2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba arkadaşlar bahsetmiştim benim bebeğim biberonla bebek sütünü içmedi bende kaşık mamalarından alıyım diyorum aynı yeri tutarmı sizce doktora da danışıcam bu hafta en azından kaşıkla yer belki...

canım benim oğlumda sadece mamayı almıyor, eğer mama vereceksem (sütüm az olduğu günler), 90 cc suda bir tatlı kaşığı pirinçununu kaynatıyorum ılıyınca içine 3 ölçek aptamil atıyorum karıştırıp veriyorum ozaman yiyor. bi dene istersen.. sütümün yeterli olduğu günlerde milupanın sütlü pirinçlisini veriyorum ama onda ölçü 20 cc kadar yapıyorum..

Son düzenleme:
ben de tedirginim biraz. oğlumun kilosu aşırı değil ama dün doktorum a murat topoğlu gelmişti. prof.. dedi ki "anneanneler, kaynanalar hep şişman bebek ister. ama bir bebeğin yanakları tombikse, sıkılıyorsa hasta bebek yetiştiriyorsunuz demek. ilerde obez olacak demek" ..üff canımı sıktı...

allah korusun ya, aşırıda yedirmiyorum mama kutusunda şuan 180 cc yazıyo ben daha yeni 150ye çıktım.

deme yaa ben de yanaklari toparlaniyor diye seviniyordum.. bizim gecen hafta 4. ay bitti su an 5,700, 62 cm. zaten cok kilolu bi bebek degil ama bu tombik yanak olayi canimi sikmadi degil :..

valla bence senin bebek zayıf bile sayılır senin telaşlanmana gerek yok ben öbür sayfada da dediğim gibi bizimki tam 4ay 14günlük boyu 68cm kilo 8200gr doktorumuz boyu uzun olduğu için normal diyo ama ben kendimi rahatlatamıyorum ....

canım benim oğlumda sadece mamayı almıyor, eğer mama vereceksem (sütüm az olduğu günler), 90 cc suda bir tatlı kaşığı pirinçununu kaynatıyorum ılıyınca içine 3 ölçek aptamil atıyorum karıştırıp veriyorum ozaman yiyor. bi dene istersen.. sütümün yeterli olduğu günlerde milupanın sütlü pirinçlisini veriyorum ama onda ölçü 20 cc kadar yapıyorum..

Muhallebiyi diyorsun canım ona yeni başladık akşamları 1 öğün veriyorum bu aptamiller falan devam sütü verin diyorlar ya 6. aydan sonrada ona takıldım ben aynı yeri tutarmı diye merak ettim.. Gerçi bizim zamanımızda aptamil vardı da bizimi beslemediler:)

kızlar şehir dışında olduğum için forumu pek takip edemiyorum neler konuşuluyor bebişleriniz neler yapabiliyor gelişmelerden haberim olmuyor ancak benim bi sorum olacak sizlere. kızım şuan 5 aylık, yaklaşık 2 haftadır verem aşısının yapıldığı yer kızarıktı ama şimdi baya apse gibi yara oldu. yara oluşması aşısının tuttuğunu gösterirmiş ama insan kıyamıyor yine de canına.acı ağrı verir mi bu durum, eğer acıyorsa rahatlatacak bişey biliyomusunuz,sizlerin bebişlerinde de yara oluşumu var mı merak ettim?

merhaba anneler ve bebekleri
paylaşımlar çok azalmış yaa üzüldüm. pek yazmasam da çok şey öğrendim sizlerden
bebeğim sadece anne sütü alıyor bu yüzden doktor demir ilacını 6.ayda veririz dedi
benzer durumda olan var mı ?
slm bende sadece anne sütü veriyorum.doktor demir ilacı ve d vitaminide verdi .onları kullanıyorum.

kızlar şehir dışında olduğum için forumu pek takip edemiyorum neler konuşuluyor bebişleriniz neler yapabiliyor gelişmelerden haberim olmuyor ancak benim bi sorum olacak sizlere. kızım şuan 5 aylık, yaklaşık 2 haftadır verem aşısının yapıldığı yer kızarıktı ama şimdi baya apse gibi yara oldu. yara oluşması aşısının tuttuğunu gösterirmiş ama insan kıyamıyor yine de canına.acı ağrı verir mi bu durum, eğer acıyorsa rahatlatacak bişey biliyomusunuz,sizlerin bebişlerinde de yara oluşumu var mı merak ettim?

cnm merak etme..benim kızımın da aynı oldu omzu...hemen doktora götürdüm...doktor hiçbirşey sürmememi onun kendi kendine patlayacağını söyledi..bir de kadıncağız şaşırdı, nekadar güzel tutmuş herkezde böyle tutumadığını bebeğimin bağışıklığının çok iyi olduğunu gösterdiğini söyledi..

Merhaba arkadaşlar bahsetmiştim benim bebeğim biberonla bebek sütünü içmedi bende kaşık mamalarından alıyım diyorum aynı yeri tutarmı sizce doktora da danışıcam bu hafta en azından kaşıkla yer belki...

benim kızım beni sadece uyurken emiyor ayıkken asla almıyor biberonuda almıyor doktorum kızım 3.5 aylıkken kaşıkla besle demişti 4 aylık olunca cicibebe ve bebek sütünü karıştırıp verdim 5. aya girincede doktorumuza danışıp ek gıdaya geçtim hiç kaşık maması verme demicem ama seni emiyorsa emzir ara ara yok emmiyorsa sabah kalktığında kahvaltı kaşıkla biraz yogun bi cicibebe hazırla zamanla içine peynir yumurta eklersin yedir baya tok tutuyor sonra rendelenmiş meyve sonra sebze çorbası sonra yoğurt yatarkende muhallebi ben böyle yapıyorum bebeğin artık bunları yer benim kızım bayılıyor tabi açsa ama uyurkende emziriyorum yok eğer emmiyorsa arada kaşıkla bebek sütüde vermen gerekiyor biz o işi emerek yapıyoruz şükür uykuyu seven bi bebek

canım bebeğin nerdeyse 6 aylık olacak, doktorun kaşık mamasına itiraz edeceğini sanmıyorum, ama yine de danış tabi ki, mama bebek sütünün yerini tutmaz canım, o süt onun ihtiyacı olan birşey.. anne sütü yetmediği yerde bebek/devam sütü kullanılması gerekir..
teşekkürler koprina inşallah dedğin gibi olur yürüyünce çırpar ama bu arada çok kilo almaya devam etmez ek gıdayı artırıp mamayı azaltsam diorum mamalar şişiriyo diyolar hep..
canım bende senin gibi düşünüyordum ama arkadaş sağolsun beni ikna etti sütü daha fazla vermem gerektiğine, ek gıda ek sonuçta
bebeğimizin bu süte ihtiyacı var.. bünyeden bünyeye de değişiyor... arkadaşımın kızı da aptamille büyüdü, ama hiç böyle kilolu bebekliği olmadı (o da kutudaki talimatlara uymuş hep - bende uyuyorum)
kızlar anne sütünü dolapa koyuyorum sonra ılıtıp oğluma veriyorum ya bu ısıttığım anne sütü ne kadar zamanda tüketilmeli bide dolapım süt doldu bir anda fazla gelmeye başladı sütüm 1 gün sürüyor ya dolapta mecbur dökmek zorunda kalıyorum yazık insanlar 1 damla anne sütüne ihtiyaç duyuyorlar benim attıım sütün haddi hesabı yok napıcam:41: çok sinirlenmeye başlıom valla
canım sağdığın sütün hepsini aşağıda bırakma, buzluğa da at, yazık günah ya, belki bir gün biryere gitmen icap eder, bebeğine bakan kişi de o sütten verir..
benim kızım beni sadece uyurken emiyor ayıkken asla almıyor biberonuda almıyor doktorum kızım 3.5 aylıkken kaşıkla besle demişti 4 aylık olunca cicibebe ve bebek sütünü karıştırıp verdim 5. aya girincede doktorumuza danışıp ek gıdaya geçtim hiç kaşık maması verme demicem ama seni emiyorsa emzir ara ara yok emmiyorsa sabah kalktığında kahvaltı kaşıkla biraz yogun bi cicibebe hazırla zamanla içine peynir yumurta eklersin yedir baya tok tutuyor sonra rendelenmiş meyve sonra sebze çorbası sonra yoğurt yatarkende muhallebi ben böyle yapıyorum bebeğin artık bunları yer benim kızım bayılıyor tabi açsa ama uyurkende emziriyorum yok eğer emmiyorsa arada kaşıkla bebek sütüde vermen gerekiyor biz o işi emerek yapıyoruz şükür uykuyu seven bi bebek

canım ya ben cicibebeye çok karşıyım, büyük konuşmayım ama ben vermeye bile düşünmüyorum.. şeker ve enerji deposu resmen..
eltim de 1 yaşındaki çocuğunu hala cicibebe ile besliyor.. çünkü ona alıştı hep.. bir de daninoya başlamışlar.. çorba nedir sebze nedir bilmez :s

canım ya ben cicibebeye çok karşıyım, büyük konuşmayım ama ben vermeye bile düşünmüyorum.. şeker ve enerji deposu resmen..
eltim de 1 yaşındaki çocuğunu hala cicibebe ile besliyor.. çünkü ona alıştı hep.. bir de daninoya başlamışlar.. çorba nedir sebze nedir bilmez :s

sabahları 90cc süt 5 cicibebe peynir yumurta yedirmek için çaba harcıyorum tatlıya karşıyız beğenmiyor fazla ama 2 gündür sabahlarıda önce uyku sersemi beni emiyor kısa süreli sonra ayılıyor tabi beni almıyor 1 saat filan bekliyorum uyandığı an kaşıkla beslenmekte istemiyor bekleyip milupa sütlü prinçli mamanın içine labne peyniri koyup yediriyorum ama tabak hiç bitmiyor mamayıda 100cc suda 3 tatlı kaşığı ekleyip yapıyorum en çok bayılıp yediğimizde çorba oluyor koca bi kase bitiyor bakliyatlar eklemeye başladım erişte filan koydum bitirdi çorbalarda şükür hiç kusmuyoruz ama diğerlerinde reddetme yok ama az yiyoruz zaten öğlen 12de uyanıyor gece 1 de yatıyor gündüzleride bol uykumuz var emziriyorumda uykumuz düzene girse daha ii olacak kahvaltı çorba meyve ve yoğurt bizim menü akşam 7de çorba sonra sadece beni emiyor tabi oda uyuyorken Allahtan uykucu uyuyor emiyor sonra geri uyanıyor biberonda alıştıramadım ama şükür bunada şükür..

kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarr

şoktayım...

oğluma ek gıda olarak yatmadan aptamil kaşık maması veriyordum. irmikli meyveli olanı.. içine dikkatli bakmamışım.. dün bir okudum 100 gramında 42 gr şeker, 20 gr nişasta var...

ben oğluma evde su ve pirinç unuyla yapıyor hiç şeker katmıyordum..meyve eziyordum içine..pekmez katıyordum.. ah işte reklamlara kanıyoruz hep..

eminim verenniz vardır.. bilgi vermek istedim. ilk ve son alışımdı..bir de bebeğime şeker vermiyorum diye içim rahattı...:19::19::19::19::19:

mamalar gerçekten çok pratik oluyordu..sonuçta ocağın başında muhallebi pişir, meyveleri yıka, püre yap, karıştır falan... mamaya ılık su dök bitti.. ama bu şeker ve nişasta olayı beni soğuttu..

anne sütü imkanı olmayıp bebek sütü, devam sütüyle besleyen anneler konu dışıdr, yanlış anlaşılmasın..konum sadece kaşık mamalar için. ek gıda olarak verilenden...

mamalar gerçekten çok pratik oluyordu..sonuçta ocağın başında muhallebi pişir, meyveleri yıka, püre yap, karıştır falan... mamaya ılık su dök bitti.. ama bu şeker ve nişasta olayı beni soğuttu..

anne sütü imkanı olmayıp bebek sütü, devam sütüyle besleyen anneler konu dışıdr, yanlış anlaşılmasın..konum sadece kaşık mamalar için. ek gıda olarak verilenden...

anne sütü tabi bide evde pişen muhallebi en iyisi ama bende kaşık maması veriyorum doktorumun tavsiyesi üzerine tabiki gerekli şekermiş zararı olmayan aksine bende prinç unu vermek istemiyorum yeğenimde pof şişlik yaptı en güzeli doğal olan irmikli bol tahıllı çorba yapıp gece içirmek en doğrusu lakin o pişerken bebeğimin ağlamasına dayanamam öğle çorbamız en vitaminli oluyor kaşık mamasına gerek olursada labne ekleyip gönül rahatlığıyla yediriyorum anne sütü dışında emin ol evde yaptığın bile katkı maddeli

anne sütü tabi bide evde pişen muhallebi en iyisi ama bende kaşık maması veriyorum doktorumun tavsiyesi üzerine tabiki gerekli şekermiş zararı olmayan aksine bende prinç unu vermek istemiyorum yeğenimde pof şişlik yaptı en güzeli doğal olan irmikli bol tahıllı çorba yapıp gece içirmek en doğrusu lakin o pişerken bebeğimin ağlamasına dayanamam öğle çorbamız en vitaminli oluyor kaşık mamasına gerek olursada labne ekleyip gönül rahatlığıyla yediriyorum anne sütü dışında emin ol evde yaptığın bile katkı maddeli

canım anlamadım nasıl gerekli?

kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarr

şoktayım...

oğluma ek gıda olarak yatmadan aptamil kaşık maması veriyordum. irmikli meyveli olanı.. içine dikkatli bakmamışım.. dün bir okudum 100 gramında 42 gr şeker, 20 gr nişasta var...

ben oğluma evde su ve pirinç unuyla yapıyor hiç şeker katmıyordum..meyve eziyordum içine..pekmez katıyordum.. ah işte reklamlara kanıyoruz hep..

eminim verenniz vardır.. bilgi vermek istedim. ilk ve son alışımdı..bir de bebeğime şeker vermiyorum diye içim rahattı...:19::19::19::19::19:
canım mamaların içinde bulunan şeker organiktir.. hele bir de meyveli mamada "0" şeker yazısı göremezsin :) hele bir de sütlü ise :)
kızlar lymonata ve marmalate neden yazmıyor
onların paylaşımlarını özledim
onlar sayesinde forum canlanıyor
marmelatte tatilde canım..
lymonatanın da oğluşu atak döneminde.. pek girmeye fırsat bulamıyordur. .

canım doktorun labne peynir konusunda ne diyor? bebekler için pek sağlıklı olmadığını biliyorum.. ben günlük süt ile evde kendim yapıyorum, 45-50 dereceye ısıtıp sirkeyle kestirip süzüyorum

Back