kızlar sorunun cevabını çıkaramadım bi türlü bakar mısınız bi?
x,y,z birbirinden farklı asal sayılar ve,
A= x5.y4.z3
B=x3.y2.z5
C= x7.y5.z4
olduğuna göre ekok ( A,B,C)/ ebob ( A,B,C) oranı kaçtır?
yazarken üzeri yapmıştım ama olmamış x üzeri kızlar onlar
yazdıklarını üs olarak aldım...
şöyle bi sonuç buldum
x[SUP]4[/SUP].y[SUP]3[/SUP].z[SUP]2[/SUP] :44::44:
evet cevap doğru
ve ben bi yerde yanlışlık yapıyorum hala ama bulamadım
çözümü yazabilir misin zahmet olmazsa?
çözüm çok pratik canım aklında bulunsun seninde..
ekok için en büyük üsleri alırız. sorudaki büyük üsleri yazıyorum..
x[SUP]7[/SUP].y[SUP]5[/SUP].z[SUP]5[/SUP]
ebob için en küçük üsleri alırız..
x[SUP]3[/SUP].y[SUP]2[/SUP].z[SUP]3[/SUP]
birbirine oranlayınca : x[SUP]4[/SUP].y[SUP]3[/SUP].z[SUP]2[/SUP] çıkar.
çok teşekkürler ben oranlamamışım
Ay böyle yapıpta soru kaçırmasam bari.
Sedulu denemelerin nasıl?
Sen iyisin hatırladığım kadarıyla.
Bende az önce bıraktım denemeyi 101,5 netim çıktı.
Gy 46,5 gk 55 ( yanlışları çıkınca )
sınava kadar yükseltmem lazım matematiği her konu bitirdiğimde 1 net artıyor.
Dün yaş prob. bitirdim 18 di netim 19 oldu
denemelerim iyi oluyor genellikle canım
gy 50 üzeri oluyor. matematikte hemen hemen 27 üzeri doğru çıkıyor...
gk 50 net bazen daha yüksek ama 45 in altına düşmedim hiç..
bugün işte bunaldım artık. denemeyi yarım bıraktım. bi an önce gelsin geçsin sınav
Allah hepimize sabır versin şu zamanlarda
Vallahi bende öyleyim bunalmış vaziyetteyim. Çalışsam bir türlü çalışmasam onbir türlü.
Biran önce gelmesi mühim değil güzel geçmesi lazım.
emeklerimizin karşılığını alırız diye ümit ediyorum. olumsuz düşünmek içimi karartmaktan başka bir şeye yaramaz
Çok sağol canım ya .Ben öyle sıradan biri sanıp bakmayacaktım da gerçekten dede mi yoksa soyadı mı diye merak edip girdimşu karşısındakini gerizekalı yerine koyup hatta işitme problemi varmış gibi örn; Gerileme dönemini ge-ri-le-me diye yaya yaya anlatanlardan nefret ederim çok işime yarayacak yaa keşke vatandaşlığı da olsaydı hiç bıkmazdım bu dersten yani
Tarihte biriyi bir kötü cikiyor bende anlamadım gittiHakan dedeyi duydum ben ama benim internet kotası video izlediğimde ay sonu gelmeden internet kesiliyor X yayıncılığın ders notlari var bende onlardan calisiyorum daha akılda kalıcı en azindan
Saol canım bende deneme yapıyorum hergün benimde bitmesi gereken kitaplar var denemelerde netlerim hic sabit degil hic istediğim gibi çıkmıyor netlerim bugün 78 net çıktı daha önce 86 bir sabitleyemedim ortalama 80 net cikiyor artırmam lazım dediğin gibi her denemede farklı ders kötü cikiyor tüm dersleritekrar etmek gerekiyor surekliDün gece deneme sipariş ettim netten fem, teorem, pegem,beyaz kalem, istikrar yayınları bakalım bunlarıda çözeyim uzman kariyer ve yargı çok kasmış ya türkceden 20 doğru falan cikiyor hep tam bir facia Allah yardımcın olsun ins. Güzel hayirli bir memurluk nasip olur bize artık su sinav geçsin artık kitap yüzü görmek istemiyorum midem bulaniyor:95:
Tarihte biriyi bir kötü cikiyor bende anlamadım gittiHakan dedeyi duydum ben ama benim internet kotası video izlediğimde ay sonu gelmeden internet kesiliyor X yayıncılığın ders notlari var bende onlardan calisiyorum daha akılda kalıcı en azindan
fem in denemelerini alman çok isabetli olmuş okim ki çözdükten sonra beni daha iyi anlayacaksın . . .
x yayıncılıkta hakan hocanın katkısı var diye biliyorum cnm . . . hatta belki notlar onun bile olabilir yazarlarına bir bak istersen tarih notlarının . . .
denemeyi az önce bitirdim..
gy 57 doğru 3 yanlış
gk 59 doğru 1 boş...
akşam bir deneme daha çözmeyi planlıyorum.. gündüz sıcakta hiç çekilmiyor deneme ama neyseki 1.5 saatte bitti.
Gunaydin hanımlar sabah kalktım bir deneme coZdum şimdi temizlik yapicam baya sürer halledeyim erteleyip dürüyorum sonra rahat rahat çalışırım bugün anayasanın kalan sorularını çözüp mat çözücem tarih tekrarı yapicam herkese kolay gelsin
"...................................."..Gunaydin hanımlar sabah kalktım bir deneme coZdum şimdi temizlik yapicam baya sürer halledeyim erteleyip dürüyorum sonra rahat rahat çalışırım bugün anayasanın kalan sorularını çözüp mat çözücem tarih tekrarı yapicam herkese kolay gelsin
Kolay gelsin. Bende sabahtan beri tarih videosu izliyorum biran önce bitsin videolarki bakalım netlerimde farklılık olucak mı 30 da 30 yapmak lazım tarihten birde benim eşimde tarih mezunu boş yakaladıkça onada soruyorum bu kadar tarih çalışmaya fullemek lazım artık inşallah :) Birazdanda deneme yapıcam sonucu yazarım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?