2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

Slm arkadaşlar, benım doktorum hem tup bebek hem ikiz olunca kesin sezeryan dedi. Epidural sezeryan dusunuyorum ,sanırım belden uyusturup yapılan sezeryan o. Boylece hem o anın buyusunu yasayıp hem de sezeryan yapmıs olurum diye dusunuyorum inşallah.
Bel agrıları ve yorulma meselesine gelince Nec86 nın dedigi gibi masa başı,bil basında dahi olsan sıkıntı yaratabiliyor.Örnegin ben masa basında calısıyordum.evim ve isim cok yakın olmasına ragmen ve agır hicbirsey yapmamama ragmen gecen hafta bahsettim size kahverengi leke geldi.Sanırım 23-24. haftaları gecince tempoyu dusurup,30 . haftalardan sonra ekstra bir dikkat etmemiz gerekiyor kendimize.
Ben de hatta bir ara spor yapmayı filan dusunuyordum:)))) hani hem fit olayım,hem anne olayım,ne şiş yansın ne kebap.Doktorum dedi ki: normalde spor yapan biri misin?? Ben : Hayır deyince,,durdun durdun da hamile olmayı mı bekledim ,dinlen ,kendini yorucu aktivitelerden kacın,ara ara kısa yuruyusler yap,sizlerin durumu hassas dedi.İşte boyle arkadaslarrrr....

Kızlar devlet hastanesinde mecburi olarak öncelik normal doğum ..
Devlette normal doğumu özendirmek için bir sürü şeyler yapıyor ..
Benin gittiğim hastane Ankara2nın en büyük doğum hastanesi ama kalabalık odalar 8-10 kişilik , ilgi alaka zaten bekleme 0 ..
Tek iyi yönü tecrübe ( o kadar insan doğurtunca oluyor tabi )
Birde yeni doğan bölümü en teşekkülü olan orası ..
Fakat sezeryan olursan refakatçi yok , normal doğumdada yok ..
O kadar çok hasta oluyormuş ki hemşireler yetişemiyormuş birde bebek ağlayınca kendin bakıyorsun gelip karnını doyurmaya yardım eden yok ..
Eşimle konuşucam makul fiyatta özel hastane olsun diyeceğim ..

Son düzenleme:
Slm arkadaslar size birşey sorucm bilgem sende okumuştum ama bnm bir kaç gündür karnım toplanıyor gibi saga yada sola ve arada sancı oluyor bu aksam Dr umla görüştüm sancın geçmezse seni hastaneye çağırım dedi şükr şimdi gecti sancım fakat ara ara iğne batması gibi ince sancı var yaa ben napim sizde de oluyormu böyle seyler

Slm arkadaslar size birşey sorucm bilgem sende okumuştum ama bnm bir kaç gündür karnım toplanıyor gibi saga yada sola ve arada sancı oluyor bu aksam Dr umla görüştüm sancın geçmezse seni hastaneye çağırım dedi şükr şimdi gecti sancım fakat ara ara iğne batması gibi ince sancı var yaa ben napim sizde de oluyormu böyle seyler

Karasu burda bir çoğumuz yaşadı bunu ..
Benim dr'um normal karşılıyor ..
Kafayı takınca çok oluyordu ama kafamdan öylesine attım ki hiç hissetmiyorum artık ..
Ama herşeye rağmen günde 1 tane magnezyum almanı tavsiye ederim ..
Olası kasılmalara iyi gelecektir..
Kabızlığıda birebir..

Kizlar korkmayin normal dogumdan...

Bizler hep sagdan soldan duyduklarimiz yuzunden korkuyoruz. Nedense herkez abarta abarta anlatmayi marifet biliyor.

Insan bilmediginden korkarmis ama bu kadar kotu birsey olsa millet ikinci cocugu ucuncuyu vs dusunur mu?

Saglik acisindan sezaryan olacaklara lafim yok tabikide ama sanildigi kadar korkunc olur mu neticesi o kadar muthis ki gerekirse bin kez cekilir o sanci

Korkmayin... Erkeklerin askerligi kadinlarin dogum hikayeleri anlata analata bitmez...

kızlar bugün kontrolumuz vardıya cok şükür bebeğim yukarıya kaymış ama dr yinede kendimi yormamamı ve mümkün olduğunca yatmamı söyledi fazla ayakta kaldığımda yine aşağıya inebilir dedi.zaten işe filan bakmıyorumda zehrayla ilgilenemediğim için üzülüyordum şimdi onunla azda olsa oyun oynayabilirim canım kuzucum rahatsızlığımı biliyorda hiç sorun çıkarmıyor babası da beni aratmadı zaten sağolsun hersey onun üstüne kaldı canım benim ya.
neyse 7 hafta daha var sonrasında bi cok işi ondan devralırım artık.

günaydın güzel anneler :KK3::KK3:
güzel bir gün sizinle olsun
dün odamızın siparişini verdik bakalım

Günaydın kızlar ..
Esra arkadaşım ben normal doğum asklında çok istiyorum ama işte korkunca insan korkuyor :)
Belkide bu kadar korkulacak bişey değildir ..
İnşallah doğuma yakın netleşir herşey ..

kızlar bugün kontrolumuz vardıya cok şükür bebeğim yukarıya kaymış ama dr yinede kendimi yormamamı ve mümkün olduğunca yatmamı söyledi fazla ayakta kaldığımda yine aşağıya inebilir dedi.zaten işe filan bakmıyorumda zehrayla ilgilenemediğim için üzülüyordum şimdi onunla azda olsa oyun oynayabilirim canım kuzucum rahatsızlığımı biliyorda hiç sorun çıkarmıyor babası da beni aratmadı zaten sağolsun hersey onun üstüne kaldı canım benim ya.
neyse 7 hafta daha var sonrasında bi cok işi ondan devralırım artık.
Ayy çok sevindim , demek kuzun yukarılara doğru seyehate çıkmış oraları keşfediyor ..
Maşallah ona ..
Az kaldı zaten sizlerin .

günaydın güzel anneler :KK3::KK3:
güzel bir gün sizinle olsun
dün odamızın siparişini verdik bakalım

Lotus güle güle büyüt kuzunu ..
Bende 30 . haftadan sonra hemen odasını boyatıp mobilyalara bakalım diyorum eşime ..
Odanın kokusu , mobilyanın kokusu ancak gider.
Daha eksiklerimizde var ..

günaydınnnnn annecikler

arkadaşlar ben kesin sezeryan olucam herşey normal olmasına rağmen.
doktorum bebeği riske atmayalım diyor ayrıca bende o doğum sancılarına dayanabilirmiyim bilmiyorum.
sezeryan zaten normal doğuma alternatif çıkmış bir doğum şekli. burada aktarıldığı gibi gereksiz veya kötü bir doğum şekli olduğunu düşünmüyorum.
ayrıca devlet hastanelerinde normal doğum yapmanın anne açısından çok yorucu ve sıkıntılı olacağını düşünüyorum. kalabalık bir ortam. ayrıca normal doğuma doktor girmiyor diye biliyorum.
arkadaşlar bu kadar emek sonunda evlatlarımıza kavuşmak için son anda kendimizi hırpalamıza gerek var mı? illaki normal olsun diye.

günaydınnnnn annecikler

arkadaşlar ben kesin sezeryan olucam herşey normal olmasına rağmen.
doktorum bebeği riske atmayalım diyor ayrıca bende o doğum sancılarına dayanabilirmiyim bilmiyorum.
sezeryan zaten normal doğuma alternatif çıkmış bir doğum şekli. burada aktarıldığı gibi gereksiz veya kötü bir doğum şekli olduğunu düşünmüyorum.
ayrıca devlet hastanelerinde normal doğum yapmanın anne açısından çok yorucu ve sıkıntılı olacağını düşünüyorum. kalabalık bir ortam. ayrıca normal doğuma doktor girmiyor diye biliyorum.
arkadaşlar bu kadar emek sonunda evlatlarımıza kavuşmak için son anda kendimizi hırpalamıza gerek var mı? illaki normal olsun diye.
aynı fikirdeyim muhannim benim doktorumda ki asla para için yada kolayına geldiği için sezeryan yaptıracak bir doktor değil çünkü çok yakın aile dostumuz bebeği riske aTMAYA GEREK YOK DİYOR TABİİKİ HERŞEYİN NORMALİ EN İYİSİ AMA OLASI KOMPLİKASYONLARI SEZERYANDA OLDUĞU KADAR NORMAL DOĞUMDADA GÖREBİLİYORUZ(BEBEĞİN KAKASINI YUTMASI, KORDON DOLANMASI, SIKIŞMASI VS..)
benim dokr-torumun söylediği sezeryanın bebek için konforlu anne için zor olduğu. bende bebeğim için buna katlanmayı düşünüyorum. ayrıca saatlerce ağrı çekip sonunda kalp atımı zayıflayan bebeğin zorunluluğundan dolayı bir çok normal doğumun sezeryana dönüştüğünü okuyorum.Rabbim bilir en doğrusunu inş hepimiz kolayca yapalım doğumlarımızı..

günaydın arkadaşlarrrrr..

aymutucum çok sevindim canım yavrun yukarıya çıkmış, sağlıkla devam eder inşallah.. zaten çok şükür haftan ileride.. sıkıntısız geçer inşallah son haftalarda..

lotuscumm şimdiden hayırlı olsun odanız.. güle güle kullansın yavrun inşallah..

bilgemm eğer siparişten sonra 40-45 gün teslim edeceklerse daha erken alabilirsiniz canım 30. haftayı beklemeden.. kokular gerçekten geç gidiyor..

esracım haklısın ama bende normalden korkanlardanım.. Allah hayırlısını nasip etsin inşallah..

muhhanimcim, pınarcım bende sezeryana karşı olanlardan değilim hatta yakın olanlardanım. elbette adı üstünde normal olanı normal doğum ama sezeryanında artı yönleri çok fazla. arkadaşımın doktoru da sezeryanın bebeğin sağlığı açısından daha iyi olduğunu söylemiş, normal doğumda %1 de olsa bebek için problem oluşabilecek nedenler var demiş. artık hayırlısı.. doktorumu dinlicem henüz birşey konuşmadık.. inşallah hakkımızda hayırlısı olur, bebeklerimiz için en iyisi hangisiyse o olur..

günaydın arkadaşlarrrrr..

aymutucum çok sevindim canım yavrun yukarıya çıkmış, sağlıkla devam eder inşallah.. zaten çok şükür haftan ileride.. sıkıntısız geçer inşallah son haftalarda..

lotuscumm şimdiden hayırlı olsun odanız.. güle güle kullansın yavrun inşallah..

bilgemm eğer siparişten sonra 40-45 gün teslim edeceklerse daha erken alabilirsiniz canım 30. haftayı beklemeden.. kokular gerçekten geç gidiyor..

esracım haklısın ama bende normalden korkanlardanım.. Allah hayırlısını nasip etsin inşallah..

muhhanimcim, pınarcım bende sezeryana karşı olanlardan değilim hatta yakın olanlardanım. elbette adı üstünde normal olanı normal doğum ama sezeryanında artı yönleri çok fazla. arkadaşımın doktoru da sezeryanın bebeğin sağlığı açısından daha iyi olduğunu söylemiş, normal doğumda %1 de olsa bebek için problem oluşabilecek nedenler var demiş. artık hayırlısı.. doktorumu dinlicem henüz birşey konuşmadık.. inşallah hakkımızda hayırlısı olur, bebeklerimiz için en iyisi hangisiyse o olur..

sağolun kızlar hapinize tesekkür ederim dualarınızla destek olduğunuz için.
doğum konusu konuşulmaya başlandı bakıyorumda herkeste bi korku ve bi heyecan var.
bende daha önce doğum yapmış biri olarak yinede korkuyorum benim ilk doğumum normaldi aslında oda tüp bebek olduğu için 38. hafta sonunda sezeryanla alırız riske atmayız demişti dr um ama benim cadı kızım 36+5 de dayanamayıp erken geldi. doğumumda allaha şükür zor geçmedi.
normal doğumu çok kötü anlatanlar var ama bence acı ve ağrıya dayanma gücü insana göre değişiyor her doğum bir olamaz bence.
ben normal doğum tercih edenlerdenim açıkcası bebeğim ve benim için bi risk söz konusu olmadıkça sezeryan düşünmüyorum.aslında ikisininde artı ve eksileri var normal doğumda hemen bebeği kucağına alıp emzirebiliyorsun,altını üstünü herseyini kendin değiştirebiliyorsun ama sezeryanda öyle olmuyor ablamdan biliyorum ilk güler çok zor geçiyor birinin yardımı olmadan bebeği bile emziremiyorsun .
neyse çok uzattım RABBİM HEPİMİZE HAYIRLI DOĞUMLAR NASİP ETSİN.
sağlıklıca kucağımıza alalımda önemli olan o canlarım.

nili_ferHakknzda hayırlısı diliyorum, güzel haberlerinizi heyecanla bekliyorum. Benim doktorum da 37haftayı doldursunlar alırız dedi, tabii ki sadece Rabbim biliyor ne zaman geleceklerini, dayanırlarsa ki inşallah 37 dolunca ben de kavuşacağım kuzularıma. Rabbim yolumuzu su gibi kılsın.

OzzOzz kolaylıkla atlatmana çok sevindim cnm, bundan sonrası daha da kolay olsun inşallah. Nec anlatmış senin için tablo olayını, sorun olursa yardım ederiz yine. Ben bizim listeye baktım senin adın yok, bilgilerini yazarsan ekleyelim seni de listemize.

sevinc85 burun tıkanıklığı ben de yok, dişeti kanaması hat safhada, normalmiş, düzenli temizlik dışında yapılacak pek birşey yok sanırım. Rüya kızımıza bizden de kocaman öpücükler...

nec86 ohhhh maşallah oğluşuna, nasıl büyüdülerr dimi arkadaşım? Çok heyecanlı, geliyor bebişler, sırayla, sağlıkla, hayırla doğacaklar inşallah.

lotus83 cnm ben birşey kaçırmışım sanırım, neden 7 haftanız kaldı? Odanız şimdiden hayırlı olsun, bebeğin huzurla, mışıl mışıl uyusun güzel yatağında.

DEW77 geçmiş olsun cnm, hafif atlatırsın umarım.

muhhanim geri sayımda başı çekenlerdensin, Allahım sabır versin. Epey artmış sıkıntıların, inşallah bir avazda kurtulacaksın cnm.

aymutu iyi haberlerle gelmişsin, şükürler olsun, senin uslu bebeğin zamanını bekleyecek annesi, öpüyorum sizi...

Son olarak ben de normal doğum isteyenlerdenim, ikiz durumu biraz farklıymış, benim doktorum da şartlar uygun olduğu sürece normal doğum taraftarı. Herşey yolunda olursa normal doğurursun elbette dedi, ancak ikiz gebelikte iki bebek birden normal doğum pozisyonuna çoook nadir geliyorlarmış. %99,9sezeryan olur dedi. Şartlar bu olduğu için yeter ki sağlıklı olsunlar demekten başka çare yok. Ama düşünce olarak normal doğumun keyfine değişilmez bence hiçbirşey, doğar doğmaz kuzunla ilgilenebiliyorsun, ağrın, sızın olmuyor. Adı üstünde NORMAL:)))

aymutu çok sevindim kuzunun yukarı çıkmasına maşallah bebeğine:))

oz oz çok şükür atlattın sende şimdi bol bol dinlen kuzunla

normal sezeryan kişiden kişiye göre değişen durumlar bence ben bi çok sezeryanlı arkadaşımın 2 saatt sonra rahat hareket ederken normal doğuran arkadaşımın dikişlerinden değil oturmak tuvaletini bile yapamadığını biliyorum. dediğim gibi herkesin vucüt yapısı acı eşiği ile alakalı diye düşünüyorum normal yada sezeryan diye takılıp kalınmamlı bence hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun..

Son düzenleme:
:nazar:HAZİRAN_TEMMUZ_AĞUSTOS_EYLÜL AYINDA ANNE OLACAKLAR BİZİM KIZLAR:nazar:
İSİMYAŞK. DENEMESATD.TARİHİCİNSİYETİSİM:emir_bebek:
porter321.deneme5eylül11haziranErkek/Erkek:nazar::nazar:
muhhanim312.deneme6eylül12haziranErkekAsrın Çınar:nazar:
nec86251.deneme8eylül13haziranErkekMehmet Aras:nazar:
ayzan322.deneme9eylül15haziranKız:nazar:
aymutu294.deneme14eylül20haziranKız:nazar:
hayela89232.deneme15eylül22haziranKız/Erkek:nazar::nazar:
elon311.deneme22eylül28haziranErkek:nazar:
hayalimmm271.deneme24eylül30haziranKız:nazar:
nili_fer262.deneme29eylül18haziranKız/ErkekEkin/Yusuf:nazar::nazar:
pele301.deneme29eylül18haziran:nazar:
sevinc85261.deneme1ekim7temmuzKızRuya Ecrin:nazar:
perla1344.deneme4ekim10temmuz:nazar:
AliasBlue301.deneme5ekimKız:nazar:
sesiler1.deneme10ekim18temmuzErkek:nazar:
son_ece302.deneme10ekim16temmuzErkek:nazar:
cloudly281.deneme13ekim19temmuzErkekOrhan:nazar:
pinar1202304.deneme14ekim20temmuzKızAlara:nazar:
Beren_Berat3014ekim20temmuzKızBeren:nazar:
bbeydam301.deneme15ekim21temmuzKızElif-Su:nazar:
mucociko312.deneme17ekim23temmuzErkek:nazar:
breshka18ekim24temmuzErkek:nazar:
nihall241.deneme27ekim2ağustos:nazar:
enteresann1.deneme27ekim4ağustosErkekYusuf:nazar:
ermer301.deneme29ekim4ağustosKızBerru:nazar:
lilyum401kasım7ağustosKız:nazar:
Lotus834.deneme4kasım10ağustos:nazar:
Masideaydn6kasım11ağustosErkekFatih Kaan:nazar:
Bilgemmm262.deneme6kasım11ağustosErkekMert:nazar:
kyr313.deneme8kasım13ağustosKız/ErkekYağmur/Toprak:nazar::nazar:
DEW77342.deneme14kasım22ağustosKızKarya:nazar:
akasya1978331.deneme16kasım22ağustosKız:nazar:
erva64301.deneme25kasımKız/Kız:nazar::nazar:
poyraz18251.deneme:nazar:
nil82292.deneme4aralıkErkek/Erkek:nazar::nazar:

canım oğlumuzun ikinci ismini değiştirdik fatih emir olacak inşallahh kaandan tepkiler aldıkk :)

canım suyumuzun sınırda olmasından dolayı 32. haftada almayı planlıyor doktorumuz
ama durum iyi olursa beklicez tabiki
listede cinsiywt,miz ve ismimizi belirtmemişiz
kızım oluyor isminide öykü koyuyoruz.

Karasu burda bir çoğumuz yaşadı bunu ..
Benim dr'um normal karşılıyor ..
Kafayı takınca çok oluyordu ama kafamdan öylesine attım ki hiç hissetmiyorum artık ..
Ama herşeye rağmen günde 1 tane magnezyum almanı tavsiye ederim ..
Olası kasılmalara iyi gelecektir..
Kabızlığıda birebir..

Bilgem t ederim cevb icin evet gunde 1tane iciyorum magnezym bu sabah şükür sancısız uyandım insallh hepimiz vakti saati geldiginde saglikla alırız yavrularımızı kucağımıza seninde geçmesine cok sevindim

arkadaşlar çok şükür 100 gr şeker testimiz iyi çıktı.
ani şeker çıkması oluyormuş onun nedenide öğün sayısından kaynaklanıyormuş. 6 öğün ye dedi.
pirinç makarna hamur işini azalt dedi. birde normal ekmek yerine kepekli yada çavdar ekmeği ye dedi.
çok şükür iki gündür yedim kendimi ya bişey çıkarsa diye...

lotus canım hayırlı olsun. güle güle kullansın en tatlı uykular onun olsun...
aymutu sevindim bebişin yukarı çıkmasına aman dikkat et kendine...

X