2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar meraba şimdi size kızımın kilolarını yazıcam. hiç iştahı yok. napıcam ya ama mtlu ve huzurlu bi bebek aslında. ama kilo alımı düştü ve hiç iştahı yok.

doğum kilosu : 3500
1.ay sonu . 4800
2.ay sonu.5800
3.ay sonu.6250
4.ay sonu.6600

not: beni verdikçe emiyo. ama kilo alımı az olduğu için dktor geçen ay aptamil 1 e başlattı.sevmedi ondan sonra bütün mamaları denedim hiçbirini sevmiyooo. napıcam. sütüm doyurmuyo yaramadı hiiç:5:

merhaba genel olarak çizelge nedir bilmiyorum ama dr dediği ayda bebekler 750-1200 arasında alırlarmış. dr panik olacak bir şey görmemiş ama şöyle durumlar oldu etrafımda belki sana faydası olabilir diye yazıyorum hani hemen kötüyü yakıştırdı deme lütfen.

1) bir arkadaşımın bebeği sürekli kilo alımı yüksekken iştahsızlık oldu ve kilo çok almadı arkadaşıma sütün yetmiyor dedi dr sonra arkadaşım bir farketti yalancı emzik sürekli ağzında olduğundan emme duygusunu bastırıyor yalancı emziği kurallı vermeye başladı düzeldi herşey

2) diğer arkadaşımın bebeği ise iştahsızdı kaka yapmıyordu ama emiyordu hemde güzel emiyordu. Dr dr dolaştırdılar en son bir dr demiş idar kültürü alayım kız bebek bu , enfeksiyon çıktı.

benim oğlum var kontrol ediyorum iştahı azaldı benimkininde ama bu yaşananlarda bana tecrübe oluyor. Sağlıklı günler.

kızlar oğluşum çok kusmaya başladığı için dr idrar tahlili yaptı ve idrarında mikrop çıktı ve yarın ultrasonla böbreklerine bakılacak bişey varmı diye antibiyotik kullanıyoruz dr sütden mikrop üremiş olabilir dedi çünki benim oğlum emmiyor ben makinayla sağıp veriyodum ve en az sütüm oda sıcaklığında 6 saat tutuyordum dr ondan olabilir dedi ve artık havalar ısındığı için oda sıcaklığında en fazla 1 saat diyor öylemi kızlar bileniniz varmı ben gece ne yapacağım gece kalktığında hemen biberonu veriyordum içip uyuyordu şimdi gece kalkacak ben süt sağacağım oda ağlayıp beni bekleyecek iyice huysuzlanacak gece için sütü nasıl yapmalıyım biliyormusunuz ya cidden artık anne sütü oda sıcaklığında nekadar duruyor havalar ısında ama napıcam allak bullak oldum kızlar:18::18::18:

kızlar oğluşum çok kusmaya başladığı için dr idrar tahlili yaptı ve idrarında mikrop çıktı ve yarın ultrasonla böbreklerine bakılacak bişey varmı diye antibiyotik kullanıyoruz dr sütden mikrop üremiş olabilir dedi çünki benim oğlum emmiyor ben makinayla sağıp veriyodum ve en az sütüm oda sıcaklığında 6 saat tutuyordum dr ondan olabilir dedi ve artık havalar ısındığı için oda sıcaklığında en fazla 1 saat diyor öylemi kızlar bileniniz varmı ben gece ne yapacağım gece kalktığında hemen biberonu veriyordum içip uyuyordu şimdi gece kalkacak ben süt sağacağım oda ağlayıp beni bekleyecek iyice huysuzlanacak gece için sütü nasıl yapmalıyım biliyormusunuz ya cidden artık anne sütü oda sıcaklığında nekadar duruyor havalar ısında ama napıcam allak bullak oldum kızlar:18::18::18:

6 saat gerçekten çok uzun, ben oda sıcaklığında en fazla 2 saat falan tutuyorum, o da çok mecbur kalırsam.

geçmiş olsun canım, nasıl çok kusuyordu benim oğlanda kusuyorda merak ettim. Anne sütünü bende en fazla 2 saat tutuyorum oda sıcaklığında, sütünü sağıp biberona koyarak dolapta beklet, sütü vereceğin zaman ılıt, gece kalkıp sağmaktan daha rahat olabilir sanki aklıma başka bişi gelmedi.

geçmiş olsun benimde bazen gece yatarken ağrıdığını hissediyorum dikkat etmek lazım tabiki

Geçmiş olsun canım. Nasıl incittin belini?
sagolun kizlar, gece yarisi emzirmeye kalkmistim, geri yatirirken yana dogru egilmek zorunda kaldim ama dizimi falan kirmadan direk belimden egildim ve bi anda kuyruk sokumumdan bi agri girdi.. o zamandir one egilemiyorum, sadece sirtustu yatabiliyorum. simdi ozon yagi surup strecle kapladim sicak havlu koydum umarim azalir agrisi biraz...
kuzuma ek gıdaya başlayacağımmm annişlerr başlayanınız varmııııııııııııııııııııııııı neler yapıyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz........ayyy ne cici olacak cnmmmmmmmmmmmmmmmm ellerimle besleyeceğim kuzumuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu inşallah tabiii

ben yogurtla baslicam sonra da muhallebi ve pirinc unu muhallebisi.. ilk bikac hafta bunlarla gecer herhalde azar azar verecegimiz icin, sebze meyveye sonra gecicem

kızlar ben geldim tekrar.

1) günde kaç kez emiyor bebeleriniz
2) günde en az kaç saat uyuyor
3) regl oldunuz mu

ben daha önce yazdım tekrarlayayım 20 0cak doğumlu bir oğluşum var

hosgeldin..

benimki gun icinde 2,5-3 saat araliklarla emiyor, gece de 3-4, ortalama 7-8 kere sanirim..
gun icinde de 3-4 saat uyuyor toplam
regl olmadim :) her bel agrisinda panik yapiyorum :)

sagolun kizlar, gece yarisi emzirmeye kalkmistim, geri yatirirken yana dogru egilmek zorunda kaldim ama dizimi falan kirmadan direk belimden egildim ve bi anda kuyruk sokumumdan bi agri girdi.. o zamandir one egilemiyorum, sadece sirtustu yatabiliyorum. simdi ozon yagi surup strecle kapladim sicak havlu koydum umarim azalir agrisi biraz...

ben yogurtla baslicam sonra da muhallebi ve pirinc unu muhallebisi.. ilk bikac hafta bunlarla gecer herhalde azar azar verecegimiz icin, sebze meyveye sonra gecicem

hosgeldin..

benimki gun icinde 2,5-3 saat araliklarla emiyor, gece de 3-4, ortalama 7-8 kere sanirim..

Cevabın için teşekkür ederim, Gece benimki daha az emiyor ve daha çok uyuyor. Dr soracağım bu seferde uyumasını.
Bende olmadım regl bugün başka topikte yaklaşık 2 senedir yazıştığım kızlar var orada arkadaş dedi acaba hamilemisn test yap bende kalktım yaptım çift çizgi çıktı :))))))) başımdan aşağı kaynar sular indi geçirdiğim 4 ay gözümün önünden geçti sonra hemen ezc gittim test altım tekrar bu sefer çıkmadı meğer ben elimde kalan ovulasyon testini yapmışım :) gebelik testi değimiş biran önce olsamda rahatlasam.

ben sabah 10 da yarım elma yarım armut yarım muz 50 cc anne sütüyle püre veriyorum, 5 de de yoğurtla cicibebe veriyorum.

kızlar 4. ay aşılar neler yaptıranlar bilgi verebilr mi ? biz cuma günü aşı olacagız ardından gezmeye gitmek istiyoruz aşılar huzursuzluk veriyormu acaba siz neler yaşadınızzz?

biz 4. ay aşımızı çok kötü atlattık aşı olduk gezmeye gittik hep ağladı uykusu vardı ağladı ağladı 5 saat sonra ağrı kesici fitil verdim sakinleşti ateşi yoktu ama huzursuzdu 6. ay aşısıda zorluymuş

kuzuma ek gıdaya başlayacağımmm annişlerr başlayanınız varmııııııııııııııııııııııııı neler yapıyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz........ayyy ne cici olacak cnmmmmmmmmmmmmmmmm ellerimle besleyeceğim kuzumuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu inşallah tabiii

bizde 1 haftadır ek gıda yiyoruz sabahları 90cc mama içine 5 cicibebe 2 çay kaşığı pekmez 2 çay kaşığı labne peynir minnacık yumurta sarısı çırpıyorum hepsini yemesede seviyor öğün araları 4 saat aradı emiyo ama keyfe uyurken sadece sonra meyve rendeleyip tülbentten geçiriyorum elmaya bayılıyor 3 gün elma 3 armut diye alıştırıyoruz öğle yarım patetes yarım havuç 1 çay kaşığı prinç ve irmik 1 bardak suda pişip eziyorum ikindi yoğurt yatmadanda muhallebi uyurkende süüttt

uzmantv miydi emin olamadım şimdi ama, anne sütünün oda sıcaklığında saklanması doğru 5-6 saat yalnız o oda sıcaklığı dedikleri 16-17derce için geçerli... bizim evler en kötü ihtimalde gece soğuklarında 20-21 dereceye anca iniyor, gündüz de ısınıyor belki de 25-26 dereceye kadar (dışardaki havaya bağlı)
bebeğin emmemesi gerçekten zor.. sürekli sağmak işkence gibidir.. sağdıktan sonra eminim yapıyorsundur da .. mutlaka 10dk kaynat pompanın parçalarını, b,beron şişesini falan

kızlar meraba şimdi size kızımın kilolarını yazıcam. hiç iştahı yok. napıcam ya ama mtlu ve huzurlu bi bebek aslında. ama kilo alımı düştü ve hiç iştahı yok.

doğum kilosu : 3500
1.ay sonu . 4800
2.ay sonu.5800
3.ay sonu.6250
4.ay sonu.6600

not: beni verdikçe emiyo. ama kilo alımı az olduğu için dktor geçen ay aptamil 1 e başlattı.sevmedi ondan sonra bütün mamaları denedim hiçbirini sevmiyooo. napıcam. sütüm doyurmuyo yaramadı hiiç:5:

cnm bnm fistukda böyleeeeeeeeeeeeeee ben gayet mutluyummm ara ara yazışalımmmm önemli olan hareketlimmi motor gelişimleri nasılll robot gibi durmuyorsaaaa herşeye reaksiyon veriyorsa ALLAH A ŞÜKRET SAĞLIKLI BEBEĞİM DE MUTLU OLL GÜZEL ANNİŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ GERİSİ BOŞŞŞŞŞŞŞŞ ORTA OKULDA TONTİŞ OLURSA NE YAPARIZZZZZZZZZZZZZZZ

Merhaba arkadaslar..benim minik ishal gibi portt yapior kakasini sivi gibi ama icinde minik poarcalar var ayni kestirme gibi.acaba ishal mi kik

benimjkide öyle oldu cnmm dr a götürdüm havadan bile çok az mikrop kaparlarmış şimdi bağışıklık sistemleri güçlü değilll hiç mikropları yokk bana tozz verdiii geçtiii böyle şeyler olurrr günde 5 6 kez bile normelmişş uzarsa yine gidilip serum bağlanırmış o bile tehlikeli değilmiş kusması ve ateş olması tehlikeli imiş

hosgeldin..

peki ne zaman başlayacaksın cnmm ek gıdayaaa

ben gitmezden önce bir cay kasıği calpol verdim saglik ocagindan cıktıktan snra da gezmeye gittik 3_4 saate yakın gezdik cok sükür atesi ve huysuzlugu olmadı bütün gün de hic atesi olmadı ben bütün asılarında öyleyaptım hic birinde de ates ve huysuzluk yapmadı

cnm bizede dr ve hemşireee aşıya gelmeden önce çok az calpol ver bu verdiğinle 6 saat arası olsun 1 kez daha calpol ver dediler iyiki vermişim bebişim bu günleri rahat geçirdiii.dr ağzı ile konuştum kafadan atmadımm

niye öyle dedigini anlamadim ben kafadan mı attım :26::26::26::26:

anlamadım cnmm ben senin yazını okumadımmm kuzum sadece calpol soruldu ona yanıt verdimm bende bu konuda biraz gerilmiştim kuzumm çünkü minnacık canlara hep ilaç ilaç bana yanlış geliyoooo ondan teyzesi benim kuzumuniçtiği ilaçları bir görsen maalesef çok ilaç kullandık çok hastalanmıştı minikken kuzum bnmm

gunaydin guzel anneler!!

Cevabın için teşekkür ederim, Gece benimki daha az emiyor ve daha çok uyuyor. Dr soracağım bu seferde uyumasını.
Bende olmadım regl bugün başka topikte yaklaşık 2 senedir yazıştığım kızlar var orada arkadaş dedi acaba hamilemisn test yap bende kalktım yaptım çift çizgi çıktı :))))))) başımdan aşağı kaynar sular indi geçirdiğim 4 ay gözümün önünden geçti sonra hemen ezc gittim test altım tekrar bu sefer çıkmadı meğer ben elimde kalan ovulasyon testini yapmışım :) gebelik testi değimiş biran önce olsamda rahatlasam.

ben sabah 10 da yarım elma yarım armut yarım muz 50 cc anne sütüyle püre veriyorum, 5 de de yoğurtla cicibebe veriyorum.
aman aman cift cizgi okuyunca "hiiiii" demisim :D
ek gida icin sabirsizlaniyorum ya, acaba bi de devam sutuyle mi yogurt mayalasam diyorum.. gecen gun burdaki doktora "yogurt vercem" deyince, verme biz 8 aydan once sut urunlerine baslatmiyoruz falan dedi, burda laktoz intoleransi cok fazla. belki esimden kaynakli ogluma da gecmistir diye inek sutuyle yapmasam mi acaba :/

bu arada geçmiş olsun belini incitmişsin. Bende çok sık yapıyorum boş bulunuyorum
sagol canim simdi yatabildigim kadar yatiyorum, dikkat etmek lazim..
biz 4. ay aşımızı çok kötü atlattık aşı olduk gezmeye gittik hep ağladı uykusu vardı ağladı ağladı 5 saat sonra ağrı kesici fitil verdim sakinleşti ateşi yoktu ama huzursuzdu 6. ay aşısıda zorluymuş
gecmis olsun canim, cok uzun surmez insallah huzursuzlugu
peki ne zaman başlayacaksın cnmm ek gıdayaaa
su mayalama isini bi oturtursam kafamda hemen baslicam..
ilk bikac gun yogurt sadece 1-2 tatli kasigi
sonraki gun gece pirinc muhallebisi eklerim mesela.. bikaz gun sonra da gunduz meyve suyu yine bikac kasik..

günaydın arkadaşlar bu anne sütüyle yaptığınız yoğurtları ertesi günde verebilirmiyiz ? yoksa hergün yenimi mayalıyorsunuz?

Back