• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Anneleri Doğurdu

cnm ben dırek pure vermek ıstıyorum bu malzemelerı ıkı katlıycam cunku ıkızım var suda pısırıp pure yapayım dıyorum rende yapıpmı haslıyoruz

doğrayıp düdüklü tencereye koyuyorum... tencerenin bi aparatı var ona koyuyorum suyla temas etmiyor 15 dk pişiriyorum... ben bu gün püre yaptım... normalde rondoda parçalamayın tel süzgeçten geçirin deniliyordu ama maalesef oğlum öyle yemedi.. normalde suyunu içiyordu maşallah... yarın rondodan geçirip deneyecem...

rende yapmana gerek yok canım doğra ve tencerenin kapagını kapatıp pişir sonra blendırla pure halıne getir katı olmasını istersen suyunu az koyarsın canım

bugun cok az yapıp versem bısey olur mu kı 1 hafta sonrs 4 aylık oluyoruz ıns bu arada ben boyle sebze purelerı yapıp kavanozo koyup dısarı cıksa,m olıumu zararlı mısafırlıkte versem mesela

günaydın arkadaşlar...
ek gıdaya yeni geçenlere kolaylıklar diliyorum..bebişler iştahla yerler mamalarını inşaallah..

biz pazar günü bir kaza atlattık, arabadan inmiştik, ben kızımı alıp önden ilerlemiştim, babamız da bebeğimin ana kucağını arabaya yerleştirip sürdü, kaldırım gibi bir yerde arabayı biraz zorlayınca ana kucağı hop yerde, o an aklımdan neler geçirdim, kaç salise içinde yerden kaldırdım bebeğimi bilemiyorum,
kemerinin takılı olmasını hayatımızı kurtardı ve minik bir sıyrık dışında yara almadan kurtardık çok şükür...
ana kucağı niye devrilmiş derseniz ana kucağını ters yöne takmış daha doğrusu o şekilde takmaya çalışmış çünkü tersken oturmaz yerine normalde ve oturmamış da, o şekilde sürmüş...
bu babamızın dalgınlığını ne yapacağız bilemiyorum hiç....:36: bu ilk vukuatı değil bir kere de ablamızı bisikletten, bir kere de salıncaktan düşürmüştü...neyse ki Allah korudu yavrumu, yoksa benden çekeceği vardı...buradan çıkardığım ders, erkeklere ne olursa olsun güvenmemek gerekiyormuş..:45:

bugun cok az yapıp versem bısey olur mu kı 1 hafta sonrs 4 aylık oluyoruz ıns bu arada ben boyle sebze purelerı yapıp kavanozo koyup dısarı cıksa,m olıumu zararlı mısafırlıkte versem mesela

günaydın cipskolam, yerinde olsam dört aylarını doldurmalarını beklerdim, o bir haftada sindirim sistemlerinde gelişmeler oluyordur belki ki dört aydan evvel başlanması önerilmiyor...yine de sen bilirsin..
şu küçük mama kavanozlarına yaptığın çorbaları henüz sıcakken koyar, kapağını kapatırsan konserve usulü oluyor ve bozulmuyor, misafirliklerde bebiişlerine rahatça yedirebilirsin..
ben kızımı o şekilde büyüttüm hep, gittiğin yerde bebeğe uygun yiyecek bulmak zor oluyor çünkü..

Canim sen bilirsin ama biraz bekle istersen enazindan 4,5 aylik olsun meyve puresi ve yogurt ver sen simdilik bunlara alistiktan sonrada corbaya gec tabi bu benim fikrim dedigim gibi sen daha iyi bilirsin bende oyle yapiyorum kavanozlara koyuyorum birsey olmuyo disarda rahat oluo

günaydın arkadaşlar...
ek gıdaya yeni geçenlere kolaylıklar diliyorum..bebişler iştahla yerler mamalarını inşaallah..

biz pazar günü bir kaza atlattık, arabadan inmiştik, ben kızımı alıp önden ilerlemiştim, babamız da bebeğimin ana kucağını arabaya yerleştirip sürdü, kaldırım gibi bir yerde arabayı biraz zorlayınca ana kucağı hop yerde, o an aklımdan neler geçirdim, kaç salise içinde yerden kaldırdım bebeğimi bilemiyorum,
kemerinin takılı olmasını hayatımızı kurtardı ve minik bir sıyrık dışında yara almadan kurtardık çok şükür...
ana kucağı niye devrilmiş derseniz ana kucağını ters yöne takmış daha doğrusu o şekilde takmaya çalışmış çünkü tersken oturmaz yerine normalde ve oturmamış da, o şekilde sürmüş...
bu babamızın dalgınlığını ne yapacağız bilemiyorum hiç....:36: bu ilk vukuatı değil bir kere de ablamızı bisikletten, bir kere de salıncaktan düşürmüştü...neyse ki Allah korudu yavrumu, yoksa benden çekeceği vardı...buradan çıkardığım ders, erkeklere ne olursa olsun güvenmemek gerekiyormuş..:45:

Cok gecmis olsun canim ucuz atlatmis minigin gercekten dikkatli olmak gerekiyo bende bir keresinde kizimi salincaga koydum kemerini baglamadim tabiki lavaboya kadar gittim 2 dakika bile surmedi ellerimi yikarken bir ses bir baktim bizim kiz salincagin altinda yerde o an aklim cikicakti sanki cok dikkat etmek gerekiyo yaaa

Cok gecmis olsun canim ucuz atlatmis minigin gercekten dikkatli olmak gerekiyo bende bir keresinde kizimi salincaga koydum kemerini baglamadim tabiki lavaboya kadar gittim 2 dakika bile surmedi ellerimi yikarken bir ses bir baktim bizim kiz salincagin altinda yerde o an aklim cikicakti sanki cok dikkat etmek gerekiyo yaaa

çok teşekkür ederim cnm,
çok haklısın bebekli çocuklu bir insanın iki değil dört gözünü açması gerekiyor, ya dönüşü olmayacak bir sonuca mal olsaydı, ne olurdu düşünmek istemiyorum, kaldırıma düştü neticede..
Allah korusun tüm yavrularımızı...size de çok geçmiş olsun, ev kazaları da sık yaşanıyor, bebişleri başıboş bıraktığın an saniyeler içinde yaşanabiliyor, bebişler çok kıvrak..

Gezıcı kızım aynı emmıyo sadece gecelerı emıyo gunduz sagıyorum esım gogus kalkanı getırcek aksam bajalım ıse yarıycakmı

Cipskolam, umarım kalkan işe yararmıştır.

günaydın arkadaşlar...

Pamuk helva, çok geçmiş olsun canım ya. Valla gözümüzü dört açmamız lazım. Tekrar geçmiş olsun

günaydın arkadaşlar...

Çoook geçmiş olsun pamukhelva gercekten erkeklerde rahatsız edici bir rahatlık var,benim eşimde aşırı rahattır. Avmlerde merdiven kullanmaya kalkıyor kizim arabasindayken.ben fazla pinpirik eşim fazla rahat olunca artık gerisini siz düşünün :52:

günaydın cipskolam, yerinde olsam dört aylarını doldurmalarını beklerdim, o bir haftada sindirim sistemlerinde gelişmeler oluyordur belki ki dört aydan evvel başlanması önerilmiyor...yine de sen bilirsin..
şu küçük mama kavanozlarına yaptığın çorbaları henüz sıcakken koyar, kapağını kapatırsan konserve usulü oluyor ve bozulmuyor, misafirliklerde bebiişlerine rahatça yedirebilirsin..
ben kızımı o şekilde büyüttüm hep, gittiğin yerde bebeğe uygun yiyecek bulmak zor oluyor çünkü..

Deneyimlerini paylaşttığın için tesekkürler canım,
Ben de elma püresine başladım. Dün 3kasık verdim bugün bir elmanın dörtte birini yedi :nazar:

günaydın arkadaşlar...

ayy cnm Allah kormus gercekten bebegın cok agladımı annelık refleksı anında koruyo Rabbım korusun bebeklerımızı gecmıs olsun uzuldum esın dıkkatsızse guvenme arkadasım bır olur ıkı olur Allah korusun en guzel anne bakar bebegıne ek gıdaya 4 aya gırınce gecıcem corbalara ama meyvbe pıurelerı verıyorum tatlıyada cok alıssın ıstemıyorıum yogur yaoıp versem olurmu budamı erken pamukhelvam:D

Canim sen bilirsin ama biraz bekle istersen enazindan 4,5 aylik olsun meyve puresi ve yogurt ver sen simdilik bunlara alistiktan sonrada corbaya gec tabi bu benim fikrim dedigim gibi sen daha iyi bilirsin bende oyle yapiyorum kavanozlara koyuyorum birsey olmuyo disarda rahat oluo

canım dogru soyluyorsun 4 bucuk olunca corba vereyım ne olur ne olmaz kaldıramazlar belkı Allah korusun ama su beb kavonozlarında yorurdu ogrenmem lazım oncelıkle

slm kızlar :3:

deneyimli anneler; oğlum 1 haftadır ishal doktora götürdük reflor saşe die toz ilaç yazdı
bunu kullanan varmı aranızda yada bilgisi olan
biz 5.5 aylık olduk hala ek gıdaya geçmedik dr tattır ama 6 ayından sonra başla dedi

pamuk helva canım geçmiş olsun Rabbim hepimizin bebişlerini korusun inş

Çoook geçmiş olsun pamukhelva gercekten erkeklerde rahatsız edici bir rahatlık var,benim eşimde aşırı rahattır. Avmlerde merdiven kullanmaya kalkıyor kizim arabasindayken.ben fazla pinpirik eşim fazla rahat olunca artık gerisini siz düşünün :52:

Deneyimlerini paylaşttığın için tesekkürler canım,
Ben de elma püresine başladım. Dün 3kasık verdim bugün bir elmanın dörtte birini yedi :nazar:

sağolasın cnm, bizimki rahatlıktan ziyade dalgınlık, yoğun bir iş temposu ve aşık olduğu bir işi olunca haliyle aklı sürekli işte oluyor kapıyı kilitleyip anahtarı kapıda mı unutmadı, telefonla konuşacağım derken çocuğu salıncaktan mı uçurmadı..son vukuatı da bu oldu işte..
ama erkek kardeşim dediğin gibi acayip rahattır, arabaya binerken araç koltuğu yok derim ne olacak der, yürüyen merdivenden arabayı da çıkartalım ne olacak ki der..bana da çok paniksin diyor hep, anneleri anlamaları çok güç erkeklerin..

afiyet olsun yavruna da..

Cipskolam, umarım kalkan işe yararmıştır.

Pamuk helva, çok geçmiş olsun canım ya. Valla gözümüzü dört açmamız lazım. Tekrar geçmiş olsun

sağol cnm...

ayy cnm Allah kormus gercekten bebegın cok agladımı annelık refleksı anında koruyo Rabbım korusun bebeklerımızı gecmıs olsun uzuldum esın dıkkatsızse guvenme arkadasım bır olur ıkı olur Allah korusun en guzel anne bakar bebegıne ek gıdaya 4 aya gırınce gecıcem corbalara ama meyvbe pıurelerı verıyorum tatlıyada cok alıssın ıstemıyorıum yogur yaoıp versem olurmu budamı erken pamukhelvam:D

fazla işine karışınca da kızıyor sen bana güvenmiyor musun diye, fakat güvenince de sonucu böyle olabiliyor işte..fazla ağlamadı çabuk sakinleşti Allah'tan..burnunun altı ve üst dudağının içi birazcık kanadı ..
mesela merdivenden çocuğu indirirken ver bana diyor, ona bile vermek istemiyorum yine bir iş getirecek başımıza diye..iyi ki o anne olmamış, evi yakardı herhalde:9:

yoğurt bence dünyadaki en faydalı ve masum besin kavanozda yaptığında ikişer çay kaşığı denet bakalım eğer alerjik bir tepki vermezse vücutları yedirmeye devam edersin cnm..ben bir iki kere yedirdim çay kaşığının ucu ile, sevdi bizim bıcırık...
günlük sütü iyice kaynat cezvede, suyu tamamen buharlaşsın ki iyi tutsun yoğurdun...küçük kavanoza doldur, parmağını yaklamayacak ısıya geldiğinde bir çay kaşığı yoğurt kat karıştır, kapağını kapatıp sıkıca sar sııcak kalsın..ben geceden mayalıyorum masanın üzerinde bekletiyorum örtü ile, sabah tutmuş oluyor..kolay gelsin..

deneyimli anneler; oğlum 1 haftadır ishal doktora götürdük reflor saşe die toz ilaç yazdı
biz 5.5 aylık olduk hala ek gıdaya geçmedik dr tattır ama 6 ayından sonra başla dedi

sağolassın tuana, amin...
senin bebeğine de çok geçmiş olsun,
ishal ilacını bebeklerimde kullanmadım hiç, bilgim yok cnm..acil şifalar dilerim yavruna..

Son düzenleme:
günaydın arkadaşlar...

geçmiş olsun mervecm kemerinin takılı olması çok iyi olmuş, önemli bişey olmamış şükür. dediğin gibi o saliseler içinde insan çok korkuyor, panik oluyor. tekrar geçmiş olsun. Allah korusun hepsini.

Canim benim kizimda ishal olmustu ama biz ilac kullanmadik biz ek gidaya gectigimiz icin muz yedirdik ve gecti gecmeseydi ama once tahlil yapicakti drmuz sonra ilac vericekti sukur gerek kalmadi

canım dogru soyluyorsun 4 bucuk olunca corba vereyım ne olur ne olmaz kaldıramazlar belkı Allah korusun ama su beb kavonozlarında yorurdu ogrenmem lazım oncelıkle

Yogurda baslayabilirsin ona alissinlar sonra basla sebze corbasina canim yogurt mayalamak kolay gunluk sutu kaynat ilit serce parmagin icinide 7 ye kadar sayabiliyorsan iidir kovanoza al ve 1 cay kasigi yogurdu cay tabaginda biraz ilik sutle karistir ve kovanoza koy sonra sikica sar hatta simdi peteklerin ustunede koyabilirsin bide kavanozlari sallamamaya dikkat et

merabalar hanımlar; biz bugün tam 5ay 10günlük olduk veeeeeee bu sabah itibarı ile ilk dişimiz patlamış bulunuyor :55:

hayırlı olsun ilk dişiniz, maşallah :nazar: meleğine. diş çıkmadan önce çok belli oluyor muydu, mesela bi önceki gün, ya da ne kadar süre belli oldu diş etinin altından, ne zaman sonra patladı. çok sordum ama :30: bizim dr daha zamanı var demişti 2 hafta önce de, merak ettim şimdi.

Son düzenleme:
Back
X