• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bizimde aşı yerımız belırsız ben bu devırde ası tutmama gibi durumun olcgını sanmıom bence yara olma olayı cilt hassasiyetıyle alakalı:44: ama yınede bır soraym doktora kafam karıstı uff:53::50:

kızlar şu kuruüzümün üzreine akşamdan kaynar su dökün.. sabah karıştırıp için arada sırada çok süt yapıyor..

ha birde dün annemin yaptığı sütlaca doymayıp 3 tabak yiyince :/ gece göğsüm taş gibi olmuştu emzirdikten sonra 90 cc sağdım..

sütünü artırmak isteyen anneler denesin mutlaka

tşkr canım benim senin de oğluş sünnet olmuş çok tatlı olmuştu.Gözünüz aydın olsun sağlıklı huzurlu mutlu bir bebek olur inşlh.

Ben de senin gibi fakat ekstra dha neler yapabileeğimi düşünüyorum oyun halısını da bu ay alıcam inşlh o da haya ufkunu geliştirir diye düşünüyorum.Hem çevreye de daha neşeli ve olumlu adapte olur diye düşündüm bakalım.

kızlar BİR ŞEY SORCAM verem aşısı yeri biz de yara filan olmadı olması gerekiyor muydu yani aşı tutmamış olabilir filan diyorlar.Sizinki ne alemde?yaptıralı bir hafta oldu :44::44::44:

Ben dönence almadım, şaşılık, epilepsi ve otizmi tetikleyebilir diye. Onun yerine dediğin gibi, ninniler, şarkılar, masallar söylüyorum. Bir de yabancı dil haznesinin temelini at dedi bir arkadaş diye ingilizce bir kaç şarkı söylüyorum:) 10a kadar sayıyorum parmaklarını falan:) Birlikte gazete okuyoruz, haftalık mizah dergilerini okuyoruz. Gerçi şimdilik gazeteleri ağza sokulacak bişey sanıyoruz ama olsun:)
Bir de kaşıyıcılı diş fırçası ve yutulabilir diş macunu aldım, kavrama yeteneği başlayınca günde 3 kez 5er dakika eline vereyim diyorum, alışsın diye.

oyun halısı aldım ben, şimdilik yarım saat falan oyalanıyor üstünde, o da ilaç gibi geliyor bana :)

teşekkürler cevaplar için, sayı oyunları da iyi fikirmiş...

merhaba kızlar. ben sütümü sağarken göğsüm çook şişiyor ya neden ki normal mi? süt sağmaya yeni yeni başlayan acemi anne olarak soruyorum cevaplarsanız çok sevinirim:)

kızlar şu kuruüzümün üzreine akşamdan kaynar su dökün.. sabah karıştırıp için arada sırada çok süt yapıyor..

ha birde dün annemin yaptığı sütlaca doymayıp 3 tabak yiyince :/ gece göğsüm taş gibi olmuştu emzirdikten sonra 90 cc sağdım..

sütünü artırmak isteyen anneler denesin mutlaka

masallah birgun benim de oyle olur mu ??
sadece birgun bari olsa
aldigim sut saklama posetleri gordujce moralimi bozuyor

masallah birgun benim de oyle olur mu ??
sadece birgun bari olsa
aldigim sut saklama posetleri gordujce moralimi bozuyor

olur cnm merak etme benimde öyle değildi..
bunları deneye deneye çoğalttım.. bigün sıvı alımını azaltayım ogün yine olmuyo..
o yüzden hergün bunlardan birini bol bol tüketiyorum mutlaka..
ha birde sütü doğru sağmak çok önemli tabi...

iyi aksamlar kizlar.oncelikle Allah bagislasin yavrularinizi.ben de anneyim ama eski annelerden 2010 eylul annesiyim.bi akrabam 2012 ocak ayinda dogum yapti.bu arada cocuk tam zamaninda 4kg dogdu erken dogum degil yani.doktor bebege humana pre yazmis sizce normal dogan bi bebege pre vermek ne kadar dogru???

Son düzenleme:
iyi aksamlar kizlar.oncelikle Allah bagislasin yavrularinizi.ben de anneyim ama eski annelerden 2010 eylul annesiyim.bi akrabam 2012 ocak ayinda dogum yapti.bu arada cocuk tam zamaninda 4kg dogdu erken dogum degil yani.doktor bebege humana pre yazmis sizce normal dogan bi bebege pre vermek ne kadar dogru???

Annenin sütü gelmiyor mu? Bebeğin şimdiki kilosu kaç?

Demek istediğin bebek prematüre olmadığı halde pre veriliyor olması galiba. Bildigim kadarıyla mamalardaki pre, prematüre anlamında değil prebiyotik anlamında. Pre ile 1 nolu mama arasındaki fark 1 nolu mamaların azıcık nişasta içeriyor olması. Pre mamalar da 1 nolu mamalar da ilk 6 ay kullanılabiliyor. Preler anne sütüne daha yakın ve bebek tarafından sindirilmesi daha kolay.
Bana da hastanede ihtiyaç duyarsanız aptamil pre veya Sma gold alın demişlerdi.

arkadaşlar dün akşam bebeğim sürekli ağladı.normalde kuzu gibidir yüksek sesle ağladığını hiç duymadım desem yeridir. ne kadar zorlasamda emmedi. ateşide yoktu.en sonunda fitil yaptım ağrı kesici uyudu.uykuluyken emzirebildim. sabahta bezini açtım 7 saat geçmiş olmasına rağmen bezi kupkuru idi.dün gecede çok az yapmıştı idrarını.idrar yolu enfeksiyonu olabilir mi acaba. dneneyimi olan var mı bu konuda???

Demek istediğin bebek prematüre olmadığı halde pre veriliyor olması galiba. Bildigim kadarıyla mamalardaki pre, prematüre anlamında değil prebiyotik anlamında. Pre ile 1 nolu mama arasındaki fark 1 nolu mamaların azıcık nişasta içeriyor olması. Pre mamalar da 1 nolu mamalar da ilk 6 ay kullanılabiliyor. Preler anne sütüne daha yakın ve bebek tarafından sindirilmesi daha kolay.
Bana da hastanede ihtiyaç duyarsanız aptamil pre veya Sma gold alın demişlerdi.

cevabin icin cok tesekkur ederim pre mama 0 nolu mama mi oluyo bu arada?eger oyleyse ben google de baktim bu seri premature bebekler icin yaziyo.bu arada gecen hafta bebegin bogazinda kizariklik var demis doktor ilac yazmis 5 gun icir gecer demis ama hala gecmemis bu yuzden bebek sut de icemiyor boyle bi sorunla karsilasaniniz var mi?
sizin de sorulariniz olursa bana sora bilirsiniz kidemli anne sayilirim:1:

Son düzenleme:

evet cnm bildiğim kadarıyla tam zamanında doğsada önce pre ile başlıyorlar daha öncede duymuştum ama hiçmi sütü gelmiyor neden direk mamaya başlattılar?

nasil sagiyorsun ???

cnm eğer donduracaksam gece sol göğsümü emzirip yatırıyorum gece 3 gibi kalktığında yine solu veriyorum..
5,5 gibi tekrar kalktığında sağ taraftaki göğsüme bolca süt birikmiş oluyor tabi emzirdikten sonra hemen gidip sağıyorum sabahın 5i bile olsa..

merhaba kızlar ..aranıza yeni katıldım benimde 25 ocakta bi oğlum oldu.bebek arabası ile ilgili fikirlerinizi almak istiyorum.genelde büyük tekerlekli arabalar daha rahat kullanılıyor diyorlar.benimde gözüme çok büyük geliyo .siz hangi arabaları kullanıyorsunuz memnunmusunuz..

Günaydın,
Bebek arabası konusu çok soruluyor..ben de tavsiyemi paylaşayım..5 sene önce oğlum içinb Graco Mirage Travel System aldık..anakucağı/otokoltuğu üzerinde olanlardan..süper kullandık, şimdi 3 aylık kızım var, hala aynısını kullanıyoruz..yani hem sağlam hem rahat..Graco iyi bir marka..ben 3 tekerlekli,dev arabaları sevmiyorum

Günaydın,
Bebek arabası konusu çok soruluyor..ben de tavsiyemi paylaşayım..5 sene önce oğlum içinb Graco Mirage Travel System aldık..anakucağı/otokoltuğu üzerinde olanlardan..süper kullandık, şimdi 3 aylık kızım var, hala aynısını kullanıyoruz..yani hem sağlam hem rahat..Graco iyi bir marka..ben 3 tekerlekli,dev arabaları sevmiyorum

teşekkür ederim.kullanışlı bi arabaya benziyor.dediğin gibi büyük arabalar benimde hoşuma gitmiyor

Allah sabır güç versin canım..
havalar yumuşadı artık.. istersen her akşam banyo yaptır saat 11-12 gibi.. banyodan sonra güzelce yoğurun .. mutlaka yağ ile bol bol masaj yapın o bile mayıştırıyor yoruyor bebişleri..
benim oğlum da 2-3 haftadır birden huy değiştirdi .. uslu ve kolayca uyuyan bebek.. akşam saati olunca gündüz ışığı gidince odalarda lambalar yanınca sanki farklı bir bebek geliyor...
diretiyor çırpınıyor uyumamak için.. gözleri kıpkırmı oluyor ama inat ediyor, kucağımda yatıramıyorum yay gibi dikiliyor.. sonra alıyorum sımsıkı sarılıyorum biraz ayakta dolaşıyorum bağıra bağıra şarkı söylüyorum ağlaması kesiliyor gözümün içine baka baka dalıyor..
3 gündür de emziğe takmış durumda ağzından çıkmayacak.. ama bugün hiç vermedim aklına gelmez inş.. şu anda duvardaki tabloya bakıp konuşuyor kendince bişiyler :))
gece uykularımız kesintisiz 11-12.. en geç 1de yatıyoruz.. sabah 8-9a kadar.. eğer önceki gün fazla uyumamışsa 10a kadar da uyuyor.. gece mamasını verirken bezini değişirken anlamıyor bile..
sakinleşmesi için papatya ya da rezene çayı tavsiye edebilirim.. yada bilinen markaların bebekler için olan gece çaylarından dene

merhaba bişey sorucam gece uyurken mama veriyomusun. benim oğlumda 12 gibi uyuyor 7 de kalkıyor ama ben hiç mama vermiyorum emzirmiyorumda

Back