2012 Mayis Annelerinin Ek Gida Seruveni

Valla az önce yedim sizin için test ettim onayladım gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz ;) tarif biraz uzun şu an yazamicam ancak en kısa zamanda paylaşırım.

Ekmeğîmin tarifî :)

1/3 yaş maya
250 gr tam tahıllı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet orta boy haşlanmış patates rendesi (isteğe bağlı)
Aldığı kadar ılık su

Un yoğurma kabına alınır, üzerine maya ilave edilir.
Ilık suyla maya likit hale getirilir,yoğurt ve patates rendesi ilave edilir.
Ilık su ilave edilerek koyu kıvamlıca yoğurulur.
Temiz bir bezle güzelce sarılır.
Üzerine kalınca bir örtü örtülür. Beklemeye alınır.
Mayalanınca (kabarınca) hamur un serpilmiş fırın tepsisine somun haline getirilip bırakılır, ekmeğin üstüne un ile sıvazlanır.
200 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirilir.
Fırından çıkarıp biraz bekledikten sonra temiz bir bezle sarın.

Afiyet olsun... Bu arada ben patates koymadım ;)

1/3 yaş maya
250 gr tam tahıllı un
2 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar ılık su

Mayalanınca (kabarınca) hamur un serpilmiş fırın tepsisine somun haline getirilip bırakılır, ekmeğin üstüne un ile sıvazlanır.

malzemelerini okuyunca şaşırdımm..her evde her an bulunan şeyler yarın hemen yapıp buraya fotosunu koyuyorum..bakalım nasıl olucak..tşk ederimm:34:

İlk kıymalı şehriye çorbası :

30 gr kıyma (ben kurban bayramında kıymaları 30 gr şeklinde tartarak paketlemiştim)(1 yemek kaşığı)
1 tatlı kaşığı z.yağı
2 küp domates rendesi (yazın rendeleyip buz kalıplarında dondurup buzluğa koymuştum)
1 yemek kaşığı tel şehriye
1 bardak su

z.yağında kıyma çatal ile ezilerek iyice kavrulur.Üzerine tuz karabiber pulbiber kimyon nane eklenir desemde inanmayın
Kavrulan kıymaya küp domates eklenir ve biraz daha sötelendikten sonra suyu ilave edilip şehriye eklenerek pişirilir.

Kızlar biz klasik kahvaltılardan sıkılarak değişiklik yaptık bugün.Tarifi webanne.com isimli siteden aldım.

2 adet gün kurusu kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı pekmez
200 ml su

-Gün karısı kayısı minik minik doğranıp su ile haşlanır.
-mısır unu tereyağı ile kavrulur,üzerine haşlanan kayısı suyu ile beraber ilave edilerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.(bizimki biraz koyu olunca su ilavesi yaptık)
-biraz ılıyınca tahin ve pekmez ilave edilerek afiyetle yenir.

Kayra çok sevdi bu tarifi ama ölçü biraz fazla geliyor.Biz yarısını anca yedik.

Ekmeği bugün ilk fırsatta deneyeceğim.

Kurabiye yapan kızlar tarifleriniz yumuşak kıvamda mı yoksa sert mi oldu ?

Ben diş kaşımak için sert kurabiye tarifi arıyorum,sizinkiler uyar mı bize ?

malzemelerini okuyunca şaşırdımm..her evde her an bulunan şeyler yarın hemen yapıp buraya fotosunu koyuyorum..bakalım nasıl olucak..tşk ederimm:34:

Rica ederim :) yap da koy bakalım :) afiyet olsun şîmdîden

Ekmeği bugün ilk fırsatta deneyeceğim.

Kurabiye yapan kızlar tarifleriniz yumuşak kıvamda mı yoksa sert mi oldu ?

Ben diş kaşımak için sert kurabiye tarifi arıyorum,sizinkiler uyar mı bize ?

Benimki ne cok sert ne çok yumusak.

1/3 yaş maya
250 gr tam tahıllı un
2 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar ılık su

tatlım kalıp kullanmıyorsun değil miii
direk tepsiye koyuyorsun şekil verippppp????

kızlar en kısa zamanda şu tarifleri bende yapayım un fln alayımda
ben hala bir cicibebe koyuyorum sabah kahvaltısına
geçenlerde uno tam buğday elmeği koydum sevmediiii
hoş püskevitte sevmiyor ama zorla yediriyorum kahvaltı ve sebzeyii
yoğurt ve meyvede kendisi açıyor ağzını:)
bende biraz tembelim sanırım pek uğraşmıyorum :27::27::27::27:

Son düzenleme:
yabanci dillere bile turkce adiyla gecen yogurda ba yi li yo rum!
Keci sutuyle yapildiginda biraz civik oldugunu gorunce farkli yontemler denedim ve bugune dek mayaladigim en guzel yogurdu elde ettim!

pastorize sutle yapiyorsam kaynatmadan sadece isitarak arasira sicakligini kontrol ediyorum.
Serce parmagimi batirip 7ye kadar sayabiliyorsam sutu mayalayacagim kavanoza aliyorum
200cc kavanoz icin 1cay kasigi yogurdu 1 2cay kasigi isinmis olan sut ile ilistiriyorum ve karisimi kavanozun icin dokuyorum
kavanozu aluminyum folyoya ve bir havlu beze sarip 150derecede 5dk isittigim firina koyuyorum
bazi firinlarda yogurt mayalama ozelligi de oluyor
4 saatin sonunda kavanozu cikarip dolaba kaldiriyorum ve oglusumun agzina layik kalip gibi yogurdum hazir!

Maya olarak activia probiyotik yogurt kullandim
sutas babymix ile guzel sonuc elde edenler de var
ılk yogurt guzel tutunca maya olarak kendisini kullanmaya karar verdim
boylelikle inek sutuyle yapilmis yogurt mayasi kullanilmadantamamiyle keci yogurdu olmus olacak

icerigindeki bol kalsiyum ile bebeklerimizin kemiklerine guc kuvvet olsun insallah!

[ı]not: 1yasa kadar inek sutu verilmemesine karsin yogurt inek sutuyle mayalanabiliyor. Beslenme uzmanindan aldigim bilgiye gore sutun kimyasi degisiyor ve yogurt olarak tuketilmesinde bir sakinca yok.[/ı]

inek sütünden elde edilen yoğurt zararlı mı. Bir de arkadaşım söyledi bugün aptamil ile yoğurt yapın demiş dr. Bu yoğurt işi zor ya. Ienk sütünden de yapsam günlük süt gelmiyorki.eskiden sek'in günlük sütü vardı o da yok buralarda... Pastorize yerine kapıdan alınan süt daha iyi diyor uzmanlar ama kimse 1 kilo süt için gelmiyorki... Haftalık geliyorlar. Hakikaten ne yapacağımı şaırdım. Benim bebişim 4 haziran doğumlu. Ben de yavaş yavaş tatırmaya başlaıdm bişeyler bugün kahvaltı verdim. Yumurta sarısı labne bebe bisküvisi pekmez ve sıcak su ile hazırladım bebe bisküvisi için ne düşünüyorsunuz. Bir ara onun içinde zararlı denmişti. Zeynep hanım ayrıca tarifleriniz için teşekkürler

Kızlar dıger tıpıgınıze yazdım ama kımse cvp yuazmadı bız 4 aylık olmak uzereyız bana bu ayda yıyebılecegımız corba tarıfı verırmısınız

Kızlar dıger tıpıgınıze yazdım ama kımse cvp yuazmadı bız 4 aylık olmak uzereyız bana bu ayda yıyebılecegımız corba tarıfı verırmısınız

öncelikle meyve suları ve meyve püreleri ile başla istersen..
dr. bizi ilk zamanlar meyveden başlatmıştı
bir meyveyi 3 gün denedikten sonra, başka birine geçersin
bebeklik alerjisi olup olmadığına bakmak için
sonra sebze çeşitlerine ve yoğurda başlarsın
kuzularına şimdiden afiyet olsun..

inek sütünden elde edilen yoğurt zararlı mı. Bir de arkadaşım söyledi bugün aptamil ile yoğurt yapın demiş dr. Bu yoğurt işi zor ya. Ienk sütünden de yapsam günlük süt gelmiyorki.eskiden sek'in günlük sütü vardı o da yok buralarda... Pastorize yerine kapıdan alınan süt daha iyi diyor uzmanlar ama kimse 1 kilo süt için gelmiyorki... Haftalık geliyorlar. Hakikaten ne yapacağımı şaırdım. Benim bebişim 4 haziran doğumlu. Ben de yavaş yavaş tatırmaya başlaıdm bişeyler bugün kahvaltı verdim. Yumurta sarısı labne bebe bisküvisi pekmez ve sıcak su ile hazırladım bebe bisküvisi için ne düşünüyorsunuz. Bir ara onun içinde zararlı denmişti. Zeynep hanım ayrıca tarifleriniz için teşekkürler

Merhaba.Yoğurt inek sütü ile mayalanınca kimyası değiştiği için sakıncası kalmıyor.
Bende buralarda günlük süt bulamadığım için her hafta 3 kilo süt alıyorum ve 5-6 kavanoz mayalıyorum.Kavanozların kapağı mayalandıktan sonra sıkıca kapatıldığında hiç bir şey olmuyor yoğurduma.Bu yöntemi doktorum söyledi ve biz memnunuz.
Kalan sütüde kendimize yoğurt mayalıyorum ve ya içiyoruz.

Tatlım sebze püreleri şu aşamada sizin için en uygun olanları.Allerji testlerini yapmayı unutma ;)

Ana malzemen devamlı havuç ve patates olsun.Her gün bu malzemeye farklı bir sebze ekleyerek bir miktar su ile pişir.Piştikten sonra suyunu dökmeden blenderden geçirip bebişlerine yedir.
Ayrıca ilaveten pirinç -irmik de ekleyebilirsin.

Son düzenleme:
Kayranın ayıla bayıla koca bir kase yediği tavuklu havuç çorbası.:56:

Malzemeler :

1 havuç (rendenin en ince kısmı ile rendelenecek)
1 yemek kaşığı tavuk göğsü (minik minik doğranacak)
2 küp tavuk suyu (buz kalıbında donduruyorum ben)
1 tatlı kaşığı un
1 bardak su
1 tatlıkaşığı z.yağı

Minik doğranmış tavuk eti zeytinyağı ile hafif sotelenir.Rendelenmiş havuç ilave edilerek soteleme devam edilir.
Diğer tarafta un hafif kokusu çıkana kadar kavrulur ve üzerine su eklenip kaynatılır.Kaynayan suya havuç-tavuk karışımı eklenerek pişirilir.
(Buzluğunuzda hazırda tavuk suyu yok ise önceden 1 adet tavuk butu bir miktar su ile haşlayıp o suyu yarı yarıya su ile karıştırıp kullanabilirsiniz.Etinide çorbaya ilave edersiniz.)
İsteyenler blenderden geçirip afiyetle yedirebilir.

Birçok yiyeceğe burun kıvıran kızım lora bayıldı yapımı kolay ve tadı çok hoş tarifi şöyle:
1 kg inek sütü(Pastörize olmayan)
2-3 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı: Süt kaynatılır ve kaynayan sütün içine yoğurt ilave edilir ve yaklaşık 5 dk karıştırarak kaynatılır.
Sütün kısa bir süre sonra kesildiği görülür.
Ocağın altı kapatılır ve süt tel süzgeçten geçirilir.
Süzgeçte kalan lor soğuduktan ve iyice süzüldükten sonra dolaba koyulur.
Suyu çok faydalı olduğu için dökmemek adına ekmek veya poğaça yapımında kullanılabilir.
Afiyet olsun arkadaşlar:56:

kızlar tam mevsimi bal kabağının bebeklere tatlı olarak değilde çorbasını yaptım.üstelik fazla yapınca bizde denedik çok güzel olmuştu...
Bildiğiniz gibi bal kabağının tam mevsimi şu an, içinde yüksek oranda betakaroten en ihtiyaç duydukları dönemde bağışıklık sistemlerini desteklemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca içinde potasyum, demir, fosfor, kalsiyum,magnezyum,sodyum gibi madensel mineraller de barındırır ki bunlar çocukların büyüme çağında çok ihtiyaç duydukları minerallerdir.
Malzemeler:
1 su bardağı ayıklanmış ve küçük dilimlenmiş bal kabağı
1 çay bardağı küçük doğranmış patates
1 küçük soğan
1 tatlı kaşığı labne peyniri
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Soğanları doğrayıp zeytinyağı ile diriliklerini kaybedinceye kadar pişirin.
Kabakları ve patatesi de ekleyip birkaç dakika soteleyin.
Üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
İstediğiniz kıvama göre gerekirse pişerken sıcak su ilavesi yapabilirsiniz
Piştikten sonra tel süzgeçten geçirin.
Üzerine labneyi de ilave edip karıştırın.
Miniğinize afiyetle yedirin.
kaynak:Bal kabağı çorbası (bebekler için) | Tarif Sepeti

Canim tarifin icin tsk ederiz,bende denedim kizim uyaninca suzup vecegim bakalim sevecekmi Masal hanim :-) Bu arada guzel kokuyor ben ilave olarak azicik havuc,irmik ve bir kalip et suyu ekledim heyecanla bekliyorum :-):56:

tatlım kalıp kullanmıyorsun değil miii
direk tepsiye koyuyorsun şekil verippppp????

kızlar en kısa zamanda şu tarifleri bende yapayım un fln alayımda
ben hala bir cicibebe koyuyorum sabah kahvaltısına
geçenlerde uno tam buğday elmeği koydum sevmediiii
hoş püskevitte sevmiyor ama zorla yediriyorum kahvaltı ve sebzeyii
yoğurt ve meyvede kendisi açıyor ağzını:)
bende biraz tembelim sanırım pek uğraşmıyorum :27::27::27::27:

Yok canım kalıp falan kullanmadım dinlenmesi bitince elimle yuvarlak yaptım bastırmadan çok basit

Canim tarifin icin tsk ederiz,bende denedim kizim uyaninca suzup vecegim bakalim sevecekmi Masal hanim :-) Bu arada guzel kokuyor ben ilave olarak azicik havuc,irmik ve bir kalip et suyu ekledim heyecanla bekliyorum :-):56:

afiyet bal şeker olsun fıstığa.araştırıyorum yeni tariflerde eklerim bakalım beğenecek mi paylaşırsan sevinirim canım.öpüyorum kuzuyu da

afiyet bal şeker olsun fıstığa.araştırıyorum yeni tariflerde eklerim bakalım beğenecek mi paylaşırsan sevinirim canım.öpüyorum kuzuyu da

öncelikle meyve suları ve meyve püreleri ile başla istersen..
dr. bizi ilk zamanlar meyveden başlatmıştı
bir meyveyi 3 gün denedikten sonra, başka birine geçersin
bebeklik alerjisi olup olmadığına bakmak için
sonra sebze çeşitlerine ve yoğurda başlarsın
kuzularına şimdiden afiyet olsun..

ben dırek meyve puresınden basladım cnm 3 gun alerjı testlerımnden gectıler cok sukur oglenlerı 100cc arı mamanın 12vitamınlı kasık mamsı verıyorum saol cnm

Canim yeni gordum kusuruma bakma, ilk basta tadi biraz farkli geldi cunku ek gidaya basladigimizdan beri hemen hemen ayni corbayi yaptim karisik sebze corbasi icinde yok yok ve yag olarak sadece z.yag koydum herseyine,pinar arkadasimiz kizim bu ay kilo almadi diye yag olarak teryag kullan dedi diye hemen aldim ve senin tarifi t.yagli yaptim,e tabi yagda farkli geldi yinede sarkilar esliginde 100 cc yedi, bugun yine yaptim dune gore daha sevek yedi.cok tsk ederim farklilik oldu bizim icin hemde cok besleyici, tadida guzel,bide bir kalip et suyu ekledim :-)

Back
X