2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

gunaydn anım.. neree gıdıosnuz doktora

kızlar bana hemen yoğurt tarifi verecek olan var mı? denemek istiyorum oğlum ek gıdaya geçene kadar öğreneyim iyice birde yoğurt yapma makinaları hakkında ne düşünüyorsunuz

benim annem yapıyor sana tarif vermek isterdim canım
makinayı bende düşünüyorum hem birer yiyimlik cam kavanozlar hoşuma gidiyor
kullanan varsa bize yardımcı olasa

kızlar benım kuzucum tukuruk makınasına döndü :) sürekli boluncuklar yapıyo.. sizde durumlar nasıl?
birde ben görüşme konusunda birşeyler yazmıstım okundu mu kaynadı mı bılemıyorum ne dusunuyosunuz ıstanbulda olanlar ?

canım büyüme atağı diyorum başka bişi demiyorum.. 1-2 haftadır rahatlamıştık gündüz normale dönmüştü oğlum .. birkaç gündür yine bağırmalar başladı..
hayırlısı bakalım..
kızlar bana hemen yoğurt tarifi verecek olan var mı? denemek istiyorum oğlum ek gıdaya geçene kadar öğreneyim iyice birde yoğurt yapma makinaları hakkında ne düşünüyorsunuz

canım oğlum formul sütle beslendiği için ondan yapıyorum yoğurdunu..
anladığım kadarıyla senin de sütün bol. kendi sütünden yapabilirsin..
milupanın tarifine göre 100ml süte 2 çay kaşığı yooğurt.. şimdiden söyleyim.. anne sütü ve bebek sütünden yapılan yoğurt biraz sulu oluyor.. ben 3 çay kaşığı yoğurt koyuyorum..
ısısı da anne sütü için bişi diyemicem de mamayı da yaparken zaten 40-45derece olması lazım suyun yani parmağını hafif ısıracak ısı.. marmelattenin dediği gibi.. 7ye kadar sayıyorsun parmağın dayanacak ama 8de dayanmayacak şekilde, 4-5 saat bekletiyorum iyice sarılmış şekilde benim yaptığım ölçü tam 1 püre kavanozu kadar onu da 2 günde tüketiyoruz.. artanını da atıyorum... henüz yoğurt miktarını fazla arttıramadım mide karışmasın diye :))
makinaya hiç ama hiç gerek yok bencee..

Son düzenleme:

kilo pek değil de göbek canımı sıkıyor benim de, hiç estetik bir şey değilmiş yahu aynalardan soğudum, hamileyken iyiydi bebiş var diye seviyorduk, şimdi içerde vıcık vıcık yağlar etler ıyy

o baloncuklar bizde de var hem de aşırı şekilde üstü başı hep sırılsıklam oluyor önlük takıyorum ben de onu bile sık sık değiştirmek gerekiyor okadar salyalı düşün yani şimdi yeni bir huy daha edindi önlüğü salyaladığı yetmiyormuş gibi birde tutup yiyor daha beter ıslatıyor sağolsun

canım ya yogurdu veya püreleri ne kadar veriyorsun mesela 1-2 kaşık mı daha fazlamı

aa güven hastanesinde bana da sudocream vermişlerdi deneme boyu çekmecede duruyor, yüzüme mi sürsem acaba nasıl olsa pişik kremi yarıyor kızıma:)

stokta var canım biraz sütüm onları mı kullansam acaba:44: sağmıyorum çünkü artık geçen gün canım sıkıldı süt azsa bari olanı da oğlum alsın diyorum ama bir kaç gündür gözlemliyorum kendimi var sütüm ne diyim umarım vardır:26: canım çok sağol tarif için denicem ben de inek sütünden yapmak istemiyorum zaten ya formül süt olacak ya da stoktakilerden ama öğrenene kadar sanırım formüle denemek daha mantıklı umarım tutar canım ya teşekkür ederim

yaa ben de istiyorum öyle, benim sütüm iki gündür çok azaldı, eski sağdığım sütlerden çıkarıp verdim doysun diye

canım ya yogurdu veya püreleri ne kadar veriyorsun mesela 1-2 kaşık mı daha fazlamı

yok canım arttırdım artık, nerdeyse 1 ay oluyor alıştırarak başladık.. 2-3 tatlı kaşığı ile başladık, şimdi ara öğün olarak yarım kavanozdan biraz daha az püre yiyor.. sabah meyve öğlen sebze öğleden sonra da yoğurt (püreli)
yani toplamda 1 kavanozu buluyor 1 gün içinde yediği ek gıda.. zaten onlar da gitgide artıyor.. bir gün her öğünde 1 kavanoz kadar yiyebilmeli..
tabi çoğunlukla evde yapıyorum.. ama yemediği yerde yada yetiştiremediğimde hazırlar yardıma koşuyor..

Canım yoğurt makinesine vereceğin paraya git oğlana bişeyler al, oyuncak falan.

Bak şimdi küçük bir tencere 1 şişe günlük sütü boşalttın. Ocağı yaktın, süt ısınıyor, sen de sık sık kontrol ediyorsun. Kaynama başlamadan bi kaymak kabarır ya, işte o zaman kapa altını. Sonra git biraz oğlanla oyna, arada gel serçe parmağını süte değdir, 7ye kadar saymaya çalış. Yani ılık değil sıcak olacak ama sen 7ye kadar dayanabileceksin. 8 olmamalı. Sonra 2 yemek kaşığı yoğurdu sütün içine kat, karıştır. Bu karıştırma işimi mikserle yapan da var, kaymaklı yoğurt olsun diye kaymağın altında yapan da, sen şimdilik normal usul karıştır iyice. Sonra kapağını kapa. Yere temiz bir havlu ser. Havluya tencereyi sar, üzerine de bir battaniye. Sonra saat tut. 3 en geç 4 saat içinde kaldırırsan tatlı 5 saat içinde kaldırırsan ekşi yoğurdun olur, tadı sana kalmış artık. Sonra hiç ellemeden dolaba koy. Ben geceden yapıp sabaha kadar dolapta tutarım genelde ellemeden.

En fazla 2-3 kez tutturamazsın, sonra dakika ayarını bile bilirsin.
Yok b en tenceremi heba edemem, borcam kapta yaparım dersem, süt kaymak tutunca dediğin kaba al, usul aynı ama kapta çabuk soğur, haberin olsun.

Aaa ben küçük kaplarda oğluma yapacam mı diyorsun. 100 cc süt için 1 tatlı kaşığı yoğurt. ona göre işte küçük kavanozların kaç cc alıyor, ölç, usul aynı:)

Şimdi yoğurt makinesine vereceğin parayla git yaramazlar toplar, bastır gitsi falan al, koy kenara, oğlan 9 aylık olunca beni hatırla:)

evet aynen :) önlüklerde ıslak ne bulsa agıza götürüyo kahkaha öğrendi çok güzel oluyo yicez biz bu çocukları galia :)

canım çook pahalı olduklarını düşünüyorum. normalde de kıvamını tam tutturamasan da yapabileceğin bir şey için 300 küsür para vermek lüks geliyor. ucuz olsa belki düşünülebilir diyorum. yalnız az önce grupanyada kampanya gördüm kafam karıştı eşimle konuşayım belki yararlanırız, bakın hemen size de link vereyim düşünen varsa:

Grupanya! - Tefal Yoğurtcum Yoğurt Yapma Makinesi 6'lı cam kap hediyesi ile 329 TL yerine 197 TL!

kampanya süresinde 12 küsür saat diyor ama aşağıda da 3 hazirana kadar diyor tam anlayamadım, daha önce grupanyadan bişe almıştım ama restoran indirimiydi bu biraz farklı işliyor galiba

aptamilin ufak boy 1numara sütünden alırsın 350gram olandan, 4hafta içinde tüketilmesi gerekiyor.. yani 4 haftada yoğurtla falan bitmezse kalanı atarsın..
zaten 90ml suya 4 ölçek atacaksın bitmez o 4 haftada hergün yapsan da
ve sulu olursa beceremedim diye de endişelenme :) yoğurt tadı oluşmuşsa tamamdır.. mayalandıktan sonra fazla kıpraştırmadan buzdolabında da 3 saat falan beklemeli
bencede kendi sütünü ziyan etme .. oğluşun içer onları..
milupanın sayfasında da güzel tarifler var püre muhallebi falan için.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…