2012 Kpss ders çalışma günlüğüm:) bana katılabilirsiniz...

canım ben mesajını görmedim. kusura bakma :KK43:
hemen atarım linkleri.
zihin haritası konunun özeti ve konu tekrarları için olan birşey ben sana onunda linklerini atayım.
mutlaka bi kez dene çok yararını göreceksin. hatta konuyu bitirip haritayı yapmak için heyecanlanıyosun abartmıyorum :)

önemli değil cnm....tmm beklıyorum bu arada ben şeyı de ındırdım hanı ihtiyaç yayınlarının uzaktan eğitim dersleri var ya...bazı dersleri nete düşürmüşler onları indirdim sizde indirin çok ii diyorlar......

canım ben mesajını görmedim. kusura bakma :KK43:
hemen atarım linkleri.
zihin haritası konunun özeti ve konu tekrarları için olan birşey ben sana onunda linklerini atayım.
mutlaka bi kez dene çok yararını göreceksin. hatta konuyu bitirip haritayı yapmak için heyecanlanıyosun abartmıyorum :)

Ben de alabilir miyim linkleri ? Özellikle zihin haritası nedir ben de merak ettim :KK1:

olur olur olmaz mı hiç:)))

:) Tamam o zaman
Bu iyi oldu böylece hepimiz birbirmizi kontrol etmiş olacağız :) Hepimiz bir birimize soralım ne yaptık bugün diye
Çok sevdim bu topiği iyiki bu konuyu açtın sevgi meleği:KK3::KK3:
Bu arada benim adım Enise ve şimdiden çok memnun oldum:KK16:

Bu iyi oldu böylece hepimiz birbirmizi kontrol etmiş olacağız :) Hepimiz bir birimize soralım ne yaptık bugün diye

bende tugba bende çok m.oldum:)

ben de kpss hazırlanmaya başlayıp daha motive olamayanlardanımm tüm geçmişi okudumm en yakın zamanda başlıyorumm ve burayı takip etmeyi düşünüyorumm tabi izin varsaa:KK34::KK34::KK34:

zihin haritalarıyla ilgili bir yazı ilgilenen olur belki :)
ZİHİN HARİTALARI

Zihin haritaları ile sağlıyacağımız faydalar:

a)Kendi bilgi kaynağımızı oluşturucaz.

b)Tekrar yaparken süreyi minimuma indiricez(bir ünitenin tekrarı 5-10 dakika sürecek)

c)Konuyu bir bütün halinde ayrıntılarıyla görebilicez.

d)Konunun içindeki olayları,yerleri,isimleri,kavramları mantık ilişkisi kurarak birbirine vağlıyabilicez.

Zihin Haritası Nedir:

Zihin haritası aslında özet çıkarmanın yeni bir yoludur.Ya da yeni bir versiyonudur.Klasik özet çıkarma çalışmasından farkı ise konuyu bir bütün halinde gösterebilmesidir.

Nasıl Hazırlıyacağız:

Zihin haritamızı hazırlamak için boş-çizgisiz A-3 kağıtlara ihtiyacımız var.Çalıştığımız ünitenin ismini kağıdın ortasına büyük harflerle çizip yuvarlak içine alın.

*İslamiyet öncesi Türk Tarihi

Şimdi alt başlıklara geçicez.

*Göçler

*İlk Türk Devletleri

*Kültür ve Medeniyet

Bu alt başlıkları çizdiğimiz daireden birer ok çıkarıyoruz ve yazıyoruz.

Şimdide bu alt başlıkları oluşturan öğeleri oklar çıkararak aynı şekilde yazıyoruz.Bu bölümlendirme her başlığın son öğesine kadar devam edecek.Lakin bunun için devasa bir kağıt gerekeceğinden bölümlendirme yapıcaz.Hiç beyin hücresi gördünüzmü?Aynen onun şeklinde olacak.İlkokulda hani güneş çizerdik ya onun gibi.Bu konunun zihin haritasını çıkardım bu akşam.Daha iyi anlaşılması için onun üzerinden konuşalım.

Evde A-3 kağıdı olmadığından A-4 kağıdı kullandım mecburen.7 zihin haritası çıkardım.A-3 olsaydı 3 tane bile yeterdi bu konu için.İlk ana başlık İslamiyet öncesi türk tarihi,yuvarlak içine alıp ok çıkartıyoruz,karşısına göçler yazıyoruz.Göçlerdende iki ok çıkarttık birine coğrafi şartlar,diğerine sonuçları yazıyoruz.

İkinci okumuzun karşısına İlk türk devletleri yazıyoruz.İki ok çıkarıyoruz büyük türk devletleri yazıyoruz.Ordanda beş ok çıkarıp karşılarına ,Asya Hunları,Avrupa Hunları,Kutluklar,uygurlar yazıyoruz.İkinci okumuzun karşısınada Diğer Türk devletleri yazıyoruz.Ordanda 10 tane ok çıkarıp bu devletlerin isimlerini yazıyoruz.

3.okumuzun karşısına ise kültür ve medeniyet yazıyoruz.Ondanda 9 ok çıkarıp öğeleri yazıyoruz(din,sanat,yönetim...)

Ben A-3 kağıdı kullandığımdan ilk zihin haritam burda bitti.A-3 olsaydı bu haritaya göçleri sığdırabilirdim.Herneyse,gectik ikinci haritamıza.ben büyük türk devletleri ve diğer türk devletleri için ayrı haritalar çıkardım.Kağıdımızın ORTASINA bu sefer ilk türk devletleri yazıyoruz.5 büyük devlet için 5 ok çıkarıp isimlerini yazıyoruz.Şimdi onlardan birsürü ok çıkarıcaz ve anahtar kelimeleri karşısına yazıcaz.Nedir anahtar kelime.Aklınızda tutmak istediğiniz kısmı komple size hatırlatan,yada çağrıştıran kelimeler.Cümle kurmıycaz ve mümkün mertebe az kelime kullanıcaz.Kendi haritamda Asya Hun için yazdıklarımı buraya aktarıyorum.

--İlk türk devleti

--Orta asyada ilk siyasal birlik

--çin seddi

--Türklerdeki ilk yazılı antlaşma(çin ile)

--Ötüken

--Oğuz Kağan Destanı

--Kurucucu teoman

--Metehan yazıp ondanda oklar çıkarıyoruz:

--ordu(onlu sistem)

--Çin-vergi

--Çinlilerle evlilik--güç göstergesi

--Ölümü-dağılma

Dikkat ettiyseniz çin seddinin yanında bir açıklama yok.Zaten gerekte yok:)Oraya çin seddi yazdığımda çinlilerin hun akınlarını durdurmak için çin seddi yaptıkları geliyor aklıma.Ötüken yazdım mesela.Hunların siyasi merkezleri olduğunu söylememe gerek varmı?Çin-vergi yazdım.Onu gördüğümde metehanın çini vergiye bağladığı zaten geliyor aklıma.

Evet arkadaşlar bütünden parçaya inerek zihin haritalarımız böyle oluşturuyoruz.Klasik özetten farkını görebildinizmi?Mesela bu 5 büyük türk devleti için bu haritayı hazırladınız diyelim.Tek sayfada o devletlerle ilgili her bilgiyi bulabilirsiniz.

Ben bu çalışmayı yaparken zihnimin o kadar hoşuna gittiki,bir yandan müzik dinledim:)Çünkü bu haritalar dağınıklığı ve kopukluğu önlüyor.Zihin bağlantıları kuruyor ve haritaya baktığında onu uğraştıran uzun cümleler görmüyor.Şunu unutmayın arkadaşlar.Beyne yer eden tüm kalıcı bilgiler beynin tasnif ettiği bilgilerdir.Yani bilgiyi alıp işlediği,bağlantılarını kurduğu bilgilerdir.İşte bu haritalarda beynin bu özelliğine yöneliktir.

Hergün 2 ünitenin zihin haritasını çıkarıp 8 günde 2.aşamayı bitiriyoruz.Her üniteden sonra en az 1 tanede o ünitenin testini çözüyoruz.

Ben haritamı hazırlarken ihtiyaç yanınlarının tarih kitabındanda faydalandım.Güvender ve bu kitap birbirini çok güzel tamamladı.İhtiyaç yayınlarının kitabı kısman özet niteliğinde olduğundan işinizi çok kolaylaştıracak.

önemli değil cnm....tmm beklıyorum bu arada ben şeyı de ındırdım hanı ihtiyaç yayınlarının uzaktan eğitim dersleri var ya...bazı dersleri nete düşürmüşler onları indirdim sizde indirin çok ii diyorlar......

evet uzaktan eğitim programlarıda güzel oluyor haberişm yoktu onu da indireyim tenk yu tatlım :)

oo süpersin valla biri bana hesap sorsun :KK70:
bende sevgi memnun oldum enise :)

fndkfındk canım 10 dk da bir mesaj atabiliyormuşum atıcam birazdan sana...

selam kızlar.bende bu yıl kpss ye tekrardan hazırlanacağım ama henüz kendimi motive edebilmiş değilim.Benide alın aranıza da beraber motive olalım.birkaç hafta önce tarihe başladım ama o kadar disiplinsizim ki sadece bir konuya bakabildim.Dersaneye gitmeyeceğim evde kendim hazırlanmayı düşünüyorum.Tarih ve vatandaşlık derslerim kötü.hatta sıfırın altında.sınavda yapmasam daha iyi yani.durum o kadar vahim.o yüzden ilk onlardan başlaamak istiyorum.sizce doğrumu yoksa önce billdiğim ve sevdiğim dersleri mi tekrar ederek başlasam

ne izni canım çok sevinirim bende :)

benim durumum biraz farklı ben atandım yaklaşık 2 yıl oldu kurum değiştirmek istiyorum lisanstan gireceğim :):):) tabi çalışmaya başlayabilirsem bu arada anlattıklarından azmini ve heyacanını görüryorum inşallah herşyyy isstediğin gb olur :nazar::KK34:

Kızlar bende şimdilik kaçıyorum kendinize iyi bakın yarın görüşmek üzere
Yarın sabahtan itibaren güzelce çalışmaya başlayın :KK66: Bakın sorucam not vericem hepinize :KK66: :KK37:ze :KK12::KK12:

Öpüldünüz:87:

kızlar ben 2013 de giricem, önümde 2 yıl olduğundan çok kasmıyorum ama eğitim bilimlerinden hiç temelim olmadığı için bu yıl en azından onu bitireyim, son yıl da genel kültür ve eğitim tekrar ayrıca bol soru diye düşündüm. :KK68:
şu zihin haritaları süpermiş.. :KK8: özet dediğin de böyle olur zaten..:KK9: ben ihtiyacın uzaktan eğitim videolarını dinliyorum, o sırada hocayı dinlerken özet çıkarıyorum, kitaba bi göz gezdirip test çözüyorum.. yalnız hocanın kavram tanımları çok hoşuma gidiyor, kitapta aynı tanım yok. o yüzden mecburen cümle yazmak zorunda kalıyorum. buna bi çare önerisi olan var mı :26:

günaydın bayanlar......:) ben kalkar kalkmaz memurlar nette ki zihin harıtaları kısmını okumaya başladım 300 sayfa var ama olsun hızlı hızlı göz atıyorum ve ferhatca nın yazılarını kopyalayıp pc me yapıstırıyorum....sıkıldıgım zaman açıp okumak ıcın......henüz kahvaltı da etmedim....hepiciiiğini yapcam sırayla:)

benimde tarih ve vatandaşlık vasatın altında onlara fazlasıyla ağırlık vermem lazım:44:
selam kızlar.bende bu yıl kpss ye tekrardan hazırlanacağım ama henüz kendimi motive edebilmiş değilim.Benide alın aranıza da beraber motive olalım.birkaç hafta önce tarihe başladım ama o kadar disiplinsizim ki sadece bir konuya bakabildim.Dersaneye gitmeyeceğim evde kendim hazırlanmayı düşünüyorum.Tarih ve vatandaşlık derslerim kötü.hatta sıfırın altında.sınavda yapmasam daha iyi yani.durum o kadar vahim.o yüzden ilk onlardan başlaamak istiyorum.sizce doğrumu yoksa önce billdiğim ve sevdiğim dersleri mi tekrar ederek başlasam

X