aa çok teşekkür ederim gönlümdeekii hayrım olsun insallah o şimdi asker git gt benimde eşim olsa benimde işten ya da her nerden gelcekse gelse 1 dk bile durmamm
Allah kavuştursun diyorum ve kaçıyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aa çok teşekkür ederim gönlümdeekii hayrım olsun insallah o şimdi asker git gt benimde eşim olsa benimde işten ya da her nerden gelcekse gelse 1 dk bile durmamm
yakın gelen o şıklardı hayal meyal anımsadım bir şeyler istersinn ... loşum istersinn üle birr istersinkii alnına yazılı verdimiydii ağzını diilini bile tutuverir eyy gidim eyyydoğru cevap erres
anam ben eş meş istemiyorm kendime zor bakıyom valla
yakın gelen o şıklardı hayal meyal anımsadım bir şeyler istersinn ... loşum istersinn üle birr istersinkii alnına yazılı verdimiydii ağzını diilini bile tutuverir eyy gidim eyyy
Allah kavuştursun diyorum ve kaçıyorum
hayatımızda o sorumluluklar hep var hepte olacak , evlenince sadece şekil değiştirecek.şimdi anaya babaya abiye ablaya vs sorumluyken ozamanda 1 tek kisiye sorumlu olacağız yani şekil bakımında değişiklik olacak.bunalmak oda hep var yinede olacak oda şekil ve şarta bağlı usulunu değiştirecek yani ... losumm suanda bunalıyorum belki ozamankinden daha fazla ama cefamı şimdi çekiyorum geride sefam olsun.sende çakraları aç iste gönülden iste seninki aslında senin gel demeni bekliyor gelene yapma yap oldumuevlenip bütün sorumluluğu üstüne alırda bigün bunalırsan ahanda bu mesajı hatırlatcam sanaaa
hay ALLAH razı olsunn ne güzel bir dilektir duadır buu.çok teşekkür ettik :)
Duru ? canım naber bakıp bakıp gidiveriyorsunnn :))
hayatımızda o sorumluluklar hep var hepte olacak , evlenince sadece şekil değiştirecek.şimdi anaya babaya abiye ablaya vs sorumluyken ozamanda 1 tek kisiye sorumlu olacağız yani şekil bakımında değişiklik olacak.bunalmak oda hep var yinede olacak oda şekil ve şarta bağlı usulunu değiştirecek yani ... losumm suanda bunalıyorum belki ozamankinden daha fazla ama cefamı şimdi çekiyorum geride sefam olsun.sende çakraları aç iste gönülden iste seninki aslında senin gel demeni bekliyor gelene yapma yap oldumu
Tatlım o konuda gelişmelerimiz var bizim şans vermeye karar verdim
bil hassa konuşuciiizz.
kızlar sorularım var sizlere
1.aşg. devletlerden hang. yıkılmasıyla Anadolu Selçuklu Dev. ve moğol dev. komşu olmuştur?
a.akkoyunlar
b.karakoyunlar
c.karamanoğulları
d.harzemşahlar
e.memlükler
2.osmanlı dev kalemiye sınıfının görevleri arasında aşg hang yer alır ? (bu soru kafamı karıstırdı bir cevaplıyı verin bakam ben mi hata yapıyorum sorudamı var bir şey )
a.bürokrasi
b.askerlik
c.yönetim
ek bilgi: zeytinin yetiştiği her yerde buğday yetişirmiş buğdayın yetiştiği her yerde ise zeytn yetişmezmiş ben bunu nemliliğe bağlamıştım ege ve iç anadoludan dolayı :26: ama cevap zeytinin alüvyal topraklarda yetişmesiymis.
1. soruyu hatırlamıyorum ama a gibi geliyo.
2. sorun kalemiye sınıfı bürokrasi ve idari ile ilgilenirler yani a ve c
ek bilginin cevabı da doğru canım zeytin alüvyal topraklarda yetişir
bil hassa konuşuciiizz.
1.aşg. devletlerden hang. yıkılmasıyla Anadolu Selçuklu Dev. ve moğol dev. komşu olmuştur?
a.akkoyunlar
b.karakoyunlar
c.karamanoğulları
d.harzemşahlar
e.memlükler
2.osmanlı dev kalemiye sınıfının görevleri arasında aşg hang yer alır ? (bu soru kafamı karıstırdı bir cevaplıyı verin bakam ben mi hata yapıyorum sorudamı var bir şey )
a.bürokrasi
b.askerlik
c.yönetim
ek bilgi: zeytinin yetiştiği her yerde buğday yetişirmiş buğdayın yetiştiği her yerde ise zeytn yetişmezmiş ben bunu nemliliğe bağlamıştım ege ve iç anadoludan dolayı :26: ama cevap zeytinin alüvyal topraklarda yetişmesiymis.
hangi kaynagı tavsiye edersin canım.bende yediiklimin kitaplarıda var konulara ordan bakıyordum.
2 neden sadece a dedin canım1-a
2-a
:44::44:
bil hassa konuşuciiizz.
a.akkoyunlar
b.karakoyunlar
c.karamanoğulları
d.harzemşahlar
e.memlükler
a.bürokrasi
b.askerlik
c.yönetim
1-e (eger e deilse d olmali diye düsünüyorum)
2-a
nedeni nedir açıklarmısınız 2 yi :)
2 neden sadece a dedin canım
kalemiye sınıfı bürokrasi alanındaki görevliler . yani defterdar,reisülküttap nişancı gibi...
askerlik ve yönetim seyfiye sınıfıyla alakalı.yani veziri azam,vezirler,yeniçeri ağası,beylerbeyi,sancak beyi gibi.
ben böyle hatırlıyorum ama yanılmış olabilirim canım. doğru cevap nedir ?