2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

merhabalar uzun zaman olmuş yazmayalı :)

kızımın 4 gün sonra 7. ayı bitecek çok şükür. ek gıdayı 1,5 aydır tam olarak veriyorum. son bir haftadır miktarı azalttım emmeyi bırakıcak gibiydi. bir süre her öğünde 50 cc ye devam edicem. kahvaltıda dönüşümlü olarak bebe bisküvisi ve tahıllı mama veriyorum. yine dönüşümlü yumurta sarısı ve peynir koyuyorum. ceviz içi ve pekmez koyuyorum. sebze, tarhana,yoğurt,tavuklu şehriye çorbaları,yoğurt,meyve püresi veriyorum. akşamlarıda muhallebi yapıyorım. kızım bayadır dönüyor top gibi fakat en fazla 5 dk yerde kalıyor. oturmayı seviyor. sevdiği eşyaları çıngıraklarını önünde olsun bide ben yanında olıyım yarım saat oyalanıyor :) sürtünmemiz azda olsa var ama emeklemeye çok var daha. birde daha incimiz yok :))) bizden bu kadar teyzeleri öptük kızımla siziii...

Merhaba kızlar ..
Herkes iyi çok şükür .
Bizde iyiyiz oğlum Mert'im 7,5 aylık oldu nerdeyse ..
İlk dişimiz çıktı 2. de gözüküyor patlamak üzere ..Bugün yarın oda çıkar ..
Oğlum herşeyi kemirmek istiyor haliyle , kusmamız tamamen bitti çok şükür , çok nadir arada bazen oluyor ama o kadarda olsun ..
Bizimde kahvaltı ve meyve püreleri güzel , çorbayıda ekmek doğrarsam içine severek yiyor ama bazende istemiyor şimdilik bu kadarı bile yeterli ..
Benim kuzumda emeklemeye çabalıyor :) Ama ehnüz emeklemedi .. Yuvarlanıyor , yüzü koyun sırt üstü onu bir öğrendi her dakika herşeye sönmeye çalışıyor giyinirken yemek yerken :)
Sağlığımız sıhhatimiz yerinde ya çok şükür zorluklarda geçer gider ..
Bizde böyle teyzeleri , Mert paşam öper ellerinizden..

herkese merhaba..
yine uzunca bi süre giremedim ev aldık taşınma telaşları yerleşme filan derken ancak.. yine her zaman dediğim gibi telden girebilsem her an burdayım ama malesef telden giremiyorum buraya..
onun dışında kuzum iyi çok şükür. emekleme bizdede yok. 2 dişte kaldık ama üstlrer fena halde kaınıyor sürekli çenemi ısırma pozisyonundayız. ek gıdalar ehh işte. bazen severek yediği şeyleri bi süre hiç yemiyor.. yavaş yavaş olcak inşallah.. hepinizi ve kuzulaınızı kocaman öpüyoruzz..:KK16::KK16::KK16:

Selam kızlar...

Herkes iyidir umarım.. Biz 7. ayımıza girdik.. Ek gıdaları yemeye çalışıyoruz hala...

herkese merhaba..
yine uzunca bi süre giremedim ev aldık taşınma telaşları yerleşme filan derken ancak.. yine her zaman dediğim gibi telden girebilsem her an burdayım ama malesef telden giremiyorum buraya..
onun dışında kuzum iyi çok şükür. emekleme bizdede yok. 2 dişte kaldık ama üstlrer fena halde kaınıyor sürekli çenemi ısırma pozisyonundayız. ek gıdalar ehh işte. bazen severek yediği şeyleri bi süre hiç yemiyor.. yavaş yavaş olcak inşallah.. hepinizi ve kuzulaınızı kocaman öpüyoruzz..:KK16::KK16::KK16:

Hayırlısı olsun nec86... Güle güle oturun...

Merhaba kızlar ..
Herkes iyi çok şükür .
Bizde iyiyiz oğlum Mert'im 7,5 aylık oldu nerdeyse ..
İlk dişimiz çıktı 2. de gözüküyor patlamak üzere ..Bugün yarın oda çıkar ..
Oğlum herşeyi kemirmek istiyor haliyle , kusmamız tamamen bitti çok şükür , çok nadir arada bazen oluyor ama o kadarda olsun ..
Bizimde kahvaltı ve meyve püreleri güzel , çorbayıda ekmek doğrarsam içine severek yiyor ama bazende istemiyor şimdilik bu kadarı bile yeterli ..
Benim kuzumda emeklemeye çabalıyor :) Ama ehnüz emeklemedi .. Yuvarlanıyor , yüzü koyun sırt üstü onu bir öğrendi her dakika herşeye sönmeye çalışıyor giyinirken yemek yerken :)
Sağlığımız sıhhatimiz yerinde ya çok şükür zorluklarda geçer gider ..
Bizde böyle teyzeleri , Mert paşam öper ellerinizden..

Bizimde çıkan iki dişimiz öylece kaldı... 1 yaşında 8 tane olur demişti doktorumuz... Bakalım 13 aylık olup hiç çıkmayanda oluyormuş... Çocuktan çocuğa çok farkediyor. Bizde sebze pürelerini yemiyoruz.. Meyveler iyi gidiyor yoğurtta kendim yapıyorum onuda sevdi..

günaydın kızlar.. kimse girmiyo mu yazılmıyo diye mi yazmıyo. her giren bişi yazsa daha aktif oluruz bence.
saraycacım saol cnm iyileştik çok şükür sizede çok geçmiş olsun.
ama dün kötü bi olay yaşadık Allahım beterlerinden korusun ama çok üzüldüm :KK43: dün ilk defa kuzumu annemlerin yatağında yanına yastıklar koyup odadan çıktım. ve hayatım boyunca unutamayacağım bi ses :KK43::KK43::KK43: kuzum düşmüşşş yüzüstü. hemen kaldırdım Allahtan annem ablam vardı yanımda onlar aldı balkona çıktık krem sürdük filan derken sustu kuzum 2 saat uyutmadım çok şükür şişme kızarıklı daha kötü şeyler olmadığı için doktora gitmedik. ama ömrümden ömür gitti. Rabbim evlatlarımızla imtihan etmesin şimdi bi sn yanından ayrılmam canımın hayatımın yaşamamın sebebinden..

Posta kutunu boşaltman lazımmış özel mesaj için... Yardımcı olurmusun

merhaba arkadaşllarr nasılsınz herkesin kuzucukları büyümüşş okuyorumda öyle duygulanıyorumki rabbim korusun evlatlarımızı bizde 2 gün sonra 7 5 aylık oluyoruz ek gıdaya başladık herşeyden yiyo maşallah paşam 4 5 aylıkken 2 dişimiz çıktı dahada çıkmadı emeklemeyede başlamadı herşeyin zamanı var sizlerde iyisinizdir inşallah uzun zaman giremedimm safya geriye gitmiş üzüldüüm neyse hepinize iyi akşamlarr

Herkese iyi pazarlar..
Masideaydıncımm canım çok uzun süre oldu gelmeyeli neyseki iyimişiniz çok şükür. maşallah oğluna da.. biz 9.5 aylığız 2 dişimiz var ve emekleme hala yok :emir_bebek: :KK1: yeni yeni sürünmelere başladık:nazar:

eee diğer kızlar sizler napıyosunuz girdikçe yazında hareketlensin biraz.. bol bol öpücükler yolluyoruz bitanemle sizlere... :KK16::KK16::KK16::KK16:

Selamlar arkdslar masallh hepinizin bebeklerine bizde henuz hic dis yok artik ek gidalara hizla gectik sutum cook azaldi ama bnm kizim devam sutunude pek icmk istemiyor denemedigim devam sutu kalmadi bir haftadr biz iyice dillendik ba ba ay ayy de de ve ma diyorz esim resmen titriyr kizimz yuzune bakip ba ba diyr birde cok sinirli elindn oyuncagini alirsan agliyr ama numaradan birde uyku kavgalarimiz geri geldi uykusu geldiginde cildirmis gibi bagira bagira agliyor cok sinir bozucu bir durum dogumdn beri iki hafta kadar gecti sevinmistim kizim buyudu oh sukur hersey duzldi diye birde uykusorunumuz var hamdolsun rabbimhepimize anneligi yasatiyor devam sutu icin onerisi olan varmi arkadslar bize herkese saglikli ginler diliyorum bebeklerizle

canımmm maşallah prensese bak neler yapmaya başlamış.. süt benimde 5.5 aylıkken birden çok azalmıştı mecburen ek gıdalara giriş yapmıştık yavaştan aynı sorun bizdede vardı denemediğim devam sütü kalmamıştı ama hiçbirini içmedi. kimi çocuk öyle oluyomuş cnm demekki içmicek. sen sütü artırmaya çalış ne duysam yaptım eminim sende yapıyosundur. şu an dut pekmezini sulandırıp içiyorum (bi bardağın yarısı pekmez yarısı su oalcak) bide doktorum programında anne sütünü artıran komposto tarifi vermişler 2 seferdirde onu yapıyorum tabi artık gün boyu ek gıda aldığımız için eskisi kadar hem içmiyor hemde ben stres olmuyorum ama sende rahat ol cnm 6 ayı geçmişiniz gündüz ek gıdalar gece senin sütün yeter..

canımmm maşallah prensese bak neler yapmaya başlamış.. süt benimde 5.5 aylıkken birden çok azalmıştı mecburen ek gıdalara giriş yapmıştık yavaştan aynı sorun bizdede vardı denemediğim devam sütü kalmamıştı ama hiçbirini içmedi. kimi çocuk öyle oluyomuş cnm demekki içmicek. sen sütü artırmaya çalış ne duysam yaptım eminim sende yapıyosundur. şu an dut pekmezini sulandırıp içiyorum (bi bardağın yarısı pekmez yarısı su oalcak) bide doktorum programında anne sütünü artıran komposto tarifi vermişler 2 seferdirde onu yapıyorum tabi artık gün boyu ek gıda aldığımız için eskisi kadar hem içmiyor hemde ben stres olmuyorum ama sende rahat ol cnm 6 ayı geçmişiniz gündüz ek gıdalar gece senin sütün yeter..

T ederim nec86 teyzesi neler neler yapiyor bize acayipte harektli emeklemeßi an meselesi biraktigim yerde durmuyor fir fir fonuyr yatkta ben hasta olur diye hic yere koymadim daha bugun birz aksam aptamil devm sutu icti bol bol sivi tuketiyrm ama anlamadm azaldi sol gogsumu bir hftadr agzina almiyor kizim hic domadi gogsm bu kadar uzun surede uzuluyrm sag gogsmle idare ediyr o da geceleri sadece birseferlik hayrlisi hep dua ediyrm rabbim hepimize bol bol sut versin insallh bedenlerimize

T ederim nec86 teyzesi neler neler yapiyor bize acayipte harektli emeklemeßi an meselesi biraktigim yerde durmuyor fir fir fonuyr yatkta ben hasta olur diye hic yere koymadim daha bugun birz aksam aptamil devm sutu icti bol bol sivi tuketiyrm ama anlamadm azaldi sol gogsumu bir hftadr agzina almiyor kizim hic domadi gogsm bu kadar uzun surede uzuluyrm sag gogsmle idare ediyr o da geceleri sadece birseferlik hayrlisi hep dua ediyrm rabbim hepimize bol bol sut versin insallh bedenlerimize

aferin aferin aferinnn kuzumaaa :nazar::nazar::nazar: canım tarifi vereyim bence yap etkili gibi geldi bana.. emdikçe gelirmiş ya cnm emmediği için dolmamıştır sen boş olsada her fırsatta ver ağzına cnm. biliyorum bu öneriler çok can sıkıcı banada dendiğinde kızıyodum ama faydası varmış gerçekten..

Anne sütünü arttıran komposto, Dr. Aytuğ Kolankaya ve Zehide Yetiş’in sunduğu sağlık programı ‘Doktorum’a konuk olan Beslenme ve Diyet uzmanı Dr. Gizem Keservuran, anne adaylarının en çok sıkıntılarından biri olan anne sütü nasıl arttırılır endişesine karşı “Anne sütünü arttıran komposto” tarifi verdi…

Anne Sütünü Arttıran Komposto Tarifi Malzemeleri:

* 1 litre içme suyu

* 6 adet kara erik kurusu

* 6 adet kara kayısı kurusu

* 2 adet kuru incir

* 2 avuç çekirdekli siyah üzüm

* 2 avuç yaban mersini kurusu

* 10 15 adet tatlı badem

Hazırlanışı:

Bütün malzemeler kaynatılıp içilir.

bol bol sütümüz olur inşallah canımmm

iyi akşamlar hanımlar nasılsınız? minik prens ve prensesler de iyidir inşallah. biz iyiyiz hamdolsun, kızım yavaş yavaş emekliyor, bu ayın 20'sinde 8. ay bitecek 9. aydan gün alacağız ama dişlerimiz çıkmadı hala, huzursuzluğu da yok hani diş çıkarma konusunda, ne zaman çıkar bilemiyorum. biz ek gıdalara çoktan geçtik, sabah akşam devam sütü veriyorum, çorba, yoğurt, meyvesuyu, meyve, vs. vermeye çalışıyorum...hepinize iyi akşamlar byy..

Herkese iyi pazarlar..
Masideaydıncımm canım çok uzun süre oldu gelmeyeli neyseki iyimişiniz çok şükür. maşallah oğluna da.. biz 9.5 aylığız 2 dişimiz var ve emekleme hala yok :emir_bebek: :KK1: yeni yeni sürünmelere başladık:nazar:

eee diğer kızlar sizler napıyosunuz girdikçe yazında hareketlensin biraz.. bol bol öpücükler yolluyoruz bitanemle sizlere... :KK16::KK16::KK16::KK16:

bizdede emekleme yok neccim babası 4 aylııkken başlamıştı çalıştırmalara ama niyeti yok sıpanın :) ne zaman isterse artıkk 2 dişi var ama çok fena ısırıyo ya seninkide ısırıyomu

saraycacım maşallah kuzunaa bizde iyiyiz çok şükür... diş içinde geç kalmış değilsiniz ya yaşında olup çıkarmayan bile var..

masidecim kaşındığında ısırıyor ama onun dışında çok ısırmıyo kuzucumm

bizimde 5 aylıkken 2 dişimiz çıktı ama ondan sonra kaldı öyle üst dişleri bi türlü çıkaramadık .çok huzursuz bide üstüne hastalandı mız mız sürekli ağlıyor bu günleride geçer inşallah.
sonunda emekledi zeynep hanım ama onunla yetinmiyor ellerimden tutup yürütün istiyor yaramaz .
yemek konusu felaket çok şükür.ama kaşık maması ve yoğurt dışında bişey yemiyor arada da devam sütü veriyorum.meyve sebze çorba hiç hiç birini kabul etmiyor ne yapcam bilmiyorum? sürekli mamaylada olmaz ki nasıl beslenecek bu çocuk çok üzülüyorum kızlar ya.

bizimde 5 aylıkken 2 dişimiz çıktı ama ondan sonra kaldı öyle üst dişleri bi türlü çıkaramadık .çok huzursuz bide üstüne hastalandı mız mız sürekli ağlıyor bu günleride geçer inşallah.
sonunda emekledi zeynep hanım ama onunla yetinmiyor ellerimden tutup yürütün istiyor yaramaz .
yemek konusu felaket çok şükür.ama kaşık maması ve yoğurt dışında bişey yemiyor arada da devam sütü veriyorum.meyve sebze çorba hiç hiç birini kabul etmiyor ne yapcam bilmiyorum? sürekli mamaylada olmaz ki nasıl beslenecek bu çocuk çok üzülüyorum kızlar ya.

Oy masallh erkn yurucek neguzel:nazar: bnm kizim bugun iki kere golden goat devm sutunu kabul etti bir haftadr ayni kriz bizim evde vardi bn digumdn sonra sutum azaldignda da ayni mamayi kullnmistim belki alisk oldugu bir tat oldugu icin kabul etti bilemiyrm ama sende dene eczane ve bebe magzalari da var

X