• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

arkadaşlar hepinize merhaba

ben tüp bebekle 6+5 günlük hamileyim. 4+4 günlük iken ilk kontrole gittim ve iki kese göründü. geçen c.tesi tüp bebek doktorumla randevum vardı. oda 2 kese gördü fakat birinde kalp atışı bile gördük ama diğerinde yok. iki hafta sonra tekrar kontrole gidicem. hiç böyle bişey yaşayan oldumu aranızda.

hepinize şimdiden teşekkürler

hoşgeldin aramıza umut:)) benm de bebüklerin arasında 3 gün vardı döllenme süreleri, benm normal yolla oldu ama benzer şeyi ben de yaşadım canım endişelenme:)) birisin kalp atışını gördük ama diğerini 1 hafta sonra gördük:1: bu arada 2 kese olması çok iyi , risk daha az oluyo, tebrikler sağlıkla kucağına al canımm:3:

İLAYBRS ve TİNKERBELL bebüklerin kiloları için yaptığınız güzel yorumlara teşekkür ederim hmen uyguladığım şeyleri sizlerle paylaşayım:)) ekmek çok az yiyorum, 1 hafta kepekli bi hafta beyaz ekmek yiyom, yemekten sonra gece meyve yiyorum kesinlikle açlık hissetsem de yemek tarzı yemiyorum, öğünleri kaçırmıyom, ara öğünlerde kuru üzüm, ceviz, elma yiyorum, süt içiyorum, hemen her akşam yemekte ayran içiyom, sabah kahvaltıda çalıştığım için nestle nesfit yiyom sütle ama hersabah değil, bazen peynir, zeytin ,domates falan da yediğim oluyoo:)) bi de hafta da en az bigün kırmızı et, balık. bnm kan ve demir eksikti bunlara dikkat edince hem bebükler kilo aldı bnm aynı, hem değerler yükseldi, ve kendimi çok ii hissediyorum, halsizlik yokk:nazar::nazar: her hafta ıspanak mutlaka yiyom, bol yeşillik... bunları eminim biliyosunuzdur, umarım yardımcı olmuşumdur:)) bir de yemeklerin yanında pilav yapmıyom pekk, makarna yaptıysam yanına sadece salata yiyom vb. iştee öpüldünüzzzz:)) benm sadece göbiş öne gidiyoo:nazar::nazar::nazar:

senn, serap27 ve ismini hatırlayamadığım midesi bulanan hamişlerrr, akşamları benm de çok bulanırdı, aç olurdum ama yiyemezdim, malesef 3-3,5 aya kadar devam etti, kişiye göre değişir:30: ama şimdi hiç hatırlamıyomm o günleriii, stres yapmayın geçecek heranın tadını çıkarın, ben serum alıyodm. bi de dramamine hap yada serumun içine kapsül iyi geliyoo,ben dayanıyodum ama... sıvı yemeyin daha fena bulanıyoo:49: sabırlı olun kızlarrr, başka sorunıuz olursa sorunn:3::3:

slm bayanlar nasılsınız ay bugum midem çok ağrıyor ölücem valla tekmeleride çoğaldı
bugün allahtan yarım gün çalışıyorum hayırlısı artık sizler nasılsın arakadaşlar ikizlere beşik ne aldınız acaba öğrenebilirmiyim
kararsızım alıcam şeylerde tavsiyelerinizi bekliyorum:)))

hayırlı günler bayanlar bnm bugunluk masiye bitti yarım gündü pazartesi günü görüşmek üzere
yarın 4 boyutlu ultrasonum var hayırlısı ile görüşmek üzere allaha emanet olun:))))

hoşgeldin aramıza umut:)) benm de bebüklerin arasında 3 gün vardı döllenme süreleri, benm normal yolla oldu ama benzer şeyi ben de yaşadım canım endişelenme:)) birisin kalp atışını gördük ama diğerini 1 hafta sonra gördük:1: bu arada 2 kese olması çok iyi , risk daha az oluyo, tebrikler sağlıkla kucağına al canımm:3:

hoşbulduk arkadaşım
bende merakla bekliyorum.dayanamadım randevu aldım yarına inşallah diğer bebişte sağlıklı bir şekilde benimledir. gerçekten çok heyecan verici hayırlısı olsun hepimiz için

Merhaba, ben şu an 10 haftalık gebeyim. ilk kontrolde biri çok minik iki kese vardır. kalp atışı için gittiğimizde birinin vardı diğerinin yoktu. aralarında beş gün fark vardı. bir hafta sonra ikisinde de kalp atışı vardı. şu anda o fark kapandı. minik olan diğerine yetişti. bugün kontrole gittim. inanılmaz bir mucize, ikisi de kıpır kıpırdı. boyları 3 cm ama kollları, bacakları oluşmuş ve hareketlemiş :) umarım sağlıkla devam eder hepimizin gebeliği :)

merhaba arkadaşım
gerçekten çok güzel bir mucize. inşallah hepimiz için en hayırlısı olsun. benim yarın 7+0 olacak inşallah yarın görücem artık. en büyük dileğim ikisininde sağlıklı bir şekilde benimle kalmaları bu sefer.

Merhaba arkadaşlar. beni de kabul ederseniz, aranıza katılmak istiyorum.
Rabbimden Hepinizin bebeklerine sağlıkla kavuşmasını diliyorum.
4 yıl bekleyişin ardından tüple ikizlerime hamileyim, şuanda 8+6 oldular. Kendimi çok tuhaf hissediyorum. arada gelen sancılar, ve kasık ağrım ve akşam mide bulantılarımın dışında bana gebeliğimi hatırlatan bir şey yok. bazen gerçekten hamilemiyim diye şüpheye düşüyorum. Ve nedense hep korkuyorum. her gün ultrasyonla oradalarmı diye bakmak istiyorum. çok okudum kımıldadıklarında annenin hamileliğe daha çok inandiklarını. ama bu süreç nasıl geçecek bilmiyorum. akrabalar içinde ilk, bizim ikiz bebeğimiz olacak İnşallah. nasıl birşey ne yapmam gerekiyor tedirginliğini sürekli yaşıyorum. Hem ikiz olmaları hemde miyomdan kaynalanan sık sancılar yüzünden, düşükmü olacak korkusu beni çok tedirgin ediyor. Sizde böyle oldunuz mu? kaygılarınız var mı? bu süreçleri geçiren veya şuanda aynı süreçte olan arkadaşlar nasıl geçiyor, bana biraz yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
gül merhaba benmle haftan çok yakın benm de 2 gün önce kontrolüm vardı, oğluş 1300, kızım 1250gr dı yani seninkiler de normal canım, zaten bi sonraki kontrolünde göreceksin çok hızlı kilo alıyolar artık:)) bu arada 1 ay sonra kontrol geç bence drum bana asıl önemli haftaların 28-32 arası olduğunu söledi, bu haftaları atlatınca risk çok azalıyoo, buna göre de sen bence daha erken git canım bekleme 1 ayı, rahim ağzı boyunu mutlaka ölçtür:3:

tesekkür ederım canım.benım son adet tarıhım 10 nisan.senın son adet tarıhın ne zamandı?bana doktorum 1 ay sonra gel ondan sonra daha sık görüsecegiz dedı.belkı daha erken giderim.canım rahim agzı boynunu acılma varmı yokmu dıye mı bakıyor?benım ılk dogumum da sezaryandi bu da sezaryan olacak.

tesekkür ederım canım.benım son adet tarıhım 10 nisan.senın son adet tarıhın ne zamandı?bana doktorum 1 ay sonra gel ondan sonra daha sık görüsecegiz dedı.belkı daha erken giderim.canım rahim agzı boynunu acılma varmı yokmu dıye mı bakıyor?benım ılk dogumum da sezaryandi bu da sezaryan olacak.

evet canım açılma olup olmadığna bakıyo, açılma varsa tedaviye alıyoo daha çok erken çünkü, allah korusunn... adet tarihimiz bile aynı yaa benm de 11 nisan canım:)) 1 ayı bekleme canım erken git her an bi değişiklik olabilir ben 2 hafta sonra gitcem işte. hadi bakalım haberleri paylaşırızz...

slm kızlar.
Pazartesi günü doktor kontrolum vardı.doktoruma gittim.kızımın biri 1.180gr diger kızımda 1 kıloymuş.benım akıntım oluyordu.doktorum bırazda rengin solmus dedi.kan ve idrar tahlili yaptırdı idrar yollarında enfeksiyon varmış.kan tahlılım iyi cıktı.ıdrar enfeksıyonu ıcın krem ve hap yazdı.bı de kan hapı yazdı.erken dogum rıskı varmı dedım ikizlerde zaten varda suan sende bısey yok bebeklerın ıkısınınde kafası yukarda dedi.arkadaslar mıdeme cok baskı yapıyor.sag salim su iki ayımıda hayırlısıyla doldursaydım.doktorum 1 ay sonra kontrole gel dedi ondan sonra sık görüsecegiz dedi.suan 7 aylıklar(27 haftalıklar).allahım kımseye yoklugunu aratmasın.allahım ısteyen herkese versin.amın..

arkadaslar haftasıda göre kıloları iyimi?27 haftalık ikiz hamıle arkadaslar sızın bebeklerınız kac kılo?

bence kiloları normal gözüküyo..bende dün kontrole gittim tam 26.haftada yani 1050 ve 1100 gr çıktılar..

arkadaşlar merhaba ben bugün dr. uma ulaştım.şikayetimi anlattım tln da bana "hemen hastaneye gel "dedi.tedirgin olduğunu söyledi rahim boyu ölçümünü yaptı.birde muayene yaptı .rahim ağzım kapalı çıktı.dr. bi oh çekti resmen tedirgin oldum dedi.haftaya gel tahlil yapalım.30 hafta bi olsa içimiz daha rahat hareket ederiz korkmamıza gerek kalmaz dedi.inşallah dedim.eğer bebeklerin harketlerini aşşağıda hissetmeye devam edersen yatış yapıcaz dedi.yine devam ederse ankara sevk edip doğum haftasına gelene kadar gözlem altında tutulup gebelik seyrini bu şekilde takip ettireceğini söyledi.diğer şikayetlerimi de söyledim tabi ki.

dualarınıza ihtiyacım var.bebeklerimi sağlıklı bir şekilde kucağıma almak istiyorum.

melittam artık sıkıntılı haftalar başladı...ama bende bebek hareketlerini iç çamaşırım altında hissediyorum..yani oldukça altta..dr.a bende sordum hatta daha dün...dr.ayaklarını hissediyosun zararı yok dedi...rahminin kapalı olması da çok iyi...bence sen alışveriş için alacaklarını almaya başla ve yakın zamanda alışverişin bitsin...en zor 28-32.haftalarını yatarak geçir....dr.32.haftadan sonra korkma dedi...
hepimize Allah'ım bebeklerimizi sağlıkla sıhhatle almayı nasip etsin....

İLAYBRS ve TİNKERBELL bebüklerin kiloları için yaptığınız güzel yorumlara teşekkür ederim hmen uyguladığım şeyleri sizlerle paylaşayım:)) ekmek çok az yiyorum, 1 hafta kepekli bi hafta beyaz ekmek yiyom, yemekten sonra gece meyve yiyorum kesinlikle açlık hissetsem de yemek tarzı yemiyorum, öğünleri kaçırmıyom, ara öğünlerde kuru üzüm, ceviz, elma yiyorum, süt içiyorum, hemen her akşam yemekte ayran içiyom, sabah kahvaltıda çalıştığım için nestle nesfit yiyom sütle ama hersabah değil, bazen peynir, zeytin ,domates falan da yediğim oluyoo:)) bi de hafta da en az bigün kırmızı et, balık. bnm kan ve demir eksikti bunlara dikkat edince hem bebükler kilo aldı bnm aynı, hem değerler yükseldi, ve kendimi çok ii hissediyorum, halsizlik yokk:nazar::nazar: her hafta ıspanak mutlaka yiyom, bol yeşillik... bunları eminim biliyosunuzdur, umarım yardımcı olmuşumdur:)) bir de yemeklerin yanında pilav yapmıyom pekk, makarna yaptıysam yanına sadece salata yiyom vb. iştee öpüldünüzzzz:)) benm sadece göbiş öne gidiyoo:nazar::nazar::nazar:

senn, serap27 ve ismini hatırlayamadığım midesi bulanan hamişlerrr, akşamları benm de çok bulanırdı, aç olurdum ama yiyemezdim, malesef 3-3,5 aya kadar devam etti, kişiye göre değişir:30: ama şimdi hiç hatırlamıyomm o günleriii, stres yapmayın geçecek heranın tadını çıkarın, ben serum alıyodm. bi de dramamine hap yada serumun içine kapsül iyi geliyoo,ben dayanıyodum ama... sıvı yemeyin daha fena bulanıyoo:49: sabırlı olun kızlarrr, başka sorunıuz olursa sorunn:3::3:

çok teşekkür ederiz güzel bilgilerin için..çok keyifle okudum ve notlarımı aldım...ben fazla kilo alıyorum galiba..bebişlerimin kiloları iyi olsun da daha da çok almaya razıyım...çatlaklarım bile başladı...bu çatlakları 1 gecede oluyo diyolardı inanmıyodum..ama benimde 1 gece de oldu valla...tekrar tekrar maşallah diyorum sana..

slm bayanlar nasılsınız ay bugum midem çok ağrıyor ölücem valla tekmeleride çoğaldı
bugün allahtan yarım gün çalışıyorum hayırlısı artık sizler nasılsın arakadaşlar ikizlere beşik ne aldınız acaba öğrenebilirmiyim
kararsızım alıcam şeylerde tavsiyelerinizi bekliyorum:)))

umarım bu yazıları okuyana kadar mide ağrın geçmiş olur canım..ben 2 hafta önce falan iki tane sallanan beşik aldım...biraz erken aldım ama iyikide öyle yapmışım..dr.um gezmeyi yasakladı...alışverişe çıkma dedi yani...iki tane bebiş olunca sallamak gerekebilir sallanan aldımm..ikisini duvar dibine yanyana koydum...beyaz renkte...altta çekmeceleri var...2-2,5 yaşına kadar rahatça yatarlar diye düşünüyorum...odam küçük diye gardırop falan almadımm....
odada beşiklerin karşısında bide köşe koltuğum var..bende orda yatıcam...beşiklere birer ip bağlayıp bende yattığım yerden sallıcam onları...:9::9:

hayırlı günler bayanlar bnm bugunluk masiye bitti yarım gündü pazartesi günü görüşmek üzere
yarın 4 boyutlu ultrasonum var hayırlısı ile görüşmek üzere allaha emanet olun:))))

güzel haberlerini bekliyoruz..

hoşbulduk arkadaşım
bende merakla bekliyorum.dayanamadım randevu aldım yarına inşallah diğer bebişte sağlıklı bir şekilde benimledir. gerçekten çok heyecan verici hayırlısı olsun hepimiz için

senden de güzel ve hayırlı haberler bekliyoruz....

Merhaba arkadaşlar. beni de kabul ederseniz, aranıza katılmak istiyorum.
Rabbimden Hepinizin bebeklerine sağlıkla kavuşmasını diliyorum.
4 yıl bekleyişin ardından tüple ikizlerime hamileyim, şuanda 8+6 oldular. Kendimi çok tuhaf hissediyorum. arada gelen sancılar, ve kasık ağrım ve akşam mide bulantılarımın dışında bana gebeliğimi hatırlatan bir şey yok. bazen gerçekten hamilemiyim diye şüpheye düşüyorum. Ve nedense hep korkuyorum. her gün ultrasyonla oradalarmı diye bakmak istiyorum. çok okudum kımıldadıklarında annenin hamileliğe daha çok inandiklarını. ama bu süreç nasıl geçecek bilmiyorum. akrabalar içinde ilk, bizim ikiz bebeğimiz olacak İnşallah. nasıl birşey ne yapmam gerekiyor tedirginliğini sürekli yaşıyorum. Hem ikiz olmaları hemde miyomdan kaynalanan sık sancılar yüzünden, düşükmü olacak korkusu beni çok tedirgin ediyor. Sizde böyle oldunuz mu? kaygılarınız var mı? bu süreçleri geçiren veya şuanda aynı süreçte olan arkadaşlar nasıl geçiyor, bana biraz yardımcı olur musunuz?

aramıza hoşgeldin...öncelikle hayırlı olsun bebişlerin...ilk zamanlar hamilelik senin dediğin gibi şaka gibi geliyo..insanın aklından çıktığı da oluyo...yaşadıklarının hepsi normal şeyler...korkularının olması normal..İKİZ BEBİŞLER taşıyoruz..hamilelik zor bir süreç biz iki kat zorlanmamız herşeyi iki kat sıkıntı yapmamız normal...benimde ilk haftalarda lekelenmem olmuştu ve çok korkmuştuk ama dr.u dinleyip kendine dikkat edersen herşey yoluna girecektir...mutlaka dinlen...tek tavsiyem artık ev işlerinden ağır işlerden sakın, hamilelik dönemini kendine ayır..kendinle ilgilen..kocana nazlan...bebekler olunca biliyosun vaktin olmayabilir..bende şimdi 26.haftadayım...erken doğum riskim varmış...dr.umu daha erken dönemde dinleyip istirahata başlasaydım sana söylediklerimi kendim yapsaydım belki de bunlar olmayacaktı...ama yinede çok şükür halime gayet iyiyim..iyi hissediyorum...ve dinlenmeye çalışıyorum...

benim aldığım beşikleri size de göstermek istedim...varsa sizinde odalarınızın resmini görmek isterim...
$023.webp

aramıza hoşgeldin...öncelikle hayırlı olsun bebişlerin...ilk zamanlar hamilelik senin dediğin gibi şaka gibi geliyo..insanın aklından çıktığı da oluyo...yaşadıklarının hepsi normal şeyler...korkularının olması normal..İKİZ BEBİŞLER taşıyoruz..hamilelik zor bir süreç biz iki kat zorlanmamız herşeyi iki kat sıkıntı yapmamız normal...benimde ilk haftalarda lekelenmem olmuştu ve çok korkmuştuk ama dr.u dinleyip kendine dikkat edersen herşey yoluna girecektir...mutlaka dinlen...tek tavsiyem artık ev işlerinden ağır işlerden sakın, hamilelik dönemini kendine ayır..kendinle ilgilen..kocana nazlan...bebekler olunca biliyosun vaktin olmayabilir..bende şimdi 26.haftadayım...erken doğum riskim varmış...dr.umu daha erken dönemde dinleyip istirahata başlasaydım sana söylediklerimi kendim yapsaydım belki de bunlar olmayacaktı...ama yinede çok şükür halime gayet iyiyim..iyi hissediyorum...ve dinlenmeye çalışıyorum...

Hoşbulduk canım. Rabbim bebklerini sağlıkla sıhhatle bol bereketle kucağına almayı nasib etsin. (cümlemizin)
İçimi rahatlattın inan ki. dinlenme konusunda şükür bir sıkıntım yok. kız kardeşim yanımda. 26 hafta baya yol almışsın. çok güzel yaaa. bu arada beşiklerin çok güzel.Güle güle mışıl mışıl yatsınlar içlerinde İnşallah.
bana dr.um hiç erken doğumdan bahsetmedi ama direk 36 haftalık olacak deyip gün verdi. acaba bütün (tüp) ikizler böyle mi oluyor?

çok teşekkür ederiz güzel bilgilerin için..çok keyifle okudum ve notlarımı aldım...ben fazla kilo alıyorum galiba..bebişlerimin kiloları iyi olsun da daha da çok almaya razıyım...çatlaklarım bile başladı...bu çatlakları 1 gecede oluyo diyolardı inanmıyodum..ama benimde 1 gece de oldu valla...tekrar tekrar maşallah diyorum sana..

ilaybrs ben teşekkür ederim:)canım çatlakların için ne yapıyosun daha erken değil mi,senn bebişler hılı büyüyoo desene:)) bebekler iyi olsun da... çattlaklar için neler yapıyosunuz kızlar paylaşalımm... benim daha yok, ama olabiilir, bakalımm:50: ben hergece yatmadan vazelinin yeni seri kreinden bolca göğüs ve karnıma sürüyomm, banyodan sonra da gözenekler iyice açıldığı için yağları kendim aktardan aldım karıştırdım , o karışımı sürüyorum, öneririmm kızlarr... çatlaksız göbüşşlerrrr:):1::1:

fatosyycim çok teşekkür ederim bilgilerin için Benimde senin kine benzer bir beslenme planım var aslında .Sadece ekmek değilde hamur işine düşkünlüğüm va rben bundan alıyorum ksin kilo :34: En azından bundan sonrası için biraz dikkat edeyim bende.

selam kızlar nasılsınız,nerelerdesiniz,
ilaybars bebeklerin gayet iyiler canım,boyları ne kadarmış dedi mi doktor..karnın nasıl oldu,büyüdü mü iyice.seninle aynı haftada olduğum için bebeklerini merak ediyorum...
benim bebekler 30 santimi geçmişler..kilolarıda 1 er kiloya yaklaşmış..çok şükür Rabbime..

diğer kızlar sizler nasılsınız,ben gayet iyiyim ,ağırlaştım sadece..o da olacak o kadar..
gulizelif,melitta, sizlerinde sesi soluğu kesildi..inşallah iyisinizdir..

Back