2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

selam hanımlarr..

bu aralar pek kimse yok herkes tatile çıktı sanırım. bende yokum 10 gün kadar. biz de birazdan çıkıyoruz tatile. herkese keyifli muhabbetler,sağlıklı günler diliyorum.. hoşçakalın.. :79: :79: :79: :79:

selam hanımlarr..

bu aralar pek kimse yok herkes tatile çıktı sanırım. bende yokum 10 gün kadar. biz de birazdan çıkıyoruz tatile. herkese keyifli muhabbetler,sağlıklı günler diliyorum.. hoşçakalın.. :79: :79: :79: :79:
güle güle git güle güle geri gel emi canım .dikkat et bol bol dinlen .

evet cnm ikiz bebeklerim hayırlısıyla çift yumurta ikizleri tedaviyle oldu bnm birtane de kızım var 7 yaşında 8 haftalık hamileyim
çok kötü geçiyor hamileliğim bakalım ne yapacağım bende artık konuşan gitmeyi düşünüyordum.....
oylemı ALALH bağışlasın
bulantıların mı var
benımde cok oldu 12 haftadan sonra azaldı sukur

canlarım slmm.....ben catlak önleyıcı krem alcamm....ama babe mi yoksa lierac mı alayımm..hangısıı iiiiiii...lutfen hmn cvplayın cıkmmam lazım vede almmm lazım

canlarım slmm.....ben catlak önleyıcı krem alcamm....ama babe mi yoksa lierac mı alayımm..hangısıı iiiiiii...lutfen hmn cvplayın cıkmmam lazım vede almmm lazım

benim dr ne sürersen sür çatlayacağın varsa çatlarsın dedi ablam hiç bir şey sürmemiş çatlağı yok lierac 75 lira ama bana da ssğlık ocağındaki gebe sürersen saf zeytin yağı sür hergün duş al ve bol bol su iç dedi ben şimdilik sürmüyorum

canım burdanda tebrik edeyim:)))
saol canımcımmmm..:16:

oh oh maşallah prensesimizee .hayırlı uğurlu olsun minik kızın .doktorla nasıl geçti onuda anlat canım dinlemeyi çok seviyorum ben .neler konuştunuz payllaşsana

oh oh ne güzel canım .hadi bakalım .bende 4 lü test sonucumu öğrendim şükür hamileliğim şimdilik güzel ilerliyor .kahverengi akıntılarım olurken beni bırakacak diye korktuğum meleğim sıkı sıkı tutunsun anneye inşallah .17yide bitirdik şükürler olsun :nazar:

çok saol ayyıldızmmm..senin adına da çok sevindim..ben de dün üçlü test yaptırdım..
dün bebişim çok tatlıydı ya..4 boyutluyu açtı doktor..herşeyini yüzünü renkli renkli gördük..kan akışını bile gösterdi doktor..her şey gayet iyi çok şükür..kızım iki büklüm uyuyordu..ayacıkları nerdeyse ağzındaydı..çok komik bir kız buu yaa..şimdi test sonucunu bekliyorum inşallah hayırlı haberler alırım bende..

canım ne guzel ogrenmişsin gözünaydınnn:1::nazar:bak bıde sona kalcam dıyodun senın yerıne ben sona kaldım:1::49:

valla öğrenemeseydim çatlardım yaa...hemen bir koşu gidip cicilerimizi de aldık..bir ara yüklerim bende..darısı sana canımmm..

hayırlı olsun:nazar::nazar::nazar: sağlıkla gelsinler

çok saol canımmm:16:

günaydın arkadaşlar
günümüz güzel olsun
parhissa hayırlı olsun canım. darısı öğrenemeyen arkadaşlarımıza. birascık daha sabredin arkadaşlar, az kaldı

:
saol canımmm..darısı öğrenemeyenlerin başına artık..
ay canım çok sevindim senin adına..:46:
darısı başımıza inş..bizimki göstermedi..
prensesimiz çok yaşa :46::64::66:

çok teşekkürler canım:16: benimki de göstermemişti..üçüncü gidişimde öğrendim artık..:D

Son düzenleme:
Gerek var mı ki ?Herkes isterse ekleriz ama belki söylemek istemez.Şehrini bile söylemek istemeyenler olabiliyor.
:1: niyeki acep .bebeklerini kaçırırlar diye mi korkarlar ki acep ,söyleyen söylesin söylemeyen söylemesin istersen yazalım .belki aynı hastane denk denk gelirse ,bilgi almak vs olaylarında iyi olur.

benim geldi yani yaklaşık 1 ay sonra geldi.her şeyden numune gönderiyorlar küçük boy. göğüs pedi, bebek kremi,emzirmeyle ilgi cd vs..

Merhaba,

Avent annesi olarak Avent biberonlarla ilgili okuduklarim beni cok mutlu etti. Avent gercekten piyasadaki en iyi biberonlari sunar. Icindeki antikolik valfinin koligi azalttigini biliyor muydunuz? Tum bebekler ilk 3 ay kolikten ceker. Kolik nasil bir seydir, merak ediyorsaniz xxxxxtiklayarak bilgi edinebilirsiniz.

Icindeki valf sayesinde hava bebeginizin midesine degil biberona gider.
Anne memesine benzedigi icin biberon meme karisikligi yasamaz bebeginiz.
Yenidogan ucu azar azar akittigi icin memeden sogutmaz.
Silikon baslik anti alerjeniktir...

gibi bir cok iyi ve benzersiz ozelligi vardir.

Bu arada en onemlisi emzirmektir. Biberon sadece emzirmeye destektir.
Aventin emzirme konusunda anneler icin hazirladigi yol gosterici rehbere buradan ulasabilirsiniz:xxxxhttp://www.bebegimoldu.com/image/PhilipsEmzirmeRehberi.pdf

Umarim yardimci olabilmisimdir.

Sevgiler

Son düzenleyen: Moderatör:
canım ben lierac aldım 3 kutu .çok cabuk bitiyor komilinin bebek losyonu var doğal zeytinyağlı bir de annelerde kullanabilir yazıor üzerinde ,bebek yağı kıyafetlerimi yağlandırıyor diye yağ tercih etmedim bir gün lierac sürüyorum bir gün komili bebek losyonu ,yağlandırmıyor hem öneririm.ben eczaneden geliş fiyatına aldım eşimin arkadaşı aracılığıyla 44 tl. den ama yinede çok cabuk biticek 1 haftada bitirdim bir tanesini .müstela falan da var onların fiyatlarınıda araştır istersen .

fiyatları hakkında bilgi alırsan bizede bildir canım

biyerle görüştüm... yurtdışında 19 seneye kadar saklanabilmiş ve herhangi bozulma görülmemiş türkiyedede 6 senedir saklanıyormuş. ödemelerde ilk 1000 euro, 300 peşin oda bi kit geliyomuş saklama poşeti falan o gelince ödeniyomuş. diğer kalan 700 7 ay taksitle ödeniyomuş sonrasındada yıllık 100 euro ödeniyomuş...

Merhaba,

Avent annesi olarak Avent biberonlarla ilgili okuduklarim beni cok mutlu etti. Avent gercekten piyasadaki en iyi biberonlari sunar. Icindeki antikolik valfinin koligi azalttigini biliyor muydunuz? Tum bebekler ilk 3 ay kolikten ceker. Kolik nasil bir seydir, merak ediyorsaniz xxxxxtiklayarak bilgi edinebilirsiniz.

Icindeki valf sayesinde hava bebeginizin midesine degil biberona gider.
anne memesine benzedigi icin biberon meme karisikligi yasamaz bebeginiz.
Yenidogan ucu azar azar akittigi icin memeden sogutmaz.
Silikon baslik anti alerjeniktir...

gibi bir cok iyi ve benzersiz ozelligi vardir.

Bu arada en onemlisi emzirmektir. Biberon sadece emzirmeye destektir.
Aventin emzirme konusunda anneler icin hazirladigi yol gosterici rehbere buradan ulasabilirsiniz:xxxx

Umarim yardimci olabilmisimdir.

Sevgiler

benim anne sütüm yeterliydi hatta oldukça boldu .gazlı bir de oğlum vardı .:1: 4 ay bitene kadar sürekli gazdan şikayetciydim .ben biberon asla kullanamazdım ,birçok arkadaş biberonla takviyeli besledi sonra kendilerini emmeyi bıraktı .ama ek besine geçince bende alacağım ,eğer anne sütü yeterli olmazsa gerçekten de gaz için iyi geliyorsa avent bende kullanırım .emziklerde böyle gaz için etkili olan birşey bulsak süper olurdu .

Son düzenleyen: Moderatör:
yok canım konyadayız fatih sultan mehmet lisesinde okudum (kuyubaşı durağında oturuyorduk)orta okulu 2. sınıfta konyaya geldik annem babam ayrıydı benim ananemler ank o yüzden ank konya mekik dokumuştuk
bdende liseyi orda okudum canım:)

ben yüz üstü uyurdum hep şimdide unutup yatıyorum ama çok korkuyorum aklıma gelince
Sırt ve yüz üstü yatış
Sırt üstü yatış Inferior Vena Cava adlı ana toplar damar sistemine baskı yapacağından önerilmez. Bu durum nefes almada sıkıntı yaratır; sırt ağrılarını ve basurları arttırabilir, sindirim işlemini engelleyebilir, solunumu ve dolaşımı bozabilir ve kan basıncınızın düşmesine neden olabilir.

Yüz üstü yatış da bebeğe baskı yapacağından önerilmez. Ayrıca tahmin edersiniz ki karnınızdan dolayı bu pozisyonda uyumak pek de mümkün değildir.

Sol yan yatış
Hamilelikte sol yan yatış bebeğe maksimum kan akışı sağlamasından ve annenin böbrek fonksiyonlarını artırmasından dolayı önerilen uyku pozisyonudur. Çünkü böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını da azaltır. Ayrıca karaciğerimizin vücudumuzun sağ yanında olmasından dolayı da sola yan yatış karaciğer baskısını da azaltacaktır.

En rahat uyku pozisyonu sol yana yatıp dizlerin karına çekilmesi şeklindedir. Dizlerin arasında yumuşak ve ince bir yastık koyulması da iyi olacaktır. Aynı zamanda sırtın yumuşak bir yastık veya battaniye ile desteklenmesi de önerilmektedir.

Eğer gece uyandığınızda kendinizi sırt üstü yatıyor bulursanız endişelenmeyin. Uyku esnasında pozisyon değiştirmeniz çok normal bir harekettir ve kontrol edilemez. Zaten son trimesterde sırtüstü yatarken rahatsızlık duyacağınızdan bu pozisyona geçiyor da olmayacaksınız; rahatsızlık duyup uyanacaksınız.

İlk 3 ay
İlk üç ayda istediğiniz herhangi bir pozisyonda yatmanız mümkündür. Sonrasında sol tarafa doğru yatmanız gerecektir. Ama yine de alışkanlığı geliştirmek açısından erken gebelik döneminde yana doğru yatış gerçekleştirebilirsiniz.

ben de çocukluğumdan beri hep yan yatarım, dizlerimide kırarım cenin gibi.

arkadaşlar öğle yemek saatinde hastaneye gittim, 3lü test sonucumu aldım.iyi dedi dr, ama bebeğimi göstermedi:47: detaylı usg mi de bir hafta sonraya erteledim. 20.haftada gitmiş olucam yani.

Back