2012 Mayis Annelerinin Ek Gida Seruveni

zeynepcim bisküviler harika gözüküyorlar ellerine sağlık canımmı çekti ne gittim eti petibör bisküvi aldım yiyorum:))

Bugun bizde tavuk ve borokili ve patates puresi yaptik
Tavugun gogsunu ufak dilimledim ve buharla pisirdim, sonra blender den gecirdik cok ufak hala getirene kadar
Diger taraftan organik borokili ve patatesleri ufak dilimleyip buharla pisirdim sonra tekrar blender ile pure haline getirdim
Bunlarin hepsini guzelce karistirip bizim oglanin yiyecegi sekilde 4 ogunluk bebek kablarina koyup buzlaga kaldirdim ,
sizlere olmazsa yarin resimleyip gosteriyim

zeynepcim bisküviler harika gözüküyorlar ellerine sağlık canımmı çekti ne gittim eti petibör bisküvi aldım yiyorum:))
Ben sana da yapip yollarim ki. Firsat bulabiliyorken hem de sevine sevine yaparim!!
Bugun bizde tavuk ve borokili ve patates puresi yaptik
Tavugun gogsunu ufak dilimledim ve buharla pisirdim, sonra blender den gecirdik cok ufak hala getirene kadar
Diger taraftan organik borokili ve patatesleri ufak dilimleyip buharla pisirdim sonra tekrar blender ile pure haline getirdim
Bunlarin hepsini guzelce karistirip bizim oglanin yiyecegi sekilde 4 ogunluk bebek kablarina koyup buzlaga kaldirdim ,
sizlere olmazsa yarin resimleyip gosteriyim
Melegim ben de tavuk ve ete gecmek istiyorum sen aventin buharli blendirinda mi yaptin? Aksam ikeadan buharda pisirme aparati olan tencereden alacagim arkadasim kullaniyor tahta kasikla ezip veriyor butun vitaminler hoop mideye :) yakisikli mahirime sifa olsun ya Safi ya Safi ya Safi!!! Resimleri bekliyoruz ozendik siseriz sonra :)

karnıbahar çorbasını beğenmeyen kızım için pratik bir tarif bakarken buldum.
en güzeli kızım bayıldı :))

muzlu irmikli muhallebi

100 ml su
2 tatlı kaşığı irmik
yarım muz
$20121106_161242.webp
önce su ve irmiği pişirdim, yaklaşık 5 dk kaynattım, dinlendirdim..
yarım muzu ezip irmikle karıştırdım..
başka bir meyveyle, pekmez ve bebe bisküvisi ile de çeşitlendirilebilir :56:

selam kızlar öncelikle böyle bir forum actığınız için çok tesekkür ederim ek gıda konusunda paylasımlara cok ihtiyacımız olacak sanırım benim kızım 5 ay 22 günlük suanda doktorumuz bu ay için tattırarak demişti ama ben son bir haftadır bir öğün olarak veriyorum:17::17::17::17: ben bu güne kadar sunları yaptım sabah kahvaltısında saat 6 gibi oluyor pekmezli peynirli 8 tahıllı mama+2 adet bebe bisküvisi veriyorum saat 9:30-10:00 gibi devam sütü bebe bisküvisi ve nohut tanesi kadar yumurta sarısı ( önümüzdeki haftadan itibaren bomba kahvaltıya baslayacağım) sonra arada bir meyvanın suyu yada püresi öğlen corba ( suanan kadar tarhana verdim) bazı günler coba yerini yoğurt aldı bugun ilk kez patates havus ve kabağı birazda pirinci hasladım blenderdan gecirdim içine 1 cay kasığı kadar tereyağı koydum püreyi yoğurtla birlikte afiyetle yedi yarın bu sebzelere ıspanak ekleyip corba yapıcam aksamda gece tahıllı mama veriyorum sonrasında gece uyanmalarında devam sütü seklinde devam ediyorum. suan için rabbime cok sükür hersey yolunda gidiyor sevgiler bu arada verdidiğiniz tarifleri aldım bisküvileri yarın denicem insallh

zeynepcim ve fikri veren azraece ikinizi de tebrik ediyorum çok iyi olmuş ama acayip kıskanmakla birlikte kendime kızmama sebeb oluyorsunuz:37: çünkü doğumdan bu yana mutfağa girip birşeyler yapmak bana zor geliyor. böyle siz çeşit çeşit yapıp yavrularınıza yedirdikçe oturduğum yerden kuduruyorum ama yine da kalkıp yapasım gelmiyor:26:
şuana kadar sadece meyve püresi ve yoğurt verdim.sebze hiç denemedim. bana dua edin de kıçımı kaldırıp oğluşuma sizin gibi datlu mamalar yapayım:27:

Ben sana da yapip yollarim ki. Firsat bulabiliyorken hem de sevine sevine yaparim!!

Melegim ben de tavuk ve ete gecmek istiyorum sen aventin buharli blendirinda mi yaptin? Aksam ikeadan buharda pisirme aparati olan tencereden alacagim arkadasim kullaniyor tahta kasikla ezip veriyor butun vitaminler hoop mideye :) yakisikli mahirime sifa olsun ya Safi ya Safi ya Safi!!! Resimleri bekliyoruz ozendik siseriz sonra :)

Evt cnm ben herseyi Avent in blender ile yapiyorum cok pratik geliyor bana anlayacagin tembel isi tam benlik :))
Umarim aldigin tencere ise yarar cnm simdiden hayirli olsun gule gule kullan.
Mahirin resimlerini sonunda cok israrlar uzerinde topige koydum sekerim, dayamadik daha fazla ehuehu:9:
Bugun tavuk , patates ve brokili karisimi yedi bizim oglan az kati gibi oldu ama bende biraz yogutla senlendirdim oldu bitti..zaten bizimki yogurdu havada kapar gibi yiyor ,,yiyoz yiyoz ama halan citozus :((

muzlu irmikli muhallebi

100 ml su
2 tatlı kaşığı irmik
yarım muz
Eki Görüntüle 546873
Goruntusu cok guzell ben irmige bayilirim icinde E vitamini de var ohh mis
Yarin bebe biskuvili muzlu yapayim ben de
zeynepcim ve fikri veren azraece ikinizi de tebrik ediyorum çok iyi olmuş ama acayip kıskanmakla birlikte kendime kızmama sebeb oluyorsunuz:37: çünkü doğumdan bu yana mutfağa girip birşeyler yapmak bana zor geliyor. böyle siz çeşit çeşit yapıp yavrularınıza yedirdikçe oturduğum yerden kuduruyorum ama yine da kalkıp yapasım gelmiyor:26:
şuana kadar sadece meyve püresi ve yoğurt verdim.sebze hiç denemedim. bana dua edin de kıçımı kaldırıp oğluşuma sizin gibi datlu mamalar yapayım:27:
Tatlim daha 6.ayiniz dolmamis Omer 1ay buyuk sayilir o nedenle kendine kizma ufak ufak basla artik onun tepkilerine gore duzenlersin zamanla

Zeynepcim umarim ömer pasa iyidir yaptiklarini guzel guzel mideye indiriyordur:56:yaa bende babymix le yogurt mayaladim guzel oldu tadida kivamida guzel b yogurtla yogurt corbasi yapayim dedim ama bacim sanki peynir suyunu boca etmisim gibi oldu yawww nasil yapacagiz sekerim elinde tarif varsa valla okiş e denemek istiyorum iki gun once milupa nin sebzeli princli kavanoz mamasindan yedirdim 2 yk yogurt 1 dilim muz da yedi sevdi tadini ispanak yapacam bu haftada bakalim peki cok oldugunda buzlukta dondurmanin bir zarari olurmu canim benim sadece besin degerini oldurur diye biliyorum ama yinede sormakta fayda var

konu süper olmuşşşş ellerinize sağlık........... bugünlerdeki en büyük derdimiz bu ek gıdaaa

hayırlı olsun öncelikle güzel paylaşımlar işlaaaaa

ve ALLAH sabır versin yediriken tüm annelere:27:

ben daha başlamadım tam olarak tatdırıyorum şimdilik hevesli benim tavşan ama başlayıncada işla böle olur yoksa çok anamı ağlatır zilli :ssz:

Kizlar bir tarife rastladim sizlede paylasiyim dedim benim hosuma gitti ve denicemde bakalim nasil olucak
organık bebek bıskuvısı:
1.5 cy bardagı organık tam bugday unu
1.5 cay bardagı organık pırınc unu
1 cay bardagı organık ırmık
5 adet organık kayısı
4 yemek kasıgı tuzsuz tereyagı(organık yada pınar)

organık urunler yerıne normal urunlerde kullanılabılır..ıstege baglı

yapılısı:)
once 5 adet kayısı 1 su bardagı suda haslanır ardından kayısılar rondoodan gecırılıp cay bardagına alını cay bardagı tam dolana kadar kayısı suyu eklenır..ardından tum malzemeler bır kapta karısıtırılır..kulak memesı yumusaklıgında ele yapısmayacak sekılde hazırlanır..(eger cıvıksa tam bugday unu eger katıysa kayısı suy eklenerek ıstenılen kıvam elde edılır)
kucuk yuvarlak toplar alınır hamurdan ve ıstenılen sekıl verılır..

150 derece onceden ısıtılmıs fırında 30-35 dak pısırılır..bu tarıf dıs kasıma bıskuvısı olarakta kullanılıyor.. kızıma dıs kasıma bıskuvısı olarakta kullanıyorum o yuzden gevrek (sert)yapıyorum..yumusak olunması ıstenıyorsa hemen pıser pısmez fırından cıkarılmalı..ve cam kavanoza alınıp kapagı kapatılmalı..

kahvaltıda yada meyve puresıyle kullanılmak ıstenıyorsa rondodan bıskuvıler gecırılırr ohhhh missss:)) afıyet olsun bebıslere:)))

gece yatırmadan tahıllı muhallabilerden yediriyorm gece tok tutsun diye. kahvaltı ya geçtiniz mi ben daha geçmedim nasıl olacak bilmiyyrm:(

muzlu irmikli muhallebi

100 ml su
2 tatlı kaşığı irmik
yarım muz
Eki Görüntüle 546873

ayyy lillac yemek takımlarımız aynııı:1::1:

zeynep çok iyi olmuş bu konu
biz geçen ay sadece meyve püresine başlamıştık
yarından itibaren kahvaltı,sebze püresine başlicaz
bize de yardımcı olun kızlar
kafam öyle karışıkki oğlum inşallah yer herşeyi

Kizlar bir tarife rastladim sizlede paylasiyim dedim benim hosuma gitti ve denicemde bakalim nasil olucak
organık bebek bıskuvısı:
5 adet organık kayısı

once 5 adet kayısı 1 su bardagı suda haslanır ardından kayısılar rondoodan gecırılıp cay bardagına alını cay bardagı tam dolana kadar kayısı suyu eklenır..ardından tum malzemeler bır kapta karısıtırılır..kulak memesı yumusaklıgında ele yapısmayacak sekılde hazırlanır..(eger cıvıksa tam bugday unu eger katıysa kayısı suy eklenerek ıstenılen kıvam elde edılır)

150 derece onceden ısıtılmıs fırında 30-35 dak pısırılır..bu tarıf dıs kasıma bıskuvısı olarakta kullanılıyor.. kızıma dıs kasıma bıskuvısı olarakta kullanıyorum o yuzden gevrek (sert)yapıyorum..yumusak olunması ıstenıyorsa hemen pıser pısmez fırından cıkarılmalı..ve cam kavanoza alınıp kapagı kapatılmalı..

kahvaltıda yada meyve puresıyle kullanılmak ıstenıyorsa rondodan bıskuvıler gecırılırr ohhhh missss:)) afıyet olsun bebıslere:)))

geçenlerde nette araştırırken en çok içime sinen tariflerden biri bu malzemelerden oluşuyodu sadece miktar olarak 1,5 çay bardağı olanlar benim bulduğum tarifte 2 çay brd..kayısı fikri çok güzel olmuş bol miktarda demir içerdiği için bebelerimizde kansızlık varsa giderir...ben içine birazda toz ceviz ekliycem..sağol canım paylaştığın için bu hafta sonu fırsat bulursam yapıcam.. resmini paylaşırım:56:

$DSCF3415.webp
$DSCF3414.webp

işte karşınızdaaa oğluşun yoğurdu,püresi ve püskevitlerii:56:
püskevitleri meleğim arkidişimizin verdiği tarife göre yaptım...aslında tarifin dışına çıktım:1:şöyle kii..ek olarak içine 1 çay brd toz halinde ceviz,yarım çay brd pekmez,8 adette hşlanmış ve ezilmiş gün kurusu kayısı,1 çay brd haşlanmış gün kurusu kayısıların suyunu ekledim:56:haliyle kıvamı yakalamak için buğday ununu daha fazla kullandım..daha önce ısıtılmış 150 derece sıcaklıkta 40 dk pişirdim
ay şeklinde olanları dişlerini kaşıması için yaptım çok rahat kavrıyo minnak elleriyle..
bi kaç tanesini orginal bebe püskeviti gibi yaptımm:121:hamuru silindir haline getirip üstüne çatalla bastırdım
diğerlerini kurabiye kalıpları ile yaptım gözüme hoş gözükmesi için ama sonrasında toz haline getirdim:1:kullanırken çok pratik oluyo..diş kaşıma püskevitleri hariç diğerleri 1 kg lik cam kavanozu doldurdu..konservelelerden kalan kavanoz işe yaradı:27:bu arada tadı çok güzel oldu:56:

püre içinde...1 kabak,1 havuç,1 orta boy kapya biber,1 tatlı kaşığı kadar soğan..kapya biber hariç hepsini pişirdim ve ezdimm..biberi közleyerek kullandım kabuğunu soydum ve ezerek ekledim..kapya biber çok güzel renk ve tat verdi kuzum çok sevdii
püremiz gözünüze biraz pütürlü-iri gelebilir:1:bi kaç gündür pütürlü veriyorum ağzında çok güzel geveliyo ve yutuyo:27:

yoğurt tarifi vermiyorum çoğumuz uzman olduk:112:

walla helal olsun tatlı cadı...ben hamileliğimden bu yana 2-3 kez kek yaptım başka da bişi yapmadım:))) dolayısıyle böyle uğraşıp güzel güzel piskevütler yapacak bir durumum yok...bebişin afiyetle yesin yarasın kuzuya inşallah...

ben tembel bir anne olarak hipp'in organik piskevütlerinden ve cicibebe bebek ekmeği aldım.bunlar hakkında fikri olan var mı?

Zeynepcim umarim ömer pasa iyidir yaptiklarini guzel guzel mideye indiriyordur:56:yaa bende babymix le yogurt mayaladim guzel oldu tadida kivamida guzel b yogurtla yogurt corbasi yapayim dedim ama bacim sanki peynir suyunu boca etmisim gibi oldu yawww nasil yapacagiz sekerim elinde tarif varsa valla okiş e denemek istiyorum iki gun once milupa nin sebzeli princli kavanoz mamasindan yedirdim 2 yk yogurt 1 dilim muz da yedi sevdi tadini ispanak yapacam bu haftada bakalim peki cok oldugunda buzlukta dondurmanin bir zarari olurmu canim benim sadece besin degerini oldurur diye biliyorum ama yinede sormakta fayda var
Tatlim sicaga soguk yogurt ekleyince oyle oluyor
Yogurdunu ilistirip da dok karisima
Ya da icine yumurta kirip iyice cirpip dok
Ya da dogrudan yogurdu ayran gibi yapip pirincleri ayranin icinde hasla
Bir de dusuk sicaklikta pisirirsen kesiliyor genelde
Ben yuksek ateste yapiyorum
Meyve ve sebzelerin vitamini kesilip havayla temas ettigi an olmeye basliyor ama zarari olacagini sanmiyorum dondurmanin
Sadece daha az vitaminli olur
organık bebek bıskuvısı:
5 adet organık kayısı

Ilk isim bu tarifi denemek olacak sagol melegimmm!!!
gece yatırmadan tahıllı muhallabilerden yediriyorm gece tok tutsun diye. kahvaltı ya geçtiniz mi ben daha geçmedim nasıl olacak bilmiyyrm:(
Kahvalti yapiyoruz biz her sabah
Yarim yumurta sarisi
3 4cay kasigi labne
Rondodan gecirilmis 1kayisi 1ceviz
3 tuzsuz zeytin ici
Kibrit kutusu kadar ihlamurla islatilmis ekmek
Omer baya seviyor farkli tatlari
Benimle beraber yiyor
Pekmezi ogle vakti sebze corbasindan biraz once veriyorum
Kahvaltida fazla kalsiyum oldugundan demir emilimi dussun istemiyorum
walla helal olsun tatlı cadı...ben hamileliğimden bu yana 2-3 kez kek yaptım başka da bişi yapmadım:))) dolayısıyle böyle uğraşıp güzel güzel piskevütler yapacak bir durumum yok...bebişin afiyetle yesin yarasın kuzuya inşallah...
ben tembel bir anne olarak hipp'in organik piskevütlerinden ve cicibebe bebek ekmeği aldım.bunlar hakkında fikri olan var mı?
Tatlim Hippin devamm sutleri gecen sene toplatilmis googleda hipp organix diye aratirsan ya da hipp devam sutu kursun fln yazarsan bulursun
Avrupa.da cok satiyor bu kavanoz mamalari ama devam sutu olayindan sonra ben biraz sogudum

TATLICADIIII biskuviler nasil oldu?
Goruntuleri cok hos tatlari da oyle miydi?
Ben de yapip rondodan gecirip doymadigi gunler muhallebiye katar ya da sulandirip veririm
Muhallebiyi sadece doymadigi gunler veriyorum bu arada
Hergun vermiyorum

Back
X