2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

teşekkür ederim canım benim:)) nasılsın? tuğra nasıl? :)

ben iyiym canım ama Tuğra delirmiş durumda =) malum atak dönemi... =)) inşallah sizde iyisinizdir..

kızlar mevlüt yaptınız mı? biz halamızı bekledik ancak gelebiliyor mayıs başı ya da ortası gibi yapmayı planlıyoruz. sizler nasıl yaptınız neler ikram etiniz falan? azcık bilgi istiyorum yani:))

ben de nisanın başında yaptım mevlüdümüzü..çok kar kış oldu diye bekledik..klasik olarak tavuklu pilav verdik ikram olarak..ek olarak sarma , börek ve tatlı verdik..en son çayla kapattık..öyle çok kalabalık değildi zaten bizbize okuduk..

bebeğimin ateşi var ne yapmamı önerirsiniz ?
akşam saat 22.00da 37,3 le başladı ateşi. bu saate kadar 37,6 dan aşşağı inmedi.
38,9 olunca ıslak bez koydum alnına,koltukaltlarına ve göğüsüne 37,8 e inda sadece !
ateş düşürücü var evde ama kullanmadım.acil durum olmadıkca ilaç kullanmayanlardanım.

kızlar mevlüt yaptınız mı? biz halamızı bekledik ancak gelebiliyor mayıs başı ya da ortası gibi yapmayı planlıyoruz. sizler nasıl yaptınız neler ikram etiniz falan? azcık bilgi istiyorum yani:))

ben 27 günlükken yaptım cnm.. tavuk pilav- ayran, tatlı-çay yaptım ve tabikide bebek şekerimizi dağıttık.. bardaklarını bile süsledim :) çok güzel oldu..
şimdi resimlerinie bakıyorumda mevlüt takımının içinde minnacık :)

dün çarşı pazar gezicez diye , oğlumun burnu tutulmuş
gece nefes alamadı.. serum fizyolojikle açtım rahatladı biraz uyudu ama hala geçmedi..

mevlüt hakkında verdiğiniz cevaplar için çook teşekkür ederim:) bugün bebek şekerlerimizin siparişini verdim haftaya yapıyoruz mevlüdümüzü. havalar ısınsın diye bekledik biraz sonra da büyük halamız gelsin diye bekledik sonunda yapıyoruz:) gerçi bir yandan iyi oldu oğlum da ben de iyice toparlandık hava da mis:) umarım güzel geçer fazla kalabalık davet etmeyi düşünmüyorum bakalım:44:

dün çarşı pazar gezicez diye , oğlumun burnu tutulmuş
gece nefes alamadı.. serum fizyolojikle açtım rahatladı biraz uyudu ama hala geçmedi..

canım geçmiş olsun paşana kokla benim yerime mis kokulunu
bu arada seni nasıl hamile sanıp yer verdiler ya gayet iyi duruyorsun bence daha yeni idrak edebildim

babamız çalışıyor bugün ben de gideyim kendimi temizliğe vereyim akşam erken gelip bizi gezmeye götürcekmiş umarım işi çıkmaz

ay canım sabah 6da yazmışsın... calpol verseydin canım.. 37,5 üstüne çıkmış.. 38i geçmiş hala neden bekledin.. tamam ilaç kullanma taraftarı değiliz ama o ateş perişan etmiştir yavruyu.. ilacı verip takip edersin.. baktın 1 dozla düşmüyor.. doktora acile...
umarım gerek kalmamıştır.. geçmiş olsun

Son düzenleme:
canım çok geçmiş olsun erken saatlerde de girdim ama şimdi gördüm canım yazdıklarını ya çok geçmiş olsun. ateşi az çıkmamış ki canım ilaç kullanmayıp bekleyesin hiçbirimiz hemen ilaç yanlısı değiliz ama az çıkmamış canım üstünü çıkarıp bezle silmişsin baktın düşmedi calpol verseydin keşke yine düşmüyorsa eğer ben acile götürürdüm. beklenen bir ateş değil çünkü anladığım kadarıyla yani aşı ateşi olsa biraz daha rahat davranır calpol silme yöntemiyle düşürmeye çalışırdım ama eğer düşmüyorsa bir göster canım benim ya.

evet canım daha uzun zaman kullanırız herhalde

canım nerelerdesin sen ne zamandır yoktun. nasılsın güzel bebeğin nasıl? 3numara sanki bacaklarını sıkıyor gibi oğlumun ya açık paket bitsin bir 4 numarayı deneyim diyorum bakalım o nasıl olacak:44:

kızlar daha önce de söylemiştim oğlumun poposu hafif kırmızı hametan sürdüm dün yine aynı delircem okadar dikkat ediyorum sık sık değiştiriyorum altını neden böyle oluyor anlamıyorum:44: gece uykusuna yattığı zaman uzun duruyor bezi acaba o mu yapıyor ya ama gece sık emmediği için zaten pek ıslak olmuyor bezi bilemiyorum ya sinir oldum:44:

merhaba canım benim:) biz de nisan başı planlamıştık halamız da olsun istedi eşim tek uzakta olan o. ancak bu hafta gelebiliyor nasılsa acelesi yok dedim bekledik hem eşimin içine hem benim içime sinen birşey olsun ablasını istiyorsa o da olsun:)) bugün şekerlerimizin siparişini verdim kayınvalidem sarma baklava yaparım ben de dedi sağolsun yanında başka ikram olur mu düşünürüz artık fazla kalabalık olmayacak çünkü ikramlık yapmak kolay olur:)) tavuk pilav ayran diyor eşim de ben de mevlüt pilavına bayılırım çok alakasız ama hayatımın en güzel pilavlarını hep mevlütlerde yemişimdir neden okadar güzel olur ki:44:
çenem düştü:)) biz de çok iyiyiz canım oğluş uyuyor şimdi ben de biraz temizlik yaptım birazdan devam edicem :))

canım bizimki de öyle hafif kızarıyor. dikkatimi çekti banyo yaptığı günler mutlaka azalıyor. herhalde havalar da ısındı terliyor filan sıkıntısı pişik yapıyor. ara sıra poposunu suyla yıkayınca, kurulayınca iyi oluyor. bi de bezi açıp ıslak mendille silip kuruladıktan sonra hemen kapatmıyorum açık duruyor biraz havalanıyor. genelde bi çiş filan yapıyor alt açmaya mutlaka ama olsun o kadar diyorum. sizinki daha zor tabi erkek bebek işedi mi her yeri sular:)
bu kadar özene hiç kızarmaması lazım bence ama hassas işte cilt ne yapalım sarı kızımıza:)

canım bazen hergün yıkıyoruz en geç gün aşırı yıkanıyor rahatlıyor da çünkü. her altını açtığımda dediğin gibi mutlaka çıplak bırakıyorum hem havalansın diye hem de bayılıyor hava pek iyi değilken de mutlaka kurulardım. şimdi bazen yayıyorum alt açmasını cıbıl cıbıl oynuyor z.yağı sürüyorum. şimdi arada pişik önleyici sürüyorum bez ıslak mendil iyisini seçmeye çalışıyorum yine kızarık yine kızarık çıldırcam doktor da sinir ediyor ben pişik diyorum o değil sen pişik görmemişsin hiç herhalde diyor tamam görmedim ama kızarık işte doktoru bebeklerin cildi ipek kumaş gibi kaka idrar bunlar asidik bebeğin cildi alışık değil buna o yüzden kızarıyor zamanla alışacak erkek bebekler de daha çok olur daha asidik çünkü idrarı birde hassas ciltliyse biraz kırmızı olur merak etme zamanla geçer diyor.. ama içim hiç rahat değil taktım iyice her açtığımda uzun uzun inceliyorum elleyince falan acı yok ama kırmızı işte oğlanın poposuyla kafayı bozdum ya

Lymonata caımcım iyiki doğdun mutlu huzurlu sağlıklı yıllara inşlh.Sevdiklerinle

Limonata canım yakışılının altını kuruluyor musun sildikten sonra.Ben yapmıyorum ama dalinin sonlarına doğru çok ıslak oluyor mendil ben o zmana koruyucu kremi yerine pudra kullanıyorum ıslaklığı alsın diye.Çünkü çok ıslak bırakıyor.Şimdilik pişik başımıza gelmedi.Bu arada sen primanın ıslak mendilini ilk mi kullanıyorsun belki de o iyi gelmemiştir.Bize de mesela johnsons baby iyi gelmemişti.

kimse canım geçmiş olsun bence de ateş 37,5 oldu mu ben beklemez verirdim.Şimdilik bizim en yüksek 37 oldu onda bile ne kadar huzursuzdu yavrum.:26::26:

ben de hala primanın 3 numarasını kullanıyorum.babsı 2 paket almış yine 3 numara meburen kullanacağız ama zaten oğluşum 7,5 kilo 9 kilo olana kadar kullanılıyormuş 1 aya biter ikisi zaten o zaman da oğlum 9 kilo olmaz zaten

Bu arada benim oğluş hala atakta :26: ama ilginçtir 2 gündür akşam saat 8.30 da yatıyor gece uykusuna sık sık uyansa da en azından buna seviniyorum.Belki atak geçtikten sonra bu saate alışır da uzun uyur.Önceden 10 gibi yatıyordu.Bakalım ne getrecek bu atak bize.

Hmm bu arad dün babamızla çarşıya çıktık biz babasına giysi alırken o da arabasında mışıl mışıl uydu çok sevindim rahat rahat yaptık alışverişimizi

Herkes iyidir umarım.

Limonata son yazdığına dikkat etmemişim kuruluyormuşsun neyse benim de oğluşun açtığında pembemsi oluyor öyle çok kızarık değil yani özellikle kasıkları ve ilk bacak boğum yeri ama sanırım uzun süre kapalı kaldığından sanırım ben takmıyorum dr. da pişik değil dediyse değildir herhalde :44::44:

canım benim çok teşekkür ederim çok güzel bir doğumgünüydü:))
canım kuruluyorum mutlaka ama hava ısındı diye kurulamıyorum artık altını her açtığımda cıbıl cıbıl vakit geçiriyor hem popoyu havalandırıyoruz hem kurutuyoruz:))) prima ıslak mendile başlamadım canım daha unibaby kullanıyorum bayağ var uni elimde onlar dursun primayı deneyim dedim ama böyle kızarıklık görünce cesaret edemedim suçu primaya atmayım dedim belki de ben abartıyorum her gelen birşey yok bu çocuğun poposunda diyor doruk'un da şikayeti yok ama bana takıntı oldu neden kızarık peki diye:26:

benim de aynen öyle oluyor işte:))) aslında haklısın uzun süre kapalı kalıyor birde sıcaklar başladı bebişlere yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…