2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

sağol cnm da o zaman öbür soruum soru da da x=1 y=6 mı ............... ben bu soruyu kafamdan düşünerek bulablrm böle ebob ekok şeklnde bulmaya çalışnca kafam karşıo ama her zaman kafamdan bulamam bu şeklde buşlmayı öğrenmelym..........

canım bu pek ebob ekok değil aslında

slm arkadaşlar bende ocağın 24ünden sonra başlıcam çalışmaya. gk/gy den gircem bu sene. yetişir heralde temmuza kadar. düzenli çalışırsam tabii.

benim hedefim 90-95 arası. yüksek biraz ama hedefi yüksek tutayım ki herhangi 85 civarı alabileyim diye düşündüm :)umarım olur

herkes istediği puanı alır inş

inşallah canım
banada 80 yetiyo valla.ama şimdiden başlasan ufak ufak iyidir.ben 8 günde coğ bitirdim sadece geceleri çalışarak 1 ders bitirebilirsin 24 ocağa kadar

soru silink çıkmş..... ....... İfadesini tam sayı yapan en küçük x pozitif tam sayısı kaçtr?

cnmcııım D şıkkı diyo.......... 90 mış

kafadan yapınca tabi

şimdi canım parantez içini topladığında paydaları eşitleyip 33/(18.15) oluyo
33 ü 3 e 18 i 3 e bölünde 33ten 11 18den 6 çıkıyo yani 11/(6.15) oluyo yani 11/90 dır yani x.(11/90) x yerinde 90 yazarsak pay ve payda sadeleşir sonuç tam sayı olur.o yüzden x 90dır

ekokcular

ekok(x,18,30)=90
ebob(x,18,30)=3 se x en az kaçtır
sedulu senin sölediğin şekilde yapmaya çalıştım olmadı :2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…