2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

anlamadım cnmm ben senin yazını okumadımmm kuzum sadece calpol soruldu ona yanıt verdimm bende bu konuda biraz gerilmiştim kuzumm çünkü minnacık canlara hep ilaç ilaç bana yanlış geliyoooo ondan teyzesi benim kuzumuniçtiği ilaçları bir görsen maalesef çok ilaç kullandık çok hastalanmıştı minikken kuzum bnmm

bende bir anda sasırdım ne yaptıgımızı yazıyoruz ama herkes yine kendi bildigini dr unun söyledigini seyleri yapıyor gecmis olsun canım benim kızımda öyle kac defa antibiyotik kullndık gecen ay da idrar yollarında enfeksiyon vardı piyelosetyl diye bir ilac kullandık ama ası agri ve ates yaptığı icin hemsire söylüyor gelmeden önce verin snra takip edin yine ateslenirse tekrar verin diye bilmiyorum her dr un hemsirenin hastayı yönlendirmeleri farklı oluyor rabbim kuzularımıza sağlik versin :16::16::16::16:

gunaydin guzel anneler!!

aman aman cift cizgi okuyunca "hiiiii" demisim :D
ek gida icin sabirsizlaniyorum ya, acaba bi de devam sutuyle mi yogurt mayalasam diyorum.. gecen gun burdaki doktora "yogurt vercem" deyince, verme biz 8 aydan once sut urunlerine baslatmiyoruz falan dedi, burda laktoz intoleransi cok fazla. belki esimden kaynakli ogluma da gecmistir diye inek sutuyle yapmasam mi acaba :/

sagol canim simdi yatabildigim kadar yatiyorum, dikkat etmek lazim..

gecmis olsun canim, cok uzun surmez insallah huzursuzlugu

su mayalama isini bi oturtursam kafamda hemen baslicam..
ilk bikac gun yogurt sadece 1-2 tatli kasigi
sonraki gun gece pirinc muhallebisi eklerim mesela.. bikaz gun sonra da gunduz meyve suyu yine bikac kasik..

dr 3 4 gün şöyle tattır alerjisi varmı bir kontrol et dedi cnm istersen sende yoğurtu ilk gün şöyle bir tatttır özelliklerde meyveleri dedi dr . hadi bakalım başlıyoruz hııııı bebişlerimizi beslemeye ayyyyyyy canlarım bnmmmmmmmmmmm

bende bir anda sasırdım ne yaptıgımızı yazıyoruz ama herkes yine kendi bildigini dr unun söyledigini seyleri yapıyor gecmis olsun canım benim kızımda öyle kac defa antibiyotik kullndık gecen ay da idrar yollarında enfeksiyon vardı piyelosetyl diye bir ilac kullandık ama ası agri ve ates yaptığı icin hemsire söylüyor gelmeden önce verin snra takip edin yine ateslenirse tekrar verin diye bilmiyorum her dr un hemsirenin hastayı yönlendirmeleri farklı oluyor rabbim kuzularımıza sağlik versin :16::16::16::16:

yaaa hiç sormaaa ben çalışyorumm cnmm belki bilmiyorsundurr annemi artık piskopatlar gibi arıyorumm annem dalga geçiyor eskisi gibi konuşmuyorsun telefonda diyorr hemen hızlı kızım iyimi kakası nasılll sütünü içtimi iştahı nasılll diyormuşum ama hep ay nı cümleler diyor dalga geçiyorrr ablamlara anlatırken

yaaa hiç sormaaa ben çalışyorumm cnmm belki bilmiyorsundurr annemi artık piskopatlar gibi arıyorumm annem dalga geçiyor eskisi gibi konuşmuyorsun telefonda diyorr hemen hızlı kızım iyimi kakası nasılll sütünü içtimi iştahı nasılll diyormuşum ama hep ay nı cümleler diyor dalga geçiyorrr ablamlara anlatırken
bilmiyordum canım haklısın bütün gün aklın bebisin de kalıyordur annelik cok farklı bisey yaa senin icin zor olur gün boyu calısıp aksam da bebisle ilgilenmek allah kolaylık versin

kızlar merhaba bende buradayım fazla yazılarınıza pek ortak olamasam da takip ediyorum.benim kızın hala belli bir uyku düzeni yok gündüz uykuyu pek bi seviyor böyle olunca gece 11-12 den önce gece uykusuna geçmiyor.. sabah 8,30 da uyanıp 9,30 gibi tekrar uyuyor ve 11 de kalkıyor gündüz de aralıklarla 3 saate yakın uyuyor :( Sİzin tontonların uyku durumları nasıl acabaa ? :16:

aynı cnm benim kızımda geç yatıyor 11-12 gibi bazen erken uyuyor 9 gibi seviniyoruz ama 1 saat sonra kalkıyor tekrar uyuması zor oluyor o zaman haliyle sabahta geç kalkıyor şimdi iyi de ben işe başlayınca zor olacak.gündüz de 2 saat kadar uyuyor işte

kızlar meraba şimdi size kızımın kilolarını yazıcam. hiç iştahı yok. napıcam ya ama mtlu ve huzurlu bi bebek aslında. ama kilo alımı düştü ve hiç iştahı yok.

doğum kilosu : 3500
1.ay sonu . 4800
2.ay sonu.5800
3.ay sonu.6250
4.ay sonu.6600

not: beni verdikçe emiyo. ama kilo alımı az olduğu için dktor geçen ay aptamil 1 e başlattı.sevmedi ondan sonra bütün mamaları denedim hiçbirini sevmiyooo. napıcam. sütüm doyurmuyo yaramadı hiiç:5:

zaten kilo alımları azalıcak ilk aylardaki gibi değil normal değerler içindeyse üzme hiç kendini. benim kızım 5.ayı bitirecez hala 6500 6700 falan ama süte devam ediyoruz.sende mama sevmedi diyorsun ya ek gıdaya başlayabilirsin 4.ayınıda bitirmişken dr bide bunu sor olmazsa için rahat etsin

kızlar anne sütünü odada saklamak için böyle bi makina varmı biliyormusunuz sağıp biberonu içine koyucam aynı sıcaklıkta tutacak 6-8 saat böyle bişe varmı biliyormusunuz vallahi bu sütle başım dertde napimm:ssz:

kızlar anne sütünü odada saklamak için böyle bi makina varmı biliyormusunuz sağıp biberonu içine koyucam aynı sıcaklıkta tutacak 6-8 saat böyle bişe varmı biliyormusunuz vallahi bu sütle başım dertde napimm:ssz:

öyle bi makine varmı bilmiyorum hiç duymadım.neden odada saklamak istiyorsun sağınca buzdolabına koysan normal gözüne içirmeden önce su kaynatıp ısıtırsın ben öyle yapıyorum hem buzdolabında 24 saat durabiliyor

anne sütü zaten oda sıcaklığında 4 saat durabilir, bazı kaynaklar 6 saate kadar der..ancak siz nasıl bir cihaz arıyorsunuz??

öyle bi makine varmı bilmiyorum hiç duymadım.neden odada saklamak istiyorsun sağınca buzdolabına koysan normal gözüne içirmeden önce su kaynatıp ısıtırsın ben öyle yapıyorum hem buzdolabında 24 saat durabiliyor

canım benim oğlum meme almıyor memeyi reddediyor uyandığındada hemen süt istiyor ben öncede soğuk havada oda sıcaklığında 6 saat tutuyordum ağladığında süt biberonda hazır hemen ağzına veriyordum şimdi dr dediki artık havalar ısındı dolapta beklet ısıtıp ver dedi ben bebeğimin nezaman uyanacağını kestiremiyorum her anı birbirine uymuyor uyandığında ben sütü ısıtıp vereyim derken o da katılıp katılıp ağlıyor hani öyle bi makina olsa yine sütümü 6 saat saklayabilsem uyandığında anında verebilirm anlatabilmişimdir umarım canım:50:

anne sütü zaten oda sıcaklığında 4 saat durabilir, bazı kaynaklar 6 saate kadar der..ancak siz nasıl bir cihaz arıyorsunuz??

canım oda sıcaklığında 6 saat tutuyordum ama artık yaz ayları olacak sıcak hava olacak yani evimde derece var evim hep 25 derece bilemiyorum bu dereceli bir odada süt nekadar durur az önce baby_d deki arkadaşa da yazdım durum böyle canım vallahi çıldırıcam artık şu süt mevzusuna bizim deli oğlan emseydi böyle olayacaktı napimmm:25:

kızlar meraba şimdi size kızımın kilolarını yazıcam. hiç iştahı yok. napıcam ya ama mtlu ve huzurlu bi bebek aslında. ama kilo alımı düştü ve hiç iştahı yok.

doğum kilosu : 3500
1.ay sonu . 4800
2.ay sonu.5800
3.ay sonu.6250
4.ay sonu.6600

not: beni verdikçe emiyo. ama kilo alımı az olduğu için dktor geçen ay aptamil 1 e başlattı.sevmedi ondan sonra bütün mamaları denedim hiçbirini sevmiyooo. napıcam. sütüm doyurmuyo yaramadı hiiç:5:

benim kızım da pek iştahlı bi bebek değil, 3000 gr doğdu kızım. kilo alımları birbirine yakın sayılır hatta benim kızım 6300 çıktı 4. ayında, ama mama falan ver demedi doktorumuz hem bence de ortalama bi ağırlık..diğer ölçümleri de önemli boyu mesela.. çocukların gelişimlerini gösteren persentil eğrileri var.kızın doğduğu eğride devam ediyorsa normal sayılır. adet döneminde sütüm az olduğu için 2 haftadır devam mamalı pirinç unu veriyorum geceleri, kızım daha bi toparladı gibi.vermeye de devam ederim artık :) zaten kızım ek besinlere çok hevesli :))

Son düzenleme:
canım benim oğlum meme almıyor memeyi reddediyor uyandığındada hemen süt istiyor ben öncede soğuk havada oda sıcaklığında 6 saat tutuyordum ağladığında süt biberonda hazır hemen ağzına veriyordum şimdi dr dediki artık havalar ısındı dolapta beklet ısıtıp ver dedi ben bebeğimin nezaman uyanacağını kestiremiyorum her anı birbirine uymuyor uyandığında ben sütü ısıtıp vereyim derken o da katılıp katılıp ağlıyor hani öyle bi makina olsa yine sütümü 6 saat saklayabilsem uyandığında anında verebilirm anlatabilmişimdir umarım canım:50:

tabi anladım cnm ama öyle makina duymadım int araştır bakalım iyi olur öyle bişey olsa gerçekten bide havluya sar öyle tut sıcak kalır belki bilemedim bende aklıma bişey gelmiyor

anladım canım kızım ilk dönemlerde emmiyordu benim de ve ben de benzer sıkıntıyı yaşamıştım..ama kıştı tabi o zaman.. umarım öyle bi cihaz bulursun..ancak aklıma bişey geliyor ama ısıyı net olarak ayarlayabilir misin bilemiyorum. hani yazlrı pikniklerde falan suyu azcık serin tutsun diye çeşmeli termos tarzı bidonlar oluyor ya, kapağına su koyup buzlukta donduruyorsun.termostaki su çok soğuk olmuyor ama serin kalıyor.öyle bişey olur mu ki acaba ?? (mantıklı mı bilmiyorum ama canım belki yardımım olur diye brain storm yapiim dedim ;) )

herkezde ayrı bi sorun var minikler büyüyor ama annelerini biraz üzüyorlar benim minik hanımda 3.5 aylık kesintisiz sık sık emiyordu sonra bi anda uyanıkken emmeyi reddetti aç bıraksamda ağlamadı almadıda çareyi uykumuzda sorunlu olunca hamakta sallayıp uyku moduna getirip emzirmeyle düzene koyduk ikimizde yıprandık önce salla uyusun sonra al kucağına ver memeyi başta sorun oluyordu ama kendiside alıştı sallıyorum alıyorum kucağıma uykulu olduğu için basıyo çığlığı memeyi ver diye 5 aylık olasıya kadar uyu sonra em taktiğini uyguladık yani 2 hafta kadar sonra 4 aylık olduk başta elma suyu verdim sabah ve gece cicibebe öğlen elma suyu derken 5 aylık olduk ve ek gıdaya başladık şükür çorbaları filan seviyor ama hiç bi gıdayı tamamen bitirmiyor artık ısrar etmediğim için sanırım gündüzleride uyumak istiyor ve özlediği için bi azimle emiyor ama doyuyormu anlamıyorum emdikten sonra 2 saat filan bekleyip ek gıda yediriyorum reddetmiyor bi miktar yiyor sonra bakıyorum ağzından akıtmaya başladı zorlamıyorum ama bazende yiyor sonrada kusuyor geceleri prinç unuyla muhallebi yapıyorum içine biraz kaşık maması birazda pekmez koyuyorum kızım bayılır deneyin bence:56:

Canım biberon termoslar var. İnternette ararsan birkaç markanın olduğunu görürsün. Bir de biberon ısıtıcılar var ama onların uzun süre aynı ısıda saklayabilme fonkslyonları var mi yoksa sadece ısıtma işlevi mi görüyorlar bilmiyorum. Onları da bir araştır istersen.Aslında diğer arkadaşların da dediği gibi buzdolabından çıkarıp 3-5 dakikada sıcak su içinde bekleterek ısıtabilirsin ama bebeğin çok sabırsızsa zor tabi.

Canım biberon termoslar var. İnternette ararsan birkaç markanın olduğunu görürsün. Bir de biberon ısıtıcılar var ama onların uzun süre aynı ısıda saklayabilme fonkslyonları var mi yoksa sadece ısıtma işlevi mi görüyorlar bilmiyorum. Onları da bir araştır istersen.Aslında diğer arkadaşların da dediği gibi buzdolabından çıkarıp 3-5 dakikada sıcak su içinde bekleterek ısıtabilirsin ama bebeğin çok sabırsızsa zor tabi.

canım ewet nette buldum biberon termosu var satılıyor özelliklerini okudum mamayı 5 saat aynı sıcaklıkta koruyormuş alıcam am aklıma takıldı mamayı saklıyor 5 saat anne sütünüde temiz bi şekilde saklarmı acaba yani mikrop felan bakteri oluştururmu bilemedim sonuçta çiğ süt napim alıyımmı yaaa

canım ewet nette buldum biberon termosu var satılıyor özelliklerini okudum mamayı 5 saat aynı sıcaklıkta koruyormuş alıcam am aklıma takıldı mamayı saklıyor 5 saat anne sütünüde temiz bi şekilde saklarmı acaba yani mikrop felan bakteri oluştururmu bilemedim sonuçta çiğ süt napim alıyımmı yaaa

canım biberonla birlikte koyacaksın içine o şekilde kullanılıyor termoslar.. ama bana kalırsa buzdolabına koy sonrası 5dk iş.. biraz ağlasın bişi olmaz (biraz katı geldim dimi :) )
bir de artık yavaştan bir düzen oturt bebeğine zor olabilir ama imkansız değil.. 3- saat aralıklarla besle ki ek gıdaya geçince zorlanmazsınız.. gece uykusuna da yatmadan önce yavaştan artık pirinçli mama verebilirsin tabi doktorun izin veriyorsa..

ben mesela içtiği sütün saatine göre ayarlıyorum.. örn 7de uyanmışsa sütünü veriyorum 180ml, 9,30-10 meyve püresi 12,-12,30 süt, 14,30-15 sebze püresi..
17-süt.. 19-30-8 tahıllı sütlü mama.. (araya biraz yoğurt sıkıştırıyorum 1-2 gün arayla) normalde saat 22-23 gibi süt vermem gerekiyor ama ellemiyorum en geç 1-2de süt için uyanıyor zaten.. bazen hiç uyanmıyor..

canım biberonla birlikte koyacaksın içine o şekilde kullanılıyor termoslar.. ama bana kalırsa buzdolabına koy sonrası 5dk iş.. biraz ağlasın bişi olmaz (biraz katı geldim dimi :) )
bir de artık yavaştan bir düzen oturt bebeğine zor olabilir ama imkansız değil.. 3- saat aralıklarla besle ki ek gıdaya geçince zorlanmazsınız.. gece uykusuna da yatmadan önce yavaştan artık pirinçli mama verebilirsin tabi doktorun izin veriyorsa..

ben mesela içtiği sütün saatine göre ayarlıyorum.. örn 7de uyanmışsa sütünü veriyorum 180ml, 9,30-10 meyve püresi 12,-12,30 süt, 14,30-15 sebze püresi..
17-süt.. 19-30-8 tahıllı sütlü mama.. (araya biraz yoğurt sıkıştırıyorum 1-2 gün arayla) normalde saat 22-23 gibi süt vermem gerekiyor ama ellemiyorum en geç 1-2de süt için uyanıyor zaten.. bazen hiç uyanmıyor..

canım bilgilerin için çok sağol birşey öğrenmek istiyorum senden müsait olduğunda bana yazarmısın canım bu meyve püresini sebze püresini tahıllı sütlü mama bide pirinçli mama bunları nasıl yapıyorsun bana yazarsan çok sevinirm canım:44:

Back