2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar benide araniza alin 5 ocak erkek bebisim
Anne sutune devam ediyoruz yanliz dogdugundan itibaren birkac sikintimiz oldu.. Anne sutunden dolayi gunde cok fazla ve sivi kaka yapiyor gecenlerde kakasinda kan vardi doktora goturdum popisinde catlak olmus krem verdiler anestol ve oturma banyosu fakat bir ay oldu hala gecmedi, birde ara ara yuzunde minik sivilceye benzer kizariklar ve kurumalar oluyor nemlendirici verdiler onun icinde yogun bir sekilde kullaninca geciyof fakat bir sure sonra tekrar cikiyor, doktor beyaz tenli bebeklerde bebek egzamasi olur sonra gecer dedi fakat yinede sinirimi bozuyor ben yinede bir alerji uzmanina gostercem.. Bunun disinda bebegim uykusu geldiginde huysuzlasiyor ben kucagimda iki pispisliyorum bazen emzikte veriyorum tam uykuya dalmadanda yatagina yatiriyorum uyuyor.. Aksam 10 gibi uyuyor 6 gibi uyaniyor biraz emip altini degistiriyorum biraz oyun halisinda oynuyor 9 gibi tekrar uyuyor 11 de kalkiyor emiyor biraz oyun evde kucakta gezme ust bas bakim kremler derken 2-3 saat geciyor saat 2 gibi yatip 3-4 gibi uyaniyor saat 4 den sonra oyun emme banyi babayla oyun aksam 10 gibi uyku yani uyku duzenimiz boyle
Banyomuzu 2 gunde 1 yapiyoruz sebamed urunleriyle kizarmalardan dolayi ilik suyla ve lif kullanmadan...
Bu arada ek gidaya gectim yavas yavas simdilik gunde bir öğün yogurt yada elmasuyu veriyorum.. Daha sonra sebze corbasida verecegim... Kakasinda catlak sebebiyle daha fazla ishal gibi olup kotu olmasindan korkuyorum...Bu arada chicco pollynin mama sandalyesisi aldim dort yasina kadar kullanabiliyormussun ara ara ona oturtup yediriyorum yada duck tv diye bir kanal var bebekler icin onu izletiyorum gunde 15 dk falan...su an donemiyor ama yana dogru kivrilip s oluyor, kahkaha atiyor agular bugular seklinde yanit veriyor kisileri sanki ayirt ediyor... Aklima gelenler simdilik bunlar.
Benim sorum kizlar anne sutu alan bebekleriniz gunde kacdefa kaka yapiyor kivami ve kokusu nasil birde kizarik ve sivilce seklinde kabarik ve kuruluklar oluyormu sizde??

değişiyor ama ortalama 3-4 kere yapıyordu, son bir kaç gündür 5-6 kere yapıyordu hafif ishaldi bu gün tekrar düzelmiş gibi. kızarıklıklar üvcudunda isilik şeklinde oluyor ama sivilce gibi şeyler artık yok, ilk doğduğu zamanlar vardı

bende aynı soruyu sorcaktım:)
bizimde aynı ve 4 gündür çok huysuz kızım ayrıca ek gıdaya geçeniniz varmı 24 ocak doğumlu kızım birde son olarak aranızda evde yoğurt mayalayan varmı var ise sıcaklığını naısl ayarlıyorsunuz

bazı bebeklerde 4. ayda çıkabilirmiş diş galiba.
yoğurt sıcaklığı için ben burda yazanları okumuştum parmağını süte batırıyorsun sayımaya başlıyorsun, 8'e geldiğinde elin yanıcak daha önce değil. bu okuduğumu uyguladığımda yoğurt tuttu, sadece 1 kere denedim ama herhalde tutuyordur. bu vesileyle de teşekkür edeyim o bilgiyi veren arkadaşlara:)

kızlar yaa 4. ay biterken hepimizde az çok huysuzluk problemleri olmaya başlamış sanırım benm kı hem huysuzlanıyo hem de iki gündür kuru kuru öksürmeye başladı , doktora götrdum o da aferın ve birde oksuruk surubu verdı ama aferının prospektusunde 2 yas altı ıcın ck uygun olmadığı yazıyordu vermek ıstemedım ama aranızda veren var mı daha önce
bir deee öksürük için tavsiyesi olan var mı , hırıltısı fln yok ama kuru bi oksuruk var , ilaç kullanmadan ne yapsam geçer , kuzucum öksürüyo valla ben dayanamıyorum onun o haline :2:

Canim oksuruk icin vicks suruyorum ben ayak altina..aMa hirilti yok diosin bizde az vardi.bi de sekrol surup uc ogun bi kasik.aferin felan verme minnak bebege..gecmis olsun

merhaba arkadaşlar
biz küçükken annem öksürük için asla ilaç kullanmazdı öksürük başlar gibi olunca hemen eline küçük bi el havlusu birde kuru bi sabun alırdı sabunu havluya iyice sürersi sabunlu tarafı sırtımıza gelecek şekilde atletle vücudumuz arasına koyardı havluyu akşam yatarken bi iki gece dene bizde hep geçerdi annem bizi antibiyotiksiz büyüttü darısı başımıza olsun
bu arada benimde kızım 2 gecedir 2 saatte bir uyanıp emmek istiyo ve telaşlanmaya başladım sütle alakalı bişey mi yetmiyo mu acaba diye gece 1 den öncede gece uykusuna geçmiyo
aaaaa birde sizlerinde aklında bulunsun geçenlerde çilek yemeyi biraz abartmış olucam ki kızımın heeeeeeeeeer yeri minik minik kırmızı nokta oldu bazısı sütten geçmez diyo bazısıda geçer diyo doktor kontrolume gittiğimde geçer dedi biraz daha dikkat et yiyeceklerine dedi çileğe dikkat yani :)

merhaba arkadaşlar
biz küçükken annem öksürük için asla ilaç kullanmazdı öksürük başlar gibi olunca hemen eline küçük bi el havlusu birde kuru bi sabun alırdı sabunu havluya iyice sürersi sabunlu tarafı sırtımıza gelecek şekilde atletle vücudumuz arasına koyardı havluyu akşam yatarken bi iki gece dene bizde hep geçerdi annem bizi antibiyotiksiz büyüttü darısı başımıza olsun
bu arada benimde kızım 2 gecedir 2 saatte bir uyanıp emmek istiyo ve telaşlanmaya başladım sütle alakalı bişey mi yetmiyo mu acaba diye gece 1 den öncede gece uykusuna geçmiyo
aaaaa birde sizlerinde aklında bulunsun geçenlerde çilek yemeyi biraz abartmış olucam ki kızımın heeeeeeeeeer yeri minik minik kırmızı nokta oldu bazısı sütten geçmez diyo bazısıda geçer diyo doktor kontrolume gittiğimde geçer dedi biraz daha dikkat et yiyeceklerine dedi çileğe dikkat yani :)

bugun uyudu da artık yarın sabah ilk işim bunu denemek olucak valla sağol canım umarım geçer ,
bu arada gecen hafta bnmkıde gece habıre emmek ıcın kalkıyodu ama şimdi de sabaha kadar uyumaya basladı , dönem dönem değişiyo galiba sütle alakalı olduğunu sanmıyorum ben

Kizlar bugun cildiyeciye gittim prof dr omer can kalayci, alerji testi yapti deriden herhangi bir besine alerjisi cikmadi fakat yinede tahmin edilemeyen bir besine alerjisi olabilir sen yinede deneme yanilma yontemiyle yediklerine dikkat et dedi!! ya ne anlami varsa o testin o zaman anlamadim.. sonuc olarak bebeginin teni hassas atopik dermatit olmus zamanla gecicek ama vucudunda ara ar tekrar cikabilir kaybolabilir tekrar cikabilir dedi takip edeceksin vucudunu surekli nemli tut mustelanin stelapia serisine devam et dedi.. Su anki kizariklarin gecmesi icinde kortizonlu krem verdi, kortizon miktarinin cok az oldugunu sadece 2 gun kullanacagimi soyledi tekrar cikarsa kremi ornegin 1 ay sure ara verdikten sonra kullan dedi.. Vucudun daha nemli olabilmesi icin hergun ilik su banyosu yap islak islak nemlendiriciyi tum vucuda sur dedi.. Umarim gecer sinir bozucu bir durum allah bebislerimizi korusun

Biz anne sutu aliyoruz ama doktorum ek besine alisabilmesi icin 4. Aydan itibaren elma suyu yogurt ve sebze corbasi verebilecegimi soyledi ben gunde 2-3 kasik tattiriyorum, zaten bu doktorlarin hepsi farkli seyler diyor kime inanacagima bilemiyorum kimisi 6 ayci kimisi 4 ayci..

Bu ikilem bebegin oturmasi icinde gecerli.. Ben su an yavas yavas destekli oturtmaya basladim..

Oyuncak olarak oyun halisi, oyun halisina asilan birkactane daha ek oyuncak aldim, cngirak dis kasima oyuncaklari, birde bir tane renkli masal kitabi aldim kucagimdayken sayfalari degistirerek okuyorum hisuna gidiyor ama onun en buyuk oyuncagi ben ve babasiyim sanirim bizim onunla ilgilenip konusmamiz hosuna gidiyor cevap vermek icin hirslaniyor agzini oynatip diliyle sesler cikarmaya calisiyor komik oluyor...birde surekli kucakta evi dolasmak cok hisuna gidiyor

Demir ilacina basladinizmi? Markasi ne gunde ne zaman ve vasil veriyorsunuz denemek icin birgun verdim o gun cok kustu

Kizlar bugun cildiyeciye gittim prof dr omer can kalayci, alerji testi yapti deriden herhangi bir besine alerjisi cikmadi fakat yinede tahmin edilemeyen bir besine alerjisi olabilir sen yinede deneme yanilma yontemiyle yediklerine dikkat et dedi!! ya ne anlami varsa o testin o zaman anlamadim.. sonuc olarak bebeginin teni hassas atopik dermatit olmus zamanla gecicek ama vucudunda ara ar tekrar cikabilir kaybolabilir tekrar cikabilir dedi takip edeceksin vucudunu surekli nemli tut mustelanin stelapia serisine devam et dedi.. Su anki kizariklarin gecmesi icinde kortizonlu krem verdi, kortizon miktarinin cok az oldugunu sadece 2 gun kullanacagimi soyledi tekrar cikarsa kremi ornegin 1 ay sure ara verdikten sonra kullan dedi.. Vucudun daha nemli olabilmesi icin hergun ilik su banyosu yap islak islak nemlendiriciyi tum vucuda sur dedi.. Umarim gecer sinir bozucu bir durum allah bebislerimizi korusun

Biz anne sutu aliyoruz ama doktorum ek besine alisabilmesi icin 4. Aydan itibaren elma suyu yogurt ve sebze corbasi verebilecegimi soyledi ben gunde 2-3 kasik tattiriyorum, zaten bu doktorlarin hepsi farkli seyler diyor kime inanacagima bilemiyorum kimisi 6 ayci kimisi 4 ayci..

Bu ikilem bebegin oturmasi icinde gecerli.. Ben su an yavas yavas destekli oturtmaya basladim..

Oyuncak olarak oyun halisi, oyun halisina asilan birkactane daha ek oyuncak aldim, cngirak dis kasima oyuncaklari, birde bir tane renkli masal kitabi aldim kucagimdayken sayfalari degistirerek okuyorum hisuna gidiyor ama onun en buyuk oyuncagi ben ve babasiyim sanirim bizim onunla ilgilenip konusmamiz hosuna gidiyor cevap vermek icin hirslaniyor agzini oynatip diliyle sesler cikarmaya calisiyor komik oluyor...birde surekli kucakta evi dolasmak cok hisuna gidiyor

Demir ilacina basladinizmi? Markasi ne gunde ne zaman ve vasil veriyorsunuz denemek icin birgun verdim o gun cok kustu

geçmiş olsun canım, benim doktorum da 6 aycılardan sanırım. bişey vermiyorum oğluma. 6 aya kadar oturtma dedi. demiri de sağlık ocağından verdiler. ferro sanol. aç karına 6 damla veriyorum. yüzünü buruşturuyo ama hiç kusmadı. kitap kumaş kitaplardan mı?

Bebeğimin vücudu egzama oldu ;(

Bir de benimbebis 5,5 aylık oldu nerdeyse çorba öğrenmem lazım artık
Tarif verir mısınız bana

slm kızlaar nasılsınız dicemm ama artık hiç kimsecikler yok burda:43:off kafam karıstı dün regl olmam lazımdı ama tık yok düzensizlik ne kadar sürerki acaba:44:aslında 2 aydır düzenli olarak aynı tarihte oluyordm ama:18::18:

çok geçmiş olsun bu doktorlar da bi acayip gercekten kimisi tattır damak tadı gelissin diyo kimisi de 6. aydan önce su bile verme diyo oturtma konusuna gelince de bizim sağlık ocağında sağlık bakanlığının hazırladığı bi çizelge var hangi ayda ne yapabilir diye 4. ayda destekle oturtabilirsiniz yazıyo ben oturtuyorum. geçen aydan beride muhallebi meyve suyu filan 1-2 kasık tattırıyorum karnını doyurmuyorum anne sütünü almasını engellemiyorum yani. her gün günde 1 kez 5-6 kasık su veriyorum kana kana içiyo çok seviyo suyu

slm kızlaar nasılsınız dicemm ama artık hiç kimsecikler yok burda:43:off kafam karıstı dün regl olmam lazımdı ama tık yok düzensizlik ne kadar sürerki acaba:44:aslında 2 aydır düzenli olarak aynı tarihte oluyordm ama:18::18:

yaa ben hala olmuyorum regli karnım kocaman hala hamile gibiyim 6. aya kadar regli olmamak veya düzensiz olması normalmiş ama bi olsam belki karnımın şişliği gider :(

Bende ilk kez gecen ay 5 gun suren regl oldum bu ay henz olmadim sanirim tekrar duzene girmesi zAman alacak bu arada göbek siyah cizgim hala tam olarak gecmedi keseleyemiyorumda orayi tam olarak sezaryandan dolayi hissilik ve hafif agri oluyor ne zaman gececek acaba
Ben hamile kalmadan once 65-63 kiloydum, 83 kilo ile doguma gittim, dogumdan 2 gun sonra 5 kilo vermistim, 1 ay boyunca geceleri su icinde kaliyordum yattigim yerde sanirim vucudum odemi bu sekilde atti 5 kilo daha verdim su an 73 kiloyum
Hamile kalmadan once hic gibegim yok su an bildigin bir gobegim ve sirtimda oturunca beliren kivrimlar var artik emzirdigim icin su an diyete baslamiyorum doktorda diyet falan yapma diyor zaten ama mutlu degilim kilolarla eski kiyafetlerim olmuyor ama nApalim bebis biraz buyusun en onemlisi o suanda
Birde gobekte 2-3 yerde catlak o kadar catlak kremine ragmen!
Evlendigimde kendimi buyumus kadin gibi hissetmiyorsum dogumdan sonra hissetmeye basladim tuhaf bir duygu.. Cagla sikel gibi olmak var yaa off :p

Masal kitabi olarak bezlerden degil bildigin kagit renkli resimli bir kitap aldim ben okuyorum oda bakiyor tabi eline almak istiyor ama ben vermiyorum... Salyalar artti gunde 10 defa onluk degistiriyorum, kumas onlukler iyi oluyor.. Birde surekli eli agzinda ne bulursa agzina goturuyor bazen beni bile yemek istiyor hirslaniyor birde kizariklari kasinti yapaemis o yuzden yuzunu bana gommek istiyor ustume surtunerek kasiniyor yavrum benim...
Esimden baska kimseye guvenemiyorum kendi anneme bile, ben olmasam onun yaninda en kotu esim olsun istiyorum bazen cevremdekilere icimden cok kiziyorum dusuncesizce davranislarina tam uyumaya yakin ses yukseltmeler oksuruk tiksirik minciklama cocugu sarsma makyajli surati degdirme vs. Terli terli yataktan alip gezdirme... Balkon kapisi acma olur olmadik.. Yani dusunmeden hareketlere gicik oluyorum

Back