2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

maşallah canım kızına,ataktır korkma bizde yaşdık 15 gün önce tam 3 aylık falandık

canım ilk 1 yaşa kadar inek sütü zararlı sakın verme
dr. la konuş mama ver süt vereceksen illakii
inşallah sütün bitmezde gerek kalmaz
ama sakın inek sütü vermeee

peki peki inek sutu vermiyorum cok tesekkur ederim cevaplariniz icin.. illa doktoru aratcaksiniz bana, fince hem de telefonda konusmak zor oluyo yaw ondan size sormustum neyse insallah gerekmez ama olursa doktoru aricam...

sanırım bizimki de atak ya bir de başka birşey soracagım bebekleriniz dilini yiyor mu benim kız tok da olsa dudaklarını veya dilini emiyor hatta dilini yiyor anlamadım gittiiii
benimki anca yumrugunu kemiriyor, becerse tamamini sokup cignicek ama sigmiyo iste
simdilik disi falan yok ama ilerde diline zarar vermesin?? boyle bi aliskanliktan da nasil vazgecirilir ki bebek :44:

merhaba güzel anneler:) mevlüdümüzü hayırlısıyla tamamlamış bulunuyoruz:) çoook güzel geçti çok duygusaldı oğlum melek gibiydi sağolsun okadar karışıklıkta hiççç üzmedi beni herkes aşık oldu oğluma hocadan gitmeden önce son kez nazar duası okumasını istedim paşama:) tam istediğim gibi geçti amaaa çokkk karışıklık oluyor ya çocuklar da vardı ömrümden ömür gitti eşim ablasını yolcu etmek için gitti akrabalar da onunla kalkalım bari dediler iyi dediler ben de bir nefes alayım çook yoruldum oğlum da uyuyor şimdi yoruldu o da

canım mübarek olsun mevlüdünüz damatlığını gör inşaallah biz de çarşamba günü yaptık mevlüdümüzü kızım da aynı şekildeydi hiç üzmedi beni anlıyolar mı ne uyudu mevlüf boyunca ne zaman bitti o zaman uyandı :) elden ele dolaşırken biraz huzursuzlandı yabancıladı kim bunlar yahu dedi galiba tekrar mübarek olsun oğlunuzla beraber nice güzel günlere Allah bagışlasın hepsiniiii

bilmiyorum ki ama normalmiş sanırım geçecek inşallah :) Tam olarak baş parmağını ve işaret parmağını ağzının derinliklerine hapsediyo sonra da öğürmeye başlıyo korkuyo ağlıyo günde 3-4 kere öğürme geçiriyoruz sonra da oldugu hale gülüyo

canım hayırlı olsun mevlüdünüz, darısı damatlığına inşallah

arkadaşlar benim sütüm azaldı,hele sol göğsüm, canım çok sıkılıyor, çocuk memeyi alıyor iki çekiyor istediği gibi gelmeyince huysuzlanmaya başladı, ne yapacağım bilmiyorum, dün 5 bardak humana, 2 bardak süt, 2 bardak rezene, 2 bardak ayran, 2 lt su, bulgur pilavı, kurusoğan, akşamda bir bağ semizotu yedim, duş aldım, yani ne biliyorsam yaptım, ama bunların pek bir faydasını görmedim tavsiyelerinizi bekliyorum, lütfen yardım

Hayırlı olsun güzel anne, danatlığını da gör işallah:)

Doktor bana eskiden ne humana vaemış ne bişey kadınlar sadece bulgur pilavı yermiş dedi, bana bi çorba tarifi verdi. Tavuk suyuna ince bulguru at kaynarken, sonra üzerine kuru soğan, biber, nane, salça kavur, dök. Kaşık kaşık iç dedi. Cidden etkili oldu, istersen bir dene, olmazsa da daha fazla sıkma canını.

teşekkür ederim canım hemen deneyeceğim (ben birde hergün öğlenleri kısır yapıp yiyorum ama nafile)

sanırım bizimki de atak ya bir de başka birşey soracagım bebekleriniz dilini yiyor mu benim kız tok da olsa dudaklarını veya dilini emiyor hatta dilini yiyor anlamadım gittiiii

benim kızda sanki ağzında bişey varmış gibi çiğniyor dilini bazen ağzında bişi var mı diye kontrol edesim geliyor o kadar yani

Allah kabul etsin canım inşallah damatlığınıda görürsün

sodayı dene canım bide oda işe yarıyor

canım hayırlı olsun mevlüdünüz, darısı damatlığına inşallah

Hayırlı olsun güzel anne, danatlığını da gör işallah:)
.

Allah kabul etsin canım inşallah damatlığınıda görürsün

kızlar güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. hepimiz bebeklerimizle hep mutlu olalım inşallah.. oğlum 4buçukta yattı hala kalkmaya niyeti yok sanırım çok yoruldu ve gece uykusuna yattı bayağ derin uyuyor çünkü hala ama gece 4buçukta falan günaydınnnnn diye neşeyle uyanır mı diye de endişelenmiyor değilim yani okadar yeni yüz yordu oğlumu neyse dinlensin bakalım gece güne erken başlarsa da idare ederiz
süt konusu olmuş sanki benim de sütüm azaldı gibi oğlumu hiç tartmadım oyüzden bilmiyorum ama göğüslerim eskisine göre daha yumuşak ve hiçç ikinci memeye istemeyen çocuk artık daha sık 2 memeyi de emer oldu sanırım büyüyor diye daha fazla emiyor eğer yetmiyor olsa huysuzlanır diye düşünüyorum
bakalım 4.ay kontrolünde belli olacak nasıl gidiyoruz. birdeeee aşı olayını çok merak ediyorum sanırım çoğu anne ateşten şikayet etmiş bakalım bizi neler bekliyor...hımmmm birde bugün dünyayı yedim ya okadar çok yedim ki sabah ki kilomla şimdi ki kilom arasında tammmm 2400gr fark var

Merhaba kızlar sanırım arada kaynadım. Aranıza yeni katıldım. Bu anlattığım gece sonunda uyku konusunda kendime güvenim azaldı, bebeğim de hissediyor olabilir şu anda kucağımda pışpışlayarak zor uyuttum bebeğimi

Ben de süt konusunda ne yaptıysam arttıramadım. Şu anda hem emziriyorum hem de 3 kere 60 ml aptamil 1 veriyorum. Ama alttan gaz çıkarırken ağlama problemimiz var, doktor keçi sütü maması denememi, eğer o da olmazsa aptamil conformil vermemi söyledi.
bu mama işi gerçekten çok zor. Bu ay işe de başlıycam 3 aylık bebeğime ne kadar mama vermeliyim büyük dert, süt sağmaya çalışıyorum çıktığı kadar depolamak istiyorum..

benim de birkac gundur azaliyor sutum, cok iyi anliyorum seni.. benim de bunlara ek onerebileceklerim; dut kurusu bir de bir karisim;
250 gr bal (200 ml)
13 ml corek otu
26 ml susam
12 gr rezene (1 poset rezene cayi 2 gr)
son 10 gundur bu karisimi yiyordum gunde 3 kere... bu da etkisini kaybetmeye basladi sanirim ama bi dene istersen.
eger bu dogal yiyecek icecekler isine yaramazsa motilium tableti onerecegim sana...dayim cocuk doktorudur o vermisti, rahatca kullanabilirsin. yanlis bilmiyorsam cok kuvvetli olmayan bi mide ilaci ve yan etki olarak sut yapiyo. prospektusunde de yaziyo zaten "goguslerden sut gelirse doktora basvurun" diye
1 ay once sutum azalinca kullanmistim 10 gun boyunca ve cidden ise yaramisti. kutuda 30 tablet var, gunde 3 kere aliyorsun, bitince ara vermek gerekiyor. ciddi bir mide rahatsizligin yoksa mutlaka ise yarar.
allah kolaylik versin, demesi kolay biliyorum ama stres yapmamaya calis, o daha da kotu etkiliyormus...

Son düzenleme:

hosgeldin aramiza!
bu kadar kucuk bebeklerde uykuyu duzenli hale getirebilmek cok zormus okudugum kadariyla..
malum bilmemkacinci haftalarda gelen buyume ataklariyla bebegin huylari bi anda degisiveriyor. oglum 10 gun oncesine kadar aglamak nedir bilmezdi, 15 dk once zar zor koyabildim yatagina. kiyameti kopardi saatlerce, gun boyu toplam 3 saat uyudu ve simdi emzirirken daldi anca.
demek istedigim henuz bi duzen oturtmak zor, bebegi hala cok sakin ve duzenli uyuyanlar da var ama bizimki gibiler de var. her bebegin davranislari farkli oluyo biliyorsun.
guvenin azalmasin, sen yine bildigin gibi yapmaya devam et. arkadaslar bana onermisti, uyku oncesi sicak bi banyo yaptirip ardindan emzir zamani gelince, bunu ustuste bikac gun yaparsan belki devamliligi farkedip uyum saglayabilir..

Teşekkürler, yarın bu karışımı yapıp deniycem bakalım

Hoşbuldumm:)
doğru diyorsun ama bende işe başlamadan anneme de kolaylık olsun diye bir düzenimiz olsun istemiştim, ama daha erken sanırım. Allah hepimizin yardımcısı olsun, hele ki çalışmaya başlayınca daha da zor olcak, sütüm etkilenmez umarım.
ben hala her gün değil de gün aşırı yıkıyorum kuzumu, her gün mü yıkasam acaba, daha kolay uykuya dalabilir söylediğin gibi. ama yine de bebeğimi zorlamıycam artık,yavaş yavaş herşeyin yoluna girmesini umuyorum.

hayırlı olsun damatlığınıda gör tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…