• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Canım ne güzel yazmışsın çok sağol içim rahatladı.Rabbim umreni kabul etsin.Ne güzel oralara gitmek.Bizde geçen yz gitmiştik umreye ama doyulmuyor bu sene de gidesimiz vardı tüp bebek tedavimiz yüzünden kaldı ama şükür ki bir ez görebildik.Ben de çok ince kemikşiyim kalıplı biri değilim boyum 1.65 ama karnım belim küçücük eşimle diyoruz ki ikitane bebek buraya nasıl sığacak :)Çok doğru söylemişsin Rabbim onlara ömür nefes verdiyse sağlıkla gelirler yoksa ne yaparsan yap.Benim yeğenim 34 haftalıkken 1 kilo doğdu yemek borusu oluşmamıştı ve bukadarcık kilodayken büyük bi ameliyat geçirdi dr yaşamasına pek ihtimal vermediler 52 gün küveste kaldı ama şimdi çok şükür 2 yaşında maşaalah koşup oynuyor.Anne için bu süreç biraz zor oluyor ama geçip gidiyor inş hepimiz sorrunsuz alırız bebişlerimizi kucağımıza ben de şimdi pregesteron takviyesi alıyorum crinnone isimli bi jel 12 haftalık olna kadar kullanacakmışım m sonrasında bırakacağız dedi dr ama demekki devam da edilebiliyormuş.Allah yardımcın olsun canım yazdığın güzel şeyler için teşekkürler:)
ne demek hayatım rica ederım. biraz olsun bırbırımıze destek olabılıyorsak ne mutlu bıze malum hepımız ıcın hem zahmetli hem bı okadar güzel bir yol Allah cumlemıza kolaylıklar ve hayırlar nasıp etsın .sizinde umrenız kabul olur ınşaallah cok sevındım. sizin gibi ıkız oldugunu ılk oğrendıgımızde eşim cok sevındı ve durdu doktora dondü bu karna 2 bebek sıgacakmı dedı :) doktor Rabbım güvenmese onları oraya koymazdı merak etmeyın sıgar dedı güldü :) ve Allah a şükürler olsun, maaşallah diete ragmen haftamıza göre bebeklerın kg ları güzelmiş. darısı başınıza

merhaba arkadaslar bugun doktor randevum vardi,cok sukur iyi gecti..kasilmalarim icin normal dedi(saatte 4 den fazla olursa problem dedi)..gobek cevreleri yine ayni 2 hafta gerideler,bu sefer kilosunu israrla sorduk erkek 1400,kiz 1300 grmis..cok sukur demir hapina da baslatti..omega 3 kullanmak istedigimi soyledim,icin rahat edecekse 2 gunde bir ic dedi(bizim dr dogalliktan yana)..ciger gelistirici igneyi sordum gerek gormedigini soyledi hatta 32.haftadan sonra erken dogum olsa bile yapmam dedi (dogru bulmuyormus) vallahi artik benim icin iyi birsey mi kotu birsey mi bilemedim cunku genelde ciger gelistirici igne yapiliyor diye biliyorum,simdi korkmaya basladim..sizler bu konuda ne dersiniz?

Canım kontrolünün olumlu geçmesine sevindim kilolarıda gayet ii maşaallah doğana kadar daha da alırlar.Ciğer geliştirici ilacı dr gerekli görse yapardı herşeyin doğal olanı güzel inş ciğerleri kendiliğinden güzelce gelişir.Benim dr da vitamin yerine doğal olarak besinlerden kendin al diye tembih etti.Bir tek elevit kullanıyorum.Haftada bir kere balık ve hergün 2-3 dilim yağsız et yememi folik asit için de bolca kavrulmamış ve tuzsuz badem ve marul yememi tavsiye etti.Şimdilik yoğun bi midem bulantım yok ve yemeye gayret ediyorum.Ama bulantıları sinyalleri var sabahları hafif hafif yokluyor.İnş olmaz.Bir de sizde aynı sorunu yaşadınızmı bilmiyorum ama yediğim hiç bişeyden tat almıyorum.Ağzım tatsız tutsuz sırf bişeyler yemek için yiyorum iştahım falan yok.

slm kızlaaaar ohh maşaallah herkes burada bayramı bende evde geçirecek olanlardanım annemler ve kayınvalidemler şehir dışında olacaklar bir tek ablam var.şimdiden yatmaktan karpuz oldum zaten ama bebişler için başka yapacak bişey yok.Benim şimdilik hafif bi bel ağrısı dışında bi sıkıntım yok şükür kanamam falan da yok ama ben yine de dışarı falan çıkmıyorum bebişlerim sağlıkla doğana kadar da önmeli bişey olmazsa çıkmayacağım inş.Hep gezmeyi seven ve hareketli birisi olduğum için zor olacak ama idare edeceğiz.Bebişlerimin cinciyeti belli olsun örgü falan öreceğim pek giydirilmiyor ama maksat vakit geçsin.Benm ikiz annesi bi yengem var şuanada kızları 6 yaşında genelde onunla konuşup rahatlıyorum.O hamilelikten korkmamam gerektiğini bişekilde Allah nasip ederse doğumun olacağını söylüyor ama asıl mesele doğumdan sonra diyor bakımlarının çok zor olduğunu sıkıntılı ve masraflı günlerin bizi beklediğini söylüyor:)Ben şimdilik bunları düşünmüyorum.Rabbim sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip etsin önce diye dua ediyorum.

merhaba aylincim,sen en iyisini yapiyorsun canim ilk 3 ay daha dikkatli olmak gerekiyor,gerci ikiz gebeliginde sonuna kadar dikkatli olmamiz gerekiyor..yengen hakli Allah anlimiza ne yazdiysa onu yasayacagiz..Rabbim bebeklerimize omur verdiyse erken dogum olsa da yasatacak O....omur vermediyse 38,39 haftalarda dogsada olmazsa olmaz..bizim planimiza kalmiyor..elimizden gelen dikkatli olup tevekkul etemek..en onemlisi de birbirimize dua etmek

yasemin ,aylin özendim sizlere hanımlar rabbim bana da nasip etsin inşallah.

bu arada bugün kimse yok.ikiz anneleri nerdesiniz?

inan bana yürekten isteyınce gerceklesıyor inşaalah hamıleyken edılen dualar daha makbul Rabbım kalbıne gore versınde nasıp olsun melittacım.

merhaba aylincim,sen en iyisini yapiyorsun canim ilk 3 ay daha dikkatli olmak gerekiyor,gerci ikiz gebeliginde sonuna kadar dikkatli olmamiz gerekiyor..yengen hakli Allah anlimiza ne yazdiysa onu yasayacagiz..Rabbim bebeklerimize omur verdiyse erken dogum olsa da yasatacak O....omur vermediyse 38,39 haftalarda dogsada olmazsa olmaz..bizim planimiza kalmiyor..elimizden gelen dikkatli olup tevekkul etemek..en onemlisi de birbirimize dua etmek

Evet canım en önemli şey tevekkül etmek ben dualarıma bütün hamileleri katıyorum.Sadece kendin için dua edersen sadece kendin amin dermişin ama başkaları için de dua edince melekler de amin dermiş bunedenle birbirimize dua edelim bu mübarek günlerde edilen dualar kabul olurmuş.

Herkese merhabalarrrrrr:70:

YASEMİN aramıza hoşgelmişsin canım..Kolay günler geçirmemişsin,ama şükür atlatmışsınız İNŞALLAH bundan sonrasında da herşey yolunda gider ve vakti geldiğinde miniklerine sağlıkla kavuşursun umarım:nazar:..Şimdide şeker sorunun çıkmış galiba ama diğer yaşadıklarına göre bunu aşması daha kolay gibi,sanırım bi diet listen var ve ona uyuyorsun,hakkında hayırlısı olsun tatlım,bu arada umreye gitmişsiniz RABBİM size tekrarını bize de ilk defa gitmeyi nasip etsin İNŞALLAH...:19:

AYLİNcim sen de aramıza hoşgelmişsin,daha yeni öğrenmişsiniz miniklerinizi,İNŞALLAH sağlıkla kalp atışlarını da duyarsınız ve 9ay boyunca sağlıkla taşıdıktan sonra hayırla doğumlarına şahit olursunuz:19:Tatlım sen crinone jel kullanıyormuşsun,eğer 12.haftadan sonra olumsuz bi durum olmazsa doktorun bıraktırır..Ben de tüple hamiş kaldım ama kanamalar falan geçirdiğim için hala progestan hapına evam ediyorum..12.haftadan sonra durumuna göre doktorun ayarlıyo tatlım:70:...

GÜLİZELİF canım merak etmiştik seni ama iyi olduğunuzu okuyunca pek bi mutlu olduk...İzni bulunca hemen kaçamaklar yapılmış...:9:MAŞALLAH MAŞALLAH:nazar:Tatlım sorduğun doktoru ben daha önce duymamıştım ama sen sorunca netten okudum,anlatılanlara göre konusunda uzman birisi...Sanırım siz özel muayenehanesine gitceksiniz dimi...Çünkü okuduğum kadarıyla Cerrahpaşada da görev yapıyomuş...Bu arada tatlım benim bebişlerden biri kız yazabilirsin,BUGLEMinde iki erkek isimleri bile belli Emir ve Eymen miş:nazar:...Listeyi güncellerken yazıverirsin canım:70:

MELİTTAcım sen de bayramda benim gibi evdeymişsin:40: maalesef ben sürekli istiahatte olduğum için bu bayram el öpmeye annemler bile bize gelcekler:54:..Hayırlısı bakalım minikler iyi olsunda biz evde otururuz:emir_bebek:

İLAYcım dün temizlik varmış MAŞALLAH eşine:nazar:,benim ki pek anlamaz ama elinden geldiğince bişeyler yapmaya çalışır:63:Öptüm canım seniii:71:

ZEYNEP canım bu baş ağrısı için doktorlar 3.aydan sonra minoset,parol gibi ağrı kesiciler veriyolar ama ben tedavi sırasında zaten yeterince ilaç kullandım şimdi ekstra bişeyler kullanmıyım diyorum katlanıyorum:44:Sen de durumlar nasıl şekercim kanama falan yok artık dimiii:45:

hoşbulduk boncukkk cum. evet diet lıstem var elımden geldıgınce uyguluyorum. hıcbırımızınkı kolay değıl bılıyorum Allah cumlemıze yardım etsın ve umre sızlerede nasıp olur inşaallah güzel dıleklerın ıcın sağolasın

melittacım bi arkadasım 8 aylık gibiyken bu şekilde passıflora şurubunu verdı doktoru bılgın olsun. Rabbim okuduklarını kabul etsin okuyamadıklarındada nıyetını kabul etsın. rüyaların hayırlara cıkar inşaallah.böbreklerin neden agrıdı kullandıgın ılaçlardan yada su kaybında olabılırmı . bizim cinsiyetler 1 kız 1 erkek Allah ım bağışlarsa. sizinkıler bellı oldumu

bende geçen hafta cumartesi panik atak geçirdiğimde acilde passiflora verdi dr.ama ben bebeklere zararı olur diye kullanmadım hep dua ile geçirdim sabırla geçirdim.hamdolsun kullanmadım ama sıkışırsam kullanmayı düşünüyorum meğerse bitkiselmiş.sağolsun buradaki arkadaşlarda öyle demişti.dr.geçen gün kullanabilirsin demişti.eğer gene Allah korusun başıma gelirse ki bir daha yaşamam inşallah kullanırım.allah ın izni ile bi tamamlayıp yavrularımı kucağıma sağlıkla hayırla alsam bişey istemiyorum.

inşallah hayırlara çıksın.böbreklerim gebeliğimi öğrendikten sonra diyetisyenim günde üç öğün kalsiyum almamı önerdi süt yoğurt iki bardak ayran gibi.bende günde üç öğün süt içtim sonra iki öğün içmeye başladım sonra bir e düşürdüm tiksindiğim için :) ve eşim beni uyarmıştı "fazla süt kum yapar bi arkadaşın eşinin öyle olmuş beni uyardı "dedi.eşi ilaç kullanamıyormuş gebelikten dolayı.bende tabi çoktan sütleri fazlasıyla tüketmiştim.şimdi böbreklerim ağrıyor böyle.hiç böyle bi ağrı yaşamadım ya uykuda ve sabahları ağrıyor zaten gün içerisindede su içiyorum. 1,5 bazen 2 lt.bebekler içinde faydalı imiş.zaten bebekler için iki tane hap içiyorum onlardan da olmaz dimi böbrekte kum.Allah korusun rabbim beterinden korusun boyun fıtığı panik atak derken iki üç kum tanesi ağrıdan kıvrandırıyor rabbim başka hastalık göstermesin inşallah.

ne güzel bi kız bi oğlan rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasi petsin inşallah.benim geçen gittiğimde dr."tahmin yürütmek gerekirse biri erkek" dedi ama diğeri belli değil göstermiyor kendini teyzesi :) :nazar:

Melittacım Rabbim oralara gitmeyi herkese nasip etsin.Kısmet olursa gidiyorsun bizim hiç aklımızda yoktu birden karar verdik ve 1 ay içinde gittik.Oraları gördükten sonra hayatımızda çok şey değişti.Giden bir daha gitmek istiyor.Kısmet inş sizde günün birinde gidersiniz.ikizlerimizi de alıp gideriz inş:)

Canım kontrolünün olumlu geçmesine sevindim kilolarıda gayet ii maşaallah doğana kadar daha da alırlar.Ciğer geliştirici ilacı dr gerekli görse yapardı herşeyin doğal olanı güzel inş ciğerleri kendiliğinden güzelce gelişir.Benim dr da vitamin yerine doğal olarak besinlerden kendin al diye tembih etti.Bir tek elevit kullanıyorum.Haftada bir kere balık ve hergün 2-3 dilim yağsız et yememi folik asit için de bolca kavrulmamış ve tuzsuz badem ve marul yememi tavsiye etti.Şimdilik yoğun bi midem bulantım yok ve yemeye gayret ediyorum.Ama bulantıları sinyalleri var sabahları hafif hafif yokluyor.İnş olmaz.Bir de sizde aynı sorunu yaşadınızmı bilmiyorum ama yediğim hiç bişeyden tat almıyorum.Ağzım tatsız tutsuz sırf bişeyler yemek için yiyorum iştahım falan yok.

insaallah aylincim ciger konusunda hicbirimiz problem yasamayiz,hatta hicbir konuda problem yasamayalim
canim benim ilk zamanlar da asiri bulantilarim olmadi ama sabahlari oluyordu tabi..bir de ilk aylarda yemek yerine en cok peynir ekmek yedim diyebilirim,zaten cok severim kahvalti yapmayi:46: sabah bulantisi icin genelde kalkar kalkmaz tuzlu kraker tavsiye edilir..bir de cok uzun ac kalinca bulantim olurdu..ilk aylarda tatli hic yemedim hep tuzlu istedi canim..bir de bu zamana kadar hic asermedim,bugun esime diyorum icimde kalacak hic asermedim diye:43:

ben de bu haftaya kadar hep elevit kullandim,demire bugun baslayacagim..evet bizim doktor da aynen dogaldan yana

sadece 24 saat girmedim..ne güzel şeyler paylaşılmış,...ben yazılarınız okurken bile sayfa sayısı arttı..bende sadece selam vermek için bişeyler yazayım dedim.iyi akşamlar herkese..ben geçmişi okumaya devam edicemm..hepinizi öpüyorum..

hosgeldin yasemin,Rabbim bebeklerine ve sana saglik sihhat versin insaallah ve en hayirli zamanda kucagina almani nasip etsin...benimde 30.hafta artik bu haftalardan sonra zamanimizi yatarak gecirecegiiz..cok sukur benim simdilik iyi geciyor, doktora gore tek problem bebeklerin gobek cevreleri 2 hafta geri ama ikizler de normal diye dusunuyorum..Allah yardimcin olsun son zamanlari da sorunsuz gecirirsin insaallah..

hoşbulduk ibremıne cm güzel dıleklerın ıcın cok sağolasın. sende ılerlemıssın baya bi. cok sevındım. evet benımde yatmam gerekıyor hem kılo alsınlar dıye hemde erken olmasınlar dıye . 2 hafta gerı de olmalarını dert etme ikizelrin ne zaman ılerleyıp ne zaman gerıleyeceklerı bellı olmuyor. Allah cumlemızın yardımcısı olsun İnşaallah bundan sonra sorunsuz gecırırız.

slm kızlaaaar ohh maşaallah herkes burada bayramı bende evde geçirecek olanlardanım annemler ve kayınvalidemler şehir dışında olacaklar bir tek ablam var.şimdiden yatmaktan karpuz oldum zaten ama bebişler için başka yapacak bişey yok.Benim şimdilik hafif bi bel ağrısı dışında bi sıkıntım yok şükür kanamam falan da yok ama ben yine de dışarı falan çıkmıyorum bebişlerim sağlıkla doğana kadar da önmeli bişey olmazsa çıkmayacağım inş.Hep gezmeyi seven ve hareketli birisi olduğum için zor olacak ama idare edeceğiz.Bebişlerimin cinciyeti belli olsun örgü falan öreceğim pek giydirilmiyor ama maksat vakit geçsin.Benm ikiz annesi bi yengem var şuanada kızları 6 yaşında genelde onunla konuşup rahatlıyorum.O hamilelikten korkmamam gerektiğini bişekilde Allah nasip ederse doğumun olacağını söylüyor ama asıl mesele doğumdan sonra diyor bakımlarının çok zor olduğunu sıkıntılı ve masraflı günlerin bizi beklediğini söylüyor:)Ben şimdilik bunları düşünmüyorum.Rabbim sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip etsin önce diye dua ediyorum.

aylin25 çok duygulandım şimdi ne mutlu ablan var , konuşabileceğin yengen var.benim burada kimsem yok.aslında ben b utür şeyleri takmazdım gebelikten midir nedir kedi yavrusu göreyim annesinin yanında duygulanıyorum.sürekli annemi de arayamıyorum tarife farkından dolayı :84:

bende gezmeyi seven biri değilim ama şimdi daralıyorum kimse de yok zaten burada gezcek yerde yok :(

bende geçen hafta cumartesi panik atak geçirdiğimde acilde passiflora verdi dr.ama ben bebeklere zararı olur diye kullanmadım hep dua ile geçirdim sabırla geçirdim.hamdolsun kullanmadım ama sıkışırsam kullanmayı düşünüyorum meğerse bitkiselmiş.sağolsun buradaki arkadaşlarda öyle demişti.dr.geçen gün kullanabilirsin demişti.eğer gene Allah korusun başıma gelirse ki bir daha yaşamam inşallah kullanırım.allah ın izni ile bi tamamlayıp yavrularımı kucağıma sağlıkla hayırla alsam bişey istemiyorum.

inşallah hayırlara çıksın.böbreklerim gebeliğimi öğrendikten sonra diyetisyenim günde üç öğün kalsiyum almamı önerdi süt yoğurt iki bardak ayran gibi.bende günde üç öğün süt içtim sonra iki öğün içmeye başladım sonra bir e düşürdüm tiksindiğim için :) ve eşim beni uyarmıştı "fazla süt kum yapar bi arkadaşın eşinin öyle olmuş beni uyardı "dedi.eşi ilaç kullanamıyormuş gebelikten dolayı.bende tabi çoktan sütleri fazlasıyla tüketmiştim.şimdi böbreklerim ağrıyor böyle.hiç böyle bi ağrı yaşamadım ya uykuda ve sabahları ağrıyor zaten gün içerisindede su içiyorum. 1,5 bazen 2 lt.bebekler içinde faydalı imiş.zaten bebekler için iki tane hap içiyorum onlardan da olmaz dimi böbrekte kum.Allah korusun rabbim beterinden korusun boyun fıtığı panik atak derken iki üç kum tanesi ağrıdan kıvrandırıyor rabbim başka hastalık göstermesin inşallah.

ne güzel bi kız bi oğlan rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasi petsin inşallah.benim geçen gittiğimde dr."tahmin yürütmek gerekirse biri erkek" dedi ama diğeri belli değil göstermiyor kendini teyzesi :) :nazar:

Canım böbrek ağrısı geçen haftalarda bende de oldu ben kullanılan ilaçlara bağlıyorum şimdi yok çok şükür sütün kum yaptığını ilk kez duydum.Bende bol bol su içiyorum günde en az 10 bardak tabi bu sefer tuvalete taşınıyorum dr banada 2 bardak süt 1 kase yoğurt yememi söyledi ama sütü ancak yatarken 1 bardak içebiliyorum onuda tiksinerek.

Melittacım Rabbim oralara gitmeyi herkese nasip etsin.Kısmet olursa gidiyorsun bizim hiç aklımızda yoktu birden karar verdik ve 1 ay içinde gittik.Oraları gördükten sonra hayatımızda çok şey değişti.Giden bir daha gitmek istiyor.Kısmet inş sizde günün birinde gidersiniz.ikizlerimizi de alıp gideriz inş:)

biz de gectigimiz subatda umreye gitmeyi planliyorduk ama nasip olmadi,tedavi olunca kaldi..daha dogrusu 7 asilamadan sonra 1.tup bebek de negatif olunca ben uzun sure ara vermek istemistim,ama yengem tup bebek de hemsire,2.yide denememi istedi kismet oldu ama umre kaldi :43: insaallah Rabbim ilerde isteyen herkesee nasip eder

merhaba arkadaslar bugun doktor randevum vardi,cok sukur iyi gecti..kasilmalarim icin normal dedi(saatte 4 den fazla olursa problem dedi)..gobek cevreleri yine ayni 2 hafta gerideler,bu sefer kilosunu israrla sorduk erkek 1400,kiz 1300 grmis..cok sukur demir hapina da baslatti..omega 3 kullanmak istedigimi soyledim,icin rahat edecekse 2 gunde bir ic dedi(bizim dr dogalliktan yana)..ciger gelistirici igneyi sordum gerek gormedigini soyledi hatta 32.haftadan sonra erken dogum olsa bile yapmam dedi (dogru bulmuyormus) vallahi artik benim icin iyi birsey mi kotu birsey mi bilemedim cunku genelde ciger gelistirici igne yapiliyor diye biliyorum,simdi korkmaya basladim..sizler bu konuda ne dersiniz?

canım bana 26. haftanın ıcındeyken cıger gelıstırıcı ıgne yaptılar. 16 ve 18. haftalarada bebeklerde sorun varmı dıye perıantolojı (yanlış yazmısolabılırım:) anne karnındakı bebe uzmanına gıttık . izmitte bır numara bu prof. o bıze soyledı erken dogum rıskımız oldugu ıcın erken dogsalarda probemlerı olmasın o yüzden mutlaka yapılmalı butun ıkızlerde erken doğum rıskı vardır dedı. kendı doktorumda aynı seylerı soyledı bılgın olsun dıye soyluyorum. 32 hafta dolaylarında tekrar yapacaklar.

inan bana yürekten isteyınce gerceklesıyor inşaalah hamıleyken edılen dualar daha makbul Rabbım kalbıne gore versınde nasıp olsun melittacım.

yürekten ,tüm kalbimle ,can ı gönülden istiyorum inanıyorum birgün gerçekleşecek rüyalarımda değil de gerçeğini yaşayacağım inşallah.rüyada bile insan huzurla doluyorsa ,dolupta taşıyorsa gerçeğinde kimbilir nler yaşıyordur :59:

inşallah kısmet olur inşallah ikizlerimizle gideriz :)

canim biz de doktordan ikindiye dogru geldik ama cok yorgundum biraz dinlendim,sonrasinda da evde yemek yoktu onu yap,hazirla,iftar derken bu saati buldu nete girmem..yeni arkadaslar katilmis aramiza ne guzel..keske evlerimiz yakin olsaydi da soyle karsilikli oturup cay icip sohbet edebilseydik..buna da sukur en azindan burda sohbet edebiliyoruz(aza kanaat etmeyen cogu bulamazmis):34:
bebekler cok sukur iyi,ultrasonda dr bakarken izledim ama olcum yaptigi icin birsey anlasilmiyor,yani tum bebek goruntusu olmuyor..ben de doktordan azar yemekten korktugum icin diyemiyorum gorsem diye..neyse saglikli olsunlar yeter..bu arada ben 4 boyutlu ultrasona da girmedim acaba o ne zaman oluyor?

canım ben 4 boyutluya 16. haftada gıttım, bebegın bırı yanı erkek olanmıs meger ozaman kızı ogrenmıstık o arkasını dondu gostermedı ve arkası dönuk olunca kalbıne de bakamadı 18. haftada tekrar cagırdı hem cınsıyetıde ogrendık

canım bana 26. haftanın ıcındeyken cıger gelıstırıcı ıgne yaptılar. 16 ve 18. haftalarada bebeklerde sorun varmı dıye perıantolojı (yanlış yazmısolabılırım:) anne karnındakı bebe uzmanına gıttık . izmitte bır numara bu prof. o bıze soyledı erken dogum rıskımız oldugu ıcın erken dogsalarda probemlerı olmasın o yüzden mutlaka yapılmalı butun ıkızlerde erken doğum rıskı vardır dedı. kendı doktorumda aynı seylerı soyledı bılgın olsun dıye soyluyorum. 32 hafta dolaylarında tekrar yapacaklar.

evet canim haklisin ben de cok yerde oyle okudum ve hatta forumdaki daha onceki hamilelerden de duydum..ama doktorum gerek gormedigini,32.haftadan sonra da yapmayacagini soyledi..bir de biz suan kibris da yasiyoruz burada cok alternatifimiz yok,saglik sistemi kotu..buranin en iyisi bu hastane,bu hastanenin de en tavsiye edilen doktoru bu dr,hacettepe den gelmis,gerci cok genc olmasi beni biraz endiselendiriyor ama elimden birsey gelmiyor..esim de dr ne derse onun yapilmasini istiyor ve ben boyle soyleyince kiziyor bana

Canım böbrek ağrısı geçen haftalarda bende de oldu ben kullanılan ilaçlara bağlıyorum şimdi yok çok şükür sütün kum yaptığını ilk kez duydum.Bende bol bol su içiyorum günde en az 10 bardak tabi bu sefer tuvalete taşınıyorum dr banada 2 bardak süt 1 kase yoğurt yememi söyledi ama sütü ancak yatarken 1 bardak içebiliyorum onuda tiksinerek.

kalsiyum kum yapıyor canım.kalsiyum kristalleşiyor ve kum oluyor.en çokta sütte bulunuyor.dr.a sordum şikayelerimi ilaç yapabilir mi dedim böbrek ağrım için yapmaz dedi.başka bi şikayetim için demir hapı yapar dedi.o şikayetimde önemsiz.izmirdeki diyetisyenimde günde üç öğün kalsiyum almamı söylemişti.bende süte yöneldim hep.sonraöğle öğünüde yoğurt yemeye başiladım.sonra sütü tamamen bıraktım tiksindim :(

kum için önemsiz dedi ama bu ağrı önemsiz bişeyden kaynaklanıyorsa allah kum ve taş dökenlerin yardımcısı olsun.benim işte gece ve sabahları oluyor yatarken yani ,gündüzleri şükür olmuyor zaten gün içerisinde su içiyorum.

Back