2012 Mayis Annelerinin Ek Gida Seruveni

Biz bugun cok az kiymali sebze yemegi yaptik..
Bal kabagi
karnibahar
tatli patates
ve avucumun ici kadar kiyma

Her birinden az miktarda ve kucuk parcalar halinde buharla pisirdim,sonra guzelce blenderdan gecirdim , miktar fazla oldugunda ben minik bebek saklama kaplarina koyup buzlaga atiyorum ve ayrica icinde et oldugu icin her gun etli gida vermiyorum mutlaka arada iki gun birakiyorum
normalde tavukla karisik verdigim zaman haftada iki kere vermistim, kiymayi iki gun ara ile vermek mumkun..Afiyet seker olsun kuzulara yarasin
Geri donusum ; oglum bayildi tadina

Bal kabagi
karnibahar
tatli patates

Her birinden az miktarda ve kucuk parcalar halinde buharla pisirdim,sonra guzelce blenderdan gecirdim , miktar fazla oldugunda ben minik bebek saklama kaplarina koyup buzlaga atiyorum ve ayrica icinde et oldugu icin her gun etli gida vermiyorum mutlaka arada iki gun birakiyorum
normalde tavukla karisik verdigim zaman haftada iki kere vermistim, kiymayi iki gun ara ile vermek mumkun..Afiyet seker olsun kuzulara yarasin

meleğim34 merhaba.

Birkaç sorum var:

Oğlun için yaptığın sebze püresini ne tür saklama kabında buzluğa koyuyorsun? Aventin saklama kapları var, resimlerini görmüştüm, onlarda mı yoksa başka türlü birşey mi?

Bir de ne kadar süre saklıyorsun yaptığın yemeği?

Ben şimdi günlük yapıyorum ama yemediği için neredeyse hepsi çöpe gidiyor. İşe başlayınca yapıp buzluğa mı koysam diye düşünüyordum ama saklama süresi ve besin kaybı konusunda şüphelerim var. Senin cevabın da bir fikir verir bana.

tarifleri deniyorum ama 2 kaşık anca yiyo

bizim yedigimiz yemeklerden yenek istiyo anlamadım gitti

ama pes etmek yok denemeye devam :56:

konu mükemmel olmuşellerinize sağlık bizde ek gıdaya geçtik ama kızım sevmedi bi çok şeyi sadece sebze yiyor muallebiyi de sevmedi yahu napcamı bilemedim hepde sebze yenmezki

konu mükemmel olmuşellerinize sağlık bizde ek gıdaya geçtik ama kızım sevmedi bi çok şeyi sadece sebze yiyor muallebiyi de sevmedi yahu napcamı bilemedim hepde sebze yenmezki

Bal kabagi
karnibahar
tatli patates

Meleğim ben burda araştırdığım kadarı ile bebeklere haftada 4 kırmızı et haftada 3 beyaz et verin deniyor.İngilterede arada 2 gün bırakılması mı gerekiyor ?

Genelde bebekler meyve ve muhallebiyi sebzeye göre daha çabuk kabul ederler.Seninki tam tersi olmuş :))
Muhallebiyi nasıl hazırlıyorsun ?Özellikle bebe bisküvisi,muz veya pekmez ile tatlandırılan muhallebililer daha çok kabul görüyor gibi.

Kıymalı mercimek çorbası:

Malzemeler :
1 yemek kaşığı kıyma
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 küçük patates (ben yarım ortaboy kullandım)
1 küçük havuç
1 arpacık soğan
1 minicik diş sarımsak(isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı z.yağı

Kıyma kavrulur,diğer malzemeler eklenip göz kararı suyu ayarlanıp yumuşayana kadar pişirilir.

inek sütünden elde edilen yoğurt zararlı mı. Bir de arkadaşım söyledi bugün aptamil ile yoğurt yapın demiş dr. Bu yoğurt işi zor ya. Ienk sütünden de yapsam günlük süt gelmiyorki.eskiden sek'in günlük sütü vardı o da yok buralarda... Pastorize yerine kapıdan alınan süt daha iyi diyor uzmanlar ama kimse 1 kilo süt için gelmiyorki... Haftalık geliyorlar. Hakikaten ne yapacağımı şaırdım. Benim bebişim 4 haziran doğumlu. Ben de yavaş yavaş tatırmaya başlaıdm bişeyler bugün kahvaltı verdim. Yumurta sarısı labne bebe bisküvisi pekmez ve sıcak su ile hazırladım bebe bisküvisi için ne düşünüyorsunuz. Bir ara onun içinde zararlı denmişti. Zeynep hanım ayrıca tarifleriniz için teşekkürler

Keçi sütunu sormuşsunuz sanırım MİGROS ve Carrefour larda bulunuyor labnesi peyniri ve yoğurdu var ben keçi sütünden yoğurdunu yaptım tuttu

Genelde bebekler meyve ve muhallebiyi sebzeye göre daha çabuk kabul ederler.Seninki tam tersi olmuş :))
Muhallebiyi nasıl hazırlıyorsun ?Özellikle bebe bisküvisi,muz veya pekmez ile tatlandırılan muhallebililer daha çok kabul görüyor gibi.

evet canım ters oldu bizimkisi,muhallebiyi 1 kaşık pirinç ununu suyla pişiriyorum devam sütüyle karıştırıyorum.muzu da pek sevmedi bi de pekmez deneyelim o zaman.bebe bisküvisi dokunuyor sanki onu seviyor ama yediği günler kusması artıyor gibi sanki

evet canım ters oldu bizimkisi,muhallebiyi 1 kaşık pirinç ununu suyla pişiriyorum devam sütüyle karıştırıyorum.muzu da pek sevmedi bi de pekmez deneyelim o zaman.bebe bisküvisi dokunuyor sanki onu seviyor ama yediği günler kusması artıyor gibi sanki

Bebe bisküvisini bir de evde yapmayı dene istersen.
Valla bu mevsimde de muz haricinde tek aklıma gelen elma ve armut var ekleyebileceğin ama onlara da çok fazla ilgi göstermemiş anladığım kadarı ile...
Benim oğlumda bebe bisküvisi sonrası daha çok kusuyordu.O yüzden ben de kullanmıyorum.Ev yapımını henüz denemedim.
Devam sütü ile yaptığım muhallebileride hiç isteyerek yemedi bizimki.O yüzden su ile hazırlayıp meyve veya pekmez ile tatlandırıp veriyorum genelde.Veya çok sık olmamak şartı ile normal süt kullanıyorum.
Evet devam sütü ile daha besleyici oluyor ama su ile severse en azından o şekilde tüketmiş olursunuz.
Mesela burda bir arkadaşımızın verdiği tarifi bizimki çok sevdi.

su-irmik-muz veya sadece su-irmik-pekmez

Aynı şekilde irmik yerine pirinç unuda kullanıp deneyebilirsin

Bebe bisküvisini bir de evde yapmayı dene istersen.
Valla bu mevsimde de muz haricinde tek aklıma gelen elma ve armut var ekleyebileceğin ama onlara da çok fazla ilgi göstermemiş anladığım kadarı ile...
Benim oğlumda bebe bisküvisi sonrası daha çok kusuyordu.O yüzden ben de kullanmıyorum.Ev yapımını henüz denemedim.
Devam sütü ile yaptığım muhallebileride hiç isteyerek yemedi bizimki.O yüzden su ile hazırlayıp meyve veya pekmez ile tatlandırıp veriyorum genelde.Veya çok sık olmamak şartı ile normal süt kullanıyorum.
Evet devam sütü ile daha besleyici oluyor ama su ile severse en azından o şekilde tüketmiş olursunuz.
Mesela burda bir arkadaşımızın verdiği tarifi bizimki çok sevdi.

su-irmik-muz veya sadece su-irmik-pekmez

Aynı şekilde irmik yerine pirinç unuda kullanıp deneyebilirsin

irmik deneyim bugünde bakalım devam sütüyle yapıp pekmez katsam bu kezde çokmu karıştırmış olurum aceba..amaan yedirmek ne zormuş yahu:)

bugun 2. kez kereviz denedik ve çok aç olduğumuz için afiyetle yedik...

artık yavaştan pütürlü gıdalara bizde geçmeye başladık. çatalla ezmek bazen işkence gibi olunca ve uzayınca, küçük küçük kesip pişiriyorum, hem çabuk pişio hem de çatalla ezmek daha kolay oluyor....

bugun ki mönü;
- bir dilim patates
- yarım havuç
- bir dilim kereviz

akşam için de;
- bir tatlı kaşığı mısır unu
- bir tatlı kaşığından az irmik
- su
- tereyağı
- keçi boynuzu özü

bizim oralarda kuymak vardır, onun tuzsuz ve irmiklisini yapıyorum.
çok severek yiyor Elif Ece' cik...

afiyet olsun...

merhaba.bende nisan annesıyım..tarıflerınızı takıp edıyorum cok faydalı paylasımlar oluyor bızım ek gıda da sorunumuz yok sadece cesıt sorunum oluyor onada tarıflerınız yardımcı oluyor herkese iştahlı saglıklı gunler dılıyorum:56:

Tecrubelı anneler bız salı gunu 4 aylık oluyoruz cok sukur Rabbıme su an anne sutu ılac nıyetıne + bebelac mama yıyorlar ek gıda arada bır elma ve armut pouresı verdım bugun markette PINAR DENGE KALSUYUM Sutu aldım bundan yogurt yapsam olurmu 2 cay kasıgıyla baslasam ??

Cipskolam bildiğîm kadarıyla yoğurdu günlük şişe sütlerle veya sütçüden alınan çiğ sütle yapman gerekiyo. Kutu uht sütleri önermiyorlar. Ben şişe günlük sütle yaptım oldu.

Cipskolam bildiğîm kadarıyla yoğurdu günlük şişe sütlerle veya sütçüden alınan çiğ sütle yapman gerekiyo. Kutu uht sütleri önermiyorlar. Ben şişe günlük sütle yaptım oldu.
oylemıı bılmıyorum bızım buraya gelıyo sutcu pekı onu nasıl yapıcam annem cok kaynat dıyo ılınınca kavanoz koy yogurtla ılıstır dıyo pekı sız nasıl yapıyorsunuz

ben günlük sütle küçük mama kavonozlarına hergün mayalıyorum.. sütü kaynatıyorum, serçe parmağımla sıcaklığı ölçüyorum, eğer 7 kadar saydığımla sıcaklığa dayanabiliyorsam mayalıyorum. 1 çay kaşığı mamayı az sütle karıştıyorum ve diğer süte ekliyorum, aynı yönde bikaç kez karıştırıyorum, önce alüminyum folyoya sonra havluya sarıp,, peteğin üzerine koyuyorum. 4 saatte en fazla mayalanmış oluyor. sonra dolaba koyuyorum biraz dinleniyor. ve sonra afiyetle tüketiyor kızım... size de afiyet olsun...:56:

Ben gunluk şîşe sutle yaptıgımı anlatayım: celik tencere kullandım. kaynatmadım parmagımın 5-6 ya kadar sayabilecek kadar ısıttım. 1 lt sute 1 yemek kasığı yoğurtu önce yfak bi kasede ısınan sutten 1 kepce alarak yoğurdu karıstırdım. Sonra aynı seyî 2 kez tekrar ettim ve o kasedeki sutle karısık yoğurdu sutun içine dökrüm. 1-2 kez karıştırıp tencereyi sallamadan polar battaniyeye sardım. 4 saat bekledi o sekilde sonra dolaba koydum. Miktar olarak yarım ölçü de yapabilirsîn ve siz de tuketebilirsiniz.

Back
X