2012 Kpss ders çalışma günlüğüm:) bana katılabilirsiniz...

Bende iyim ders çalışıyordum ama bugün niyeyse uyku bastırdı bir saatlik bir mola verebilirim kendime :)
 
Gunaydin ben pek iyi sayilmam bende halsizim uyku bastiriyor hep
cografya calisiyorum benim gibi daha vatandasliga baslamamis olan varmi aranizda cok uzgunum
artik bugun yarin baslamam lazim kendimi çok daralmış hissediyorum sakin olmak lazim sanirim
stresliyim biraz
 
Ben Eylül de girecek olmama rağmen stresliyim.
Dün bu forumda bir yorum okudum moralim çok bozuldu.
Kız gece gündüz çalışmış, 2 gün bile ara verse vicdan azabı duymuş.
Sonra yüksek netle sapmadan dolayı düşük puan gelmiş ve atanamamış.:96:
En az 110 net yapmalıyız atanmak için. Bu da neredeyse fullemek demek.:100:
Daha matematiğe başlamadım
Korkuyorum sanırım :18:
 

Canim bende matematige yeni basladim sayi kesir karisim yuzde
problemlerinden soru cozmeye yeni basladim.bende korkuyorum
110 net ruya gibi geliyor.bu donem moral bozulmasi cok yasiyorum morale cok ihtiyac duydugumuz donemlerdeyiz aslinda.
Geometriye baslayamicam ben herhalde bilmiyorum vaktim yetecekmi
ihtiyactan mail gelmis soru cozum videosu 69 lira onu alayim
diyorum 50 saat gy gk soru cozum videolari.deneme kitabi hediyeymis
belki faydali olur
 
esocial, eğer önlisanstan giriyorsan çok geç değil henüz ama başlasanda iyi olur gibi çünkü çok ayrıntıları var...

Bende bazen strese giriyorum sanki sınavdan hiç iyi puan alamayacakmışım gibi geliyor ama kendimi topluyorum sonra bozma moralini diyorum.... Sınav biraz kapasite işi aralıksız çalışırsın ama verimsiz çalışırsan sadece boşu boşuna vücut yorgunluğu yapmış olursun ama az bir zaman çalışırsın verimli çalışırsın bakmışsın süper puan alırsın... Birazda sınav günündeki ruh halinede bağlı tabi :))
 
Ya ben ne yapayım mat. sıfırdı benim ilk başladığımda... Antremanlarla mat. kitabı diye bir kitap 2 kitabı var 1. kitap resmen ilkokul çocuğuna anlatıyor mat. dört işlem yaptım kaç zamandır 2 hafta oluyor ikinci kitaba geçtimde normal mat. döndüm ondada zorlanıyorum ama ne yapayım yapmam lazım sınavda en az 15-20 mat. yapmam lazım geometri zor mu yaa çalışsam yapabilirmiyim ??? yoksa vakit hiç harcamayayım mı ??
 

O kitabı aldandım bende aldım. ilkokul çocuğunu geçtim bilmiş bilmiş yazmış gıcık mı nedir.
o kadar kötü de değil matım yinede aldım işte. şuan sen kaç yapabiliyorsun matta?
geometriye bir göz at istersen 4 soru 4 soru valla belki kurtarır sınavda bi soru bile kaç aday öne geçiriyor
 

o soru çözüm videoları nette çok var canım indirebilirsin. denemelere hiç para vermiyorum ben netten indiriyorum özellikle kaliteli tg leri..
 

Ada canim mrb ben lisanstan giricem duz memur kadrosundan.
Temmuzun yedisinde.
Dedigin gibi cok az zamanda bile verimli calisip yine yapilabilir
ama bazen cok verimsiz geciyo dalip duruyorum uykum geliyor

geometriyede vaktin kalirsa bakabilirsin ucgenlere cemberlere baksan birazz kurallarina
ben oyle yaparim herhalde benim temelim var ama yinede
unutuluyor vaktin varsa ucgenlerden ufak ufak baslayabilirsin canim
 
Son düzenleme:

Ya birde ben şuan 2. kitaptayım mat. bilmeyen zorlanıyor sonuçta insan çözümleri nasıl oluyor onu koyardı en çok ona sinir oldum... Çözümleri olmaması beni çok tıkıyor.. Yapamadığım bir soruda taklılıp kalıyorum şimdi bölen kalan ilişkisindeyim bir iki soru yaptım farklı bir soru tarzına geçtiği zaman onunla ilgili örnekte yapmamış ee çözümleride yok kaldım şimdi başka kitaplara baktım çözümlü mat. olanlara sorularda hiç öyle birşeye rastlamadım... Sinirlendim bıraktım başka ders çözücem biraz sinirim geçsin belki geri dönerim mata :)
 

Senin az kalmış sınava ama yinede yapılmayacak değil... Bilmiyorum ama bana göre vat. çok zor değil zaten genelde herkes birazcık haber izlese birçok şeyi öğreniyor yabancı gelmiyor insana soru çözerken falan eksik bilmediklerinide sorularda yapabilirsin ama ihmalde etmemek lazım tabii....
 

bu tarz seylerı kafana takma bebekım bunlar cogu yıldırma operasyonları o zman ben sana guzel ornek vereyım bırıncı derecelerımden 2010 kpss ıle uc arkadasım atandı puanlarını yazıyorum bırı 85netle 84kusur puan geldi içişlerine digerı 84puanla 83kusur geldı ıcıslerıne dıgerıde 87 netle 85kusurla ıc ıslerıne 2008de bır arkadasım 100net ıle 84 geldı ılk atamada gıttı dıgerıde 108netle 89 geldı cacouk esırgeme kurumuna atandı braslara gleınce 2010 atananlar muhasebe 2008de atanın bırı saglıkcı dıgerıde ısletme
 

Tesekkur ederim ada moral verdigin icin canim.bugun yarin baslicam vat.a
kolay gelsin kizlar hepinize
 
Merhabalar kızlar, ben de aranıza canla başla katılmak istiyorum, normalde kocaeli üniversitesi fizik okuyordum , lisans kazandığım için açık öğretimden 2. üniversite hakkıyla 2 yıllık adalet yazdım onu bitiriyorum bu sene inşallahh, ve kpss ye hazırlanıyorum, kpss kursuna da gidiyorum ama haziran 15 gibi derslerimiz bitecek, etüt ve sınavlar devam edecek.

Ama ben kış dönemi içerisinde doğru düzgün hiç adapte olamadım derslere oldum, bişey çıktı oldum, aöf ün sınavları çıktı ama hazirandan sonra hiiiçbişey bana engel olamiycak ve ben inek gibi ders çalışıcam 3 ayda türkçe,matematik,coğrafya,tarih,vatandaşlık hepsini bitirebileceğime inanıyorum..
zaten kursu derslere evde bakmasamda takip ettim ve ister istemez bişeyler öğrendim tekrar gibi olucak benim için,

ama günde kaç saat çalışmalıyım ?
kaç soru çözmeliyim ?
sizler nasıl çalışıyorsunuz?


bunları benimle paylaşırmısınız

Birde benim gibi önlisans adalet ten hazırlanan arkadaşlarım varmı aramızda ?
 

Çoğu öyle diyorum bende kend kendime geçiyorum. insan ister istemez korkuyor stres yapıyor. inşallah hayırlısıyla güzel puanlar alırız
 
Risus , hoşgeldin.
Dün akşamdan hatırladım hemen seni :)
Dersanede öğrendiklerinle kendin çalışıp harmanlarsan iyice oturur bilgilerin.
Ama 2 ay ayır konulara ki kalan bir ayda soru ve deneme çözmeye vaktin olsun.
Benim konularım bitti, dersaneye gitmedim. Günde 500 çözüyordum ama malum aöf var ancak 250-300 çözebiliyorum. Bazen sıkılırsam 150 de de bırakıyorum.
Şuana kadar 1 koli kitap bitirmiş oldum. İkinci kitap siparişimde salı günü gelecek aöften sonra çözmeye başlayacağım. Sana tavsiyem bol bol soru çöz. Özellikle tarih çok soru ve tekrar isteyen bir ders.
Aöf de konu çalışmıyorum soru final ve büt sorularını çözüyorum önce sonra da konusunu bi okuyup geçiyorum akılda kalıyor böylelikle :)
 
Türk mimarisinde han ve kervansaray adıyla anılan konaklama yapıları, günlerce, hatta aylarca süren uzun yolculukların kaçınılmaz sonucuydu. Bu yapıların başlangıcı,ribat denen, korunma ve savunma amacıyla yapılmış konak, kasır, ordugâh veya karakol tipindeki yapılara dayanır. Ribatlar, muhafız kuvvetlerinin veya askeri birliklerin yerleştirildiği, avlusunun etrafı bir savunma duvarıyla çevrilmiş, barınakları, ahırları, ambarları ve bir gözetleme kulesi olan sınır karakollarıydı. XI yy’dan itibaren sınırların genişlemesiyle, eskiden sınır boylarında olan bazı ribatlar daha iç bölgelerde kaldı ve işlevi yavaş yavaş değişerek konaklama amacıyla kullanılır oldu. Ribatlar artık ticaret yolları üzerindeki belirli menzillerde, yolcuların, özellikle kervanların konakladığı yapılara,yani kervansaraylara dönüşmeye başlamıştı.

Bu yapıların kısa surede ve ağırlıklı olarak ticaretle ilgili bir nitelik kazanmasında, İpek Yolu’ndan kaynaklanan bir kültür mirasının da büyük payı vardır, Dünyanın en uzun ticaret yolu olan İpek Yolu’nun güzergahı askeri ve dini amaçlı olmasına rağmen, kervanların ve yolcuların da konaklayabileceği mimarlık anıtları sıralanırdı Başka bir deyişle kervansarayların mimar tip olarak ortaya çıkması ve gelişimi, Arap ribatlarının etkisi bir yana, İpek Yolu üzerindeki bu yapılar sayesinde olmuştur İran ve Orta Asya’daki Arap ribatları, başlangıçta Orta Asya mimari geleneğine bağlıydı. İslam dinini kabul eden Türkler, bu mimarlık geleneğini akıllıca bir yorumla değerlendirdiler ve yaptıkları kervansaraylara Arap mimarisinden farklı bir Türk kimliği kazandırdılar.
 
kızlar ekonomik yaşam ile ilgili kervansaray bedesten ribat kapan diyor şıklarda bunlar doğru şıklarda kapan ne demek?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…