• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS'ye Hazırlanmaya Başlayanlar

merhaba arkadaslar ben kamu yönetımı 4. sınıfa gectım kpss b den girmek istiyorum.. kpss b den girecek olanlar için bu sınav her yılmı yapılıyor yoksa 2 yılda 1 mi ??? :15:

merhaba arkadaslar ben kamu yönetımı 4. sınıfa gectım kpss b den girmek istiyorum.. kpss b den girecek olanlar için bu sınav her yılmı yapılıyor yoksa 2 yılda 1 mi ??? :15:

kpss b grubu düz memurluk için çift yıllarda atama yapılıyor.bu sene b grubu sınavıda olmadı atamasıda olmayacakmış :26:

kızlar bende başladım çalışmaya.türkiyeyi tekrardan öğreniyorum.coğrafyaya başladım :34:
alana ocaktan itibaren bakmayı planlıyorum of of :27:

Kızlar ben bu KPSS konusunda çok bilgi sahibi değilim,memurlukta yas sınırı 35 mı?a grubu b grubu ne oluyor?ogretmenlikle ilgili 21 i işaretlemek nedir?bilgilendirirseniz sevinirim

arkadasım merhaba
b grubu duz memurluk benım ıstedıgım..
a grubu malıye ısletme muhasebe gıbı derlserınde calısılması gerektıgı uzmanlkık sınavı uzman uzman yardımcısı falan oluyorsun mesela bır bankada..

quiet merhaba nickin zormus sen cografya mı calısıyorsun bende tarıh calısıorum bu arada ben b grubu harıcınde ogretmenlıgı dusunuorum ama formasyon alabılırsem kesın karra vermedım..

Kızlar ben bu KPSS konusunda çok bilgi sahibi değilim,memurlukta yas sınırı 35 mı?a grubu b grubu ne oluyor?ogretmenlikle ilgili 21 i işaretlemek nedir?bilgilendirirseniz sevinirim

kpssde 2 grup var.A grubu 4 yıllık mezun olup genelde İİBF bölümünden mezun(isteyenler girebiliyor diye biliyorum)
hukuk işletme muh uluslararasıı ilişkiler ekonometri istaitstik vb sınav sonuçlarında toplam 120 puan türünün hesaplanması.bu grup müfettiş yrd,iç kontrol denetçisi vb olabiliyor.
kpss B grubu ise herkesin girdiği (4 yıllık mezn olanların sınavı temmuzda,2 yıllık ve ortaöğretim b grubu sınavı eylülde yapılır) sınavdır.burdada mezun olunan her bölümün ayrı kodu vardır.sadece gk ve gy sınavına girilir.tercihler yapılacağı zaman mezun olunan kodlara göre düz memur olunabilir.örneğin çok tartışılan 4001 kodu (herhangi 4 yıllık üniversite bölümünden mezun olma).bu kodla ptt,sgk,işkur,adliye gibi bölümlere atanılır.4001 kodunda müzik öğretmenide vardır,mat öğretmenide,tekstil mühendiside,iibf cide.yani sınavı iyi geçen bir müzik öğremeni sgkda çalışabilir.tabi ne kadar verimli olur o tartışılır.
Bgrubu ataması çift yıllarda yapılır(ösymnin yaptığı atama ) bu sene sadece A grubu ve öğretmenlik ataması olacak 2011 sınav sonuçlarına göre.Ancak bazı kamu kuruluşları sözleşmeli personel olarak 2011 puanlarınıda dikkate alıyorlar.bu ilanlarıda ya kamu kuruluşu sitesinden yada memurlar la ilgili olan siteden bulabilrisiniz :34:

bu arada yaş sınır b grubu için 30 ama A grubu için 35 e çekildi onu atlamışım :21:

arkadasım merhaba
b grubu duz memurluk benım ıstedıgım..
a grubu malıye ısletme muhasebe gıbı derlserınde calısılması gerektıgı uzmanlkık sınavı uzman uzman yardımcısı falan oluyorsun mesela bır bankada..

:20: önceden halk bankası,ziraat ve vakıfbank kpss puanını dikkate alıyordu.
uzman yrd için girdiğiniz A grubu sınavında sadece kamu kurumlarında çalışılabiliyor.tabi onlarda şöle bir şey yapıyor.kendi sitelerinde 120 puan türünden bi tanesinde (kendi kurumuyla alakalı) genelde 80 puan üstü alanları kuruma davet edip (250 kişi başvuruyorsa ilk 75 ini alıyo mesela) ayrıca bir yazılı mülakt ordan geçenleri sözlü mülakata alıyorlar.ki maaşlar en az 3.500tlden başlıyor :32::32:

quiet merhaba nickin zormus sen cografya mı calısıyorsun bende tarıh calısıorum bu arada ben b grubu harıcınde ogretmenlıgı dusunuorum ama formasyon alabılırsem kesın karra vermedım..

merhaba ddemir10 :21:
ben coğrafyaya başladım yarısı bitti zaten:32:
tarihe bakmak istemiyorum nedense :26: ama çabuk bitiyor.özellikle ramazanda daha kolay benim için :34:
formasyon alsan çok güzel olur aslında.avantajın sadece devlet değil dershanelerde var.ve senin ataman daha kolay olur.çünkü senin bölümünde kontenjan fazla :34:

benım az kaldı arkadaslar 30 a..28 olucam.. sızı bılmıyorum aam yuksek alıp atanmam sart..:S

benim iki yönden avantajım var :32: hem yaşa daha var hem ist dışı istiyorum zaten.kendi bölümden atanırsam b için 80 yeticek bana:34: zaten şu an 71 :32::32:
ben 2012de atıncam galba yaaaaaa kuantum yapıyorum :9:

merhaba ddemir10 :21:
ben coğrafyaya başladım yarısı bitti zaten:32:
tarihe bakmak istemiyorum nedense :26: ama çabuk bitiyor.özellikle ramazanda daha kolay benim için :34:
formasyon alsan çok güzel olur aslında.avantajın sadece devlet değil dershanelerde var.ve senin ataman daha kolay olur.çünkü senin bölümünde kontenjan fazla :34:
ıcıme su serptın valla :D:Dsaoll..yaw matematık-bılgısayar bolumum..
matematık turkce benım ıcın cok kolay 2010da 3 bosum vardı sadece ama tarıh vatandaslık zor gwlıor onlara calısıorum..

ıcıme su serptın valla :D:Dsaoll..yaw matematık-bılgısayar bolumum..
matematık turkce benım ıcın cok kolay 2010da 3 bosum vardı sadece ama tarıh vatandaslık zor gwlıor onlara calısıorum..

bu sene girmişmiydin sınava.herkes türkçe zor dedi benimde 2 yanlışım çıktı ilk girmeme rağmen.boş bıraktığım mat sorularına çıkınca kendim güldüm o derece :52:
benimde tarih ve vatandaşlık kötü.bu sene 22 yanlış yaptım öle diyim :77:

yaw kuantuma merakın varmıı bende ılgılenıyorum da..

yok ben inanmıyorum :8:
bugün forumda gezerken çok okudum o yüzden söledim :90:
tamam istemek güzelde oturduğun yerde bişey yapmadan durmak ı ı bana göre değil.çalışcaksın ki olucak:34:

merhaba arkadaşlar.. yeni gelen arkadaşlar hoşgeldnz sefa getirdnz.. şimdilk burdaki durum genel olrk şöyle: herkes kasıma kadar tüm konuları şöööyle bi tekrar ediyo kasmdan sonra kendimizi testlere veriyoruz... kasıma kadar pek hareket yok topiğimzde sanrm..
bu arada ben türk. mat. ve tarihin yarısını kabataslak olrk bitrdm.. bu ayın sonuna kadar trihn tamamı ve coğ. ı bitirmeyi düşünüyorm. sonrada vat. ve eğitim bilmlerine başlıcm.. sonra gelsin testler:1: hakkımızda hayırlısı olsun..

:3:merhabalar.hoşbulduk :34: özet geçtiğiniz için teşekkürler.bu topiciğin takipçisi olucam.bende matematikten başladım.eğitim bilimlerini ilk defa görücem onu dersane başlayınca başlamayı düşünüyorum bilmem iyi mi ediyorum :44: iyi çalışmalar,size de kolay gelsin.

arkadaslar canlanalım calısalım hayıdıı ben pelin hocanın videolarını seyredıorum tuba sanada tavsıye ederım..

merhaba ddemir :3: videoları nerden izliyorsun acaba ve hangi derse ait videolar.:44:

Back