinsiyeti kolaylıkla saptanabilir. Ancak ültrasonografide cinsiyet tespiti için henüz erkendir. Çok nadiren ve kaliteli cihazlarla bu haftada da cinsiyet saptamak mümkün olmaktadır. Bebeğin boyu biraz daha uzar. Bu hafta ilk trimesterin son haftasıdır. Gebeliğin erken bulguları ve yarattığı şikâyetler hemen hemen hiç kalmamıştır. Bu dönemde çok fazla yorulmamak ve mümkün olduğunca dinlenmek gerekir. Rahim büyüdükçe gerilir ve etrafını çevreleyen ve kendisini yerinde tutan zarları da gerer. Bu hafif bir kasık ağrısı şeklinde algılanabilir. Round ligaman ağrısı olarak adlandırılan bu durum gelip geçicidir ve önemli değildir. Her şeyi etkileyen hormonalar ciltte de değişikliklere neden olurlar. Özellikle yüz ve boyunda lekelenmeler olabilir. Buna gebelik maskesi ya da chloasma adı verilir. Geçici bir durumdur ve doğumdan sonra düzelir. Artık karnınız büyümeye başlamıştır. ( Bkz: Anne karnı ne zaman belirginleşir?) Eskiden olan kıyafetler dar gelmeye başlayabilir. Gebe kıyafetleri satın almanın vakti gelmiştir.

Bebeğin ses telleri bu hafta içinde hızla gelişmeye başlar. Ayrıca solunum kasları da çalışmaya başlar. Akciğerler hava ile dolu değildir, ama bu haftadan itibaren bebek solunum hareketleri yapar ve solunum kaslarını güçlendirir. Bu ileride aldığı ilk nefesi ve sonraki alacağı nefesleri vermesine yardımcı olacaktır. Göbek kordonu plasentadan fetüse gerekli maddeleri taşırken fetüsteki artık maddeleri de annenin dolaşım sistemine aktarır. Bu hafta bebeğinizin boyu, 8 cm, kilosu ise 24 gramdır.

Anne Karnında Hafta Hafta bebek gelişimi
Bu hafta hamile olduğunuz iyice anlaşılmaya başlar. (Gebelikte karın ne zaman belli olur?) Gebeliğin erken dönemlerinde ortaya çıkan şikâyetlerin önemli bir kısmı kaybolmuş ve vücut gebeliğe uyum sağlamaya başlar. Yorgunluk bazı anne adaylarında devam edebilir. Bunun için dinlenmek en iyi yoldur. Ama bu dönem birçok kadın için rahat geçen bir dönemdir. Gebelikte 14. haftaya girildiğinde belinizde ağrı, kabızlık ve tansiyon düşmesi gibi sorunlar olabilir. Ama bulantılarınız tamamen gitmiştir.

Bu nedenle beslenmenizde düzelir ve enerjiniz tekrar artar. Ancak birçok kadının sevmediği bir durum, bu hafta ortaya çıkar. Bu hafta kaslarda gevşeme ve ciltte çatlaklar görülebilir. Bunun nedeni rahimin hızlı bir şekilde büyümesidir. Fakat her gebe kadında çatlak olmaz. Bu tamamen kişisel farklılıklardan oluşur. Ayrıca meme uçlarında da koyulaşma başlayabilir.

Hamilelik 14. Hafta-Gebelik 14. Hafta

Gebeliğin en rahat dönemi olan ikinci terimestar da bebeğiniz tamamen bir insan görünümündedir. Artık kaslardaki güç gelişimine bağlı olarak kafası öne eğik değil. Zaman zaman kafasını dik tutabiliyor. Doktorunuz ultrason ile incelerken size bebeğinizin el salladığını gösterecektir. Bebeğiniz bu hafta içinde ellerini kullanmaya başlar. Ama bu hareketler refleks hareketleridir. Bu arada bebeğiniz artık diğerlerinden tamamen farklı. Çünkü artık ona hiç değişmeden ömrünün sonuna kadar eşlik edecek olan parmak izi var! Ayrıca bebek solunum yapmaya başlar ve amniyon suyunu yutar. Kasları gelişir bununla birlikte hareketleri kuvvetlenir. Artık tüm besin ve oksijenini plasentası yardımıyla sizden alıyor. Plasentasyonun tamamlanması ile sizdeki uyku ve yorgunluk hali de ortadan kalkacak. Dışarıdan bakanlar eğer yeterince dikkat ederlerse gebe olduğunuzu anlayabilirler. Progesteron hormonunun etkisi ile bütün düz kaslarınızda gevşeme meydana gelmiştir. Pek çok kadın gebeliğin bu döneminde kaybettiği cinsel dürtülerine yeniden kavuşur. Bu hoş bir durumdur. Unutmayın herhangi bir istenmeyen durum yok ise gebelikte cinsel ilişki yasak değildir.

14. Hafta Bebek Gelişimi

Bu hafta bebeğinizin boyu, 10 cm kilosu ise, 25 gramdır.

geçmiş olsun canım, dikkat et kendine.
Kimsenin görüşüne, hele de dini görüşüne karışmak istemem ama dedim ya, ben de tutmam. O kadar saat aç kalınsa da susuz kalınmaması gerektiği düşünüyorum, yine de herkes inancını yaşamalı, tutabileceğini, sıvı kaybı yaşamayacağını düşünen varsa denesin.
ben de yıllardır babaannemden kalma bir alışkanlıkla her kadir gecesi günü oruç tutarım, bu sene ilk olacak tutamadığım, kendimi babaanneme ihanet etmiş gibi hissediyorum ama eminin o da istemez hamileyken bir gün de olsa oruç tutmamı...
Onun dışındaki günlerde ben de iş-güç, hipoglisemi gibi nedenlerle pek tutamıyordum, o yüzden benim için çok değişiklik olmayacak ama sürekli tutanlar bu konuda ne düşünür, nasıl davranır bilemeyeceğim, her görüşe saygım sonsuz.

Son düzenleme:

Ben de saygı duyuyorum herkesin düşüncesine , kış olsa belki ama bu şartlarda ve bu trombosit probleminden dolayı ben tutmuycam
Bu arada kızlar 15. haftada bebekler ince sesleri duymaya başlıyolarmış ,ben 15. haftadayım bebek beni duyuyo sanırım :) Ama ben onun varlığını hissetmiorum .Hisseden var mı hiç çok merak ediyorum

Bnimde bbabannem ramazanda orucluyken iftr hzirlarken byin knamasi gcirdi ve 6ay flcli yaatti ve snra vefat ettii allahim rahmet eylesin mekani cennet olsun insallah../bjcok cabik acikiom bide nasi olar bilmiom ama bn tutmam galiba...allahim ozin verirse iii olursak tutaris

ben dünbaya bi hafif hafif şarkı söyledim. bende usg ye göre 16. haftaya girdim. ama dün gece soluma yatınca içimde birşeyler hissettim sanki. belki bana öyle geldi ama bilmiyorum. zayıf olduğum için daha çabuk hissederim diye düşünüyorum ama belli olmaz tabi..

başınız sağolsun cnm bizim normal şartlarda 5 öğün yememiz lazm tek öğüne düşürmeyiz bunu

başın sağolsun canım. ananem de beyin kanaması geçirdi. sofra yanında kurulmuş kuzenim top patladı gel hadi demiş hiç tepki vermemiş kollarından tutup kaldırmaya calışınca yere devrilmiş.. beyin kanaması ardından felç. hiç kendini bilmeden 1 hafta yaşadı ve kaybettik.. seninki uzun sürmüş..

kızlar ocak ayı gelirmi ? sizce düşünsenize bir bu topingdeki herkes doğuruyo :)

benm kardeşim mart annelerindeydi :)) Herkes tek tek doğurmuştu kardeşim binlerce sayfalık konuda tek başına kalmıştı :) Düşünsenize hepiniz doğurmuşsunuz hastanelerdesiniz ya da çıkıp evinize geldiniz ben hala burda doğurmadan duruyorum tek başıma yazan eden yok :))
Bebek 41+3te doğmuştu kardeşiminki :))

aaaaa... öyle doğur kaç yok.. herkes ilk sayfayı güncelleyecek.. normal doğum mu oldu ne kadarlık doğdu hangi gün doğdu??? dimi.. boşuna mı geçtik buraya??

41+3 mü Ay çok sinir bozucu ya, iyi dayanmış valla

Günaydın arkadaşlar

yarın doktora gideceğim . 6 hafta oldu bebeğimi görmeyeli. Inşallah bir sorun yoktur. Ikili test ve ense kalınlığı ölçümleri yarın yapılacak.

kızlar sizler sağlık ocaklarınız kayıtlarınızı yaptırdınız mı? yaptırmak gerekiyomuş yarın iğnemi vurunmaya gittiğimde kayıt olucam kalp seslerini falan dinliyolarmış süt fişi ve eğitim veriyolarmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…