• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Anneleri Doğurdu

geçmiş olsun bebişlerinize.. ama kabızlık problemi olanların elma püresine biraz dikkat etmelerini öneririm çünkü doğduğundan beri kakasız günü olmayan kızım elma püresine başlamamla birlikte 2 günde bir zorlanarak yapmaya başladı. verirken biri uyarmıştı aslında ama ben de tam tersi yumuşatır diye biliyorum dinlemedim tabiki de. şimdi vermiyorum normale döndü ama suyunu denicem tekrar posasından kaynaklandı belki de bizimkindeki problem. ama posa bağırsakları daha iyi çalıştırmaz mı ne bileyim kafam karıştı benim de..

saol cnm hastalanmalarından odum kopuyo valla ıkız olunca elma bızım kızlara yarıyo valla bence posasıda kapızlık ıcın ıyıdır ac ver ama cnm

Bunlarda benım cıcısler teyzelerrr

Eklentiler

• $Fotoðraf0360.webp
    $Fotoðraf0360.webp
    32,6 KB · Görüntüleme: 46
Canim kabizsa kuru kayisiyi hasla ve pure haline getir ver benimkilere ii geliyo birde armut da ii geliyo dene bi istersen

Kızlar günaydın herkese. Oğlum yakında 5 aylık olacak ve biz de ek gıdaya başlayacağız artık. Ben de bir süredir yoğurt yapma alıştırmaları yapıyordum ama hiçbiri tutmuyordu. Dün pamuk helvanın yoğurt tarifindeki gibi günlük sütü iyece kaynattım sonra serçe parmağın dayanabileceği sıcaklığa gelmesini bekledim. Normalde kaynatmayıp ılıtıyordum sadece sütü, birde maya olarak babymix kullandım mama kavanozlarına koydum peteğin üstüne bıraktım. 5 saat sonra alıp dolaba koydum. Sabah baktımki çok güzel tutmuştu. Kıvamı maya olarak kullandığım baybmix yoğurttan bile iyiydi. Çok sevindim ya. Oğluma da bir kaşık verdim yedi. Pamuk helvacım sana teşekkür ederim, yoğurdu yapamıycam diye düşünmeye başlamıştım artık. Bir de kızlar 4-5 tane mama kavonozuna yoğurdu yapsak sonra hergün birini yedirsek olurmu ki? Hani sıcakken ağzını kapatıyoruz ya acaba hergün yapmamıza gerek kalmayabilir mi? Nedersiniz?

İlk canım, Beren'e geçmiş olsun. Zeytinyağı dışında aklıma annelerimizin yaptığı gibi küçük bir sabun parçasını bebeğin poposuna koymak geliyor. Ben hiç denemedim ama , zeytinyağı içirmiştim oğluma poposuna da zeytinyağı sürmüştüm işe yaramıştı.

geçmiş olsun berene, gün kurusu kayısısı vardır hani koyu renkli olan onu komposto gibi pişirip suyu ile birlikte püresini yedirirsen iyi gelir inşaallh cnm..
maşaAllah minik solucana, ne sevimli görünüyordur o hali kim bilir..:nazar::nazar::nazar:

çok sevindim cnm, afiyet olsun bebeğine...şimdi 5.mayalamanda tamamen ev yapımı katkısız yoğurdunu elde etmiş olacaksın, bunun için her kavanozdan mayalık bir parça yoğurt saklaman gerek..
dört beş kavanoz birlikte yapıp yedirirsen sağlık açısından bir sorun teşkil etmez de yoğurt bekledikçe mayalanmaya, dolayısıyla ekşimeye devam edeceğinden bebeğin reddedebilir o ekşi tadı, o sebepten riskli..istersen ikişer kavanoz mayalarsın, böylelikle taze ve tatlı tatlı yer bebişin ...:56: ikinci güne fazla ekşime olmaz da, 4.5. günlerde yoğurt ekşiyor bayağı..

geçmiş olsun bebişlerinize.. ama kabızlık problemi olanların elma püresine biraz dikkat etmelerini öneririm çünkü doğduğundan beri kakasız günü olmayan kızım elma püresine başlamamla birlikte 2 günde bir zorlanarak yapmaya başladı. verirken biri uyarmıştı aslında ama ben de tam tersi yumuşatır diye biliyorum dinlemedim tabiki de. şimdi vermiyorum normale döndü ama suyunu denicem tekrar posasından kaynaklandı belki de bizimkindeki problem. ama posa bağırsakları daha iyi çalıştırmaz mı ne bileyim kafam karıştı benim de..

kızlar hepinize tek tek teşekkür ederim ama saydıklarınızın hepsini denedim hergün kakasını yapıyor ama çok sert kakası yani biraz daha cıvık olması lazım neden kaynaklandığını bir bilsem bugünde aynı şekilde yaptı bakalım doktor kontrolü var ayın 26sında o ne diyecek.

meritse elma ve posası bağırsak çalıştırır kabızlık yapmaz diye biliyorum bende.

kızlar hepinize tek tek teşekkür ederim ama saydıklarınızın hepsini denedim hergün kakasını yapıyor ama çok sert kakası yani biraz daha cıvık olması lazım neden kaynaklandığını bir bilsem bugünde aynı şekilde yaptı bakalım doktor kontrolü var ayın 26sında o ne diyecek.

meritse elma ve posası bağırsak çalıştırır kabızlık yapmaz diye biliyorum bende.

Canım geçmiş olun öncelikle... aynı sorun bizdede vardı biraz sert yapıyordu oğluşum kakasını, annem yaptığım sebze ve meyve pürelerini biraz daha sulu yap dedi. Bende biraz daha sulu, çorba gibi yaptım ve biraz cıvık oldu kakası.

kızlar bu yogurtları kendı sutunu<den mı yapıosunuz ben ole yapmak ıstıyorum hergun sagıp sonra mayalamak ıstıyorum ama ılk maya olarak annem mahalleden aldıgı ınek sutunden yogurt yapıo ondan bı kasık alıp ondan maya tutmak ıstıyorum olurmu sızce

ben de aynı şeyi denemeyi düşünüyorum,bence olur:34:1 ay sonra deneyeceğim:))

kızlar aynı dertten ben de müzdaribim. kabızlık sorunu bizde de de var malesef. bugün çok acı çekti yavrum kıpkırmızı kesiliyo. o kadar zorlandığı halde azıcık birşey yapıyor. elma püreside vermiyorum kabız olmasın diye. offf canım çok sıkkın. gülfem elam acı çektikçe ben bitiyorumm. :43::43:

pamuk helva bir kaza atlatmışsıız neyseki geçmiş bişey olmaması çok sevindirici

ilk benim oğlumda ek gıdaya geçtiğimizden beri katı ve çok az yapıyor be çorbasını daha sıvı yaptım kakası biraz normale döndü gibi

kızlar siz bebeklerinize yürüteç kullanacakmısınız?
zararların biliyorum ama devamlı oğlum kucağımda
hiç değilse günde yarım saat durur

Arkadaşlar merhaba, bende temmuz annesi olacakken haziran annesi olanlardanım. Yürüteç konusu konuşulmuş hemen bir şeyler yazmalıyım dedim. Ben erkek çocuklar için uzun süreli kullanımın çok doğru olmadığını biliyorum ancak benim size uyarım başka türlü olacak. Bizim üst katımızdaki aile oğullarını yürüteçte tutuyor ve bizim evde oluşan gürültüyü tahmin edemezsiniz! Oğlum uykusundan uyanıyor benim kafam beynim bir milyon! uyarmamıza rağmen dikkate almadılar. Kullanacaklar bu konuda daha hassas davranırlar diye yazayım dedim...

slm kızlar benım bebısım uyumuyor yaaa son bı haftadır uykusuz ne sabah uyuyor ne aksam boyle olanınız varmı?normalde benım mınık 11 de uyuyordu gece 1 gıbı kalkar emer sabah 5-6 gıbı uyanır sonrada 9 da kalkardı son bı haftadır uyumuyor benı uyutmayın dıye cıgırıyor cocuk gece 3 te uyudu sabah 9 da kalktı ama bagıra bagırada sabaha kadar bızı uyutmadı dr a gotursemmı acaba dıs mı cıkarıyorda huysuz bılemedım yaa

pamuk helva bir kaza atlatmışsıız neyseki geçmiş bişey olmaması çok sevindirici

ilk benim oğlumda ek gıdaya geçtiğimizden beri katı ve çok az yapıyor be çorbasını daha sıvı yaptım kakası biraz normale döndü gibi

kızlar siz bebeklerinize yürüteç kullanacakmısınız?
zararların biliyorum ama devamlı oğlum kucağımda
hiç değilse günde yarım saat durur

valla cnm ben kulananlardanım hatta 5 ayına 1 hafta varken koydum zaten kucagımda oturarak durmuyor sureklı karıstırsın sureklı yurumek ıstesın cırpınsın bızımkı boyle o yuzden yurutece koydum yurutuyor bıle hem oyalanıyor bende guzelce ısımı yapıorum...gunde yarım saat cok ama ben 15 dk bıle tutmuyorum bı supurge acana kadar bı yemek yıyene kadar tutuyorum ama 6 bucuk 7 ayında yarım saat tutarsın suan cok mınıkler belıne yuk bıner fazla tutma derım okıs

slm kızlar benım bebısım uyumuyor yaaa son bı haftadır uykusuz ne sabah uyuyor ne aksam boyle olanınız varmı?normalde benım mınık 11 de uyuyordu gece 1 gıbı kalkar emer sabah 5-6 gıbı uyanır sonrada 9 da kalkardı son bı haftadır uyumuyor benı uyutmayın dıye cıgırıyor cocuk gece 3 te uyudu sabah 9 da kalktı ama bagıra bagırada sabaha kadar bızı uyutmadı dr a gotursemmı acaba dıs mı cıkarıyorda huysuz bılemedım yaa

Canım benim oğlum 2 aydır böyle neredeyse...her yolu denedim...benimkinin de dişleri kaşııyor ama bilmiyorum...

Kızlar oglum kulaklarını koparcak artık cok asırı huysuz sureklı kulaklarını cekıyo baktırdım kulaklar temız offfff :50:

biz bugun rota asısının 2.dozunu olduk.3.dozu da 0cakta,tam da yurutec olayını sormustum bugun doktora.
sakın kullaanmayın,hoppala da kullanmayın dedi.kalça kıkırdagına zarar verıyomuş.abim hedıye gettırmıstı çoktan almıs bulunduk.
biraz bındırırım heralde yıne de sonuçta bizim çocuklar da bındı bişileri yok çok şükür.
pamuk helva sanada geçmıs olsun,geç oldu ama.benım kız hiç durmuyo geç yatıyo gece yıne seansımız vardı,
oyanadık :) bırakınca aglıyo,oyuna baslayınca kıkır kıkır gülüyo zilli :)

Kızlar oglum kulaklarını koparcak artık cok asırı huysuz sureklı kulaklarını cekıyo baktırdım kulaklar temız offfff :50:

bizim minişin de uyku düzeni değişti, daha geç ve zor uyuyor, daha çok mızmızlanıyor, yemek zor yetiştiriyorum olduğu kadar artık. oyuncağını ağzına götürmek istiyor istediği gibi olmayınca sinirleniyor da, dişlerden dolayı sanırım. kulaklarını da çekiştiriyor, tırmalıyor gibi. bu da diş çıkarmayla ilgili sanırım. dişi çıktıktan sonra normale dönüyor mu, huysuzluklar geçiyor mu anneler ??

Son düzenleme:
bizim minişin de uyku düzeni değişti, daha geç ve zor uyuyor, daha çok mızmızlanıyor, yemek zor yetiştiriyorum olduğu kadar artık. oyuncağını ağzına götürmek istiyor istediği gibi olmayınca sinirleniyor da, dişlerden dolayı sanırım. kulaklarını da çekiştiriyor, tırmalıyor gibi. bu da diş çıkarmayla ilgili sanırım. dişi çıktıktan sonra normale dönüyor mu, huysuzluklar geçiyor mu anneler ??

benim kızım dogdugundan beri kulaklarını yoluyo cekiyo..kulakları hep çırmık içinde.

valla cnm ben kulananlardanım hatta 5 ayına 1 hafta varken koydum zaten kucagımda oturarak durmuyor sureklı karıstırsın sureklı yurumek ıstesın cırpınsın bızımkı boyle o yuzden yurutece koydum yurutuyor bıle hem oyalanıyor bende guzelce ısımı yapıorum...gunde yarım saat cok ama ben 15 dk bıle tutmuyorum bı supurge acana kadar bı yemek yıyene kadar tutuyorum ama 6 bucuk 7 ayında yarım saat tutarsın suan cok mınıkler belıne yuk bıner fazla tutma derım okıs

ben de kullancam herhalde 5 dk bile işimi görür
oğlum çok hiperaktif
uyumuyor,çoğu zaman ağlıyor
kulaklarını doğduğundan beri çekiştirip duruyor

biz bugun rota asısının 2.dozunu olduk.3.dozu da 0cakta,tam da yurutec olayını sormustum bugun doktora.
sakın kullaanmayın,hoppala da kullanmayın dedi.kalça kıkırdagına zarar verıyomuş.abim hedıye gettırmıstı çoktan almıs bulunduk.
biraz bındırırım heralde yıne de sonuçta bizim çocuklar da bındı bişileri yok çok şükür.
pamuk helva sanada geçmıs olsun,geç oldu ama.benım kız hiç durmuyo geç yatıyo gece yıne seansımız vardı,
oyanadık :) bırakınca aglıyo,oyuna baslayınca kıkır kıkır gülüyo zilli :)

benim oğlum da ağlayınca sadece oyunla susuyor ve dediğin gibi resmen kahkaha atıyo

benim gece seansım başladı yıne.ben laptop'tayım.sueda 'da yanımda öyle bana bakıyo mızırdanıyo.anne benle oyna diyo.demin kalktım 4 tane çikolatalı kruvasan yedim bi bardak ta süt içtim.yatmadan da 1 bardak kefir içmiştim.geceleri acıkıyom sizde acıkıyomusunuz?
geçen gece de 2 dilim fıstıklıbaklava 1 paket biscolata yedim.1 bardak limonata içmiştim.yıne yatmadan 1 bardak kefir tabi ki.
bu beni uyutmadıgı sürece yemeye devam :)
ALLAH ,babamıza bol kazanç versin :)

Son düzenleme:
benim gece seansım başladı yıne.ben laptop'tayım.sueda 'da yanımda öyle bana bakıyo mızırdanıyo.anne benle oyna diyo.demin kalktım 4 tane çikolatalı kruvasan yedim bi bardak ta süt içtim.yatmadan da 1 bardak kefir içmiştim.geceleri acıkıyom sizde acıkıyomusunuz?
geçen gece de 2 dilim fıstıklıbaklava 1 paket biscolata yedim.1 bardak limonata içmiştim.yıne yatmadan 1 bardak kefir tabi ki.
bu beni uyutmadıgı sürece yemeye devam :)
ALLAH ,babamıza bol kazanç versin :)

evet tatlım benim oğlan da gece uyumuyor
ve geceleri çok acıkıyorum
çoğu zaman bir sürü şey yiyorum
kızın gece hiç mi uyumuyor?
ya da hangi saatler uyuyor?

Back
X