2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bu glesirin fitili ogluma verdim kesin büyük tuvaletini yaparmı nezaman yapar şaştım kaldım yavrum çok huzursuz

kızlar bu glesirin fitili ogluma verdim kesin büyük tuvaletini yaparmı nezaman yapar şaştım kaldım yavrum çok huzursuz

geçmiş olsun. endişe etme umarım biran evvel rahatlar yavrun
benim kızda 6 gündür yapamıyordu zeytin yagı veriyorum ben bir de karnına masaj yapıyorum
doktor sadece anne sütü alan bebeklerde 1 hafta normal demişti. eğer çok sıkıntı çekerse fitili boyuna ikiye kesip ver dedi ama vermedim hiç
geçmiş olsun tekrardan

böyle şeylerle canınızı sıkıp bu yaştan diyete sokmayın yavrularınızı. ben küçükken aşırı kiloluymuş, kardeşlerim de öyle. kardeşimin bebekliğini hatırlıyorum acaip şişmandı, ben öyle diyince annem sen ondan daha şişmandın dedi. kollarımda ve göbeğimde hala iz var o kadar kat kat kiloluymuşum ki. yürümeye başlayınca hepsi boya gitmiş, kendimi bildim bileli zayıf bir insan-dım. doğumda işler değişti tabi:)

canım belki içindeki şeker süt şekeridir, yani laktoz. öyle olunca sıkıntı yok galiba sütte de bir sürü var?

kızım sadece anne sütü içtiğinde 3 gün kaka yapmazsa doktor 1 haftaya kadar normal demişti ama rahatlasın diye 1 fitiln yarısını kesip onuda bıcakla minikik yapıp çok az fitili makata itiyordum çok kısa sürede bayağı kaka yapıyordu sıvı olarak tabi artık ek gıdaya geçtik kızımın kakası büyük insan gibi genelde katı olmaya başladı bazen keçi gibi minik mink kaka yapıyor bazende daha çok ama genelde katı yaptığınıda farkediyorum zaten biraz zorlanıyor mutlaka her ögünden sonra yapıyor günde 3 4 kez sanırım artık karnı doyuyor hergün kaka yapan kızım bigün hiç yapmadı akşam gereksiz bi ağlama yaşadık susturamadım eşim kaka yaptımı dedi yok dedim sadece 1 gün yapmamıştı halbuki ama minnacık bi fitil koyduk kısa sürede baya sanki popuşundan boru çıkıyordu yavrum çok zorlanmış kaka yaptı rahatladı sonra şükür sıvı yapmaya başladı şimdide günde 3 4 kez kaka yapar ama çok az ve katı kızıma kayısı rendeleyip verdim tadını sevmedi bende arada biraz muzla kayısı karıştırıp veriyorum rahatlıyor kayısı ver artık bebişin yiyebilir muza bayılıyor kabız olmasın diye karıştıyorum sorum olmuyor yerken ağızını kocaman açıp ver diyor bide hımmm bayılıyor ya fitilden zarar gelmez zorlatma bebeğini acı çekmesin rahatlasın bazıları alışır normal yapmaz diyor ama alakası yok benim doktorum ilk 3 gün yapmadığında kaka tahlili istemişti mikrop olursada yapamazmış

cnm cım ben saf zeytinyağı buldum bu durumlarda sadece 1 çay kaşığı ek gıdasına koyuyorum kızım rahatlıyor.

canım eğer bebeğine sebze çorbası veriyorsan bizim listemizdeki şöyle mutlaka pişen sebze rondodan geçince bebişe verilmeden üzerine 1 tatlı kaşığı z.yağı ekleniyor ve her gece yatmadan 1 çay kaşığı içiriliyor zararı olmaz mutlaka her çorbaya koy sağlıklı ve besleyici

canım fitili sık kullanmadığın sürece zararı olmaz merak etme.. hatta keyfi neşesi yerindeyse ona da gerek yok, yapar elbet kakasını,
arkadaş ta anlatmış.. fitili uzunlamasına 2ye bölüp öyle yerleştir.. ben 1kez kullanmak zorunda kaldım, hep 2ye bölünsün

canım ya o keçi kakası gibi bir kez bizde de oldu.. asıl işte ona kabuzlık diyorlar.. pirinçli mamaya ara verdim 2 gün hemen düzeldi, demir ilacını da estiğinde kullanıyorum.. örn 1 gün verirsem 3-4 gün vermiyorum.. o da aşırı kabız yapıyor..

Anladım canım olmadı test yapıyor bazı doktorlar onu vermeden yaptırırsın için rahatlar yoktur birşey Allahın izniyle

evet canım 4.ay da saglık ocagına gittiğimizde doktor başlayacagımızı söyledi günde 9 damla demir ve kan damlası.

kızlar önerileriniz için çok teşekkür ederim iyiki varsınızz

Kızlar merhaba
Bende subat annesi olmayı beklerken Ocak annesi olanlardanim
Oğlum 26 Ocak'ta doğdu
Sizlere birkaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim
Ayrıca şimdiden teşekkür ediyorum arada girip okuyorum
Yazdıklarınız cok yardımcı oluyor Allah razı olsun

Sizin bebislerin kakası nasıl oğlum doğdu doğalı kakası
Hep sulu hiç katılasma olmadı zamanla hem sayısının azalması
Hem katilasmasi gerekiyormuş doktora sordum benim sutumle
Alakalı olduğunu söyledi sizlerde durum nasıl
Birde bebeğim 2 gündür 5-6 defa sulu kaka yapıyor
Elleri sürekli ağzında salyasi cok fazla
Uyku düzeni bozuldu uyuması ve emmesi azaldı
Acaba bu belirtiler dis çıkarma olabilir mı

merhaba ben de 01/01/2012 de anne oldum, çok genç bir anneyim.22 yaşındayım. bebeğimle ilgili kafama takılanları hep internetten araştırdım. ve her defasında sizlerdende fikir aldım :) artık tanışmak istiyorum :))))

canım ya o keçi kakası gibi bir kez bizde de oldu.. asıl işte ona kabuzlık diyorlar.. pirinçli mamaya ara verdim 2 gün hemen düzeldi, demir ilacını da estiğinde kullanıyorum.. örn 1 gün verirsem 3-4 gün vermiyorum.. o da aşırı kabız yapıyor..[/QUOTE]

kanımız çok düşük vermek zorundayım damlayı kızımın neşesi güzel keyfi yerinde anne sütünü uykuda alıyor gece gündüz ne zamn uyursa okadar devam sütüde içmiyor nasıl olacak artk bilmiyorum çorba meyve vermezsem aç kalır

kanımız çok düşük vermek zorundayım damlayı kızımın neşesi güzel keyfi yerinde anne sütünü uykuda alıyor gece gündüz ne zamn uyursa okadar devam sütüde içmiyor nasıl olacak artk bilmiyorum çorba meyve vermezsem aç kalır[/QUOTE]

merbalar benim oglumda keçi kıkısı gibi yapıyor doktora sordum lifli godalr tüketmesi gerek dedi sabah kuru kayıısı yesin dedi bulgur pilavı falan ama yemiyor bende balık yagı ve zinco veriyorum aceba zinco yapmış olabilrmi....

bana diş gibi geldi bu belirtiler.. ek gıdaya başlayınca kakası katılaşır .. sen bugünlerde takip et kakasını, sıcaktan da uyku düzenleri bozuluyor..
gerekirse doktora götür .. damakları şiş mi ? evin içi sıcaksa sadece badisiyle dursun.. gerekirse çıplak bırak
hoşgeldin canım.. bilgi alışverişine herzaman açığız :) yardımcı olabileceğimiz konuları yanıtlarız..

kızlar buzlukta anne sütü sakladım 5 ölçek ben bunu nasıl yappıcam şimdi dolapın alt tarafına koyup açılmasını bekklicem yoksa dışarımı çıkarayım ve 5 ölçeğin hepsini mesela içmez 3 ölçek içecek ozaman 2 ölçeğim çöp mü oluyor yoksa eridikten sonra 2 ölçeği aşağıda saklayabiliyormuyum 1 gün bununla ilgili tam biir bilgi verebilirmisin sizler nasıl yapıyorsun ilk defa başlayacağım buzluktan yedirmeye fazlada sütüm yok israf olmasını istemiyorum

hoşgeldin canım.. bilgi alışverişine herzaman açığız :) yardımcı olabileceğimiz konuları yanıtlarız..[/QUOTE]

hoşbuldum...aslında sürekli araştırdığımdan gerekli gereksiz bir sürü bilgi sahibiyim ama yinede sütümün azalmasına engel olamadım o beni çok üzüyor...yöntemleri bildiğim halde gerçekleştiremedim...

hoşgeldin canım.. bilgi alışverişine herzaman açığız :) yardımcı olabileceğimiz konuları yanıtlarız..

hoşbuldum...aslında sürekli araştırdığımdan gerekli gereksiz bir sürü bilgi sahibiyim ama yinede sütümün azalmasına engel olamadım o beni çok üzüyor...yöntemleri bildiğim halde gerçekleştiremedim...[/QUOTE]

canım benimde sütüm azdı ve benim oğlum doğduğundan beri beni emmedi memeyi reddetti bende mecbur makinayla sağıp biberonla veriyorum makinayla devamlı son damlasına kadar boşaltıyorum 2 saatte bir ve artık sabahlar boşaltmak zorunda kalıyorum öyle doluyorlarki ağrıdan duramıyorum tavsiyem makineyle devamlı boşalt

eğer bebeğine hemen vereceksen , indirince bekletmeden sıcak suda çözdür. hemen vermeyeceksen buzdolabının alt kısmında kendisi çözülsün. ama oda sıcaklığında bırakayım kendisi yavaş yavaş çözülsün deme, çünkü oda sıcaklığıyla birlikte bakteri üretmeye başlıyor. ben öyle yapıyorum. daha doğrusu kayınvalideme öyle yaptırıyorum :)

sen buzdolabının alt kısmında çözdürürsen, onun içebileceği kadarı ayırıp ısıt ,gerikalanı tekrar buzdolabında beklet.zaten 2-3 saate kadar tekrar acıkacaktır. geri kalanıda o zaman verirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…