• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

tek korkum o. normalin sancıları ve doğumdan sonra şeyn acıyomş çatı kemiğin falan. :/

Bende normal doğum yapanlardanım canım şimdi tercih hakkım olsa yine normal olsun isterdim öyle aşırı derecede acı falanda olmadı tabi doğal olarak dikiş oluyor orda oturmada biraz zorluk çekiyosun ama okadarını bebeğinle ilgilenince unutuyosun zaten:) sancıya gelince ben suni sancı aldım daha zor diyolar normal sancıya göre ama rabbim dayanma gücünüde veriyo dert etme 8 saatlik sancının son 2 saati kuvvetliydi doğumsa 5 dakika :) inşallah seninkide böyle olur hayırlısı olsun şimdiden cnm

evet sağlıklısı o. video faln izledim doğum videoları. sezeryan daha kötü gbi geliyo nasıl acımadan kesiyolar çekiyolar. normal doğum videosunu izleynce kötü olmuyorum aslnda ne gzel diyorum ama korkuyorum :(

aslında cok merak ettım napacaksın dıye...hakkında hayırlısı neyse o olsun ıns..ya bır de rıca etsemm eger fırsat bulabılırsen dogumdan sonra ozelden mesaj atabılır mısın bana naptın nasıl gectı dıye...sıra senden sonra bıze gelıyor...benım fazla nete gırme ımkanım yok bu yuzden ozelden sonucu bıldırırsen cok sevınırım...sımdıden gecmıs olsun...

Arkadaşlar bugün 3. ay kontrolümüz vardı bebeğim 2. ayda 5250 gramken 1 ayda 600 gr almış doktor az dedi mamaya başla dedi bende biraz üstüne düşiyim dedim 1 hafta kadar hemen başlamıyım dedim çokmu az varmı bu şekilde alan.. birde son zamanlarda çok hareketli ben nada bağlıyorum yoksa 2. ayda nasıl emiyosa öyle emiyor biraz üstüne düşücem galiba çokta sıkmak istemiyorum..

Arkadaşlar bugün 3. ay kontrolümüz vardı bebeğim 2. ayda 5250 gramken 1 ayda 600 gr almış doktor az dedi mamaya başla dedi bende biraz üstüne düşiyim dedim 1 hafta kadar hemen başlamıyım dedim çokmu az varmı bu şekilde alan.. birde son zamanlarda çok hareketli ben nada bağlıyorum yoksa 2. ayda nasıl emiyosa öyle emiyor biraz üstüne düşücem galiba çokta sıkmak istemiyorum..

600 gr alan bir bebeği mamaya başlatmak isteyen doktorun hekimlik lisansına şüpheyle yaklaşır ve köşe bucak kaçardım ondan. 300 gr ve yukarısı normal kilo alımı olarak kabul edilir. Yeğenimiz 200 gr aldığı ay bile doktoru mama başlatmadı, anne sütünü artırma ve yağlandırmaya teşvik etti.

Eklemeden geçemeyeceğim, oğlum 3. ay kontrolünde 900 gr almıştı, doktor çok iyi devam et dedi, sütün çok iyi dedi. Seninki benimkinden 300 gr az sadece.

cnm bizde bu ay 600 gr aldık.. ben başlamadım

Biz de bugün 3. ay kontrolüne gittik..doğum kilosu 3260 gr, bugün 6300 gr ve son ay 810 gr almış, doktor çok iyi , aynen anne sütüne devam dedi..600 gr da kesinlikle az değil, bazı doktorlar neden bu kadar mama meraklısı oluyor anlamıyorum:50:

600 gr alan bir bebeği mamaya başlatmak isteyen doktorun hekimlik lisansına şüpheyle yaklaşır ve köşe bucak kaçardım ondan. 300 gr ve yukarısı normal kilo alımı olarak kabul edilir. Yeğenimiz 200 gr aldığı ay bile doktoru mama başlatmadı, anne sütünü artırma ve yağlandırmaya teşvik etti.
Bende başlamaktan yana değilim mamaya sıvı alımını çoğaltırım dedim doktora birazda üstüne düşerim dedim sütüm varken bu kadar erkende başlamak istemiyorum insanın içine kurt düşürüyolar işte zaten insan gözünün içine bakıyo bebeğinin... çok saol canım içimi rahatlattın

cnm bizde bu ay 600 gr aldık.. ben başlamadım

Bende başlamıcam canım gerekirse kendimi zorlarım arttırırım sıvı alımını 1 hafta sonra yine tarttırırım...

Biz de bugün 3. ay kontrolüne gittik..doğum kilosu 3260 gr, bugün 6300 gr ve son ay 810 gr almış, doktor çok iyi , aynen anne sütüne devam dedi..600 gr da kesinlikle az değil, bazı doktorlar neden bu kadar mama meraklısı oluyor anlamıyorum:50:

Hele ben hiç anlamıyorum daha 3 günlükken mamaya başlatıcaktı bizi çok şükür ki başlamadım.. Maşallah senin bebişinede cnm..

Bende başlamaktan yana değilim mamaya sıvı alımını çoğaltırım dedim doktora birazda üstüne düşerim dedim sütüm varken bu kadar erkende başlamak istemiyorum insanın içine kurt düşürüyolar işte zaten insan gözünün içine bakıyo bebeğinin... çok saol canım içimi rahatlattın

Bende başlamıcam canım gerekirse kendimi zorlarım arttırırım sıvı alımını 1 hafta sonra yine tarttırırım...

Canım bence başka bir doktora da görün. 600 gr az değil ki. Bebeğin mutluysa, neşeliyse, uykusu iyiyse daha ne olsun. Sık sık emzir, ayva suyu iç, taze soğan, bulgur pilavı, yeşil mercimek, ceviz ye. Bol bol sıvı iç. Bir de bebeğini her gün yıka, banyo bebeği rahatlatır, derin ve güzel uyumasını sağlar, güzel uyuyan bebek de bol bol büyüme hormonu salgılar. Bebeğinin yattığı yeri karanlık yap, kimisi tam karanlık diyor ama ben ona cesaret edemiyorum, eşim de, o yüzden ben koridorun ışığını açık bırakıyorum. Büyüme hormonu uykuda ve karanlıkta salgılanırmış.
Sana tavsiyelerim bunlar. Ben böyle davranarak 3 ay olmadan 2620den 6490a çıkardım oğlumun kilosunu. Ama doktor da dedi artık kilo alımı düşer, uyanık kalması artar, hareketlenir diye. O yüzden ben de öğün aralarında da emme sonrası sağıp artırdığım sütü içiriyorum oyun oynarken, çaktırmadan:))

ocak anneleri bn nisan annelerinden elif :) ya siz tecrübelisinz. hep normal doğum diyodm korkmaya başladm son 1 haftam. sezeryan mı olsam. nolur akıl verin bana :(

merhaba canım öncelikle hakkında hayırlısı neyse o olsun demek istiyorum.ben normal doğum yaptım tabiki her iki doğum şeklininde kendine göre zor yanları var ama her zaman herşeyin normali gibi doğumunda normalinden yanayım fakat bazen bizim elimizde olmuyo malesef(doğumdan sonra sadece dikiş yerinin üzerine bir süre oturamıyorsun dediğin gibi bir acı olmuyo duyduklarına fazla inanma) bazı kimselerde dikiş bile olmuyo iki arkadaşım sezaryen doğum yaptı aradan birkaç sene geçmesine rağmen üşüttükleri zaman dikiş yerlerinin sızladığını söylüyorlar(tabiki herkesinde öyle olacak diye birşey yok)benim çok kolay oldu suni sancıyla doğum yaptım son dakikalar biraz daha fazla hissediyorsun ama Allah o kadarınada katlanacak güç veriyo.bencede kendini şartlandırma sonra hayal kırıklığı yaşarsın inşallah doğumun kolay olur sağ salim bir şekilde bebeğine kavuşursun.

merheba herkese kilodan bahsetmişsiniz.Biz 2aylık aşısında tartıldık 1,500 gr almıştı ebe normal dedi ve ben çıldırdım ne normali çok güzel gibi bir tepki vermesini bekliyordum :53::53: kadın normal dedi.herhelde 600 filan olsaydı sizin dediğiniz gibi bana da mamayı başlatmak isterlerdi.Bu sağlıkçılar bir tuhsaf birinin dediğini diğeri tutmuyor.şuan 6,900 filan olmuşuz sanırım o zaman 6,500 dük.

bu da benim tatlı ve yakışıklı oğluşum KAYRAAAA .Maşallah deyin teyzeleri nazar değmesin :16::16::16:

:nazar::nazar::nazar::nazar:

$kayra5 (10).jpg$kayra6.jpg

Son düzenleme:
Canım bence başka bir doktora da görün. 600 gr az değil ki. Bebeğin mutluysa, neşeliyse, uykusu iyiyse daha ne olsun. Sık sık emzir, ayva suyu iç, taze soğan, bulgur pilavı, yeşil mercimek, ceviz ye. Bol bol sıvı iç. Bir de bebeğini her gün yıka, banyo bebeği rahatlatır, derin ve güzel uyumasını sağlar, güzel uyuyan bebek de bol bol büyüme hormonu salgılar. Bebeğinin yattığı yeri karanlık yap, kimisi tam karanlık diyor ama ben ona cesaret edemiyorum, eşim de, o yüzden ben koridorun ışığını açık bırakıyorum. Büyüme hormonu uykuda ve karanlıkta salgılanırmış.
Sana tavsiyelerim bunlar. Ben böyle davranarak 3 ay olmadan 2620den 6490a çıkardım oğlumun kilosunu. Ama doktor da dedi artık kilo alımı düşer, uyanık kalması artar, hareketlenir diye. O yüzden ben de öğün aralarında da emme sonrası sağıp artırdığım sütü içiriyorum oyun oynarken, çaktırmadan:))

Aynen neşeliyiz mutlu bir bebeğiz ve hareketlerimiz her geçen gün artıyor... saol cnm ağzına sağlık tavsiyelerini uygulucam.. bende bir tane sağma makinesi almayı düşünüyorum emme sonrası sağmak için çünkü bakıyorum tam o emmeyi bıraktığında süt yağlı geliyor bir tane temin etsem iyi olucak sanırım...

maşallah oğluna.. hayırlı uğurlu olsun..
bende önümüzdeki hafta yaptırıcaktım ama yazılanlar kafamı karıştırdı, tamda eşimi iikna etmiştim..:44:
2 yaşından önce yaptıracaksanız tam zamanı çünkü şimdi bile bacaklar durmuyo yerinde :) 2 .günümüz çok iyiyiz:nazar:

ocak anneleri bn nisan annelerinden elif :) ya siz tecrübelisinz. hep normal doğum diyodm korkmaya başladm son 1 haftam. sezeryan mı olsam. nolur akıl verin bana :(
şansın varsa normal yap ben 3 gün çektim sancı dayanılmıcak bişi değil ama kendini sezeryanada hazırla ki acil bi durumda (inşallah olmaz )stres olmayasın benim gibi :)

merheba herkese kilodan bahsetmişsiniz.Biz 2aylık aşısında tartıldık 1,500 gr almıştı ebe normal dedi ve ben çıldırdım ne normali çok güzel gibi bir tepki vermesini bekliyordum :53::53: kadın normal dedi.herhelde 600 filan olsaydı sizin dediğiniz gibi bana da mamayı başlatmak isterlerdi.Bu sağlıkçılar bir tuhsaf birinin dediğini diğeri tutmuyor.şuan 6,900 filan olmuşuz sanırım o zaman 6,500 dük.

bu da benim tatlı ve yakışıklı oğluşum KAYRAAAA .Maşallah deyin teyzeleri nazar değmesin :16::16::16:

:nazar::nazar::nazar::nazar:

Eki Görüntüle 384859 Eki Görüntüle 384860
:nazar: canım çok tatlı

Back