olumlu düşüncek modda olabilsem keşke :) nese bakalım belki geçer ilerleyen saatlerde .tşk durucum önerilerin için
Tabi bilmediğim şeyler olabilir sadece üstün körüydü yorumlarım..
Allah yardımcın olsun her neye kafan takılıysa cnm
demin soruyu yanlış yere sormuşum:S
_asmunikal_ kullanıcısından alıntı
aşağıdakilerden hangisi türkiyenn orta kuşakta yer almasının kanıtıdır?
a) ortalama yükseltinin fazla olması
b) yıl içinde mevsimlerin belirgin yaşanması
c) güneyden kuzeye doğru gölge boyunun uzaması
d) kıyılarda kış mevsiminin ılıman geçmesi
kızlr size zahmet
a nın nedeni
b ninn nedeni
c nn nedeni
d nin nedenide yanına yazarsanız
Canım,
A) Ortalama yükseltinin fazla olması: Türkiye'nin genç oluşumlu bir ülke olmasıyla ve özel konumuyla ilgilidir.
B)Yıl içinde mevsimlerin belirgin yaşanması: Bu da özel konumla alakadır. Orta kuşakta yer alan ülkelerde misal Afganistan'da iklim çeşitliliği fazla değildir.
C) Güneyden kuzeye doğru gölge boyunun uzaması: Matematik konumunun sonucudur. Gölge boyu güneyden kuzeye doğru gidildikçe uzar. Çünkü Tr 36-42 derece paralelleri arasında yer alır.
D) Kıyılarda kış mevsiminin ılıman geçmesi: Buda kara ve denizlerin dağılışı ile ilgilidir. Kıyılardan iç kesimlere doğru gidildikçe deniz etkisi azalar, sıcaklık farkı artar.
Cevap: C / Umarım anlatabilmişimdir.
ben buna B dedim. cvb C miş. saolun anladım canım
demin soruyu yanlış yere sormuşum:S
_asmunikal_ kullanıcısından alıntı
aşağıdakilerden hangisi türkiyenn orta kuşakta yer almasının kanıtıdır?
a) ortalama yükseltinin fazla olması
b) yıl içinde mevsimlerin belirgin yaşanması
c) güneyden kuzeye doğru gölge boyunun uzaması
d) kıyılarda kış mevsiminin ılıman geçmesi
kızlr size zahmet
a nın nedeni
b ninn nedeni
c nn nedeni
d nin nedenide yanına yazarsanız
Canım,
A) Ortalama yükseltinin fazla olması: Türkiye'nin genç oluşumlu bir ülke olmasıyla ve özel konumuyla ilgilidir.
B)Yıl içinde mevsimlerin belirgin yaşanması: Bu da özel konumla alakadır. Orta kuşakta yer alan ülkelerde misal Afganistan'da iklim çeşitliliği fazla değildir.
C) Güneyden kuzeye doğru gölge boyunun uzaması: Matematik konumunun sonucudur. Gölge boyu güneyden kuzeye doğru gidildikçe uzar. Çünkü Tr 36-42 derece paralelleri arasında yer alır.
D) Kıyılarda kış mevsiminin ılıman geçmesi: Buda kara ve denizlerin dağılışı ile ilgilidir. Kıyılardan iç kesimlere doğru gidildikçe deniz etkisi azalar, sıcaklık farkı artar.
Cevap: C / Umarım anlatabilmişimdir.
ben buna B dedim. cvb C miş. saolun anladım canım
sevgi meleği
gece gündüz süre farkı ne demek
gece gündüz süre farkı en fazla kuzeyde yani sinopta var..
ama ben bunun mantıgı hala bilmiyorum. yardımcı olurmurmusun
bende su sıcaklık farkını çözmüş değilim.biri anlatıverse
Gece gündüz sıcaklığından mı bahsediyorsun?
bende b dedimde C almış. soru yanlış olabilir ozaman
Soruyu şimdi tekrar okudum da Canım ben soruyu iklim çeşitliliği olarak algılamıştım.Mevsimlerin belirgin olarak yaşanmasıymış. Ah dikkat eksikliğim.
Mevsimlerin belirgin olması tabiki orta kuşakta olması. O yüzden c demişim. Doğru düşünmüşsün cevap doğal olarak B.
işte bunu biliyorum. ama ezber olarak biliyorum.Canım, çizgisel hız en fazla ekvator üzerindeydi ya , kutuplara doğru gidildikçe de azalıyordu.
İşte bu sebebten kutuplara doğru gidildikçe gece-gündüz zaman farkı artar.
yok bu iklimle alakalı sıcaklık :s şimdi karadeniz her mevsim yağış aldığından diğer bölgelere göre sıcaklık farkı az mı oluyor :26:
kutuplarda 6 ay gündüz 6 ay gece yaşanır.yani güneş doğyor 6 ay batmıyor ve battığında 6 ay doğmuyor.gündelik yaşamda olmadığndan tuaf gelebilir ama dünyada böyle bir yer varmışsevgi meleği
gece gündüz süre farkı ne demek
gece gündüz süre farkı en fazla kuzeyde yani sinopta var..
ama ben bunun mantıgı hala bilmiyorum. yardımcı olurmurmusun
bende b dedimde C almış. soru yanlış olabilir ozaman
saol:)
işte bunu biliyorum. ama ezber olarak biliyorum.
karadenizin heryeri 4 mevsim yagış almaz. sadece 4 mevsim yağış alır. buda sıcaklık farkını düşünür. mesela güney doğu anadaoluda bide iç anadoluda yagış olmadıgı için yani yazın yağış düşmediği için sıcak oluyor.
yok bu iklimle alakalı sıcaklık :s şimdi karadeniz her mevsim yağış aldığından diğer bölgelere göre sıcaklık farkı az mı oluyor :26:
her mevsim dedim zaten de:26: yani karadenizde sıcaklık farkı az güneydoğuda fazlamı bunumu anlayacağım
Sicaklik farki dedigin yilin en yuksek sicakligi - yilin en dusuk sicakligi demek cnm.
Karadenizde yazinda kisinda yagisa ve denizellige bagli olarak bu oran cok fazla farklilik gostermiyor.
Yani kisin en dusuk sicaklik mesela 10 dereceye kadar dusuyorsa, yazinda bu sicaklik en fazla 30 dereceye kadar cikiyor.
Sicaklik farki 20 derece kadar oluyor.
Guney doguya baktigimizda ama kisin karasalligin, yukseltinin etkisiyle sicaklik -10 dereceye kadar dusuyor.
Yazin ise samyeli ruzgarlarininda etkisiyle, yagisinda olmamasindan dolayi bu sicaklik 40 derecelere kadar cikiyor.
Buradaki sicaklik farki da 50 derece olmus oluyor.
Karadenizle, guney dogu arasindaki sicaklik farki bunlardan kaynaklaniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?