2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar rabbim bebeklerimizi kucagımıza almayıda nasip eder insallah
size bişe sorucam benm tahmini dogum 20 aralık ya acaba ocak ayına gecime olabilirmi
sacma gelebilir ama kafam takıldı işte:44::44::44::44:

Merhaba, Türkiye'de 40 haftadan sonrasını bekletmiyorlar ancak y.dışında isen o ülkenin sağlık ve doğum politikasına göre ocak ayına da kalabilir doğumun.

Ben senin ismini çok sevmiştim, "kimse", sanal bir dünyada alınabilecek en güzel isim bence. Biz burda kimseyiz gerçekten, kimsenin star olmaya niyeti yoktur, olan varsa da gerçek hayatında ailevi ya da sosyal bir problemi vardır bence. Yani bir sitenin starı olmak kime ne kadar, bilemedim.

Ben suyum geldiğinde ilk buraya yazmıştım, eltim kadın doğum doktoru olduğu halde. O zamana dek açık söyleyim, pek bir paylaşımım olmamıştı, okurdum ama. Hepinizi bilirdim. Sonra oğlumu yoğun bakım odasında bıraktım eve geldim, elimde latince terimler içeren bir sürü kağıt. Ben hiç uyumadan googleda dolaştım günlerce, haftalarca, hiç uyumadım ilk 10 gün biliyor musun? Okudukça edindiğim bilgileri paylaşma ihtiyacı hissettim, böyle böyle etkin bir biçimde yazmaya başladım. Çoook yoğun bir iş hayatının ardından gerçekten sakin bir ev yaşantısı insana boşluk veriyor, boş vaktin çoğalıyor ama konuşma ihtiyacın azalmıyor. Ben de konuştum, kimi bulduysam, genelde burada bulduklarım da aynı kişilerdi. Yani ben arada bir paylaşım yapan birisinin iletisini gözden kaçırdığımda onu sormak aklıma gelmiyor ama hergün paylaşım yapan birisini görmediğimde merak ediyorum, doğal olarak. Ama bu demek değil ki sana ya da ona bir garezim var. Deli miyim?

Hissetiklerin için üzüldüm, en başta da gruplaşma iddiası için. İlkokulda olurdu o gruplaşmalar, biz anneyiz, çocuklarımıza dostluğu öğretmek gerekirken birbirimiz böyle itham etmeyelim bence. Hissettiklerinde istemeden bir katkım olduysa özür dilerim kendi adıma, ancak sen de yazdıklarını bir daha oku bence, sakin kafayla. Eğer hala aynı düşüncedeysen, eyvallah derim.

Bir de, bu son sözüm sadece sana değil, tüm arkadaşlara, diğer sosyal paylaşım sitesindeki 2 ayrı grubun üyelerine, buradaki arkadaşlara ve hala yasaklı olduğu için okuyucu olarak takılan arkadaşlara (Kazen gör de aç şu banı :P), sanal dünyaya bu kadar kaptırmayalım kendimizi, bu site benim, git kendi sitene, ben kocamın dedikosunu yaparım çünkü ilk ben geldim, ben kocamın bana anneler gününde beni yalnız bırakmasından dert yanabilirim, çünkü ilk ben geldim, sen az yorum yap çünkü sen sonra geldin, öbürü orta karar yazsın çünkü biraz daha eski... Geçelim bunları, bebeklerimizin gelişimi için el ele verelim. Arada gülelim eğlenelim, kadınlığımızın da hakkını verelim.

Merhaba, Türkiye'de 40 haftadan sonrasını bekletmiyorlar ancak y.dışında isen o ülkenin sağlık ve doğum politikasına göre ocak ayına da kalabilir doğumun.

hım sonucta son adet tarihine göre belli oluyo ya bu dogumlar belki erken döllenme olayı olduysa benm dogum ocak ayına atlar

Kimse'nin mesajına iliskin olarak birsey söylemek istiyorum. Ben de bu siteye toplamda 5-6 kez o da son zamanlarda birşeyler yazmışımdır. Sorduğum sorulara az veya çok bir şekilde cevap verilmiştir. Cevap verilmediyse insanlar meşgul olduğu ya da birileri zaten cevap verdiği için diğerlerinin cevap vermediğini düşünmüşümdür.
Kendi adıma utançla ve geç kalarak söylemek istiyorum ki; aslında aylardır zuzuprensesi merek ediyorum. Bu arkadaşımız Bosnada yaşıyordu ve en son mesajlarında birinde kendime de bebeğime de bakamıyorum demişti. Benim o sıralarda annem yanımdaydı ve kendimi onun yerine koyup üzülmüştüm. Sonradan mesajları gelmemeye başladı. Merak ettiğim halde üşengeçlikten belki de forumda sormadım kimseye birşey. Yani konuyu dağıtmış olabilirim ama anlatmak istediğim insanların yazmaması seni umursamadıkları için değildir. Kimsenin birbirinden bir çıkarı yokki bu forumda gruplaşma olsun. Sadece çok paylaşımda bulunanlar hayatımızın daha çok içine giriyor ve daha çok merak ediliyor. Zaten sosyal medya bu demek değil mi. Bazı insanların neden twitterda milyonlarca takipçisi varken neden beni sadece eşim takip ediyor:)Hiç tweet atmadığım ya da yeterince ilgi çekici olmadığım için olabilir mi?

slm kızlar rabbim bebeklerimizi kucagımıza almayıda nasip eder insallah
size bişe sorucam benm tahmini dogum 20 aralık ya acaba ocak ayına gecime olabilirmi
sacma gelebilir ama kafam takıldı işte:44::44::44::44:

marmelattee nin dedigi gibi canim turkiyedeysen buyuk ihtimal ocak'a kalmaz.. ben finlandiyadayim ve 41+3te dogurdum, o da suyum geldi de suni sanci ile anca... bekle allah bekle imanim gevredi :)

kızlar acil cevap nolursunuz yoksa eşim saçlarımı kestirecek sizinde saçlarınız çok fazla dökülmeye başladımı nerdeyse avucumu dolduruyor ve önde sağda ve solda kel olmam gözükmeye başladı hiç saç kalmadı acaba emzirmeyle yada başka bişeyle ilgisi varmı bilen varmı nolur acil cevap

Merhaba arkadaşlar benim oğlum hala biberonu almıyor sevdiremedim damaklı biberon kullanan varmı onumu denesem bilmiyorum...Birde nukun kauçuk biberonları var onu deneyen varmı?
Birde oğluşumun sırma saçlarını kestik çok rahatladı kafası:)
canım ben nukun silikon biberon emziğini kullanıyorum doğumdan beri .. çok ta memnunum.. daha sonra yenilerken eşim kauçuk olanını almış yine nuk'un ama silikona alışık olduğu için sanırım kauçuk olanla başedemedi.. emiş gücünden mi ne emzik yapışıveriyor hemen hava alma deliği olsa da silikona göre daha yumuşak olmasına bağladım bu durumu..
kızlar acil cevap nolursunuz yoksa eşim saçlarımı kestirecek sizinde saçlarınız çok fazla dökülmeye başladımı nerdeyse avucumu dolduruyor ve önde sağda ve solda kel olmam gözükmeye başladı hiç saç kalmadı acaba emzirmeyle yada başka bişeyle ilgisi varmı bilen varmı nolur acil cevap

canım istersen önce bir doktora görün, tahlil yapılsın.. belki hemoglobin düşük çıkar demir ilacı kullanman gerekir.. yada başta bir vitamin.. saçları 5cm kestirmek geçici olarak bir çözüm olabilir aslında.. ama doktora görünmende fayda var.. emzirme döneminde vücuttaki vitaminler azalıyor

canım ben nukun silikon biberon emziğini kullanıyorum doğumdan beri .. çok ta memnunum.. daha sonra yenilerken eşim kauçuk olanını almış yine nuk'un ama silikona alışık olduğu için sanırım kauçuk olanla başedemedi.. emiş gücünden mi ne emzik yapışıveriyor hemen hava alma deliği olsa da silikona göre daha yumuşak olmasına bağladım bu durumu..

canım istersen önce bir doktora görün, tahlil yapılsın.. belki hemoglobin düşük çıkar demir ilacı kullanman gerekir.. yada başta bir vitamin.. saçları 5cm kestirmek geçici olarak bir çözüm olabilir aslında.. ama doktora görünmende fayda var.. emzirme döneminde vücuttaki vitaminler azalıyor

benim saçlarımda korkunç fazla dökülüyordu eşim saçını tarama az tara demeye başladı kel kalacağımdan korku belli ki:)
kestirdim hemde 5-6 parmak,şimdi çok daha iyi sağlık ocağında ebe tavsiye etmişti ben kesilince de dökülür diyordum ama faydasını gördüm.:nazar::40:

benimde çok dökülüyor.dermatoloji uzmanına gittim,9 aya kadar normal dedi yinede beslenmene dikkat et dedi.kan tahlilinde çinko ve demir eksikliği çıktı bunlarda dökülmeye neden olurmuş .ilaç kullanıyorum şimdi

Canim hayirli olsun.gozun aydin.
Benden 2gun sonra dogum yapmissin.bem de 19 unda aksam 17.10da dogum yaptim.

canım sitemlerini okuyunca çoğunluğuna hak verdim
geçmişi taradım acaba seni bende mi atladım diye ama aynı gün doğum yapmışız
burada seni atlamışım ama daha sonra görmüşüm
hatta ben sana doğum listesinde yazmışım ama sen bana cvp vermemişin :)
insan alınıyo tabii heyecanla bişi yazıp tepki alamayınca hepimiz yaşamışızdır bunu öpüyorum seni ve GİZEM'İ

benim saçlarımda korkunç fazla dökülüyordu eşim saçını tarama az tara demeye başladı kel kalacağımdan korku belli ki:)
kestirdim hemde 5-6 parmak,şimdi çok daha iyi sağlık ocağında ebe tavsiye etmişti ben kesilince de dökülür diyordum ama faydasını gördüm.:nazar::40:

Benim döküldüğü yetmiyormuş gibi bir de oğlum yoluyor bir kısmını. Sürekli saçım toplu gezdiğim halde mutlaka bir yerlerden bir tutam çıkarıp avucuna dolduruyor.

hamileliğimin ilk ayından belli ocak annelerindeyim.
hamileliğim boyunca olsun,doğum sonrası olsun hep buradaydım.
yeri geldi sıkıntımı yazdım yeri geldi sıkıntınızı paylaştım.
artık ilk günlerdeki arkadaşların çoğu gelmiyor..şimdi bulunanlarsa -bir kısmı- kendilerinden başkasını görmüyorlar.
evet,gurup olmuşlar !

'sancılarım var, kan geldi' yazıp doğuma gittiğimde beni merak edeceğinizi düşünerek döner dönmez durumu bildirmek için topiğe geldim ama haydut dışında merak eden olmamış.hatta haydut,böyle böyle olmuştu, ne yaptı acaba ? dediğinde sadece 2-3 kişi bişiler yazmıştı..
oysaki bazı arkadaşlar birgün hatta yarım gün gelmese sayfalar neden gelmediğine dair merak içeren yazılar dolar.ki merak edenlerin içinde benimde adım vardır..
ben burada benimle aynı şeyleri yaşadığı için beni anlayacak arkadaşlarım var diye kendimi şanslı hissederdim.(!)

doğum yaptığımı haber verdiğimde bir kişi bile tebrik etmeyince ilk hayal kırıklığımı yaşamış oldum..
sonra dedim belki görmemişlerdir. ''beni tebrik etmeyecek misiniz '' dedim doğum yaptığımı haber verdiğim yazıyı alıntı yaparak.
sayısını biliyorum,sadece 3 kişi' tebrik etmeyecek misini' yazımı alıntı yaparak tebrik etti.

şimdi kızım dört aylık.bu demek oluyorki 1.5 yıldır burada sizlerin arasındayım.ama şimdi son zamanlarda olanlardan sonra ben aranızda yokmuşum,olduğumu zannetmişim.

doğum heyecanınızı kendi evimde sizi tanımadan paylaştım..hastanede yaşadıklarınızı okurken ağladım..canınızı yakanlara içten içe kızdım..bebişlerin sağlık haberlerini okuyunca kendi teyzeleriymişim gibi sevindim..

buradaki bütün bebekler benim için özel çünkü ,benim kızımın yol arkadaşı onlar..
anneleri onları taşırken yaşadıkları acıyı tatlıyı okudum,gerektiğinde tavsiyelerde bulundum.
sevincine hüznüne ortak oldum.

şimdi ise burada yaşadığınız sıkıntı yüzünden faceye gittiniz. 'onlar benim dostlarım'dedim peşinizden geldim.
'yanınızdayım' dediğimde ben yine cevapsız kaldım.
facede ki olaydan sonra buraya dönüş oldu yine aranıza katıldım.bu sefer ciddi ciddi gördümki burada 2-3 star var diğer birçok kişide -istisnalar var- onların etrafında..siz gurup olmuşsunuz.
şu şu olsunda bize yeter tarzındasınız..
beni sevin bana yazın değil benim sıkıntım.ben değer verdiğim arkadaşlarımın verdiğim değeri görmemeleri ..derdini tasasını paylaştığım arkadaşlarımın beni ve diğer arkadaşların yok sayılması.yada varlığı yoklu fark edilmemesi !
yazılarımla katılmasamda aranıza,yazılarınızı takip edeceğim.
hepinizin bebeğini koklaya koklaya öpüyorum..

cnm arkadaşımmm duygularını okurken kendi adıma çok üzüldümm ama o dönemler ben çok sıkıntılı dönemler yaşadımmm sizlere anlatamadım hemende işe başladım mahvoldummm .ama ben biliyorumki gerçekten ne soru olursa sen yanıtlar yorum yazarsın. hadi gel böyle yapmaaaa herkesin bir açıklaması vardır. güzel arkadaşım bak çok önemli bir evreye giriyoruz bebişlerimiz için çok sorularımız olacak birbirimizeee cnmm hem okullarda tatile giriyooo oooo ozaman çok yazışırızzzz hadi arkadaşımmmm yapmaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Canim bizim burda sacma olcak ama bebegin yuzune guldukce saclarin dokulur derler..eger boleyse kel kalcaz...hakikaten vutamin olayina el atmaliyiz..vucudumuzdan yiyoruz yetmyor artik aldigimiz gidalar demekki miniklerimize...
Kimse uzuldum yazdiklarina ama marmelatte cok guzel cvplamis...bosverin paylasimlarimiza bakalim...bugun ne ogrendigimize bakalim ..nasil olsa telefonu kapatinca yada pcyi kapatinca burasi bitiyor ,,akilda paylasimlar kalioyr..ben burdan cok sey igrendim benim icin de onemli olan buuu..senin icin de boyledir eminim ama biseylere miralin bozulmusss takilmaaa:71:hem bana bir kisi bile yazmadi nasildi ne oldu tebrikler diee...cok onemli deil cunku bnde bazi yazilari okuorum cvplamak istiorum ama bi telas ya cocuk agliyor ya misafir ya telefon drkennn akildan ucuyor..kasti yapilmaz ki yapilsa da sanal alem bosverrrrr:ssz::6:

sonunda regl oldum belki göbeğim biraz iner :1:

gerçek regl olursan iniyo tatlım ben hala gerçek regl olamadımm ama yinede iniyooo.eski düzenime giremedimm birdeee nisan ayıı çok sıcak geçti bizim burdaaa ben mahvoldum bir ter döktümm ıyyyyyyyyyyyyyyyy ama bir baktım 1 haftada 2 kilo vermişimmm. şimdi mayıs çok soğuk geçtiii sıcaklarada bence hepimiz çok kilo vereceğizz drumda öyle diyoooooooooooooooo olleeyyy inşallahh

canım benim saçlarım da aşırı dökülüyor doktor doğumdan sonra normal olduğunu söyledi ama nerdeyse kel kalıcam ben saçımı taramaktan banyodan soğudum dün tahlil yapıldı demir itamin eksikliği falan ardır belki diye bakalım daha almadım sonuçları ama bunun bir çözümünü bulan olursa yazsın valla

Back