2012 kasım bebekleri büyüyor..

canım ne bileyim vallahi belkide haklısın emzik konusunda ama ana sorarsan seninle aynı şeyleri yaşıyorum üzerine astığımda dediğin gibi üstünden tüy toz bulaşıyor her seferinde yıkıyorum emziği.ama çok şükür benimki şimdilik uyurken emzik düşünce ağlamıyor.uyuyana kadar alıyor emziği.gündüzleri uyanıkken çoğu zaman vermiyorum hep uyku zamanlarında veriyorum uykuya dalmasını kolaylaştırıyor.bir yerde okumuştum emzik alan bebek emdikçe kendini güvende hisseder, uykuya çabuk geçer, emme hissi refleksini tatmin eder.hatat mama yedikten sonra emzik alması tükürük bezleri açısından sağlıklıymış. canım esmer ekmeğe gelince bende süreli yiyiyorum tam buğdaylı ekmek yiyiyorum ama bir değişme yok. sütüm azaldımı diye takip etme takip edince psikolojik olarak azalıyor. birde sana tavsiyem beyaz susam ye. acayip süt yapıyor.

canım vallahi benimki 90 günü geçti ama hala gazdan nasıl bağırıyor görmelisin doktorumuzda 3 aya geçer demişti. ama malesef bende büyük bir umutla bu ayın sonunu bekliyorum öyle eskisi gibi ağlama krizlerine girmiyor ama gazı sürekli var bacaklarını çekip bağırıyor. kucakta geziyoruz hep. bu sayede kucakçı oldu.

benimkide kucakçı canım.inşallah en kısa zamanda geçer canım gaz sancıları geçerse mutlaka haber ver gününü de söyle canım yani kaç günlükken geçti diye bana da umut olsun en azından.

susam hani şu böreklere serpiştirdiğimiz :) hım ilginç ama denicem bakalım. bende de kabak tatlısı acaip süt yapıyor. yarın köylü pazarından aldıracagım eşime.birde bulgur pilavı süt yaparmış die okumuştum ama gecen gun yedim öle bişey farketmedim daha.
hımm evet psikoloji çok önemli . az önce az bişi mama yapıp verdim kustu yani çocuk aç kalmamış demekki 2 gündr sütüm ona yetmş. o zmn hamur işlerini azaltmaya devam :))

evet ya bulgur süt yapar dediler hiç farkettirmedi bendede.bulgur gaz yaparmı bu arada bu konuda hiç fikrim yok.

evet canım börekelre serptiğimiz ben marketetn küçük paketler halinde alıyorum. her gün 2kaşık filan yiyiorum.avet kabak atlısıda süper süt yapıyo bende aldırıcam sürekli bittikçe alıyoruz zaten .be bulgur yediğim zaman sütümün miktarı öyle çok farketmiyor , bizim oğlanda acayip gaz yapıyor bulgur , çocuk gazlandığıyla kalıyor. geçen yedim artık 3. aya girdik bir şey olmaz diye çocuk bayıldı gazdan.

canım birde pedine akmasa bile sütün çocuk çektikçe geliyor.göğüslerim ymuşak süt yok diye endişe etme .

aaaa bulgur gaz yaparmı hiç bilmiyordum.ayyy neler gaz yapar keşke burda bir liste oluştursak ya.

123m'ye
cnm benim yazını görünce elma yağının üzerine baktım üzerinde ''adaçayı (elma)yağı yazıyor.

bu arada o kadını bende direk boğmak istedim

hah şimdi oldu teşekkür ederim tatlımm.
adaçayı yağıymış demek.

sagol cnm canım pek acımadı anlamadan takılıyor uzun suren bsy degıl zaten tabı kendını rahat bırakıcaksın braz adetlı degıldım ben 3ay bıttı olmadım az lekelenme gıbı oldum enfeksıyon vardı onun tedavısını gordum sonra takıldı ama sımdı takılır takılmaz kanamam geldı ınsallah fazla kanama olmazda cıkartmak zorunda kalmayız

tatlım enfeksiyon idrar yolu iltihabımıydı bendede varmış idrar tahlilde çıktı.doktor tek dozluk limonata gibi suya konulan bir ilaç verdi adı mono bişeyler ama içmedim bebeğime zarar verir diye korktum.ama yanlış yaptığımı düşünüyorum sen ilaç kullandınmı emziriyoruz bebeğe zarar verirmi bu ilaçlar acaba.

Son düzenleme:
aman cnm uyusunlar endışelenme hıc ılk uyudugunda 3 4 saat uyyo sonra 2 saatte emmeye kalkıyo

ben mama vermıyorum cnm sımdıye kadar sadece anne sutu aldı
sen neden mama vermek ıstıyosun tatlım

ya bu ay 500 gr almış sadece onun için günde 1 kez mama vermek istedim ama içmiyo sıpa.o kadar akıllı ki emziğe alıştırmak için sütümü sağıp ağzına biraz döküpsonra emzik verdim süt bitince atıyo.ve malesef emzik almıyo.4 çeşit emzik aldık ama sonuç hüsran :KK43:biberonda almamaya başladı.biraz biraz su veriyorum artık.böyle giderse ek gıdaya erken başlarız bisss:))))

hepımız burada tanıştık kaynastık gzel paylaşımlar yasadık
malum sıteye uyelıgı olan arkadaslar sanırım orada daha cok paylaşımda bulunucak burası yavas yavas körelıcek
ama olsun vardır elbet benım gıbı orada uyelıgı olmayan uye olmayı dusunmeyen

slm herkese uzun zamandan beri giremedim
annemler umreye gittiler ve benim de başımda iki görümcem çocukları falan mahfoldum 15 gündür:KK37:, neyse ki yarın gidiyorlar ve annem de salı günü geliyor inşallah
bu çocuga nasıl bakıcam derken annem gitiğinden beri çok şükür çok zorlamadı beni, gece uykusuna da çare buldum kızlar zaten internette yorumları hep iyiydi, milupanın gece çayını veriyorum, her gun saat 10 gibi veriyorum 12 gibi uykuya dalıyor sadece emmeye sonra zorlanmadan tekrar uyuyor, 50 ml veriyorum
bu arada geçenlerde bebeğim 3,5 gün kaka yapamadı gaz çıkarıyor ama kaka yok, yapmadığım kalmadı, gaz damlası, masajlar, zeytinyağlı kulak tamponu bile yaptım makatına ama yapmadı, en sonra humananın kimyonlu rezene çayından verdım 50 ml çok şükür yaptırdı, yine de kaka 2 günde bire düştü, anne sütü kabız yapmaz biliyorum ama neden böyle oldu anlamadım
ayrıca emziğe de alıştı artık, gerçekten uykuya dalmayı kolaylaştırıyor, chicconun 0+ kauçuk emziğini veriyorum , damak ergonomisi diğerlerine göre çok güzel, kauçuk zaten anne memesine benzediği için silikondan daha çok seviyorlar, bir de oğlum yüzünü örtmeden uyuyamıyor :) artık yavas yavas ne istediğini anlıyabiliyorum, hala saç kurutma ve elektrik süpürgesi sesini çok seviyor aynı annesi gibi :) derin uykuya geçiyor özellikle süpürge yaparken :)

annemler umreye gittiler ve benim de başımda iki görümcem çocukları falan mahfoldum 15 gündür:KK37:, neyse ki yarın gidiyorlar ve annem de salı günü geliyor inşallah
bu çocuga nasıl bakıcam derken annem gitiğinden beri çok şükür çok zorlamadı beni, gece uykusuna da çare buldum kızlar zaten internette yorumları hep iyiydi, milupanın gece çayını veriyorum, her gun saat 10 gibi veriyorum 12 gibi uykuya dalıyor sadece emmeye sonra zorlanmadan tekrar uyuyor, 50 ml veriyorum
bu arada geçenlerde bebeğim 3,5 gün kaka yapamadı gaz çıkarıyor ama kaka yok, yapmadığım kalmadı, gaz damlası, masajlar, zeytinyağlı kulak tamponu bile yaptım makatına ama yapmadı, en sonra humananın kimyonlu rezene çayından verdım 50 ml çok şükür yaptırdı, yine de kaka 2 günde bire düştü, anne sütü kabız yapmaz biliyorum ama neden böyle oldu anlamadım
ayrıca emziğe de alıştı artık, gerçekten uykuya dalmayı kolaylaştırıyor, chicconun 0+ kauçuk emziğini veriyorum , damak ergonomisi diğerlerine göre çok güzel, kauçuk zaten anne memesine benzediği için silikondan daha çok seviyorlar, bir de oğlum yüzünü örtmeden uyuyamıyor :) artık yavas yavas ne istediğini anlıyabiliyorum, hala saç kurutma ve elektrik süpürgesi sesini çok seviyor aynı annesi gibi :) derin uykuya geçiyor özellikle süpürge yaparken :)

cnm merhaba demek anne umreye gıttı ALLAH KABUL ETSIN
benım annemde aysonu gıdıyo
bak senın bıdık anlamış anane gıttıgını masala artık bebegın baya duzene gırmışş uyu problemı olan arkadaslarda denesın cayı belkı onlsarada fayda olur cnm
arasta 2 kere 5 gunde 1 yapmıştı bı yapmıştı 5 gunluk hatta
emzıge alışması cok ıyı olmuş cnm uykuya rahat dalıyolar
bende arsın ögle uykusunu supurge saatıme ayalıyorum salon bıtene kadar uyuyo ev bıtene kadar tam dalıp derın uykuya gecıyo bızım supurgenınde sesı maşalla dıyelım

normaldede muzıle kendı uyuyo
cnm cerazette ye devammı bı daha adet oldunmu ben devam edıyorum dr umda onayladı

hepımız burada tanıştık kaynastık gzel paylaşımlar yasadık
malum sıteye uyelıgı olan arkadaslar sanırım orada daha cok paylaşımda bulunucak burası yavas yavas körelıcek
ama olsun vardır elbet benım gıbı orada uyelıgı olmayan uye olmayı dusunmeyen

canım bence körelmicek çünkü burası çok farklı.herzaman boş vaktimde ilk buraya bakıyorum daha çok seviyorum burda yazışmayı.

kızlar oyun halısı almak isteyenler bu ürünne bakın mutlaka 4 farklı pozisyonda kullanılıyor. ışıklı ve müzikli bu yüzden çok daha dikkat çekici oluyor.
ben çok memnunum birde yer kaplamıyor

ürün bu: Ergo Gym Egzersiz Oyuncağı

bende bunu aldı üç gün önce ve kocaman bir ohh çektimm... normalde ana kucağı alacaktık, fisher price'ın yağmur ormanını. o da ışıklı ve müzikli ama 9kg'a kadar taşıyor ve yer kaplıyor. ama chicco'nun kinde kilo sorunu yok, 4 farklı pozisyonda kullanılabiliyor. katlanıp taşınabiliyor... ben kullanırken kanepeyi açıp onun üstüne koyuyorum. kızımı baya oyalıyor. istediği zaman oyuncaklarıyla oynuyor. bir yandanda biz görebiliyor istediği zaman tv'ye bakıyor.

bnımkıde ishal oldu hep cıvık yeşil renkliydi antıbıyotikle bir ılac verdı dr kakasında 1 -2 lökosit cıktı.5 gun kullandım geçti az önce gene yeşil sulu yaptı ben kurtulamıyacam galiba bu ishal olayından içim gidiyor memeyi bile saga sola cekıstırıp avazı cıktıgınca aglıyor memeyi almıyor ne yapcagımızı şaşırdık :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

ilaca ragmen gecmiyosa alerjisi olabilir..

benim arkadaiımın bebeği 5 aylık 5 günde bir yapıyomuş kakasını ve sadece anne sütü alıyor

evt iki kez kan cıktı kakasında.bidaha olmadı çok şükür.

bebeğin amipli dizanteri olmuş olabilir laboraturdakiler göremeyebilirler bir defa bakmayla dr hangi ilaçları verdi bebeğim 2 aylıkken dizanteri oldu mikrop nereden bulaştı anlamadım antibiyotik vermişti dr ilaç ishalini artirdı antibiyotiği kesip flagyl ve reflore devam ettik düzeldi çok şükür kakası çimen yeşiliydi fışkırır tarzda kaka yapıyodu

X