• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Canım hep hazır mama mı veriyorsun? Benimki evde özene bezene hazırladığım sebze püresini rica minnet yiyor :( Hazır da kullanmak istemiyorum, her gün yeni bir tarif deniyorum :(

Benimki de 4 ay 12 günlük, dönmiyor dönemiyor:))

Aaaa, ama şimdi yüküm ağır oldu:) Doruk abicim, Özgür'ün annesi hep çantası 2 yedek takım bir de hırka ile kalın pantolon alır, 3 de battaniye. Üşürse oğlu hemen örtüversin diye:)))

canım hergün olmasa da 2 günde bir veriyorum hazırı.. çünkü mesela yeşilfasulyeyi yapmaya beceremem.. brokoliyi de bizim burdaki marketlerde bulamıyorum.. hergün patates havuç kabak ta yiyemez ya... ıspanak için acele etmek istemiyorum..
cuma mesela patates domates kırmızı kapya biberden püre yaptım onu çok sevdi biraz daha katımsıydı kolay hüpletti
cumartesi bezelye havuç yaptım.. bezelye (dondurucudan taze dondurulmuş kendim koymuştum)
blenderden geçirdim başta yemedi. .sonra dediğin gibi zar zor biraz yedi sanırım bezelyenin kabukçuklarından huylandı.. sonrakine haşlayıp tek tek ayıklıyacağım..
şeftalı çıkmadı mesela.. hazır olanından veriyorum elmalı şeftalili.. üzümlüsü falan da var hazırların.. çoğunlukla elma havuç armut bunları yapıyorum da hep aynı tat almasını da istemiyorum..
kavanozları da ölçüm için kullanıyorum.. yarım kavanozu geçmemeye çalışıyorum şimdilik... hani daha versem tek öğünde yiyecek te frenliyorum.. 6. ayda artık tek püre bitirebilmeli..

marmelattem o huy bende de var ya yedek elbise dolabı gibi geziyorum:37: napayım her şeye hazırlıklı olmak isiyorum uzun kol kısa kol yelek hırka ne ararsan var çantamda:)))
yanıma kısa kollu badimi aldım ben yine de dışarda heran kafama eser soyar giydiririm :9:
sanırım her annenin bebek bakım çantası aynı :D ben durumu biraz abartarak çantanın bir gözüne ufak numunelik şampuanlardan koydum.. minik havlu.. hani mutfak için olur ya minnacık.. yedek pamuk battaniye 2 kat kıyafet.. bez bol bol en az 5-6adet, alt değiştirme örtüsü ..
eşim hep takılır bana sanki kampa gidiyoruz da sabununa kadar koyuyorsun diye.. bir gün görümceme gittik oğlum da sütünü içtikten sonra içindeki kötülükleri boşalttı kucağımda harı oturur vaziyette.. bezden taşması dert zaten yetmezmiş gibi sırtına kadar kaka oldu.. ben takım taklavat ne varsa serdim ortaya :D gittim lavaboda yıkadım emreyi.. aklımca dedim büyük havlu da koysam fena olmaz :D ama yedek pamuk battaniyeye sardım.. kafasını yıkamadım tabi üşümesin diye..
ama bir de dışarda bu olay başıma gelse ne yapardım bilmem.. arabaya bir ufak leğen de mi koysak ne etsek.. gerçi kaka katılaşıyor okadar taşmaz sırtına kadar herhalde.. :9::9::9:

marmelattem o huy bende de var ya yedek elbise dolabı gibi geziyorum:37: napayım her şeye hazırlıklı olmak isiyorum uzun kol kısa kol yelek hırka ne ararsan var çantamda:)))
yanıma kısa kollu badimi aldım ben yine de dışarda heran kafama eser soyar giydiririm :9:

Sorma yaa, eltim artık birlikte bi yere gidiyorsak hiç bişey almıyor, oğlanların boy kilo da aynı ya, nasolsa bizimkinde fazla vardır diyo:) Bende her daim 10 tane bez, 5-6 ağız mendili, 3 yedek emzik, 2-3 yedek takım (çorabından badisine, önceden 5ti de kusması azalınca 2ye indirdim), 3 battaniye, polar takım, 2 bere/başlık, 2 ayakkabı, ateş ölçer, ateş düşürücü (hiç de kullanmadım 4 aydır, yanımda gezdire gezdire bayatlatıp yenisini alıyorum), eski tip ateş ölçer (e dijitallere güven bi yere kadar), 3-4 çıngırak, playskool patikleri, ıslak mendil, 2alt açma, masal kitabımız, kamera ve şu an aklıma gelmeyen kimbilir neler oluyor çantada:)

selam kızlar.biz oğlumla 4. ay aşımızı olup geldik.oğlum ortalığı ayağa kaldırdı:( çok ağladı arabada bile içini çekiyordu yavrum..Ama Allaha şükür kilomuz boyumuz iyi çıktı.ferro sanol demir damlası başlayacakmışız bu ay.9 damla hemde:37::37:oğlum daha 2-3 damla da öğüre öğüre çıkardı.nasıl iğrenç bişeydir o Yarabbim.napıcaz bilemiyorum..ateşini takip ediyorum birde sık sık.bu gece uyku yok bize yani

Son düzenleme:
selam kızlar.biz oğlumla 4. ay aşımızı olup geldik.oğlum ortalığı ayağa kaldırdı:( çok ağladı arabada bile içini çekiyordu yavrum..Ama Allaha şükür kilomuz boyumuz iyi çıktı.ferro sanol demir damlası başlayacakmışız bu ay.9 damla hemde:37::37:oğlum daha 2-3 damla da öğüre öğüre çıkardı.nasıl iğrenç bişeydir o Yarabbim.napıcaz bilemiyorum..ateşini takip ediyorum birde sık sık.bu gece uyku yok bize yani

canım 30ml küçük biberonlar var wee marka, 5-10ml kaynatıp ılımış suya damlat öyle ver.. yoksa yarısını dışarı çıkarıyorlar
bende başta çay kaşığına damlatıp veriyodum da hepsini yutmadıktan sonra fayda olmaz

canım 30ml küçük biberonlar var wee marka, 5-10ml kaynatıp ılımış suya damlat öyle ver.. yoksa yarısını dışarı çıkarıyorlar
bende başta çay kaşığına damlatıp veriyodum da hepsini yutmadıktan sonra fayda olmaz

var canım evde biberondan.öyle deneyeyim sağol..bende sütüme damlatayım diye düşündüm ama sonra sütümden soğur diye vazgeçtim

var canım evde biberondan.öyle deneyeyim sağol..bende sütüme damlatayım diye düşündüm ama sonra sütümden soğur diye vazgeçtim

yoookk hayırr sakınnn sütle karıştırma.. emzirmeden yarım saat önce veya sonra vereceksin.. süt demir emilimini öldürüyor..

yoookk hayırr sakınnn sütle karıştırma.. emzirmeden yarım saat önce veya sonra vereceksin.. süt demir emilimini öldürüyor..

hmm teşekkür ederim canım..hemşire sağolsun sadece bunu vereceksin diye tutuşturdu elime..hiç sevmiyorum sağlık ocaklarını, ama mecburen götürüyoruz işte..aşılarını da aslında başka yerde yapsalar götüreceğim ama illa ki sağlık ocakları yapacakmış..

Ben uyurken veriyorum, farketmiyor bile. Önce c vitaminli d vitaminini veriyorum sonra demirini. İsterseniz 2-3 damla portakal suyuna ya da elma suyuna karıştırıp verin ki c vitamini emilimini artırır. Ama aç karna olacak, emzirmeden yarım saat sonra tok olur, o zaman emilim olmuyor.

Ben uyurken veriyorum, farketmiyor bile. Önce c vitaminli d vitaminini veriyorum sonra demirini. İsterseniz 2-3 damla portakal suyuna ya da elma suyuna karıştırıp verin ki c vitamini emilimini artırır. Ama aç karna olacak, emzirmeden yarım saat sonra tok olur, o zaman emilim olmuyor.

uyurken de mantıklı:)
ama tadı ne kadar iğrenç bişey onun ya kokusu bile benim midemi kaldırmaya yetti.3 gün sonra kendi dr'unda randevumuz var sorarım ona..

uyurken de mantıklı:)
ama tadı ne kadar iğrenç bişey onun ya kokusu bile benim midemi kaldırmaya yetti.3 gün sonra kendi dr'unda randevumuz var sorarım ona..

Esasen bizim doktor başka bir isim verdi bana, ama dişleri çıkınca kullanırız onu dedi, ferro sanol dişleri sarartıyormuş, adını unuttum ama öbürünün :(

Esasen bizim doktor başka bir isim verdi bana, ama dişleri çıkınca kullanırız onu dedi, ferro sanol dişleri sarartıyormuş, adını unuttum ama öbürünün :(

ferrum mu acaba dediğin canım..birde o varmış..ayyy 10 mayıs gelse de gitsek kendi dr umuza..
demek dişleri sarartıyormuş.ıyy ıyy

merhaba kızlar..
kaka sorunu çogumuzun ortak sorunu sanırım ama bizde durum farklı biraz ben her altını açısımda ki her yapışında açıyorum hiç bekletmiyorum her bezimiz kakalı oluyor..
3-4 günde bir yapıyoları görünce bizde çokmu yapıyoruz diye tedirgin oldum ..

giysi izmir çok sıcak kolsuz çıtçıtlı üzerine yarımkol alta tek penye pantolan çorap ayakkabı,yanımada çıkacağım saate göre kapşollu uzun yada kollu yada kolsuz ceket alıyorum 1 tane pena battaniye o kadar
çantadakiler 4-5 bez çıtçıtlı badi bi alt bi üst yedek kemi mendili o kadar ztn küçük sırt çantalarından kullanıyorum,yıllardır kendi çantamdan çıkaramadığım fazlalıkları oğlumun çantasından çıkarmayı başardım :9:
ateşölçer arzum hem alındam hem kulaktan olanı kullanıyorum klasik ölçerle aynı ölçüyo memnunum
limonatacanım sen benim oğlanı kucaklasan kuş tuttun sanırsın heralde daha 6 kg olmadık bile:9: senin oğlanın kilosu süper merak etme :34:

merhaba kızlar..
kaka sorunu çogumuzun ortak sorunu sanırım ama bizde durum farklı biraz ben her altını açısımda ki her yapışında açıyorum hiç bekletmiyorum her bezimiz kakalı oluyor..
3-4 günde bir yapıyoları görünce bizde çokmu yapıyoruz diye tedirgin oldum ..
çok değil bence canım bizimde 20 gündür falan 2 ye düştü bazen 3-4 bile oluyo bizim mamadan heralde

kakayı sıkıntı etmeyin oğlum ilk 2-3 hafta her bezinde vardı kaka..
sonra günde 2-3 defaya düştü.. kırkından sonra da günde 1 defa derken arayı iyice açtı.. 2-3 günde bir yapıyordu.. emmeyi bırakınca 3-4gün oldu.. hatta bir kez 5 gün yapmadı.. ama kabız da değildi.. şimdi ek gıdaya başlayınca meyve püreleri sindirimi kolaylaştırıyor.. günde 1 kez yapıyor.. fazla kötülük kaldıysa içinde 2 kez de yapıyor bazen ama.. 1 kez yapıyor onun kaçarı yok :))

Sebzeleri iyice yıka, ince ince doğra, az suda suyu bitmeyecek şekilde kontrollü şekilde haşla, çatalla ez, sonra beyimiz burun kıvırsın, nezaketen 3-5 banak bişi yesin.

kakayı sıkıntı etmeyin oğlum ilk 2-3 hafta her bezinde vardı kaka..
sonra günde 2-3 defaya düştü.. kırkından sonra da günde 1 defa derken arayı iyice açtı.. 2-3 günde bir yapıyordu.. emmeyi bırakınca 3-4gün oldu.. hatta bir kez 5 gün yapmadı.. ama kabız da değildi.. şimdi ek gıdaya başlayınca meyve püreleri sindirimi kolaylaştırıyor.. günde 1 kez yapıyor.. fazla kötülük kaldıysa içinde 2 kez de yapıyor bazen ama.. 1 kez yapıyor onun kaçarı yok :))

Bizimki ek gıdayla birlikte 3e çıktı, saatli yapıyor bi de paşam.

Sebzeleri iyice yıka, ince ince doğra, az suda suyu bitmeyecek şekilde kontrollü şekilde haşla, çatalla ez, sonra beyimiz burun kıvırsın, nezaketen 3-5 banak bişi yesin.

bugün menünüz neydi merak ettim :)
biz akşamdan kalan brokoliyi yicez de paşam uyudu.. saat olayını tutturamıyoruz yaw..
sabah 7-8arası sütünü içince 9,-9,30 arası meyve püresinden sonra hemen uyuyor 11,,30-12,00de falan uyanıyor. yine süt saati sütünü içiyor ama sebze saatine gelene kadar uykusu geliyor mızmızlanıyor mecbur uyutuyorum, püreyi erken vermeye gelmiyor mide tok oluyor çünkü.. 13,15 gibi uyudu saat 2de sebze püresini verecektim ama artık uyanınca vericem....
öğünlerinin düzenli olmasını istiyorum ama uykusuna da karışmak istemiyorum...
sen nasıl başarıyorsun öğün saatlerini :)

Back