• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

kızlar şu an tam 24 haftalık hamileyim ve tam 9 kilo aldım. sizin kilo almanız nasıl ? özellikle yakın haftalardaki arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum..

nurtencb kg çok iyi. az kg almışsın.zaten son aylar alınıyormuş kg bebekte de annede de.

bende 25. haftalığım şu anda 12 kg yim.ama bazen 11 kg olyor.gr farkı :)

kg. normal

------------------------------------------------

fatossy bu cuma inşallah dr. a gideceğim dr. rapor verecekti inşallah uçakta bi sorun çıkmaz çıkarsa yandım demektir.bi atsam kendimi antalya ya allah ın izni ile bi oh çekerim inşallah.yollarda doğurmıyım da :S

inşallah bu cuma herşey yolunda gider.

Son düzenleme:
şimdiye kadar hiç çoğul gebelik konularını okuyup araştırmamıştım
dğn öğrendim ikizlere hamile olduğumu şimdi deli gibi bilgi araştırıyorum
yaa doktorum dün ultrasonda bana aynen şöyle dedi
iki bebek arasında zar var bak böyle durumlarda çoğunlukla biri kız biri erkek olabiliyor dedi.
ben şaşkınlıktan bişey soramadım yani bu durumda benimki çift yumurt aikizlerimi oluyor
arada zar olunca dimi
off nolu bilgisi olan varmııı

aramıza hoşgeldin canımm:)) bebişlerin de hayırlı olsun, sağlıla gelsin, kolay bi hamişlik geçir inşalah:)benm de aralarında zar var, çift yumurta ikizi, biri kız biri erkek. dr dedği gibi böle durumda cinsiyelerinin farklı olması daha yüksek ihtimal canım ve şanslıyız ki an sağlıklı ikiz gebelik arada zar olanı, diğeri daha riskli... hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım, cinsiyetlerini de öğrenmene az kalmış canım, 16 haftada net öğreniliyo ama daha erken de söleyen drlar oluyo tabi:) uzman tv sitesinde drlar ayrıntılı bilgi veriyo video şeklinde onları izlemeni öneririm canım eğer kafan karışıksa bana çok faydası olmuştu. yine kafana takılanı sor cevaplarız....

melittacım hadi hayırlısıyla git bakalım, allahın izniyle yolda da bişey olmaz melekler seni ve bebişlerini korurr:10:

yaa kızlar bu nidilat kullananlar da yaşıyo mu acaba aynı şikayetleri prospektüsündeki bütün yan etkiler vardı dün bende bugün biraz daha iyiyim, ama akşamları kasılmalar, sancılar, kramplarr..... korkutuyoo beni ve daha çok eşimiii:30: dün bebekler de bayıldı sanki hiç hareket etmediler, gece bekledik hareket etsinler diye, ben tam uyucakkken onlar başladı ama rahatladım , canlarım bnm:54: ciğer geliştirici iğne de ağır gelmiş olabilir 4 doz bi günde yanii......
herkes iyidir umarımmm.... öpüldünüzz:16:

nurtencb kg çok iyi. az kg almışsın.zaten son aylar alınıyormuş kg bebekte de annede de.

bende 25. haftalığım şu anda 12 kg yim.ama bazen 11 kg olyor.gr farkı :)

kg. normal

------------------------------------------------

fatossy bu cuma inşallah dr. a gideceğim dr. rapor verecekti inşallah uçakta bi sorun çıkmaz çıkarsa yandım demektir.bi atsam kendimi antalya ya allah ın izni ile bi oh çekerim inşallah.yollarda doğurmıyım da :S

inşallah bu cuma herşey yolunda gider.

senin de çok değilmiş canım. bebişler iyi olsun da verdirirler sonra o kiloları fazlasıyla. senin de inşallah doktor kontrolün iyi geçer de iyi haberler verirsin. sağ salim gelirsin Türkiyeye. sen de cumaya 26 haftalık olacaksın bakalım bebişlerin kilosu ne olacak? ben de tam 27 nin başında kontrole gideceğim karşılaştırırız kilolarınnı :)

selam canım ben ilk gebeliğimde bebeğimi kaybettim kan pıh. yüzünden
sonraki gebeliğim boyunca kan sulandırıcı iğne kullandım oğluma kavuştum şimdi 2 yaşında
şimdi ikizlere hamileyim yine iğne kullanıyorum.aslında çok zor bir durum ama katlanıyoruz bebekler için[/QUOTE

ya böyle bir sorunumuz olduğunu çok geç öğrenseydik ne olurdu? düşünmek bile istemiyorum. zaten binbir güçlükle hamile kalabildik. onları kaybetmek çok üzücü olurdu. neyseki bunun da çaresi var. acısı önemli değil...

nasılsınız bayanlar,,internette de çok fazla duramıyacağım .. grip olmuşum..kolumu kaldıracak halim kalmamış..ağrılarım sızılarım yetmiyormuş gibi birde hasta oldum..Allaha şükür iyi kötü 30. haftamıza girdik.. 10 gün içinde kontrolüm var.. hayırlı haberlerle dönerim inş.. bana dua edin ...

merhabalar benim de 23 hafta bitti foruma yeni katıldım iki kızımız olacak inş. erken doğumdan korkuyorum biraz Allahım herkese hayırlı doğumlar nasip etsin..

aramıza hoşgeldin canımm:)) bebişlerin de hayırlı olsun, sağlıla gelsin, kolay bi hamişlik geçir inşalah:)benm de aralarında zar var, çift yumurta ikizi, biri kız biri erkek. dr dedği gibi böle durumda cinsiyelerinin farklı olması daha yüksek ihtimal canım ve şanslıyız ki an sağlıklı ikiz gebelik arada zar olanı, diğeri daha riskli... hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım, cinsiyetlerini de öğrenmene az kalmış canım, 16 haftada net öğreniliyo ama daha erken de söleyen drlar oluyo tabi:) uzman tv sitesinde drlar ayrıntılı bilgi veriyo video şeklinde onları izlemeni öneririm canım eğer kafan karışıksa bana çok faydası olmuştu. yine kafana takılanı sor cevaplarız....

melittacım hadi hayırlısıyla git bakalım, allahın izniyle yolda da bişey olmaz melekler seni ve bebişlerini korurr:10:

hoşbulguk canım.evet bende yeni katıldım aranıza
inşallah hepimiz sağlıcakla kavuşuruz bebeklerimize
benim en çok sevindiğim noktada oydu zaten çift yumurta ikizi olması sağlık açısından çok istedim
yok sa cinsiyetleri benim için hiç önemli değil inanki
allah kolay bir hamilelik doğum nasip etsin hepimize

selam canım ben ilk gebeliğimde bebeğimi kaybettim kan pıh. yüzünden
sonraki gebeliğim boyunca kan sulandırıcı iğne kullandım oğluma kavuştum şimdi 2 yaşında
şimdi ikizlere hamileyim yine iğne kullanıyorum.aslında çok zor bir durum ama katlanıyoruz bebekler için[/QUOTE

ya böyle bir sorunumuz olduğunu çok geç öğrenseydik ne olurdu? düşünmek bile istemiyorum. zaten binbir güçlükle hamile kalabildik. onları kaybetmek çok üzücü olurdu. neyseki bunun da çaresi var. acısı önemli değil...

tabiki canım en azından önlemini alıyoruz sorunumuzun
bebeklerime kavuşayım da sağlıcakla napim iğnelerin acısı geçer mutlaka

günaydın bayanlar bir arkadaşım var 25 haftanın içinde ikiz kızlarını doğurdu normal doğumla hayırlısı şimdi küvezde bebekler
allahım gözüm korkdu hayırlısı olsun herkez için :))))

günaydın bayanlar bir arkadaşım var 25 haftanın içinde ikiz kızlarını doğurdu normal doğumla hayırlısı şimdi küvezde bebekler

ay allahım sağlık versin
bu konuda bend ehep korkuyorum bazen yaa
doktorum ikiz gebeliklerle ilgili olumsuz şeyleri anlattı bana allah hepsinden uzak tutsun bizi
normal gebelikten çok dah dikkat etmemiz gerekmiş
doktorum elinden geldiği kadar dinlen hiç kendini yorma dedi
stres sinir yapma dedi
herşeyden ye az az sık sık ye birden yeme dedi
elimden geldiğince dikkat ediyorum ama yinede korkuyorum
ya bebeklerdne birine bişey olursa diye yada erken doğarsa diye
of allahım sen koru bizleride bebeklerimizide

Rabbim saglık versin İnşallah. en kısa zamanda ennelerinin kucağına geçsinler İNŞALLAAAAH.
ay allahım sağlık versin
bu konuda bend ehep korkuyorum bazen yaa
doktorum ikiz gebeliklerle ilgili olumsuz şeyleri anlattı bana allah hepsinden uzak tutsun bizi
normal gebelikten çok dah dikkat etmemiz gerekmiş
doktorum elinden geldiği kadar dinlen hiç kendini yorma dedi
stres sinir yapma dedi
herşeyden ye az az sık sık ye birden yeme dedi
elimden geldiğince dikkat ediyorum ama yinede korkuyorum
ya bebeklerdne birine bişey olursa diye yada erken doğarsa diye
of allahım sen koru bizleride bebeklerimizide
evet canım çok çok dikkat etmemiz gerekiyor. helede bir sorun varsa çok daha dikkatli olmak lazım. Rabbim yazdıysa olacak ama saglıkla kucagımıza almak daha iyi herzaman. Benim bu kanamalrım çok endişelendiriyor beni. 2 gündür çok kasık agrım vardı ikiside sürekli aşagıda idiler. dün akşamda yine kanamam oldu acıle gıttık iyi görünüyorlar şükür. sanırım benim hamileliğim böyle geçicek sürekli :( bilsemki iyiler korkmıycam ama of of kanama görünce çok üzülüyorum ya elimde değil.

burda çok ikiz gebe arkadaşım oldu,
38.haftayı görüp 3er kilodan fazla doğuran tek bir arkadaşım oldu,maşallah,neredeyse normal doğuracaktı üstelik :53:
ama onun dışında 32.haftalar 35.ler en iyi ihtimal sorunsuz sancısız 36.haftalar ve 37 ye şahit oldum..
Am burda haftadan önemlisi bebeklerin kiloları ve akciğer gelişmleri,
32.haftadan önce bu risk için akciğer gelistirici iğne vurdurmanızı yada bunu doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim,
yda mesela bebekler 32.haftada doğuyor ama 2kilodan fazla,ama bebekler 35.haftada doğuyor ancak 2 kilo mesela,
böyle şeyler de oluyor,
çünkü sonuçta iki bebek,
korkulacak bişey yok,dua edelim inşallah sorunsuz olsun,sonuçta er yada geç bi şekilde gelecekler,
ama herşeye hazılıklı olmakta da fayda var..

haftası gerçekten küçükmüş..umarım iilerdir..bencede herkes için hayırlısı olsun..kaç gr doğmuşlar...dr.lar ne demiş...

merhabalar bugün tetonoz aşımı oldum 23 hafta bitmişti cuma günü de renkli ultrasona giricem daha ayrıntılı görüntü alınıyormuş inş herşey yolunda gider çift yumurta ikizleri bizim de iki tane kızımız olacak inş. Allahım herkesin yardımcısı olsun kolay değil erken doğumdan ben de korkuyorum inş zamanında doğarlar bi de ben çalışıyorum bu olumsuz etkiliyor yoruluyorum evde olsam bu kadar yorulmam sürekli yatardım evde olanlar bu fırsatı ii değerlendirsin...

senin de çok değilmiş canım. bebişler iyi olsun da verdirirler sonra o kiloları fazlasıyla. senin de inşallah doktor kontrolün iyi geçer de iyi haberler verirsin. sağ salim gelirsin Türkiyeye. sen de cumaya 26 haftalık olacaksın bakalım bebişlerin kilosu ne olacak? ben de tam 27 nin başında kontrole gideceğim karşılaştırırız kilolarınnı :)

inşallah bebişlerim kilo alsın sağlıklı olsunlar ben şişko olayım sorun değil herşey bebişlerimiz için :)
inşallah bu cumayı iple çekiyorum.bugün dr. a gittim rapor için.cuma günü hepsini halledicek.gitmeden bebeklerini detaylı bakalım öyle yollayayım seni dedi. çok merak ediyorum nurtencb :)

inşallah güzel haberlerle gelirim burada yazarım olan biteni tabi gelişim ve gr.larını da :) şeker yüklemesi biraz berbatmış aç karnına içildiği için birde aç karnına nasıl beklicem onu da bilmiyorum :S

inşallah hayırlısıyla bi türkiyeye gelsem başka birşey istemiyorum şu anda ama eşimi de çok özlicem tabi ki :17:
evet rabbim nasip ederse 26 haftayı doldurcaz. rabbimden dileğim inşallah 30 lu haftaları da görürüz :)

----------------------------------------

fatosyy sağol canım rabbim hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
ben hepinize duacıyım sizlerde dualarınızı eksik etmeyin inşallah.

----------------------------------

hathaar nasıl olmuş yaa kaç gr. doğmuşlar ? nasıl olmuş ?bir anda mı olmuş ? haberdar et bizi bebekler sağlıklı mı ? nasıl normal doğurmuş öyle ?bebekler iyimi şu anda ?
bütün detayları ile bilgilendir bizi ?

------------------------

buğlem80 çok çok geçmiş olsun canım dikkat et kendine bol bol ıstırahat etmeye çalış.rabbim şifa versin inşallah

merhabalar bugün tetonoz aşımı oldum 23 hafta bitmişti cuma günü de renkli ultrasona giricem daha ayrıntılı görüntü alınıyormuş inş herşey yolunda gider çift yumurta ikizleri bizim de iki tane kızımız olacak inş. Allahım herkesin yardımcısı olsun kolay değil erken doğumdan ben de korkuyorum inş zamanında doğarlar bi de ben çalışıyorum bu olumsuz etkiliyor yoruluyorum evde olsam bu kadar yorulmam sürekli yatardım evde olanlar bu fırsatı ii değerlendirsin...

ceycudi merhaba inşallah güzel haberlerle gelirsin.bu cuma benimde şeker yüklemem ve bebişlerimin kontrolü var.erken doğumdan bende korkuyorum.inşallah vaktinde ve sağlıklı olarak gelir bebişlerimiz.

allah bağışlasın kızlarını :):) .bende evdeyim dinleniyorum bol bol ama muhakkak bi sorun çıkıyor.izne çıkmicak mısın ?

inşallah bebişlerim kilo alsın sağlıklı olsunlar ben şişko olayım sorun değil herşey bebişlerimiz için :)
inşallah bu cumayı iple çekiyorum.bugün dr. a gittim rapor için.cuma günü hepsini halledicek.gitmeden bebeklerini detaylı bakalım öyle yollayayım seni dedi. çok merak ediyorum nurtencb :)

inşallah güzel haberlerle gelirim burada yazarım olan biteni tabi gelişim ve gr.larını da :) şeker yüklemesi biraz berbatmış aç karnına içildiği için birde aç karnına nasıl beklicem onu da bilmiyorum :S

inşallah hayırlısıyla bi türkiyeye gelsem başka birşey istemiyorum şu anda ama eşimi de çok özlicem tabi ki :17:
evet rabbim nasip ederse 26 haftayı doldurcaz. rabbimden dileğim inşallah 30 lu haftaları da görürüz :)

ben de haftaya cumartesi gideceğim doktora günler geçmiyor. insan onları görmek içn can atıyor 5 dakika olsa bile. inşallah güzel haberlerle gelirsin. ben de şeker yüklemesini haftaya salı yaptıracağım devlet hastanesinde cumartesi doktora giderken götüreceğim ama ben onun aç yapıldığını bilmiyordum. gitmeden bi telefon ederim artık.
şu 30 haftayı sağ salim doldursak başka bişey istemiyorum. zaten 32. hafta izne ayrılacağım. işim de çok yorucu değil öğretmenim ama yine de ağırlaştık artık. özellikle yemeği fazla kaçırdığım zaman nefesim daralıyor. ne zormuş anne olmak ama bi o kadar da güzeldir eminim. doktor 28. hafta da ciğer gelişimleri için iğne yaparız dedi. senin de aklında olsun.

ben de haftaya cumartesi gideceğim doktora günler geçmiyor. insan onları görmek içn can atıyor 5 dakika olsa bile. inşallah güzel haberlerle gelirsin. ben de şeker yüklemesini haftaya salı yaptıracağım devlet hastanesinde cumartesi doktora giderken götüreceğim ama ben onun aç yapıldığını bilmiyordum. gitmeden bi telefon ederim artık.
şu 30 haftayı sağ salim doldursak başka bişey istemiyorum. zaten 32. hafta izne ayrılacağım. işim de çok yorucu değil öğretmenim ama yine de ağırlaştık artık. özellikle yemeği fazla kaçırdığım zaman nefesim daralıyor. ne zormuş anne olmak ama bi o kadar da güzeldir eminim. doktor 28. hafta da ciğer gelişimleri için iğne yaparız dedi. senin de aklında olsun.

haftaya cumartesi ben türkiyeye uçuyorum.internete gireemyebilirim ama internt olan akrabaların evine gidersek belki oradan girer yazar çıkarım inşallah.gerçi oralarda pek soğuktur dışarı çıkılmaz ama ben irtibatı koparmamaya çalışacağım.elime fırsat geçtiği an internet bulduğum an yazarım sizlere.ama sen gidip geldiğinde kontrolünü yaz belki ben gidene kadar sen dr. dan gelmiş olursun.

aç oluyormuş bir saat bekliyormuşsun sonra kan veriliyormuş.tabi yaptıran arkadaş bilgilendirirlerse iyi olur.kimisi için kötü kimisi için idare eder deniyor.ben bi tek açlığa dayanamıyorum.
bende öyle 30 .haftaya gelirsem 32. haftayı da görürmüşüm gibi geliyor.rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah.
bende öyle ağırlaştım baya bende bebekler hareket edip kaburgama doğru çıktıklarında daralıyor yemek fazla yediğimde daralıyor.bebişlerimiz bübüyor :):):)

birde kaburgalarım öyle acıyor ki allah ım sabır versin yaaaa :S
annelik duygusu ya işte hemen doğruluyorum onlar rahat etsinler diye.annelik duygusu işte rahme düştükleri an zorlukları da başlıyor :):):) kesinlikle türkiyeye gittiğimde gideceğim dr. a belirteceğim ciğer geliştirici iğneyi.buradaki dr. yanaşmamıştı.aklımı çok karıştırmıştı.kesinlikle aklımda o .rabbim korusun erken doğarlarsa sorun olabilir.

inanmıyorum çok üzücü bişey gerçekten.umarım bebekler iyidir arkadaşına çok çok geçmiş olsun canım..ama 25 inci hafta çok erken.daha çok miniktir mutlaka bebekler.of Allahım kimsenin başına vermesin.peki arkadaşında bir sorun varmıydı.yani ne gibi şikayetleri vardı acaba doğumdan önce?

bunglem sanada çok geçmiş olsun canım.en kısa zamanda düzelirsin inşallah.

Back