2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Hey maşallah, genç irisi olmuş desene:) Biz bugün 4. ay kontrolüne gideceğiz, köyde dedemizin kantarıyla tarttılar, hassas mal kantarıymış :) 750 gr almış görünüyordu, aile hekimiyle konuştum, 400 grdan yukarısı çok iyi 4. ay için dedi, içim rahatladı benim de:) Bakalım, birazdan da boyuna bakacaklar sağlık ocağında.

tatlım humanada çemenotu var doruk'un da kakası yeşil olduğu zaman doktorumuz çemenotu da yapar dedi ya da yediğin başka birşey. ayrıca çok takılma herzaman aynı kakayı yapacak değil robot değiller bebekler dedi ateşi yoksa beslenmesi iyiyse keyfi de yerindeyse takılma :))
maasalah canım ya bebegının mıcazı oyle yada sutun doyuruo sadece a.s demi darısı basıma
canım bebeğimin mizacı böyle bence benim sadece çok az yardımcı olmam yetti beni uyku konusunda nerdeyse hiç zorlamadı bebeğim ben ailenin yaklaşımının da enmli olduğua emin oldum ama önceleri çok takıyordum uyumuyor diye stres oluyordum hiçç uyumuyordu sonra amann napalım uyumazsa bekleriz sabaha kadar nasılsa geçecek dedim ve ogünden beri deliksiz uyuyor oğlum

canımmm hoşgeldiniz nasılsın oğlun nasıl?
sorma ben de çok şaşırdım. doktora da fazla almadı bu ay dediğimde boşver 500gr alsın yeter sağlıkları yerinde olsun da dedi rahatladım ben de. ama tartınca şok oldum doktor da çok iyi ama üst sınıra yakın dedi bunlara da yaranılmıyor:) canım 4.ay için 750gr çook iyi biraz daha almıştır şimdi çok çok iyi yani maşallah. çok hareketliler çünkü artık el kol hiç durmuyor uyurken bile oynuyor o eller ahh umarım hep böyle bol bol sütümüz olur canım ya

maşşallah kuzucuklarınızaiyi kilo almışlar..bizimde 30 nisanda 4 ay aşımız var bakalım napıcaz:44::44: inşallah sıkıntısız atlatırız

Hoşbulduk canım:)
Zaten ben biliyorsun hiç kiloya takılmıyorum:) Ben de bu ay kilo almadı diye düşünmüştüm çünkü kucağımdayken sanki daha hafif gibi geliyordu ama kardeşim ben kilo verdiğim için öyle hissettiğimi bilimsel bir dille açıkladı bana:)
Oğluşum pek iyi pek keyifli:) H.sonu kırda dağda bayırda arabasının içinde gezdi durdu. Bol bol güneş ve dağ havası aldı. Papatyaların içinde fotoğraflarını çektik hep. Dedesinin kuzularını sevmeye götürdük ama sanırım kuzular oğlumu kıskandı :) Güzel vakit geçirdik yani:) Mutlu mesut yaşadık, akşam 7 oldu mu sızdı oğlum yorgunluktan, öbür sabah 7ye dek:) Biz de bol bol mangal yaptık ve üşüdük dışarıda. Akşamları hem soba yaktık hem yorgana sarındık o derece:)

ben de pek takılmıyorum canım ama 500gr almış olsun nolur diye düşünerek gittim geçen aydan hafif geliyordu çünkü bana. fazla kilo almasındansa biraz zayıf olmasını tercih ederim aslında ama bu ay kendini aştı oğlum. boyu da uzmamış diyordum boyu da güzel uzamış. ya ben de bir saflık var anlamıyorum ya da hep grüyorum diye aynı geliyor:26:
canım ya ne güzel vakit geçirmişsiniz oğluna da sana da çok iyi gelmiştir. ben de bol bol deniz toprak havası aldırmaya çalışıyorum ama sizinkinin yerini tutmaz valla öpüyorum kuzunu

canım maşşşallah oğluna şimdi boyu ve kilosu nasıl?Senin oğluşun la benimki arasında bir gün var.Geçen 24 şubatta 60 cm. 6.500 kilo idi.Biz de geçen ay 1500 kilo almıştık ben de yarın gitcem hem rapor alcam kendime bakalım nasıl büyümüş mü oğlum.Bana da pek kilo almadı gibi geliyor ama bakalım ne diyecek.

sağol canım benim.. oğluş geçen ay 57cm 5800grdı bu ay 63cm ve 7500gr olmuş 7300gr saydı dr. amcası bez falan düşünce:)) geçen ay 1150 almıştı oğlum dr artık rezeneyi falan kes o da etkiler kilo alımını dedi cidden arttı kilo alımı daha hareketli olmasına rağmen hem de
senin oğlana da maşallah senin yakışıklı döver bizimkini hem boy hem kilo olarak

Ya bdisarda dolasiosunuz ama nasil emziriosunuz kuzulari.tamam alisveris merkezlerinde emzirme yeri var ama ya disarda aglamaya baslarsaaa

Ben emzirip çıkarıyorum bebek arabasına bindiğindede uyuyo hemen zaten beşik gibi geliyor onun sallanması... birde temiz hava alınca hemen gidiyorlar:) saatlerce gezmiyoruz tabii 1 saat kadar dolaşıp geliyoruz

kızlar bebişleriniz kafasında boşluklar var mı biraz garip bir soru oldu ama :44: ne bileyim şakaklarında ve bıngıldağının alt kısımlarında boşluklar var onlar dolacak değil mi?

evet cnm kızımn sol sakak kısmında var genelde sag tarafa yattıgı için kafası da yamuk birazcıkyastıkla destekleyıp sol tafaına yatırıom esıtlensn bası diye ama cadı nasıl yapıo bılmem yıne saga dönuo

masalllaaaahbizde saglık ocagına gidip bi kılosunna baktık 7 günde yaklasık 300 gr almışbana iyi geldı ebe de fena degıl dedı daha ne olcaktı kii:44:

masalllaaaahbizde saglık ocagına gidip bi kılosunna baktık 7 günde yaklasık 300 gr almışbana iyi geldı ebe de fena degıl dedı daha ne olcaktı kii:44:
sağol canım benim gelinime de kocaman bir maşallah fena değil mi dedi pardon da ne bekliyormuş kaç gr alması gerekiyormuş iyi olması için. zaten elleri kolları durmuyor artık kuzuların bu kadar almaları süper bence iyi bile değil yani süper

ayy cnm zaten kendı ebemız yoktu dıgerı baktı sinir etti uyuz amaan ben takılmıom pek fazla artık onlara

ayy cnm zaten kendı ebemız yoktu dıgerı baktı sinir etti uyuz amaan ben takılmıom pek fazla artık onlara

en iyisini yapıyorsun canım:)) doruk delirtti beni iki gündür ya azcık huysuz biraz da mızmız:)) meme manyağı oldu uykularında sorun yok ama dalarken zorlanıyor mızıldanıyor doktor 3.ay tam büyüme atağı dönemi boyu da kilosu da bayağ arttmış büyüme atağından böyledir geçer dedi ama zaten 2.ayında da yaşadık böyle bir dönem bu kadar sık olmaz gibi geldi bana doktor her çocuk kendi ayarlar zamanını endişelenme geçer dedi amaa ben endişeleniyorum ya büyüme atağı değilse

cnm gecenlerde dıodum merve de oyle dıye hatırlarsın su an gecti çook şükür düzenli uyuyor ve emıyor hakıkaten büyüme atagı gecırmış yawrucumm

sanki dediklerimi duymuş gibi söylendi söylendi daldı yatağında gülüyor aguluyor bazen sevinç çığlığı atıyor bazen mızıldanıyor sonraa hopp uyuyor eşim de kızıyor ne kadar katısın illa kendi uyuyacak diye çocuğu öylee bırakıyorsun diyor. tamam da bir sıkıntısı halinden şikayeti yok ki gülüyor konuşuyor azcık mızıldanıp dalıyor bu onun kendini sakinleştirme yöntemi adam böyle uyumak istiyor ben karışsam iyice bozarız düzenini diyorum çok biliyorsun ahh oğlum bana kalsa bırakmam ama işte annen diyor sinir oldum bugün doktora da söyledim eşim böyle böyle diyor dedim doktor karışma dedi eşime annesi en güzelini yapıyor hem bak ne güzel uyuyormuş bunu isteyen ne çok aile var sen olanı bozmaya çalışıyorsun dedi nasıl memnun oldum anlatamam hayır sanki işkence ediyormuşum gibi davranıyor yaptığım bişey yok oğlanın uykuya nasıl geçmek istediğine de karışmayalım yani artık. doktordan çıkınca bak duydun mu dedim aman nasıl biliyorsan öyle yap dedi

ayy onların kendınce söylenmelerne bayılıyorum yaamerve de yaopıo hep bunu gülüo bagrıo çığlık atıo bakıyor benden tepkı yok uyuyor sonra

maşallahh minnoşa =)

maşşallah kuzucuklarınızaiyi kilo almışlar..bizimde 30 nisanda 4 ay aşımız var bakalım napıcaz:44::44: inşallah sıkıntısız atlatırız

30 nisanda bizimde kontrolümüz var bir de rotavirus olucaz :S

bu arada haftasonu babamız izmitli olduğu için izmitteydik...23 nisan da tatil diye dün akşam döndük istanbula...ilk defa babannesine gitti oğluşum...biz geldik diye bütün akrabalar toplaştı..Tuğra kalabalıktan ben de onu öpmeye çalışanlar yüzünden delirdik bide demezlermi biz çocuk severiz...biz sevmiyoruz sanki illaki öpünce seviliyor çünkü çocuk...yavrumun yanakları fısır fısır kabardı yine

4. ay kontrolümüzde 7300 gr 65 cm çıktık. Hemşire teyzelerimiz oğlumu çok beğendi :)
Bu ay demir takviyesine başlıyoruz, benim için de devit damla verdi hemşire, 9 damla, az önce içtim, iğrenç bir tadı var

Bir de artık su vermeye başla dedi, elma suyu ve armut püresi, yoğurt vericem ara ara, ay sonunda da yumurta sarısı ve sebzelere geçeceğiz. Doktor da sütünü ihmal etme, ileride zorlanırsın dedi. 1 yaş gibi memeden kesmeyi planlıyorum dedim, uygundur, sen bilirsin dedi. Oğlum çok yakışıklı di mi dedim, tabi dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…