2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

evet uyku öncesi düzen çok önemli bebek arkasından uykunun geldiğini anlayabiliyormuş ve acaba ne olacak diye endişelenmeyip kendini güvende hissediyormuş bana da mantıklı bir açıklama olarak gelmişti:)) ben kolik cdsini indirdim internetten birde yabancı bir siteden beyaz gürültü yağmur elektirk süpürgesi saç kurutma makinası sesi kalp atış sesi gibi sesler bulup indirdim. birde kuzenimde çok işe yaradığına şahit olduğum transitions diye bir cd var onu aldık arada klasik müzik dinletiyorum bir gün yeter kesin şu gürültüleri diyecek diye korkuyorum
kızlar uyku arkadaşı konusu olmuş doktorumuz kolay kavrayabileceği renkli ısırabileceği birşey olsun dedi hışırdarsa daha iyi olur dedi ve diş kaşıyıcılı battaniyelerden tavsiye etti hem fiyatı uygun hem de bu iş için ideal dedi bana da özellikle ısırabileceği için mantıklı geldi nuby diş kaşıyıcılı battaniye aldık biz daha denemedim oyüzden sevecek mi bilmiyorum

bizim de klasik müzik canım dinlettiklerimiz sakin sakin iyi geliyor.diş kaşıyıcılı bişey bende alayım emzik yerine onu kullanır belki de..internetten bi araştırayım bakalım.benim kız uyanmak üzere bu gece pek uyumayınca gündüz aldı güzelce uykusunu

biz de karışık takılıyoruz canım müzik konusunda ama en sevdiği yağmur sesi:)) oğlum da baygın gibi yatıyor bugün hayırdır noldu anlamadım yani gece de güzel uyudu halbuki:44:

biz de karışık takılıyoruz canım müzik konusunda ama en sevdiği yağmur sesi:)) oğlum da baygın gibi yatıyor bugün hayırdır noldu anlamadım yani gece de güzel uyudu halbuki:44:

bizimki gece uyumadı malesef şimdi de acısını çıkarıyor.evet yağmur sesi güzel gerçekten.uyuması havadandır belki de burada hava kapalı da.birde benim kız dışarı çıkmışsak gelince bayılır gider hatta bazen daha eve gelmeden dışarıda uyuyor.temiz hava çarpıyor galiba

temiz havanın bayıltıcı etkisi var cidden sanırım ben uzuunn bir süre oğlumu dışarıda uyanık görmedim şimdi biraz uyuyor biraz bakınıyor rahatlıyorlar demek ki canım..

kızlar eşim aradı bebek şekerlerimiz gelmiş çok heyecanlandım çok da meraklandım akşam olsa da görsem

ohhh dağıtırsın şekerlerini ne güzel.biz doğum sırasında almıştık bebek şekerini puset şeklinde.benimde lcw dan kızıma ciciler almıştım internetten onlar kargoya verilmiş yarın gelir belkide...

doğumda bebek çikolatası verdik canım doğum tarihi belli olsun öyle alırız şekerleri dedik mevlüdünde dağıtacağımız için acele etmedik ancak bu pazar yapıyoruz mevlüdü büyük halamızı bekledik umarım güzel geçer:)) kızının cicileri de hayırlı olsun canım mutlu mutlu giysin

arkadaşlar sorum olacak bebeğinizi emziğe nasıl alıştırdınız benimki hiçbişekilde almıyo pekmeze bile batırdım bide anason çayı zararlımı kimi ver iyi olur diyo kimi verme zararlı diyo ne yapmalıyım bilemedim

merhaba canım anason yerine rezene versen? anasonu az miktarda verdiğin sürece çok sorun olmaz ama bazen bazı bebeklerde solunum yolları ve sindirim sistemi alerjileri gibi alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. aslında ne verirsen ver çok az vermen gerekiyor çünkü mideleri zaten çok küçük anne sütü yerine bunlarla doldurmasınlar midelerini. birde anasonun uyuşturucu etkisi var biliyorsundur ölçüyü iyi ayarlamak gerekiyor.
emzik konusuna gelince benim oğlum hala pek meraklı değil emziğe ilk zamanlar aşırı gazı vardı acıdan alıyordu sanırım şimdi çok meraklı değil ama yine de alıyor arada. ilk başta beceremiyordu sonra sonra alıştı. pekmeze batırma bence almayacağı varsa bir kavanoz pekmez de bitirsen almaz boşuna pekmez yemesin bari küçücük bebek

Ben hemen emzirdim niyeki??

bilmiyorum ki öyle söylemişti doktor kusmasın diyemi acaba :44:

sünnet doğum bir yaptık ama illa gerekliyse düğününde sonra yaparız yine

haa pardon ben yaptırdığınızı atlamışım...illa gereklimi bilmiyorum da ben birkaç defa sünnet mevlüdüne katılmıştım bizim sülalenin.

doğumdan beri 7 kilo aldım ben canım. dün de çatlakları farkettim, hamilelik boyunca lierac kullanmıştım göbeğimde, bünyemden mi kremden mi çatlamadı bilmiyordum, artık biliyorum krem işe yaramış, ama keşke başka yerlerime de sürseymişim, hamileyken doğru dürüst kilo almayınca göbeğe sürmem yeter diye düşünmüştüm

eşim kız başka şeyler yemeye başlasın birlikte diyetisyene gideriz diyor, bu destek olduğu sürece ben tombişleşmeye devam edeceğim sanırım:)

bebeklerinizi tek başınıza yıkayabiliyor musunuz?
bende de bebek kuvetine gerilen file-bezlerden var, cok ise yariyor gercekten.
turkiyede yaygin degil ama burda her tuvalette musluga bagli ufak bi dus basligi var, kucuk koluna basinca musluktan akan suyu dus basligina veriyor. ben onu kullanarak tek basima yikayabiliyorum. o olmasa herhalde kuvetin yanindaki bi kovadan su dokerek yikardim...
kızlar bebekleriniz yüzüstü yatarken yana ya da sırtüstü dönebiliyor mu:44:
yuzustu yatarken ellerini gogsunun altina aliyorum, o zaman bi bacagini ittirerek biraz yan tarafa kaykiliyo ama o kadar henuz.. sirtustu yatarken o bile yok
bazi bebekler ne yaparsan yap almiyormus, belki bugune kadar denediginden farkli bi marka deneyebilirsin, diliyle kavrayamiyor olabilir. benim kullandigim emzigin orta ve uc kismi puruzsuz degil mesela, tirtikli falan da degil ama buzlu gorunumlu bi yapi, dili kaymiyor. tabi alistirmanin zorlugunu bilemiyorum, benim oglum sagolsun hastanede 2. gecesinde verdigim an basladi emmeye :44:
bi de yanlis anlama ne olur uyarmak istiyorum sadece; emzige tatli seyler surerek vermek bebegin agiz-dis sagligina zararliymis.
EMZİĞE BAL ŞEKER SÜRMEK DOĞRU MU ? - healthonline - Blogcu.com

benim cildim yağlı o yüzden nemlendirici değil de ara sıra clinique'in yüz temizleyicisini kullanıyorum.

kızlar bebekleriniz yüzüstü yatarken yana ya da sırtüstü dönebiliyor mu:44:

naaaayııırr .. göbekten sırtüstüyken yanlara yeni yeni dönüyor onda da kendini parçalıyor tutuyor üstündeki kıyafeti yumruklarını sıkıyor.. sonra bir bağırtı kopuyor yana dönemezse .. eyvah eyvah.. sinirden çatlıcak gibi oluyor :)) yüzüstü iken de uçak hareketi yapıyoruz anca.. elleri ayakları havaya kaldırıyor aynı anda :))
4 buçuk aylık olduk hala dönemiyoruz korkmaya başlıyorum .. bakalım bende beklemedeyim.. biraz da yere bırakayım belki daha rahat hareket eder.. belki koltuk yeterince sert değil rahat hareket edebilmesi için üstünde..

bu arada oğlum şok etti beni 19,45te uyudu.. uyku saati 21-21,30..
akşam biraz kaka problemimiz oldu yaptı ve yattığında 22,30 olmuştu.. sabah 8de uyandı.. sonra 12de zar zor uyudu 16da kalktı.. 17de çıktık dışarı 19da eve geldik mıızmızlanarak.. hemen sütünü yaptım yarısını içebildi anca uyudu 18.de püre vermiştim o yüzden süte de zorlamadım .. sanırım bugün pek uykusunu alamamış ki erken uyudu.. inş sabah 6da hortlamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…