2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ve Kazen abi haklı çıktı :) oradaki grup belli kişiler için açılmış :))
baksana kocaları bile yeniliyecek hatunlar .. töbe töbe...
ayrıca da tekrar Kazen'e teşekkür ediyorum.. yufka yürekli abimiz.. :))

olmuşla ölmüşe çare yok der atalarımız..ayrıca kimse ego tatmini derdinde degıl dıye düşünüyorum tabıkı ıstisnalar olabilir..ama herkesı aynı kalıbın içine sokmak ne kadar dogru olur tartısılır..artık bundan sonra gecmişi unutup gelecege bakmakta fayda var..hıı bir de bızde bu muhabbet kapasitesi varken o bilmem kaçbin paylasımın fazlası olur..iyi günler..

:)) sayfaları doldurmak zor değil dimi bizde bu çene varken :) boşverin o grupları..
aynen kendi egolarını tatmin etmek için kurmuşlar.. fazla bilgili olanları da istemiyorlar orda :)) en baştan beri birkaç kişi gruplaşıp kendi aralarındaki eski sohbet kaybolunca yenileri kıskandılar.. boşver gitsin.. ben de burayı özlemişim.. iyi ki banım açıldı :))

Sevgili marmelatte madem en basindan vardin neden o guzel paylasimlarni face deki gruptan esirgedin?

buranın tadı bı baska onlar takılsınlar bıldiği gibi bizde kaldıgımız yerden devam ederiz burda sorun yokk yani

kızlar hepimiz yetişkin insanlarız kimse kimseye laf atmasın artık lütfen herkes sevdikleriyle istedikleriyle güzel güzel paylaşımlarda bulunsun tartışmaya hiç gerek yok.

merhaba canim, masallah bebegin toparlamis, allah baska sorun gostermesin ..

kilolara gelince pek cogumuz kilolardan dertli senin gibi, aramizda bi liste olusturmustuk. yuruyus yaparak kilo vermekle ilgili. hatta belli bi programa goreydi sanirim, arkadaslar bi kadinin zayiflama programini indiriyodu. ben mekik ve pilatesle katilcam yuruyus bacaklarima iyi gelmedigi icin, sen de aramiza katil istersen. birbirimizi gaza getirerek daha kolay kilo verebiliriz

canim benim de bildigim kadariyla gece uyuyan bebegi uyandirip emzirmek saglikli degil. birak uzun uzun uyusun ne guzel, acikinca nasil olsa haber verecek sana...
benim canima minnet, keske seninki gibi uyusa hic aglamasa emmek icin
uzun yazmissin bi ara takip edemedim geri okudum :) yanlis mi anladim yoksa ek gidadan ziyade emzirmek mi istiyorsun sen??
ek gidaya nasil geccem demissin, doktorun bir seyler soylemedi mi?
bi liste gormustum, simdi onu bi paylasayim yine de aklina yatarsa ona bakarak basla birseylere..

0-4 Ay
anne sütü
Bebek aciktikça, istedigi kadar verilmelidir.Doktorunuz öneriyorsa D vitamini verilmelidir.
Hazirlama sorunu yoktur.

anne sütünün verilemedigi durumlarda doktorunuzun tavsiyesi dogrultusunda hazir mama kullanabilirsiniz.

4.Ay
anne sütü
Bebek aciktikça, istedigi kadar verilmelidir.

Hazir Bebek Mamasi
anne Sütünün verilemedigi durumlarda 180-210 ml hazir mama verilebilir.
Mama kutusu üzerindeki talimatlara uygun olarak

Meyve Suyu
Mevsimine göre suyu sikilarak verilen meyveler 1-2 hafta sonra meyve püresi olarak verilmelid
Meyveler yikanip, kabuklari soyulduktan sonra rendelenerek püre haline getirilir.Meyve suyu, pürenin tülbent ile süzülmesiyle elde edilir.

Sebze Çorbasi
1-2 tatli kasigindan baslanarak yavas yavas artirilarak verilir.Öglen menüsü 12:00-13:00 olarak planlanabilir.
4 su bardagi su, 2 orta boy havuç,1 orta boy patates konarak agzi kapali olarak pisirilir.Pisen karisim tel süzgeçten geçirilerek içine 1 tatli kasigi irmik veya pirinç ilave edilir ve bir miktar daha pisirilir.Bebek bu karisima alistiktan sonra diger mevsim sebzeleri de eklenebilir.

5.Ay
anne sütü
Bebek aciktikça,istedigi kadar verilmelidir.
Hazirlama sorunu yoktur.

Hazir Mama
Günde iki ögün 210-250 ml hazir mama verilmelidir.
Mama kutusu üzerindeki talimatlara uygun olarak hazirlanir.

Meyve Püresi
Mevsim meyvelerinden biriyle hazirlanmis püre mamalar verilebilir.

Sebze Püresi
Ögün mevsim sebzelerinden hazirlanmis mama verilebilir.Öglen menüsü 12:00-13:00 olarak planlanabilir.
evde kolaylikla hazirlanabilir.

Yogurt/Devam sütü ile hazirlanan Balli-8 Tahilli Kasik Mama
Ikindi ögününde verilir (saat: 15:30-16:30).1-2 tatli kasigi ile baslanip zamanla artirilabilir.
Degisik besin degeri olan hazir mamalardan kolaylikla hazirlanabilir.

6.Ay
anne sütü
Bebek aldigi sürece verilmelidir.

Hazir mama
Günde iki ögün, toplam 500 ml hazir mama verilmelidir.
Mama kutusu üzerindeki talimatlara uygun olarak hazirlanmalidir.

Meyve Püresi
1 ögün verilmelidir
(saat: 10.00).

Sebze Püresi
1 ögün verilmelidir
(saat: 12.00-13.00).

Yogurt/Devam Sütü ile hazirlanan Balli-8 Tahilli Kasik Mamasi
1 ögün verilmelidir (saat: 16.00).
Hazir mama hazirlamasi kolay ve oldukça besleyicidir.

Muhallebi/Sütlü pirinçli Hazir Püre Mama
Gece yatmadan önce verilmelidir.Aksam saat: 20.00
DIKKAT:Muhallebi hazirlarken bebekler için hazirlanmis biberon mamasi içeren özel bebek pirinç unu kullanmayi unutmayiniz.
Bir su bardagi su, 2-3 tatli kasigi Pirinç Unu ile karistirilarak iyice pisirilir.

7.Ay
anne sütü
Bebek aldigi sürece verilmelidir.

Kahvalti
1 ögün verilmelidir (saat: 06.00-07.00).
DIKKAT:Bisküvi bebekler için özel hazirlanmis,demir,omega 3 yaglari ile zenginlestirilmis bebe bisküvisi olmalidir.
Aksamdan tuzu alinmasi amaciyla bekletilmis beyaz peynir + 1/8 haslanmis yumurta sarisi (giderek artirilir),reçel veya pekmez,5-6 adet bebe bisküvisi önceden hazirlanmis mamanin içine ezilerek ilave edilir.

Meyve Püresi
1 ögün verilmelidir (saat: 10.00).
Sütlü Elmali Muzlu Hazir Püre Mamalar saglikli bir tercih olabilir.

Sebze Püresi
1 ögün kiyma ilave edilmis sekilde verilmelidir (saat: 12.00-13.00).
Içerisine 3 kez çekilmis, 1 yemek kasigi kiyma ilave edilmelidir.

Yogurt/Sütlü Hazir Mama
1 ögün verilmelidir (saat: 16.00).
Hazir Mamalar saglikli bir tercih olabilir.

Muhallebi/Sütlü Pirinç Hazir Püre Mama
Gece yatmadan önce verilmelidir.Aksam saat: 20.00
DIKKAT:Muhallebi hazirlarken bebekler için hazirlanmis biberon mamasi içeren özel bebek pirinç unu kullanmayi unutmayiniz.
Bir su bardagi su, 2-3 tatli kasigi Pirinç Unu ile karistirilarak iyice pisirilir.V

Hazir Mama
Günde toplam 500 ml hazir mama verilmelidir.250 ml kahvalti ögününde verilebilir.
Mama kutusu üzerindeki talimatlara uygun olarak hazirlanmalidir

gunaydin bu arada!! :)

bizim babamiz iste bugun, ogleden sonra anane ve neneyle webcam randevumuz var
aksamustu bi yuruyuse cikariz herhalde, sizin haftasonu planlariniz var mi hanimlar??

merhaba kızlar oğlum baygın gibi uyudu bugün çok yoruldu sanırım 2 gün.. gamzecim ne güzel torunlarını görecek ailen nasıl heyecanlıdır şimdi onlar. bugün biraz temizlik yapayım diyorum ben akşama doğru da oğlumla çıkar bir hava alırız

herkes adet düzensizliğinden bahsetmiş ya, kızlar o düzensizlik beni niye bulmadı hiç:) sezeryandan 40 gün sonra ilk ve sonraki heray düzenli bir şekide adet olmaya devam ettim..acaba bende mi bir tuhaflık var:))

gunaydin bu arada!! :)

bizim babamiz iste bugun, ogleden sonra anane ve neneyle webcam randevumuz var
aksamustu bi yuruyuse cikariz herhalde, sizin haftasonu planlariniz var mi hanimlar??

bizde anneanemizle dün webcam'dan görüştük :) oğlum bilgisayardan gelen sese çok şaşırıyor ve sesi hatırlıyor herhalde.. annem ona kaldığı 2 hafta boyunca hep konuştu hiç susmadı :) Emre 4 aylık aşısına gideceğimiz gün annem süpriz yaparak 1 günlüğüne geldi, oğlum nedense hiç yabancılamadı annemi, k.validemi daha sık görmesine rağmen sesini duyunca ağlıyor :)

benim oglumda yabancılıyor ya,devamlı beni ve babasını görüyor haaftada yada 10 günde bi kayınvalıdemlere gittigimizde onlara gidince almak istiyorlar hemen dudakları büzüyor aglamayaa hazır.

zaten annemlerle 2 gunde 1 gorusuyoruz webcamle ama yuzyuze odugu gibi olmaz tabi.. 40 gunlukken bi gelmistik turkiyeye o zaman bi sorun olmadi, simdi temmuz sonunda 6 aylikken gitcez, bakalim neler olcak, bizden baskasini gormuyo burda resmen cocuk, kayinvalidemler de ayda 1 goruyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…