• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

canım bu sorularda değer veriyosun.sayma sayıları 1 den başlar.12 yi bölebilcek sayılar 1,2,3,4,6,12 dir.
a 1 se b 12 olur aynı gösterildiği gibi.
a ve b leri toplarsan mesela a=1 b=12 yken 1+12=13 olur.bu değerleri bakarsan 6 tane sonuç elde edilir.ama 3 tane farklı değer alır o yüzden cevap 3 :34:
anlamadığın yer varmı canım :34:

sağol cnm da o zaman öbür soruum soru da da x=1 y=6 mı ............... ben bu soruyu kafamdan düşünerek bulablrm böle ebob ekok şeklnde bulmaya çalışnca kafam karşıo :9: ama her zaman kafamdan bulamam bu şeklde buşlmayı öğrenmelym..........

sağol cnm da o zaman öbür soruum soru da da x=1 y=6 mı ............... ben bu soruyu kafamdan düşünerek bulablrm böle ebob ekok şeklnde bulmaya çalışnca kafam karşıo :9: ama her zaman kafamdan bulamam bu şeklde buşlmayı öğrenmelym..........

canım bu pek ebob ekok değil aslında :34:

slm arkadaşlar bende ocağın 24ünden sonra başlıcam çalışmaya. gk/gy den gircem bu sene. yetişir heralde temmuza kadar. düzenli çalışırsam tabii.

benim hedefim 90-95 arası. yüksek biraz ama hedefi yüksek tutayım ki herhangi 85 civarı alabileyim diye düşündüm :)umarım olur

herkes istediği puanı alır inş

Eklentiler

• $Fotoğraf-0003.webp
    $Fotoğraf-0003.webp
    10,2 KB · Görüntüleme: 28
slm arkadaşlar bende ocağın 24ünden sonra başlıcam çalışmaya. gk/gy den gircem bu sene. yetişir heralde temmuza kadar. düzenli çalışırsam tabii.

benim hedefim 90-95 arası. yüksek biraz ama hedefi yüksek tutayım ki herhangi 85 civarı alabileyim diye düşündüm :)umarım olur

herkes istediği puanı alır inş

inşallah canım :29:
banada 80 yetiyo valla.ama şimdiden başlasan ufak ufak iyidir.ben 8 günde coğ bitirdim sadece geceleri çalışarak 1 ders bitirebilirsin 24 ocağa kadar :34:

soru silink çıkmş..... ....... İfadesini tam sayı yapan en küçük x pozitif tam sayısı kaçtr?

cnmcııım D şıkkı diyo.......... 90 mış

kafadan yapınca tabi :1:

şimdi canım parantez içini topladığında paydaları eşitleyip 33/(18.15) oluyo
33 ü 3 e 18 i 3 e bölünde 33ten 11 18den 6 çıkıyo yani 11/(6.15) oluyo yani 11/90 dır yani x.(11/90) x yerinde 90 yazarsak pay ve payda sadeleşir sonuç tam sayı olur.o yüzden x 90dır :34:

ekokcular :3:

ekok(x,18,30)=90
ebob(x,18,30)=3 se x en az kaçtır :52:
sedulu senin sölediğin şekilde yapmaya çalıştım olmadı :2:

Back
X