- Konu Sahibi anneZEYNEP
Valla az önce yedim sizin için test ettim onayladım gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz
tarif biraz uzun şu an yazamicam ancak en kısa zamanda paylaşırım.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ekmeğîmin tarifî :)
1/3 yaş maya
250 gr tam tahıllı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet orta boy haşlanmış patates rendesi (isteğe bağlı)
Aldığı kadar ılık su
Un yoğurma kabına alınır, üzerine maya ilave edilir.
Ilık suyla maya likit hale getirilir,yoğurt ve patates rendesi ilave edilir.
Ilık su ilave edilerek koyu kıvamlıca yoğurulur.
Temiz bir bezle güzelce sarılır.
Üzerine kalınca bir örtü örtülür. Beklemeye alınır.
Mayalanınca (kabarınca) hamur un serpilmiş fırın tepsisine somun haline getirilip bırakılır, ekmeğin üstüne un ile sıvazlanır.
200 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirilir.
Fırından çıkarıp biraz bekledikten sonra temiz bir bezle sarın.
Afiyet olsun... Bu arada ben patates koymadım![]()
malzemelerini okuyunca şaşırdımm..her evde her an bulunan şeyler yarın hemen yapıp buraya fotosunu koyuyorum..bakalım nasıl olucak..tşk ederimm![]()
Ekmeği bugün ilk fırsatta deneyeceğim.
Kurabiye yapan kızlar tarifleriniz yumuşak kıvamda mı yoksa sert mi oldu ?
Ben diş kaşımak için sert kurabiye tarifi arıyorum,sizinkiler uyar mı bize ?
Ekmeğîmin tarifî :)
1/3 yaş maya
250 gr tam tahıllı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet orta boy haşlanmış patates rendesi (isteğe bağlı)
Aldığı kadar ılık su
Un yoğurma kabına alınır, üzerine maya ilave edilir.
Ilık suyla maya likit hale getirilir,yoğurt ve patates rendesi ilave edilir.
Ilık su ilave edilerek koyu kıvamlıca yoğurulur.
Temiz bir bezle güzelce sarılır.
Üzerine kalınca bir örtü örtülür. Beklemeye alınır.
Mayalanınca (kabarınca) hamur un serpilmiş fırın tepsisine somun haline getirilip bırakılır, ekmeğin üstüne un ile sıvazlanır.
200 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirilir.
Fırından çıkarıp biraz bekledikten sonra temiz bir bezle sarın.
Afiyet olsun... Bu arada ben patates koymadım![]()
yabanci dillere bile turkce adiyla gecen yogurda ba yi li yo rum!
Keci sutuyle yapildiginda biraz civik oldugunu gorunce farkli yontemler denedim ve bugune dek mayaladigim en guzel yogurdu elde ettim!
pastorize sutle yapiyorsam kaynatmadan sadece isitarak arasira sicakligini kontrol ediyorum.
Serce parmagimi batirip 7ye kadar sayabiliyorsam sutu mayalayacagim kavanoza aliyorum
200cc kavanoz icin 1cay kasigi yogurdu 1 2cay kasigi isinmis olan sut ile ilistiriyorum ve karisimi kavanozun icin dokuyorum
kavanozu aluminyum folyoya ve bir havlu beze sarip 150derecede 5dk isittigim firina koyuyorum
bazi firinlarda yogurt mayalama ozelligi de oluyor
4 saatin sonunda kavanozu cikarip dolaba kaldiriyorum ve oglusumun agzina layik kalip gibi yogurdum hazir!
Maya olarak activia probiyotik yogurt kullandim
sutas babymix ile guzel sonuc elde edenler de var
ılk yogurt guzel tutunca maya olarak kendisini kullanmaya karar verdim
boylelikle inek sutuyle yapilmis yogurt mayasi kullanilmadantamamiyle keci yogurdu olmus olacak
icerigindeki bol kalsiyum ile bebeklerimizin kemiklerine guc kuvvet olsun insallah!
[ı]not: 1yasa kadar inek sutu verilmemesine karsin yogurt inek sutuyle mayalanabiliyor. Beslenme uzmanindan aldigim bilgiye gore sutun kimyasi degisiyor ve yogurt olarak tuketilmesinde bir sakinca yok.[/ı]
Kızlar dıger tıpıgınıze yazdım ama kımse cvp yuazmadı bız 4 aylık olmak uzereyız bana bu ayda yıyebılecegımız corba tarıfı verırmısınız
inek sütünden elde edilen yoğurt zararlı mı. Bir de arkadaşım söyledi bugün aptamil ile yoğurt yapın demiş dr. Bu yoğurt işi zor ya. Ienk sütünden de yapsam günlük süt gelmiyorki.eskiden sek'in günlük sütü vardı o da yok buralarda... Pastorize yerine kapıdan alınan süt daha iyi diyor uzmanlar ama kimse 1 kilo süt için gelmiyorki... Haftalık geliyorlar. Hakikaten ne yapacağımı şaırdım. Benim bebişim 4 haziran doğumlu. Ben de yavaş yavaş tatırmaya başlaıdm bişeyler bugün kahvaltı verdim. Yumurta sarısı labne bebe bisküvisi pekmez ve sıcak su ile hazırladım bebe bisküvisi için ne düşünüyorsunuz. Bir ara onun içinde zararlı denmişti. Zeynep hanım ayrıca tarifleriniz için teşekkürler
Kızlar dıger tıpıgınıze yazdım ama kımse cvp yuazmadı bız 4 aylık olmak uzereyız bana bu ayda yıyebılecegımız corba tarıfı verırmısınız
kızlar tam mevsimi bal kabağının bebeklere tatlı olarak değilde çorbasını yaptım.üstelik fazla yapınca bizde denedik çok güzel olmuştu...
Bildiğiniz gibi bal kabağının tam mevsimi şu an, içinde yüksek oranda betakaroten en ihtiyaç duydukları dönemde bağışıklık sistemlerini desteklemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca içinde potasyum, demir, fosfor, kalsiyum,magnezyum,sodyum gibi madensel mineraller de barındırır ki bunlar çocukların büyüme çağında çok ihtiyaç duydukları minerallerdir.
Malzemeler:
1 su bardağı ayıklanmış ve küçük dilimlenmiş bal kabağı
1 çay bardağı küçük doğranmış patates
1 küçük soğan
1 tatlı kaşığı labne peyniri
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Soğanları doğrayıp zeytinyağı ile diriliklerini kaybedinceye kadar pişirin.
Kabakları ve patatesi de ekleyip birkaç dakika soteleyin.
Üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
İstediğiniz kıvama göre gerekirse pişerken sıcak su ilavesi yapabilirsiniz
Piştikten sonra tel süzgeçten geçirin.
Üzerine labneyi de ilave edip karıştırın.
Miniğinize afiyetle yedirin.
kaynak:Bal kabağı çorbası (bebekler için) | Tarif Sepeti
tatlım kalıp kullanmıyorsun değil miii
direk tepsiye koyuyorsun şekil verippppp????
kızlar en kısa zamanda şu tarifleri bende yapayım un fln alayımda
ben hala bir cicibebe koyuyorum sabah kahvaltısına
geçenlerde uno tam buğday elmeği koydum sevmediiii
hoş püskevitte sevmiyor ama zorla yediriyorum kahvaltı ve sebzeyii
yoğurt ve meyvede kendisi açıyor ağzını:)
bende biraz tembelim sanırım pek uğraşmıyorum![]()
Canim tarifin icin tsk ederiz,bende denedim kizim uyaninca suzup vecegim bakalim sevecekmi Masal hanimBu arada guzel kokuyor ben ilave olarak azicik havuc,irmik ve bir kalip et suyu ekledim heyecanla bekliyorum
![]()
Canim tarifin icin tsk ederiz,bende denedim kizim uyaninca suzup vecegim bakalim sevecekmi Masal hanimBu arada guzel kokuyor ben ilave olarak azicik havuc,irmik ve bir kalip et suyu ekledim heyecanla bekliyorum
![]()
öncelikle meyve suları ve meyve püreleri ile başla istersen..
dr. bizi ilk zamanlar meyveden başlatmıştı
bir meyveyi 3 gün denedikten sonra, başka birine geçersin
bebeklik alerjisi olup olmadığına bakmak için
sonra sebze çeşitlerine ve yoğurda başlarsın
kuzularına şimdiden afiyet olsun..
afiyet bal şeker olsun fıstığa.araştırıyorum yeni tariflerde eklerim bakalım beğenecek mi paylaşırsan sevinirim canım.öpüyorum kuzuyu da