- Konu Sahibi antidepresif
-
- #30.461
anneler merhaba ..
birkaç gündür yazamıyorum ama aklım sizdeee..
perşembe günü kızımın 3.ay kontrolü vardı 7kilo 100 gram olmuşuz ebemiz mama vermiyosun dimi dedi hayır anne sütü deyince hmmm eger mama verseydin azalt dicektim dediboyumuz da 63 santim olmuş su bile verme böyle devam dedi.
Maşallahh kızışıma
kızlar fakat 3 gündür çok çok huzursuzuz, uyumakta zorlanıyoruz,hatta uyumuyoruz bile yarım saat aralarla kalkıyor ağlıyor hoşnut değilmiş gibi bazı şeylerden ama nelerden :18: meraklanıyorum atak mı yaşıyoruz acaba diye soruyorum kendi kendime.. az önce yine ağladı ağladı durduramadım hava çok sıcak kızımın saçları da baya uzun terlediğini sıkıldıgını düşündüm banyo yaptırdım sudan çıkınca mememde uyudu.
uyudu mu sızdı mı o malum
çarşamba günü mevlüdümüz vardı o gün nazar mı değdi acaba ne bileyim kafam karıştı :44: sizler ne alemdesiniz bakalım bıcırıklar napıyoooo
maşallah canım kızına,ataktır korkma bizde yaşdık 15 gün önce tam 3 aylık falandık
normal süt 1 yaşına kadar asla olmaz sütün biterse dr a danışırşın ki inlşh bitmez
sütsüzlük hem anne hem bebek için çok zor sütü olanlar bunu anlayamaz malesef,bebek doymaz ağlar uyumaz memeyle kavga eder büyümez anne stres olur ne kdr versem mama çok mu oldu az mı oldu gaz yaparmı rahatsız edermi .... uzayan giden sorular psikolojini alt üst eder....ben elimden geleni yaptım ama gün boyu sütüm yetmiyo malesef
canım ilk 1 yaşa kadar inek sütü zararlı sakın verme
dr. la konuş mama ver süt vereceksen illakii
inşallah sütün bitmezde gerek kalmaz
ama sakın inek sütü vermeee
benimki anca yumrugunu kemiriyor, becerse tamamini sokup cignicek ama sigmiyo istesanırım bizimki de atakya bir de başka birşey soracagım bebekleriniz dilini yiyor mu benim kız tok da olsa dudaklarını veya dilini emiyor hatta dilini yiyor anlamadım gittiiii
merhaba güzel anneler:) mevlüdümüzü hayırlısıyla tamamlamış bulunuyoruz:) çoook güzel geçti çok duygusaldı oğlum melek gibiydi sağolsun okadar karışıklıkta hiççç üzmedi beniherkes aşık oldu oğluma hocadan gitmeden önce son kez nazar duası okumasını istedim paşama:) tam istediğim gibi geçti amaaa çokkk karışıklık oluyor ya çocuklar da vardı ömrümden ömür gitti eşim ablasını yolcu etmek için gitti akrabalar da onunla kalkalım bari dediler iyi dediler ben de bir nefes alayım çook yoruldum oğlum da uyuyor şimdi yoruldu o da
peki peki inek sutu vermiyorumcok tesekkur ederim cevaplariniz icin.. illa doktoru aratcaksiniz bana, fince hem de telefonda konusmak zor oluyo yaw ondan size sormustum neyse insallah gerekmez ama olursa doktoru aricam...
benimki anca yumrugunu kemiriyor, becerse tamamini sokup cignicek ama sigmiyo iste
simdilik disi falan yok ama ilerde diline zarar vermesin?? boyle bi aliskanliktan da nasil vazgecirilir ki bebek :44:
merhaba güzel anneler:) mevlüdümüzü hayırlısıyla tamamlamış bulunuyoruz:) çoook güzel geçti çok duygusaldı oğlum melek gibiydi sağolsun okadar karışıklıkta hiççç üzmedi beniherkes aşık oldu oğluma hocadan gitmeden önce son kez nazar duası okumasını istedim paşama:) tam istediğim gibi geçti amaaa çokkk karışıklık oluyor ya çocuklar da vardı ömrümden ömür gitti eşim ablasını yolcu etmek için gitti akrabalar da onunla kalkalım bari dediler iyi dediler ben de bir nefes alayım çook yoruldum oğlum da uyuyor şimdi yoruldu o da
Hayırlı olsun güzel anne, danatlığını da gör işallah:)merhaba güzel anneler:) mevlüdümüzü hayırlısıyla tamamlamış bulunuyoruz:) çoook güzel geçti çok duygusaldı oğlum melek gibiydi sağolsun okadar karışıklıkta hiççç üzmedi beniherkes aşık oldu oğluma hocadan gitmeden önce son kez nazar duası okumasını istedim paşama:) tam istediğim gibi geçti amaaa çokkk karışıklık oluyor ya çocuklar da vardı ömrümden ömür gitti eşim ablasını yolcu etmek için gitti akrabalar da onunla kalkalım bari dediler iyi dediler ben de bir nefes alayım çook yoruldum oğlum da uyuyor şimdi yoruldu o da
arkadaşlar benim sütüm azaldı,hele sol göğsüm, canım çok sıkılıyor, çocuk memeyi alıyor iki çekiyor istediği gibi gelmeyince huysuzlanmaya başladı, ne yapacağım bilmiyorum, dün 5 bardak humana, 2 bardak süt, 2 bardak rezene, 2 bardak ayran, 2 lt su, bulgur pilavı, kurusoğan, akşamda bir bağ semizotu yedim, duş aldım, yani ne biliyorsam yaptım, ama bunların pek bir faydasını görmedim tavsiyelerinizi bekliyorum, lütfen yardım
Hayırlı olsun güzel anne, danatlığını da gör işallah:)
Doktor bana eskiden ne humana vaemış ne bişey kadınlar sadece bulgur pilavı yermiş dedi, bana bi çorba tarifi verdi. Tavuk suyuna ince bulguru at kaynarken, sonra üzerine kuru soğan, biber, nane, salça kavur, dök. Kaşık kaşık iç dedi. Cidden etkili oldu, istersen bir dene, olmazsa da daha fazla sıkma canını.
sanırım bizimki de atakya bir de başka birşey soracagım bebekleriniz dilini yiyor mu benim kız tok da olsa dudaklarını veya dilini emiyor hatta dilini yiyor anlamadım gittiiii
arkadaşlar benim sütüm azaldı,hele sol göğsüm, canım çok sıkılıyor, çocuk memeyi alıyor iki çekiyor istediği gibi gelmeyince huysuzlanmaya başladı, ne yapacağım bilmiyorum, dün 5 bardak humana, 2 bardak süt, 2 bardak rezene, 2 bardak ayran, 2 lt su, bulgur pilavı, kurusoğan, akşamda bir bağ semizotu yedim, duş aldım, yani ne biliyorsam yaptım, ama bunların pek bir faydasını görmedim tavsiyelerinizi bekliyorum, lütfen yardım
canım mübarek olsun mevlüdünüz damatlığını gör inşaallah biz de çarşamba günü yaptık mevlüdümüzü kızım da aynı şekildeydi hiç üzmedi beni anlıyolar mı ne uyudu mevlüf boyunca ne zaman bitti o zaman uyandı :) elden ele dolaşırken biraz huzursuzlandı yabancıladı kim bunlar yahu dedi galibatekrar mübarek olsun oğlunuzla beraber nice güzel günlere Allah bagışlasın hepsiniiii
canım hayırlı olsun mevlüdünüz, darısı damatlığına inşallah
Hayırlı olsun güzel anne, danatlığını da gör işallah:)
.
Allah kabul etsin canım inşallah damatlığınıda görürsün
Merhaba kızlar bende 27 ocakta kızımı dünyaya getirdim, sizi takip ediyorum hamileliğimin başından beri ama şimdi yazmak nasip oldu.
kızlar dün akşam saat 10 da kızımı öptüm yatağına koydum uyutmaya çalıştım, kaldır yatır yöntemi, ağladıkça aldım falan, sonuç saat 11 ve ikimizde ağlıyoruzişin kötüsü bebeğim ağlamaktan uyuyamadı, babası uyuttu biliyor musunuz, o kadar kötü oldum ki anlatamam çok üzüldüm, sıkıldı sanırım bebeğim.. 15 gün sonra da işe başlıycam nasıl olcak bilmiyorum, uyumayı öğrenmesini de çok istiyorum ama kuzuma da kıyamam . durum ortada.
siz ne yapardınız bu durumda?
Ben de süt konusunda ne yaptıysam arttıramadım. Şu anda hem emziriyorum hem de 3 kere 60 ml aptamil 1 veriyorum. Ama alttan gaz çıkarırken ağlama problemimiz var, doktor keçi sütü maması denememi, eğer o da olmazsa aptamil conformil vermemi söyledi.
bu mama işi gerçekten çok zor. Bu ay işe de başlıycam 3 aylık bebeğime ne kadar mama vermeliyim büyük dert, süt sağmaya çalışıyorum çıktığı kadar depolamak istiyorum..
benim de birkac gundur azaliyor sutum, cok iyi anliyorum seni.. benim de bunlara ek onerebileceklerim; dut kurusu bir de bir karisim;arkadaşlar benim sütüm azaldı,hele sol göğsüm, canım çok sıkılıyor, çocuk memeyi alıyor iki çekiyor istediği gibi gelmeyince huysuzlanmaya başladı, ne yapacağım bilmiyorum, dün 5 bardak humana, 2 bardak süt, 2 bardak rezene, 2 bardak ayran, 2 lt su, bulgur pilavı, kurusoğan, akşamda bir bağ semizotu yedim, duş aldım, yani ne biliyorsam yaptım, ama bunların pek bir faydasını görmedim tavsiyelerinizi bekliyorum, lütfen yardım
Merhaba kızlar sanırım arada kaynadım. Aranıza yeni katıldım. Bu anlattığım gece sonunda uyku konusunda kendime güvenim azaldı, bebeğim de hissediyor olabilir şu anda kucağımda pışpışlayarak zor uyuttum bebeğimi
selam fılız, benimkide bu ara 2 saatte bir kalkıyor anlamıyorum neden ya doymuyor yada cabuk acıkıyor bızımde bu hafta kontrolumuz var gecen ay hıc kılo almamıstı eger azz aldıysa bizde takviye alacagız..
benim de birkac gundur azaliyor sutum, cok iyi anliyorum seni.. benim de bunlara ek onerebileceklerim; dut kurusu bir de bir karisim;
250 gr bal (200 ml)
13 ml corek otu
26 ml susam
12 gr rezene (1 poset rezene cayi 2 gr)
son 10 gundur bu karisimi yiyordum gunde 3 kere... bu da etkisini kaybetmeye basladi sanirim ama bi dene istersen.
eger bu dogal yiyecek icecekler isine yaramazsa motilium tableti onerecegim sana...dayim cocuk doktorudur o vermisti, rahatca kullanabilirsin. yanlis bilmiyorsam cok kuvvetli olmayan bi mide ilaci ve yan etki olarak sut yapiyo. prospektusunde de yaziyo zaten "goguslerden sut gelirse doktora basvurun" diye
1 ay once sutum azalinca kullanmistim 10 gun boyunca ve cidden ise yaramisti. kutuda 30 tablet var, gunde 3 kere aliyorsun, bitince ara vermek gerekiyor. ciddi bir mide rahatsizligin yoksa mutlaka ise yarar.
allah kolaylik versin, demesi kolay biliyorum ama stres yapmamaya calis, o daha da kotu etkiliyormus...
hosgeldin aramiza!
bu kadar kucuk bebeklerde uykuyu duzenli hale getirebilmek cok zormus okudugum kadariyla..
malum bilmemkacinci haftalarda gelen buyume ataklariyla bebegin huylari bi anda degisiveriyor. oglum 10 gun oncesine kadar aglamak nedir bilmezdi, 15 dk once zar zor koyabildim yatagina. kiyameti kopardi saatlerce, gun boyu toplam 3 saat uyudu ve simdi emzirirken daldi anca.
demek istedigim henuz bi duzen oturtmak zor, bebegi hala cok sakin ve duzenli uyuyanlar da var ama bizimki gibiler de var. her bebegin davranislari farkli oluyo biliyorsun.
guvenin azalmasin, sen yine bildigin gibi yapmaya devam et. arkadaslar bana onermisti, uyku oncesi sicak bi banyo yaptirip ardindan emzir zamani gelince, bunu ustuste bikac gun yaparsan belki devamliligi farkedip uyum saglayabilir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?