.......mesaj
çok teşekkür ederim gülizelif deneyeceğim tek tek cvp yazmak zor oluyor :)
benim bebeklerin gelişimleri hep bi hafta ileriydi.ama en son ki renkli ultrasonda göbek çevreleri bi hafta geri çıkmıştı.şimdide oğluşum 50 gr almış.kasımın 15. inden beri. ama kızım 750 gr olmuş baya atağa geçmiş maşallah.oğluşuma çok üzülüyorum bi sorun olcak diye korkuyorum.halbuki meyvemi eksik etmiyorum yediklerimi özellikle bebeklere yaricak şeyler yiyorum.kahvaltı da yumurtamı cevizimi eksik etmiyorum.birde bu hafta full et yedim çok umutluydum

sanırım kan değerlerimden diye düşünüyorum.
çünkü balık yağı hapı ,multivitamin , demir ilacı ,kullanıyorum ve soluma yatıyorum iyi beslensinler diye.muz yiyorum.bi ara bende armut a aşeriyodum acaba armut mu iyi geliyodu diye düşünmeden edemiyorum.armutta burda kalmadı.
walla bende bırakamadım eşimden fırt fırt çektim.ama türkiye de mecbur bırakıcam.içemicem.
midyeyi sorma bende gebeliğimde ilk üç ay üç kere midye yedim.sonra tiksindim.ama dediğin gibi öğrendim zararlıymış.denizdeki zararlı şeyleri emiyomuş kurşun gibi.budabebeğe zarar veriomuş aman iyiki tiksinmişim dedim.ama üzülme rabbimize emanet bebişlerimiz.bende açıkcası otistikten çok korkuyorum.renkli ultrasonlarda belli olmuyor çünkü.rabbimize emanetler yavrularımız.herşeyiyle sağlıklılar şimdilik ama ben bebeklerin grlarına üzüldüm baya.çok umutluydum üç hafta da kesin 800-900 gr olmuşlardır diyodum.

inşallah türkiye yarar yavrularıma.
sanırım yapıyla alakalı

benim eşim prematüre doğmuş bende küçük doğmuşum.ama eşime ölcek gözüyle bakmışlar hep çünkü kaynanamın bikaç bebeği ölü doğmuş yada düşmüş.o yüzden acaba diyorum oğluşum baba tarafına mı çekti ki ? maşallah kız bizim taraf bizim taraf hep yaploılı boylu ama eşim tarafı da hep kısa boylu .
bebeklerim öyle güzeller ki demin ultrason resimlerie baktım doyamadım

inşallah türkiye havası yarar kuzucuklarım kilo alırılar.en azından ben 30. haftalık olunca bebişlerim 1 kilo olsunlar
bu arada kaç kilo aldın gebelik boyunca ben 14 kilo aldım.dr. ikiz gebelik olmasına rağmen sınırda dedi.halbuki izmirdeki diyetisyen dr.um 20-25 kg yi kaldırırsın çünkü ikiz gebelik demişti ve sıralamıştı rahim şu gr. ,bebekler şu kilo ,plesenta şu kadar , suları bu kadr diye.benim alacağım da toplam bi 5-10kg
çünkü ben 50 idim gebe iken dr kiloma ve boyuma göre de benim olmama gereken kiloyu söylemişti.