2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım benimde sütüm azdı ve benim oğlum doğduğundan beri beni emmedi memeyi reddetti bende mecbur makinayla sağıp biberonla veriyorum makinayla devamlı son damlasına kadar boşaltıyorum 2 saatte bir ve artık sabahlar boşaltmak zorunda kalıyorum öyle doluyorlarki ağrıdan duramıyorum tavsiyem makineyle devamlı boşalt[/QUOTE]

aslında oğlumun gelişimi iyi ama ben yinede eskisi gibi daha fazla sütüm olsun istiyorum, işe ilk başladığımda benimde ağrım oluyordu doluluğundan. evden çıkmadan sütümü sağıyorum, öğlen iznimde oğlumu emzirip geri kalanını sağıyorum, öğleden sonra iş yerinde sğaamıyorum.akşam ancak 7 gibi kavuşuyorum oğluma.akşamlarıda hep emziriyorum.

gün içinde iş yerinde daha fazla sağmam gerek değil mi? aslında biliyorum sorunun nerde olduğunu ama..... offf offf. teşekkür ederim yinede...

Son düzenleme:
aynı sorunu aslında bende düşünmeye başladım eylülde iş başı yapıcam ve sabah 9 akşam 8 de evde olucam öğlen iznim 30 dk ev ve iş yerim uzak ben neredeyse 11 saat oğlumu göremicem onu bırak ben hiç sağamıcam iş yerimde sağacak yer yok yani bu gidişle sütüm kurur napıcam bende kara kara düşünüyorum cnm pilli şarjla vc de sağsam :) diyorum bu sefer dolap yok koyacak yani eve getirene kadar bozulur anlican (

bak seni düşündüm bu seferde sana üzüldüm şimdi...eylüle kadar çok vaktin var. bebeğini her emzirişinden sonra mutlaka sağ sütünü, hem çoğalır hemde sütün azaldığında bebeğin için depolamış olursun. ben o kadar pişmanımki ilk aylarında sağmadığıma, sütüm yatağı ıslatırdı resmen... ahh ahhhhh:))))
bozulacak bile olsa iş yerinde sağ bence.çünkü sütün devamlılığının sırrı sürekli boşaltmaktan geçiyor -her ne kadar bende yapamasamda-. olurmu bilmiyorum ama evden bolca buz getirip sütünü sağdığında bunların içine koyarsın ve iş yerinde en güneş görmeyen yerde muhafaza edersin.ekimde falan havalar soğumuş olur zaten. oda sıcaklığında 6 saate kadar dayanabiliyor sütlerimiz, sen sağdıktan sonra bu şekilde soğuk tutarsan bozulmaz inşallah diye ümit ediyorum.

allah hepimizin gerçekten yardımcısı olsun. gerçekten zor iş annelik ama bebğimz için değer değil mi?

Son düzenleme:
Kızlar nasılsınızzz nasıl gidiyor bu sıcak günlerinizz?
Benim kız fena hasta şuanda,bronşları dolmuş balgam dolmuş öksürüğü var bir de üstüne grip oldu bugün hastanedeydik hava verdiler kızıma kızışımızı bir görseniz baygın baygın bakıyor bi de arada gülmeye çalışıyor kıyamıyorum bu havalar çok fena ya geçiş dönemindeyiz Allah saglıkla geçirmeyi nasip etsin bu hava gecişlerini inşaallah öpüuyorum hepinizi

Canım kakasını takip ediyorum onceden günde 3 defa yapıyordu simdi 5-6 ama hep
Aynı sulu hiç katilasmasi doktor 4. Aydan itibaren meyve puresi verebilirsin
Demişti ama onu da günde 3-4 kasık verdim elma ve şeftali puresi
Damakları sis mı anlamıyorum bir degisiklik yok gibi
Ama herseyi ağzına götürüyor çiğnemeye çalışıyor
Gecen gece sabaha kadar uyumadı
Sadece badi giydiriyorum bunalmasın diye ama değişen birşey yok
Haftaya Dr kontrolü var bakalım ne diyecek

hos geldin canim.. tek amacimiz o zaten, bilgilerimizi paylasmak.. arada da sohbet etmek
gecmisler olsun, en kisa zamanda sagligina kavusur insallah yavrun.. dedigin gibi hava gecisleri bizi bile etkiliyo yeri gelince, bu kuzular ne yapsin :/

kızlar süt saklama poşeti aldım milkvayın ama kutu üzerinde buzlukta 3 hafta diye yazıyor dr. Bana 3 ay dedi kafam karıştı yaa

ishal falan mı ki acaba canım ya?! neyse ben akıl karıştırmayım doktoruna göster, gerekirse kaka tahlili yaptırırsınız..

geçmiş olsun canım.. kuzun şifasını bulur sağlığına tez kavuşur inşallah..
kızlar süt saklama poşeti aldım milkvayın ama kutu üzerinde buzlukta 3 hafta diye yazıyor dr. Bana 3 ay dedi kafam karıştı yaa

canım buzlukla derindondurucuyu karıştırmamak lazım, buzlukta hatta 2 hafta diye biliyorum ben ama her kaynağa göre bilgiler farklı.. nofrost dondurucuda 6aya kadar söyleniyor.. sen yine de ürünün talimatlarına göre sakla sütünü..

Merhaba kızlar,

Ben de Nisan annesiyim. Hepinizin bebişleri hayırlı olsun. Ben yurtdışından ürün getirtip satış yapıyorum. İlginizi çekebileceğini düşündüğüm ürünleri yayınlıyorum. Beğendiğiniz ürün olursa benimle irtibata geçebilirsiniz. Özelden mesaj atabilirseniz daha rahat görme şansım olur. Teşekkür ederim...
Eki Görüntüle 446934 Eki Görüntüle 446935 Eki Görüntüle 446936

evet bende düzensiz veriyorum ferrum demir ilacını süt emmezse yoğurt yiyor,aptamil içiyor veremiyorum.su ile karıştıtıp veriyorum.tadı kokusu berbat(

benim bebeğimde hasta, burnu tıkalı nefes alamıyor kuzum. gece çok huzursuz, gözleri kapalı mızırdanıyor ağlıyor. birazda pipisi şiş gibi geliyor acaba iltihaplanmamı olmuş diye düşünüyorum.

iyi günler arkadaşlar bir şey takıldı kafama bebeklerinize meyve püresini veya suyunu günde ne kadar veriyorsunuz 30 cl veriyorum ama çokmu veriyorum acaba soru işareti kaldı kafamda...

iyi günler arkadaşlar bir şey takıldı kafama bebeklerinize meyve püresini veya suyunu günde ne kadar veriyorsunuz 30 cl veriyorum ama çokmu veriyorum acaba soru işareti kaldı kafamda...

biz 5 aylıkken ek gıdaya başladık sabah kahvaltı öğlen çorba aradada nerdeyse yarım muzu rendeleyip içine şeftali kayısı koyuyorum 30cc ne demek bayağı oluyor yiyor kızım bebeğin yediği kadar yedir sonra üstüne 2 2.5 saat geçsin başka bi yemek yedir artık büyüdüler ihtiyacı var endişelenme biz 1 kase çorbayı bayıla bayıla içiyoruz neyi seviyorsa yesin

Oh maşallah kuzuna bende çok veriyorum dokunurmu diye endişe ettim iyi bari:) çorbaya başlamadık sadece bakalım yarında onu deniyelim sevicekmi...

benim bebeğimde hasta, burnu tıkalı nefes alamıyor kuzum. gece çok huzursuz, gözleri kapalı mızırdanıyor ağlıyor. birazda pipisi şiş gibi geliyor acaba iltihaplanmamı olmuş diye düşünüyorum.
canım çiş yapacağı zaman şiş gibi durur ama bir de hastaymış bebişin, idrar tahlili yaptır derim, için rahat etsin.

ben gitgide arttırarak devam etmiştim ek gıda işini.. 4.ayda başlamıştık ek gıdaya, 5ayda artık öğün haline getirmiştim .. gündüz süt öğünlerinden birini kaldırmıştım.. e gece de uyanmıyordu süt içmeye bende ellemiyordum.. bu sefer az sıvı tükettiği için kakası katılaştı, kabız olmasa da katı yapıyor..
biraz araştırdım.. arkadaşın tavsiyesi.. arkadaşların doktorların dediklerine kulak vererek tekrar sütü arttırdım ek gıdayı azalttım..
1 küçük püre kavanozunu ölçek olarak baz alıyordum, sabah 1 kavanoz yiyebiliyor artık meyveden.. öğlen sebze (çorba) .. ikindi/ akşam yoğurt.. ama doktorlar 2 çay bardağını geçmemeli diyor.. bir de kilo alımımız iyi olduğu için biraz frenlemek istedim.. yoksa daha sonra rejim yapmak zorunda kalırım fazla kg almaya devam ederse..
o yüzden sen verdiğin ek gıdayı alıştırarak ver, 2 çay bardağı da geçmeyecek şekilde..
hoş ben o kurala uymaya çalışıyorum da 3 gün oldu gece uyanmaya başladı oğlum, sanırım gündüz doymuyor ekstra süt vermeme rağmen.. 800-900ml sütü içmeli mutlaka..

kızlar kızım ilk defa 1 haftadır kakasını yapmıyor ne yapıcagımı bilemedim sadece anne sütü alıyor ama geçenlerde hasta oldugu için öksürük ilacı kullanıyoruz.Nedendir bilemedim bu sabah zeytinyağı içirdim 1 çay kaşıgı hareket yaptık ama banamısın demiyor napsam ki acabaa

meraba arkadaşlar bebeği diş çıkaran var mı biz ocak başı doğduk ama dişimiz çıkıyormuş dün geceden beri ateşimiz 39du doktora gittik bugün diş çıkarıyormuş çok zor bir şeymiş ya diş çıkarmk öldüm öldüm dirildim. bu yaz sıcağında ateşte çok zor oluyor benim gibi olanlar varsa neler yapıyorlar diş çıkarmayı kolaylaştırmak için?? püf noktalar var mı?

bizde bugün 6 aylık olduk 2 dişimiz var ben kızıma arada diş jeli sürüyordum rahatlasın diye ama doğal şeyler deniyorum biride yolda huzursuz kızım ama zor atlatmadık ateş filan olmadı ben doğal şeyleri tercih ettim pırasa soğan sarımsak sapı filan verdim eline kemirsin diye doğal antibiyotik

9 aya kadar toplam ek gıda 2 çay bardağını geçmemeli. Bebek yiyor nasıl olsa diye yedirmemeliyiz.

benim kızım anne sütünü uyurken alıyor ayıkken asla almıyor biberonda almıyor kaşıkla besliyorum doktorum kilomuzun ii olduğunu anne sütü aldığı kadar alsın mama bebek sütü verme onun yerine çorba meyve muhallebi yedir ve yediği kadar yesin dedi 2 bardak saçma dedi ki uzman bi doktor zaten bebişler aç oluncada doyuncada belli ediyor kakada artık biraz katı olur miniklik bitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…